Mihai Tanasescu despre cazul Nokia: ”Mesajul meu este legat de modul in care controalele se fac. Uneori este exagerat!”


Am facut ieri, la The Money Show, o sumarizare a reactiilor catorva voci importante din economia romaneasca, despre inchiderea fabricii Nokia de la Jucu. Unul dintre cele mai importante mesaje mi s-a parut cel al fostului ministru de finante, Mihai Tanasescu care subliniaza modul in care controalele, uneori aiurea, pot afecta perceptia investitorilor asupra mediului de afaceri.

Principalele mesaje le puteti vedea in fisierul VIDEO de mai jos:

Deasemenea vă invit să vedeti modul in care au reactionat muncitorii de la fabrica Nokia din Bochum – Germania, atunci cand compania a decis relocarea in Romania in paralel cu modul in care au reactionat muncitorii din Romania. Dati click pe fotografia de mai jos:

Si nu in ultimul rand vreau sa remarc impostura guvernamentala exprimata de doamna Paul Vass, care vorbea de faptul ca muncitorii de la Nokia vor primi salarii pana in luna martie. Sa fie clar si pentru doamna Vass si pentru toata lumea: aceasta este politica Nokia, si nu politica guvernului Romaniei. Guvernul ia act de aceasta politica, nu o impune in vreun fel. Vreti sa stiti care este politica guvernului Romaniei?

Decriptati-o dumnevoastra din telefonul pe care doamna Vass l-a primit de la doamna Irina Schrotter (om de afaceri, creatoare de moda). Doamna Schrotter isi manifesta intentia sa isi vare utilajele de confectii in facilitatea parasita de Nokia. Nimic nenatural pana aici, ci pur si simplu o politica de corbi manifestata si in Romania. Ceea ce este neobisnuit este cum doaman Schrotter da telefoane la guvern in loc sa sune fix la Nokia, sa discute cu cu autoritatile locale care pana la urma ele ar trebui sa aiba cel mai important cuvant de spus in gestionarea economiei locale. Nu indicatii, sugestii de la centru si rugaminti de trafic de influenta. Cine mai urmeaza? Eurconstruct 98, Costica Constanda si Dorin Cocos? Sa isi mute facilitatile la Jucu?

Iar despre mandria doamnei Vass care suna asa: pleaca Nokia, o punem pe Schrotter in loc, nu mai am niciun fel de comentariu.

Vedeti si Cea mai mare dezinvestire a anului: Nokia pleaca de la ClujCategorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. S-a aflat pe surse de ce pleaca Nokia: „birocratii” au pus betze in roate la Rosia Montana. Asa a fost distrusa strategia Nokia de a fabrica telefoane de aur asortate la cravatzi pentru manelishti. „Numa’ fraierii se da mari cu iFone si Androizi, io am cravata si dintzi de aur si-mi trebuia telefon sa-i sparg pa leshinatzi…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: