Dacă ambasadele ar fi comisii de examinare, l-ar declara pe Victor Ponta repetent.


Premierul Victor Ponta dovedeste ca nu este doar analfabet economic (detalii aici: https://soviani.com/2015/06/05/victor-ponta-la-dna-suspect-ce-acuzatii-i-se-aduc-lui-ponta/) ci are și grave probleme în a înțelege separația puterilor în stat.

Într-o scrisoare trimisă ambasadelor, după votul din Parlamentul României care a arătat că dacă ești deputat, poți scăpa de urmărirea penală (în timp ce dacă nu ești deputat, nu poți), domnul Ponta arată cât de mult pricepe din separația puterilor în stat (legislativă, executivă, judecătoarească). Dânsul este reprezentantul puterii executive. E drept, ca șef al Guvernului, atunci când dă ordonanțe de urgență, aduce atingere puterii legislative (substituindu-se Parlamentului). Acum însă, vrea ca și Parlamentul să se substituie puterii judecătorești

Cum a interpretat domnul Ponta votul de protecție a domniei sale împotriva începerii cercetării penale pentru conflict de interese.

Lucrul acesta reiese din scrisoarea trimisă de domnul Ponta ambasadelor. Iată ce zice (potrivit Mediafax):

Votul de astăzi a fost în concordanţă cu legile şi Constituţia României. Majoritatea parlamentară a respins cererea DNA în cazul premierului Victor Ponta, stabilind astfel că nu există motive pentru începerea unei urmăriri penale privind un posibil conflict de interese”

În opinia partidului condus de domnul Ponta, Parlamentul este instanță de judecată, el ,,stabilind că nu există motive pentru începerea urmăririi penale”, dar și insituție cu atribuții de control al organelor de urmărire penală (adică dacă organele de urmărire penală consideră că trebuie începută cercetarea penală, Parlamentul poate să verifice aceste organe, și să zică nu). Cu alte cuvinte, Parlamentul poate decide neînceperea urmării penale pentru un deputat, dacă consideră acest lucru (substituindu-se Parchetului).

Asta înseamnă că ,,toți cetățenii sunt egali în fața legii”? Este evident că nu. Nu numai că deputații și senatorii sunt supra-oameni (pentru ei e nevoie de avize de la Parlament), dar miniștrii care sunt și Parlamentari sunt un fel de super-eroi, cu super-imunități.

Inclusiv analistul constituțional Augustin Zegrean ne lasă să credem asta:

Întrebat azi de jurnaliști dacă Președintele Iohannis îl poate suspenda pe Ponta, domnul Zegrean zice: ,,Dacă nu este şi membru al Parlamentului. Dacă nu este membru al Parlamentului poate fi suspendat de preşedinte. Preşedintele trebuie să ceară urmărirea lui de către Parchet şi în situaţia asta poate să dispună suspendarea. Aşa scrie la lege”.

Adică orice prim-ministru/ministru/fost ministru, care este și deputat, în condițiile în care comite infracțiuni (și nu este prins în flagrant) dar are sprijinul politic al partidului său, este supra-om.

Iar când spun că vorbim despre sprijin politic, iar acesta elimină posibilitatea cercetării penale a oricărui premier în funcție, este evident că vorbim despre o IMIXTIUNE a politicului în actul de justiție (și nu cum în stil de derbedei, încearcă unii să spună că în cazul de față, JUSTIȚIA vrea să se suprapună actului politic). Este fix pe dos față de ce pretind acești derbedei. Și înclin să adopt poziția ambasadelor, pe care PSD-ul domnului Ponta încearcă să le convingă că Parlamentul este cel pe care legea îl înditruiește să fie judecător și să constate vinovății/nevinovății.

 



Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , ,

3 răspunsuri

  1. Cine este Soviani ????pustiul acela simpatic ce aplica principil lautarilor ????( Tare repede si fals !!)cu dorinte de Ministru de finante ???? si acum !! De ce repetent Stimate Domn ???? spuneti va rog !!!( Evident cu aplombul ce va caracterizeaza….va ascult !! SPER CA NU CU ARGUMENTELE DIN ARTICOLUL DE MAI SUS……ACELEA SUNT PT dorel sau pt un plutonier la jandarmi ( sa ma scuze jandarnii , cred ca multi au ras si ei ),Ps va doriti un post in guvern ????? hahahahaha

  2. Cetățeanul Ponta este un monument de prostie si aroganta.
    Din păcate, Premierul Ponta face mult rău acestei tari si nu-știu ce păcate avem de ispășit
    de avem parte numai de asemenea specimene.
    Parca suntem blestemați sa nu avem o viața normala…..
    Pe de alta parte, stau liniștit – mai devreme sau mai târziu ajunge acolo unde au ajuns toți aroganți – la lada de gunoi…..
    Doamne’ajuta,

  3. DNA-ul l-a inhatat si pe Dinita de la rutiera, cu miel, curcani și pastravai, asta dupa ce strutii lui Grebla nu au fost inclusi in PIB.

    Domnule Soviani, DNA-ul e o adunatura de securisti prostuti care „ne fac” pe noi toti cu tot felul de animalute, timp in care mafia securista ramane nepedepsita dupa raptul de miliarde de euro.

    Cel putin tonta nu manifesta acest tip de marlanie securista si nesimtire ciobaneasca ceea ce-l face mult mai digerabil decat adunatura securista PDL care s-a colorat in galben doar pentru ca mafia securista sa revina la raptul de miliarde de euro pe an.

    Poate deranjez prin invocarea repetata a miliardelor de euro praduite de mafia securista si neanchetate de sectia penala a SRI, protectorul mafiei securiste, insa as dori sa nu generez confuzii. 😛

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.