Bercea Mondialu’ şi Traian Providenţialu’


Când am auzit-o pe Elena Udrea că Traian Băsescu este/ a fost providenţial, mi-am zis: ia uite ce limbă mare poate să dea duduia Nuţi… La o a doua citire, am ajuns însă să îi dau dreptate. Traian Băsescu este chiar providenţial.

Potrivit definiţiei, providenţial înseamnă „dat, trimis de providenţă, care apare la momentul potrivit, printr-o întâmplare favorabilă ieşită din comun, excepţional, deosebit”. Bănuiesc că aceasta a fost definiţia pe care duduia Nuţi a avut-o în vedere atunci când, aşa cum consoarta domnului Bercea l-a văzut pe omu’ ei Mondial, gurista (cântăreaţa) domnului Băsescu, l-a văzut pe Nea Traian Providenţial. Pentru că, acest cuvânt, „providenţial”, mai are şi alte sensuri:”ceresc, divin, dumnezeiesc”. Şi cum nu văd nimic ceresc, divin sau dumnezeiesc în Preşedintele Ţării, rămân sensurile menţionate la începutul acestui paragraf: „dat, trimis de providenţă, care apare la momentul potrivit….”

Este evident că domna Elena Udrea are sută la sută dreptate. Traian Băsescu este providenţial. Exclusiv din punctul domniei sale de vedere. Fără Traian Băsescu, doamna Elena Udrea ar fi rămas doar o modestă subretă, avocat mediocru din punct de vedere al câştigurilor atârnător la contractele cu statul, nevastă de renume judeţean a domnului Cocoş Dorin (parcările Dalli). Traian Băsescu a fost însă „tragaciul”, cel care a împins-o pe Elena Udrea pe cele mai înalte culmi ale…. Naiba ştie ale cui…

Cert este că au trecut ceva mai mult de 21 de ani de când aveam un „cel mai iubit fiu al poporului”. Dealtfel,  asemnănările lui Traian Băsescu cu Nicolae Ceauşescu (în perioada decadentă a acestuia), sunt numerose: Ceauşescu avea păreri despre orice: filozofie, economie, literatură, istorie. Părerile lui deveneau principii fundamentale de abordare a domeniilor.

Mă întreb şi o întreb pe doamna Elena Udrea dacă nu cumva Traian Băsescu a devenit vreun erou… dacă nu cumva a devenit omul care aduce pacea în lume… dacă nu cumva Traian Băsescu este „frumos ca luna mai”, dacă nu cumva este „bun ca razele soarelui”, sau „puternic ca uriaşii”…. Evident că Traian Băsescu este mai mult decât atât… este „providenţial”. Iar pentru că domnia sa îi cântă, îi adresează ode, doamna Elena Udrea capătă calitatea de prim-guristă a „lu’ Providenţialu’ ”.

Nu ştiu dacă Elena Udrea a fost inspirată de nărodul ăla care zice că doarme cu poza ei sub pernă. Nu ştiu dacă a fost inspirată de exemple vechi de peste 3 decenii şi dacă a înlocuit expresiile „pildă de muncă, abnegaţie, devotament pentru bunăstarea întregului popor”, cu „providenţial”. Nu ştiu, şi nici nu mă interesează. Ceea ce mă interesează este dacă Traian Băsescu percepe organic vorbele Elenei drept catifelate sau drept şmirghel. Pentru că dacă percepe vorbele drept catifelate, este clar că nu mai avem un Preşedinte jucător ci un Preşedinte rupt total de realitate, doritor şi înconjurat de slugi, care îşi pierde ultimele rămăşite de raţiune, şi, alături de care, doamna Elena Udrea, va deveni „demn patriot în spirit, în faptă şi-n visare/ cutezătoare minte şi eminent savant/ suflet în pieptul ţării, purtând în suflet ţara/ şi dându-i azi în lume sclipiri de diamant/ muncind, gândind, visând pentru partid şi ţară/ cu inima bătând adânc pentru popor/ alături de Eroul ce-i este ţării-n frunte/ gândindu-i împreună un falnic viitor”. Nuţi… cam încolo te îndrepţi…

Acum, stimată doamnă Elena Udrea şi dragă Nuţi, dacă tot îl făcuşi pe Traian – providenţial- să facem şi o listă cu partenerii domniei sale de clădire a viitorului glorios:

Ea ar suna cam aşa:

1)      Traian Providenţialu’

2)      Bercea Mondialu’, finul lui Mircea Vaporeanu’ care e fratele lui Traian Providenţialu’

3)      Ialomiţianu Fenomenalu’

4)      Botiş Piramidalu’

5)      Adrian… Videanu’… numele ăsta nu necesită nici o poreclă

6)      Emil Constituţionalu’

7)      Roberta Numărăţeanu’

8)      Mioara Retrocedureanu’

9)      Anca Autostrăzeanu’

10)  Liviu Negoiţeanu’ şi Bordureanu’

11)  Şi Nuţi… Gurista… pentru că dânsa ştie doar să cânte,,, şi atât.

Ceea ce nu pot eu totuşi să înţeleg este cum a ajuns Traian Băsescu, vajnicul marinar de odinioară să se înconjoare exclusive de slugi semidocte şi să îi şi placă. Efectiv nu înţeleg. Dar ştiu care va fi deznodământul acestei atitudini…. Dar până când vom vedea deznodământul, mă întreb…. Cum se simte Preşedintele ca frate al naşului celui care face obiectul la “răzbunarea lu’ fraţii mei”, şi care brusc s-a îmbolnăvit de “boala aia care îl face să nu poa’ să stea în puşcărie…” Disgraţioasa de claustrofobie….Categorii:Editoriale

8 răspunsuri

 1. Basescu a fost comandant de nava si acum e comandant de lagar . Lagarul Romania unde servim apa chioara cu napi si suntem „tratati” de dr. Mengele Franks. Ne rugam la Dumnezeu sa ne elibereze cineva …

 2. Bai desteptule, tu daca il cunosti pe vantu,inseamna ca esti bagat in afacerile lui? Sau esti?!Altfel, cred ca esti doar un perdant care curand o sa dispara de pe ecrane. Facem pariu?
  p.s. Ai fi mai credibil fara da-lde nistorescu care se pare ca ramase fara una alta. Stii tu!Si mai stii ceva? Noi,astia,tradatorii carora le-ar fi trebuit retras dreptul la vot(dupa cum zicea un psd-ist penal), tot nu o sa votam cu cine vrei tu si gasca..

  (fara) Respectele mele

  Constantin Iosub.

  • oao,iata-l si pe lacheul pd-l,sa iti spun ceva ce te va surprinde,nu actiunile sau inactiunile lui vantu sunt cele care duc romania in fundul pamantului ci actiunile celor care sunt la putere,se intampla ca acum sa fie vb de pd-l,daca totul ar fi ok in toate inclusiv in justitie atunci si d-nu vantu ar raspunde ,dar totul nu este ok din vina celor de la putere si iata ca apar personaje alde vantu, deci el este produdul politicului si nu politicul este produsul lui vantu,,,,,,,,,,te-am surprins?

 3. Intrebai in emisiunea de ieri cum a facut tipu de la vama 11 ani de facultate . Simplu! a ramas repetent. De ce e Udrea atat de puternica in PDL? De blonda? nu ! pentru ca produce multi bani pentru partid de pe urma lui Dorin Gaina :))

 4. s-a inconjurat de oameni care doar executa , la fel cum comunistii puneau sefi pe cei mai prosti ! slugile astea stiind ca nu valoreaza nimic fara EL , tac si executa fara sa cracneasca si astfel s-a instaurat in romanika dictatura prezidentiala ceea ce nu este rau deloc , ba dimpotriva , eu cel putin ma simt mai bine guvernat decat daca as fi condus de iliescu sub care furau pe rupte toata gasca in frunte cu tov. nastase , felix , vantu etc

 5. Mi-e lehamite de vorbele lui soviani (vre-o legatura cu sov?). Si de tot ce face in ultimul timp. Arunca cu noroi fara discernamant dar selectiv, unde crede ca-i mai lingusitor pentru patron sau unde este directionat. Dintr-un bunisor analist al vietii economice a devenit un jalnic comentator al vietii politice. Nu-ti sta bine!

Trackback-uri

 1. Guvernul Emil Boc este “un cadavru trist şi gol” | Stiri – Istorie – Cultura – Economie – Politica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: