VIDEO (istoric). Legatura dintre dezbaterile pe legea darii in plata si ,,executarea” lui Daniel Zamfir.


,,Nu uita si nu iarta”. Din punctul meu de vedere, acesta este motivul real al ,,executarii” senatorului Daniel Zamfir, care a fost inlocuit astazi de ,,PNL” de la sefia comisiei economice din Senat.

Ceea ce pare inexplicabil (Daniel Zamfir este parlamentarul PNL cu cea cea mai mare notorietate din partid, in opinia mea). are o explicatie simpla. ,,Nu uita si nu iarta”.

In opinia mea, ,,vina” lui Daniel Zamfir este derivata din faptul ca a adus in spatial public legea darii in plata dar mai ales din faptul ca atacurile securistice la adresa lui (BNR a spus ca va sesiza DNA-ul pentru o initiativa legislativa (!!!)), au oferit posibilitatea dezbaterilor reale asupra modului in care functionari din BNR ,,au supravegheat” activitatea de creditare si la scutul carora, retele mafiote din banci acordau credite in beneficiul real al altor mafioti, sau le externalizau in beneficiul altora.

Deci nu legea darii in plata in sine a reprezentat motivul ,,executarii lui Daniel Zamfir” ci dezbaterile prilejuite, care au lasat functionari din BNR ,,descoperiti” fiind goliti de argumente, pe vecie.

Rar folosesc cuvantul istoric, dar pasajul din emisiunea din decembrie 2015 de la Realitatea TV, pe care il puteti urmari mai jos. este o astfel de dovada. ,,Descoperiti” nu atat de afirmatiile mele cat de propriile raspunsuri, functionari ai statului au fost nevoiti in cele din urma sa mearga dupa creditele externalizate la 5% din valoare de catre banci comerciale diverseilor ,,nasi Pandelica”, la scutul BNR. Explicatia lui Nicolae Cinteza, seful supravegherii BNR, este edificatoare din acest punct de vedere si o puteti urmari in fisierul VIDEO atasat.

Inainte de a urmari cele 6 minute din emisiune va mai spun doar atat. Urmare a acelei emisiuni istorice, functionari din statul roman s-au apucat sa isi construiasca alibiuri, sa se faca virgula ,,ca lucreaza”, si de aceea, abia la 4 luni dupa emisiunea de maxima audienta, prin cel care urma sa fie vopsit pentru a deveni viitorul ministru de finante al Romaniei – Ionut Misa – strategii de lunga durata au catadicsit sa ii puna un discurs lui Misa pe care acesta sa il citeasca, si prin care sa afirme ca nu este in regula externalizarea la 5% din valoare, ceea eu afirmam si demonstram inca din februarie 2015 (emisiunea din decembrie fiind doar o reiterare intr-un context exceptional de dezbatere publica).

Faptul ca discursul post-factum al lui Misa a fost o incercare de acoperire este demonstrat in opinia mea de faptul ca niciun sef de banca dintre cele care au externalizat pachete de credite (performante sau neperformante) dupa 2012, la 5% din valoare, catre ,,nasi Pandelica”, nu a raspuns penal pana in prezent. Daca ma insel, numiti macar unul.

De aceea va invit sa urmariti acesta pasaj, istoric, din emisiunea de la Realitatea TV:

 



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.