Se va sesiza DNA și va începe urmărirea penală a Ministrului Afacerilor Interne din România, Marcel Vela?


DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, ministrul afacerilor interne, pentru ca a dat de șase, prin purtătorul de cuvânt al MAI, grupărilor infracționale implicate în spălare de bani în legătură cu hoțiile cu permise auto de la Suceava.

Dar DNA se face că se ceartă prin comunicate cu Marcel Vela, cel care a dat de șase. Povestea pe scurt este următoarea: cei de la DNA făceau percheziții azi la Suceava la ceea ce numesc ei un grup infracțional organizat care dădea permise și înmatricula pe șpăgi.

Brusc, purtătorul de cuvânt al MAI a primit acceptul lui Marcel Vela să spună despre ce e vorba, în timpul perchezițiilor. Este evident că o grupare care ținea peste 1,2 milioane de Euro prin pereți, cash, nu este decât o interfață a unei grupări infracționale mai mari, prevenită prin dat de șase de Marcel Vela.

Pe e altă parte, este necredibil ceea ce susține DNA, din punct de vedere al sumelor că ,,Modul de funcționare al acestui grup s-ar fi axat în primul rând pe coordonarea și planificarea activității de examinare practică a candidaților într-o asemenea manieră încât să asigure promovarea contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică.”.

Cum mă să dea cineva din Suceava 6000 de Euro ca să treacă un test grilă? Cum mă să fie șpaga la testul grilă de până la 20 de ori mai mare decât șpaga la traseu? Opinia mea: DNA, nemaifiind deocamdată sub protocol cu SRI, a dat peste o grupare infracțională care acționa local, dar sub cupola protecției unor lichele de la vârful Ministerului de Interne. Marcel Vela, nefiind informat de SRI în prealabil că DNA (care nu s-a mai împiedicat) ia urma acestei rețele, a făcut un gest de disperare: a dat de șase restului rețelei. Motiv pentru care DNA ar fi trebuit deja să se autosesizeze și să înceapă cercetarea penală, nu să se bată în comunicate.

Întreg comunicatul DNA, aici.

Această prezentare necesită JavaScript.



Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. Și ce fericiți sunt copiii proști că va avea SRI majoritate parlamentară.

    Evident, dacă ai securistul în aceeași cameră și în aceleași dosare cu procurorul, SRI fură pe rupte.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.