Hollande: ,,Un act de război”. Papa Francis: ,,este parte a celui de-al treilea razboi mondial”.


,,Groază”, titrează L’Equipe. ,,De data asta, este război’, scrie Le Parisien. Le Figaro scrie: ,,Război chiar în Paris”.

Screen Shot 2015-11-14 at 14.31.13

Sursa Foto: Philip Bromwell.

Până acum, 128 de persoane au decedat în urma atacurile teroriste de noaptea trecută din Paris, susține CNN. Majoritatea celor decedați au fost uciși în sala de concerte Bataclan. Atacul a fost revendicat de ISIS, iar Președintele Franței l-a denumit ,,Un act de război”, a declarat stare de urgență și a mobilizat forțele militare. Franța este pentru trei zile in doliu național.

Hollande a spus că atacurile SIMULTANE au fost declanșate de 8 persoane înarmate și sinucigași echipați cu bombe, au vizat o sală de concert, stadiul pe care se desfășura meciul de fotbal amical Franța-Germania (și la care se afla în tribune și Președintele Holland), baruri și restaurante.

În imaginile VIDEO de mai jos, puteți auzi momentul exploziei în timpul meciului și imagini amator de la operațiunea poliției de neutralizare a teroriștilor:

Un pașaport sirian a fost găsit lângă cadavrul unuia dintre atacatori, spune CNN, care citează media franceză.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Tind sa cred ca Papa Francis e mai aproape de adevăr. Cel mai probabil un război mondial de epurare… Unul care va face ca celălalte două să pară chiar „morale”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.