Premierul lui Iohannis : Dacian Ciolos. Declaratiile integrale:


Klaus Iohannis: Este nevoie de un premier independent. O persoana curata, care sa nu fi fost implicata in scandaluri. Este nevoie sa fie promovati miniștrii care sunt performanți, care au dovedit aceasta performanta si asupra carora nu planeaza niciun dubiu. Este nevoie de partide fara corupti. Este nevoie ca partidele politice sa faca curatenie in interior si sa nu promoveze in pozitii publice persoane care sunt suspectate de coruptie sau au fost vreodata implicate in acte de coruptie.

Avem cu totii nevoie de alegeri corecte (locale in primavara si parlamentare in toamna anului 2016). Avem nevoie in continuare – intarirea statului de drept – atunci cand procurorii cer incuvintari in Parlament, sa le primeasca.

Este nevoie de deschiderea competitiei politice. Nu putem sa asteptam o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor. Este nevoie si de oameni noi. Am incurajat oameni tineri sa intre in politica. Fara oameni noi este greu de presupus ca vom avea o clasa politica noua.Asta nu inseamna ca cei vechi trebuie sa plece: cei care sunt buni este nevoie sa ramana. Dar trebuie sa avem si intrari noi in sistem. Este nevoie sa afirm ca Romania ramane ferma pe calea europeana si euroatlantica si este nevoie ca orice guvern vom avea, sa fie sprijinit de Parlament, partidele politice, pentru a lua masuri care garanteaza o crestere economica sustenabila.

Aceste lucruri le-am prezentat ieri si azi si partidelor politice. Am intrunit o larga majoritate pe aceste teme. A fost o situatie interesanta pentru mine ca partidele au inteles imediat care este miza si ca este nevoie sa gasim o solutie impreuna. Aceasta solutie o vad eu intr-un guvern tehnocrat. Partidele politice au agreat aceasta idee, cu foarte putine exceptii. Este solutia pana la alegerile parlamentare.

Asadar, avand in vedere toate acestea, il desemnez pentru functiade prim-ministru al Romaniei pe domnul Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos: Sunt constient ca se asteapta de la viitorul guvern sa fie in masura sa aiba urechea aplicata la cei care au idei si pentru a identifica solutiile si in acelasi timp sa aiba intelepciunea si maturitatea sa poata sa lucreze cu Parlamentul, sa ia deciziile care sa ne permita sa progresam. Cred ca acest mod de lucru ne va dovedi maturitate.

Sunt constient ca un an este o perioada lunga, dar si scurta. Nu o sa ne putem limita doar la anumite actiuni si la anumite decizii strict administrative. Pe de alta parte este o perioada prea scurta pentru a declansa si a finaliza reformele pe care foarte multi din societate le asteapta. Am intentia sa deschid guvernul spre societate sa ascultam si sa pregatim decizii impreuna si in masura in care Parlamentul va decide sa dea mandat acestui guvern, voi lucra indeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice, pentru a progresa impreuna.

IN perioada urmatoare imi voi concentra atentia si energia pentru a imi forma echipa cu care vreau sa merg in fata Parlamentului. Imediat ce aceasta echipa va fi formata, vom putea discuta mai in detaliu legat de proiectele pe care le avem. Inainte de a comunica prea mult, vreau sa imi concentrez energie spre a imi structura echipa, atat din punct de vedere al persoanelor si a celor pe care ii invit sa faca parte din guvern cat si a conceptului de guvernare. Sper sa putem lucra impreuna in perioada urmatoare



Categorii:Stiri

Etichete:, ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.