A innebunit lumea: Gheorghe Ialomițianu a fost desemnat ministrul de finanțe al anului (The Banker)


Este evident că trăim într-o lume nebună de tot! Revista The Banker l-a desemnat drept ministru de finanțe al anului pe Gheorghe Ialomițianu!

S-a întâmplat simplu: intr-un exces de … nu știu cum să-i spun și cu o prezentare care sună așa: ”Să fii ministrul de finanțe al unei țări ar putea să semene cu o cupă otravită în contextul economic actual, dar sunt încă mulți politicieni care fac o muncă autentică în țările lor afectate de criză. The Banker îi salută pe toți aceștia). Și îl desemnează pe Ialomițianu minsitrul de finanțe al anului 2012, motivând cu succesele în implementarea acordului cu FMI

Este evident un gest de PR și o demență editorială a celor de la The Banker. De altfel, ei nu sunt la prima decizie amuzanta: în 2001, an în care Alan Greenspan – șeful rezervei federale americane, reușea re-startarea economiei americane după atacurile de la 11 septembrie și după criza ”.com”, the Banker îl numea pe Mugur Isărescu guvernatorul anului 2002 (nu la mult timp după ce băncile cădeau una după alta)

Poate că The Banker are dreptate, deși eu cred că au luat-o razna. Dar dacă au dreptate înseamnă că Gheorghe Ialomițianu este acum la același nivel cu Mugur Isărescu. Și având în vedere că vremurile sunt mai complicate acum, probabil că este un pic peste Mugur Isărescu.

Nu îmi vine să spun decât atât: Ocupați THE BANKER!!! :))

PS: La 10 ani de la performanta domnului Isarescu, ea este egalata de cea a unui alt guvernator de banca centrala: in 2010, bancherul anului 2011 a fost desmenat domnul Lamido Sanusi. Cum cine este Lamido Sanusi? Uite aici:



Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , ,

33 de răspunsuri

  1. Radu,

    Si mie mi se pare ca UN TREZORIER, este mai important decat UN TIPOGRAF !

    Oricum, cineva trebuia sa-i consoleze si pe aceia care, vorba cantecului:

    ” toti te bate, toti te-njura, toti iti baga p …… umnu`-n gura ! „

  2. Militianu` totalitar – care bate colegul bugetar – e la mare pret si la capitalisti !

  3. tristeste mare tovarasu soviani?

  4. Masoneria a inceput sa-si premieze copii ascultatori. Nu ar trebui sa mai mire pe nimeni. Maine va fi randul lui Emil Boc.

  5. la cati banii a luat romania de la FMI normal ca e cel mai „bun”,daca nu luam bani era cel mai prost ministru ,guvern ! toti fac lobby cand e vorba de lovele , pana la urma MASS MEDIA DIN OCCIDENT apartine tot smekerilor ,adika tot acelora care ne „imprumuta’ ,camatarii lumii! cand nu mai ai cu ce platii iti fura „indentitatea” propietatile statului pe un pret de nimic ,a fel cum fac si camatarii autohtoni!
    nu mai e nevoie sa cuceresti o tara militar ,doar economic ,imprumuta-i pana nu isi mai pot platii datoriile si o cumperi pe nimc!

    • sa vedem cu ce dobanda vor imprumuta tari precum italia si spania.despre socialismul din spania recent si a spus si poporul spaniol parerea la vot.lumea se schimba doar unii nu vad …ca socialismul e pe cale de disparitia.s a vremea cand se putea consuma doar pe datorie si pe ajutoare sociale.

  6. Adica The Banker asta decerneaza un fel de zmeure de aur ?
    Grecii nu au castigat niciun titlu de la The Banker ?

  7. Zigzag,

    Socialismul n-a existat decat pentru o scurta vreme, precum si incomplet, adica izolat=local.

    Ceea ce renaste – si nicidecum nu moare – renaste: COMUNISMUL=OLIGARHIA=TOTALITARISMUL DE STANGA !
    .

  8. Zigzag,

    Ceea ce se afla pe o culme, la un APOGEU – de circa 20 de ani in Romania – si este pe cale sa moara, sa decada – la fel ca Euro – nu doar in Romania, ci in multe tari din Europa precum Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie – este:

    OLIGARHIA=EXTREMISMUL DE DREAPTA !

  9. Zigzag,

    Cand te trezesti tu c-ar trebui ca sa omori ceva ce s-a nascut deja, este deja mult prea tarziu. Pentru ca asta nu inseamna ca tu vei fi cel care poate elimina ceva, ci inseamna doar ca tu vei fi cel eliminat.

    De 20 de ani incoace – adica o perioada a unui ciclu, respectiv cam o jumatate din viata unui om in putere – capitalismul oligarhic s-a indreptat spre MAXIM, iar acum se afla pe panta descendenta, de dez_agregare.

    Ceea ce se intareste fiind EXTREMISMUL=OLIGARHIA DE STANGA=COMUNISTA !

    Pentru ca DATORIILE PRIVATE ACUMULATE NU MAI POT FI ACHITATE, si singura solutie a ramas NATIONALIZAREA = „COLECTIVIZAREA” lor !

  10. Sacrificiul , umilinta si teroarea coborata asupra poporului roman sunt platite prea scump.
    Un premiu ce echivaleaza cu vieti pierdute, batrani si copii morti inainte de vreme, saracie lucie, spitale inchise, scoli pustii si cate si mai cate ?
    Iti poti lua premiul stiind asta, Ialomitianule ?
    Probabil poti; esti PDL-ist !

  11. Zigzag,

    Sigur, vor exista cateva zvacniri ale extremismului de dreapta impotriva „parazitismului”

    – mai bine zis impotriva emanciparii CLASEI DE MIJLOC –

    dupa modelul legionar, dar ele vor fi anihilate rapid !

  12. Zigzag,

    Datoria nu dispare nicidecum, ba chiar SE LARGESTE.

    De disparut DATORIILE dispar doar din CONTURILE PRIVATE=INDIVIDUALE, insa vor continua sa se EXTINDA in CONTURI COMUNE=COLECTIVE, in „devalmasie”, sub forma OBLIGATIUNILOR EMISE DE TREZORERII

    – inclusiv de catre trezoreria germana dar SUB ALTA IDENTITATE=cu NATIONALITATE ASCUNSA –

    SI RASCUMPARATE DE BCE !

    • Capitalismul este in criza din anii 80 acapararea pietei CAER a mai lungit agonia cu 20 de ani.Comunismul este inevitabil;REZERVELE SUNT PE TERMINATE ,daca nu ne trezim acum ne omoram singuri!

  13. Zifzag,

    Iar asta se va intampla, si cu si fara vreun RAZBOI pentru:

    1) „reducerea cheltuielilor bugetare”;
    2) in scopul obligarii achitarii datoriilor !

  14. HA,HA,HA! ..va inchis gura mah astia, cum va cheama..?! analisti ??!….

    Ridicati-va si munciti, ca sa reusiti si voi- la ora asta dl.Ialomitianu este vanat si de CITY si de WALL-STREET, sa nu mai vorbim de GERMANIA,FRANTA, ITALIA, etc….

    Daca ramanem fara dlui?!!! din cauza voastra….

  15. Nea Soviani…e numai propunere…si asta pentru cå a implementat planul FMI fårå cricnire…nu cå ar fi avut el merite. Deci este propus la premiu pentru executie, nu pentru performantå. Hai så citim stire cum trebuie, cå altfel il comparåm cu Ceausescu…cå si åla a fost decorat de regina Marii Britanii si regina Danemarcei…ce naiba.

  16. pai da, l-au premiat ca a contribuit la luarea celor mai draconice masuri de austeritate din europa, iar noi am inghitit-o linistiti. 1dar astia de afara nu stiu ce inseamna pentru noi

  17. …in industria alimentara exista concursuri de meserii pentru : macelari, transatori, mezelari, etc si in fiecare domeniu exista locul I . II , III !!! …
    … locurile fruntase nu se acorda pentru mila la adresa animalelor ci pentru profesionalism , rapiditate, cantitate, gratie in manuirea cutitului….

  18. Daca „PROSTUL SATULUI” a devenit cel ai bun ministru al anunului inseamna ca intreaga lume este intr-o betie continua. Dar draga Radu ..nu dispera aceste articole se platesc cu bani grei, la cit au cotizat firma boc.07&the idiots nu trebuie sa te mire nimic. In ziua de azi totul este pe bani. Ai bani, ai putere, avand putere ai influenta; Influenta in Romania = coruptie.

  19. Asa-si mangaie pe capsor talharii internationali din Finanta Mondiala slugutele si cozile de topor cele mai obediente.

  20. finantistii asigura spatele politicienilor corupti si acuma se premiaza care e cel mai bun ??

    pai sa vedem cum o fi cand saracii lumii vor incepe sa-si acorde premii singuri , au nevoie doar de un lider nebun , cum a fost Hitler , si parca vad iar lagare de concentrare pline de bancheri si industriasi .

  21. Felicitari, d-le Ialomiteanu!

  22. HA! HA! HA! IALOMITIANU SI POGEA, DOI „MINISTRI DE FINANTE”.
    ASTIA DOI, ALATURI DE BOC, SUNT REPREZENTATIVI PENTRU INCOMPETENTA, IMPOSTURA, HOTIE.

    IALOMITIANI, „MINSTRUL DE FINANTE AL ANULUI”. SI CEAUSESCU ISI COMANDA ARTICOLE ELOGIOASE.

    NU ESTE EXCLUS SA MAI APARA:
    PRIMUL MINISTRU AL ANULUI – EMIL BOC
    MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE, LAUREATUL EUROPEI 2011 – ELENA UDREA
    PRIMARUL EUROPEI – ADRIAN VIDEANU
    GUNOIERUL EUROPEI, 2011 – PRIGOANA
    BOUL DE SERVICI MONDIAL AL EUROPEI – BOUREANU SI VISAN
    MINISTRUL DE INTERNE AL EUROPEI, 2011 – IGAS GRAMATICUL
    PARTIDUL DE SUCCESURI AL EUROPEI 2011 – PDL
    POLITICIANCA SUCCESURI 2011 – EBA

    PRESEDINTELE CU CEL MAI PUTERNIC FICAT 2011 – VAGABONDUL POLITIC, JA VRA ORDINARA, TRAAAAIAAAANNNN BAAASEEEESSSCUUU

    HA! HA! HA!

  23. Daca e vorba de „The Banker” m-am linistit. Acolo dai banu’ si vine diploma.

  24. Asta e, tovarashi. Cine sta mumos se umple de premii. Nobelu´ ne da tarcoale, Pulitzeru´ da rotocoale largi pe cerul patriei, zmeura de aur atarna in vrej.

  25. 2012 anul dementei nationale. Asa va fi in 2012 toti acesti cretini-incompetenti vor plati pentru diplome,functii si alte demnitati in cadrul statului roman si nu numai. Pe principiul „prostul nu e prost destul daca nu e si fudul” isi vor „cumpara”, „achizitiona” diverse titluri. La omul prost nu ai ce sa-i ceri, atit il duce capul atita face. In privinta Ialomiteanului se bucura si el cit mai poate de acesta pozitie, acest titlu i s-a acordat deoarece la anul in ianuarie o sa fie schimbat de o alta aberatie economica numita Bogdan Dragoi va aduceti aminte „baiatul” destept bun la toate ruda cu Adrean Vicleanul. In Romanica principiul de baza este gasca conduce tot sa auzim de bine. La Multi Ani ! dragi romani, care va mai simtitit romani.

  26. Vrei să spui că Vosganian era mai bun şi nu l-a premiat nimeni?

  27. Nu cred că acordul cu FMI a fost important ci reorganizarea ANAF a primat.

  28. domnule Sovianu
    cred ca incepe sa va fuga pamantul de sub picioare sau poate este doar o parere personala. Discursul Dvs este din ce in ce mai radical si mai lipsit de substanta. Sigur ca banul vorbeste nu im fac vreo iluzie, dar este pacat de oameni tineri pot fi cumparati atat de usor. Nu cred insa ca istoriografia economica din Romania va consemna numele Dvs in vreun fel pe cand Ialomitianu va ramane maacar si pentru premiul asta.

  29. nu persoana dlui.Ialomitianu ar trebui sa fie subiectul comentariilor-cred eu-ci motivul pentru care i-a fost acordata aceasta deosebita recunoastere,respectiv: incheierea cu succes a programului cu FMI!

    Este o lectie de urmat de catre toti ministrii finantelor din tarile europene si -de ce nu- din intreaga lume!

    Dl.Ialomitianu a subliniat in interviul pe care, cu bunavointa l-a acordat acestei cunoscute publicatii, ca nu numai dlui., dar intreg Guvernul Romaniei a executat in intocmai si la timp programul stabilit de FMI, a transpus in viata indicatiile primite si a aplicat cu abnegatie
    masurile dispuse de catre acest organism international atat de competent,generos si bine- intentionat.

    Si aceasta este o lectie de urmat pentru guvernele europene!

  30. Dintotdeauna copiii ascultatori sunt premiati. Urmeaza POPORUL, ca si el este ascultator si doarme si va fi rasplatit cu inca un boc. Oare cand o sa fie premiat si copilul neascultator (Viktor Orban) care a reusit sa pedepseasca principalii vinovati si anume bancile, pe care dupa inpozitare a mai pus sa si suporte o mare parte si anume doua treimi din dezastrul produs de ei, ba mai mult s-a ajuns la un acord semnat cu ei?????

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.