Wikileaks despre FMI-Grecia: ,,IMF amenință să părăsească Troica” (19 martie 2016). Eu am spus asta de 9 luni.


Wikileaks a publicat astazi înregistrările unei teleconferințe din 19 martie 2016, dintre 2 oficiali ai FMI: românca Delia Velculescu (șeful misiunii FMI pentru Grecia) și Paul Thomson – șeful Departamentului European al FMI. Potrivit acestor înregistrări FMI anticpează o posibilă intrare în incapacitate de plată a Greciei care să coincidă cu referendumul din UK în privința părăsirii Uniunii Europene.

Potrivit Wikileaks, Delia Velculescu a spus: ,,Va fi un dezastru”, iar Wikileaks susține că FMI planifica să îi transmită Germaniei că va abandona Troika (compusă din FMI, Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană în cazul în care nu vor ajunge la un acord privind despovărarea Greciei de datorie.

Întreg articolul Wikileaks îl găsiți aici: https://wikileaks.org/imf-internal-20160319/transcript/IMF%20Anticipates%20Greek%20Disaster.pdf

Ceea ce vreau să vă spun este că, am anticipat intenția părăsirii Troicii de către FMI încă din iulie 2015 (cu 9 luni înainte de convorbirea publicată astăzi de către Wikileaks), în articolul: 

Ce spune FMI despre Grecia, în urma referendumului. Cuvintele cheie. S-a transformat troica în binom?

Spuneam atunci, referitor la un comunicat FMI, că:

,,Monitorizăm situația cu atenție și suntem gata să sprijinim Grecia, dacă ni se va cere acest lucru. Am luat notă de rezultatul referendumului de ieri din Grecia”, a declarat în urmă cu mai puțin de o oră, Christine Lagarde, șefa Fondului Monetar Internațional.

Afirmațiile șefei FMI îmi întăresc opinia exprimată în ultimele zile și anume că asistăm la o divergență în cadrul Troicii. Mai exact nu mai avem de-a face cu o troică ci cu un binom. Binomul este compus din Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană care se manifestă inflexibili, părând că au uitat scopul Uniunii Europene și a Uniunii Monetare Europene. Din fericire, pentru FMI contează în acest moment mai mult democrația, drepturile populației – inclusiv dreptul de a a intra în incapacitate de plată atunci când alternativa ar conduce la pierderea tuturor celorlalte drepturi democratice și asta pe termen lung. În opinia mea, FMI contrabalansează din ce în ce mai mult inflexibilitatea perversă și nocivă a creditorilor europeni care transmit un singur lucru Greciei: ,,nu vă permiteți luxul să falimentați. Noi nu vrem asta”.

Citiți și întreg articolul de mai sus: raționamentul pe care l-am expus mai sus, în urmă cu 9 luni (6 iulie 2015 – https://soviani.com/2015/07/06/ce-spune-fmi-despre-grecia-in-urma-referendumului-cuvintele-cheie-s-a-transformat-troica-in-binom/), se confirmă astăzi printr-un breaking news prilejuit de publicarea conținutului teleconferinței din 19 martie 2016.

Iată ce spune și FMI despre apariția pe wikileaks a documentului:

Screen Shot 2016-04-02 at 18.44.29Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: