Cum anticipa Dorin Ghidiu fix în urmă cu 4 ani, atitudinea de azi a creditorilor Greciei.


,,Creditorii vor ține cu dinții să își recupereze banii dați cu împrumut, pentru că neavând creștere economică, nu vor avea de unde să își recupereze pierderile…”. Este doar o parte din analiza făcută în urmă cu 4 ani, de Dorin Ghidiu, la The Money Show, fix în urmă cu 4 ani. Vă invit să urmăriți declarația făcută în emisiunea din 12 iulie 2011, emisiune în care a vorbit despre ,,Noua Ordine Mondială”

 



Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

14 răspunsuri

  1. Cred ca aprecierea e gresita. Ca sa intram in socialism trebuie sa ai ce impartii. Daca societatile intra in criza si produsele vindute devin mult mai putine, nu are cum sa se cumuleze bunuri care sa fie impartite frateste. Tarile vor intra in faliment daca nu vor fi trimisi bugetarii acasa si daca firmele de STAT , privatizate daca piata o cere nu vor deveni rentabile. Socialismul a apus definitiv, chiar daca China, ” mare putere economica e socialista”. E socialista in siglele Partidului Comunist Chinez, dar acesta aplica si da lectiile celui mai dur capitalism mondial. Ne indreptam spre capitalism cu China in
    frunte, asta da.

    • Giurgea vede China drept far călăuzitor al capitalismului. Bine, tot el vede dezastru după dezastru de vreo cinci încoace. E și protejat cu aur la preț de bulă, ca mai toți tăntălăii de pe capitalism pe pâine, în loc de unt.

      Alocarea complet greșită a capitalului de către Partidul Gogoman Chinez a fost umflată de către capitalul străin care le-a suflat în pânze la început de drum. Străinii și-au făcut deja exitul, iar în curând vom vedea o creștere economică… chinezească. Estimarea de creștere economică se menține la 7% în timp ce construcțiile scad cu 20%, bursa se face praf, iar zona Euro, Japonia, Australia, Canada nu prea mai pot contribui la creșterea exporturilor Chinei după deprecierile valutelor din 2015 . Capitalismul mondial va primi o lecție de la China care se va ajusta mai dur decât orice alt stat.

      Și eu cred că aprecierea este greșită, aici fiind vorba de socialismul maimuțelor care nu acceptă falimentul după ce și-au plasat banii, cum ar spune tâmpițelul, foar_te_pro_s_t. 😀

      China e cel mai bun exemplu de capitalism proptit la disperare cu banii contribuabililor, de altfel principala cauză a prelungirii crizei economice globale.

      Cu șomaj de peste 20%, în rândul tinerilor de aproape 50%, trimiterea nu știu cui acasă înseamnă și trimiterea privaților în faliment, iar toți ăștia împreună o pot pune scurt de o nouă orânduire socială. Dar cine a cumpărat aur la 1900$/uncia este, bineînțeles, plin de soluțiii economice la 1150$/uncia. 😛

      • Ei, nu sintem chiar tantalai cei care am scris pe Captalism pe piine. Majoritatea am plecat de la zero si scriem pataniile si invatamintele pe care le-am trait si concluzionat din capitalismul dimbovitean. Cum e turcul si pistolul. Daca taticul Ion Iliescu a inventat capitalismul de cumetrie in Ro, noi care nu aveam neamuri pe la Cotroceni am facut fiecare ce s-a putut, dar invatamintele la care am ajuns, indiferent de domeniul de activitate al fiecaruia este acelasi si zic eu ca este natural 100%. Bine ar fii ca majoritatea romanilor sa ajunga sa gindeasca ca cei care cu mai multa sau putina pricepere ne-am exprimat ideile pe Capitalism pe piine…

      • Ideea e ca se poate mult mai bine decât puteți voi, autorii sloganelor sălbăticirii societății românești.

        Câte articole ați scris despre creșterea continuă a bugetelor instituțiilor de forță din România?

        Capitalismul de cumetrie este opera Securității ceaușiste despre care voi nu scrieți nimic pentru că tot ei vă dau verde la adunat popândăi dereglați în așa-zise aripi paramilitare.

      • Domnul Aristotel, adevarul economic este unul singur si nu poate nimeni sa-l reinventeze. Ce fac unii si altii e treaba lor si nu vad cu ce ar influenta ei bunul mers al economiei, indiferent cite tabere paramilitare ziceti ca ar fii inventat…?

      • Sa faca rau gasesti o groaza si sint si buni oratori, asa ca se pricep sa pacaleasca lumea. Dar economia o poti pacali? O poti poate coafa uneori, dar pina la urma tot trebuie sa-si dea jos masca, ca femeia care isi schimba machiajul, si unde ajungem? In fapt, am ajuns deja si se vede peste tot in jurul nostru: saracie si foamete cit cuprinde…

      • Saracia si foametea au perspective excelente în neofeudalism.

  2. Cineva cerea pe facebook ca domnul Soviani sa devina peste noapte un fel megaluptator pentru drepturile clientilor pacaliti de banci, care si-au luat credite in moneda elvetiana. Adica sa devina peste noapte haiduc, eventual, pentru ca ei au credite de zeci de milioane, dar nu stiu sa umble cu calculatorul si sa se informeze de pe internet… I-a obligat cineva sa ia credite? Au sunat bancile la telefoanele lor si i-au obligat sa se imprumute de bani? Si atunci de ce trebuie cineva sa se transforme in…? Etc, etc…

    • Ăștia intră în armata „de dreapta” a plutonierilor Guran și Mândruță.

      Au numai dușmani, pe de o parte bancherii care i-au țepuit când s-au dus să se supraîndatoreze pentru unități locative ceaușiste, iar pe de altă parte sunt boșorogii care și-au cumpărat aceleași catastrofe cu 100 lei de la ICRAL. 😀 Pe stânga sunt bugetarii care le iau de la gură, iar pe dreapta sunt colegii lor de suferință incapabili de o minimă solidarizare.

      Țeapă, într-o societat în care e „fiecare pentru sine”, prosperă din plin grupările mafiote descinse din Securitatea ceaușistă, infiltrată la vârful oricărei instituții de stat, dar și la vârful companiilor private care defrișează România de cash. 😀

      Libertarienilor… și ultima pană vă va fi extrasă fără să vă puteți opune.

      • Stimate domn, observ ca aveti mult timp liber de care ati putea profita incarcand sa utilizati mai bine resursele de gandire…
        Retineti ca statul minimal NU este un stat slab. Exemplu, South Korea sau Singapore sau oarecum, Australia. Acolo legea de baza este contractul partilor iar economia libera s a dezvoltat pe acest concept, plus doua pagini de Constitutie.
        Chiar ultraliberale si o prezenta minimala in societate, statele enumerate nu glumesc cand vine vorba de aplicarea legii.

      • Eh, să lăsăm nesimțirea cu timpul liber. N-am făcut decât să-ți dau replici la aceleași inepții giurgiste penibile care mă obligă pe mine personal să intervin ori de câte ori le întâlnesc.

        Poți să giurgești pe neofeudalism pe pâine sau pe eroare logică economică… în absența mea. În afara ariei tonetariste îți asumi riscuri.

        Mai întâi să te văd cum pledezi pentru decimarea serviciilor securiste din România, iar după asta vorbim despre Singapore.

  3. pe cand un nou interviu cu Dorin, fie si doar pe blog?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.