,,Te intreb, frate române, chiar dacă faci parte din aparatul de represiune: nu auzi durerea?”


Central de Consultanta istorica a publicat pe facebook Scrisoarea disidentului anti-comunist Iulius Filip catre ,,Președintele Comisiei De Propuneri” a penitenciarului Aiud, datată 14 iulie 1986. Iulius Filip a fost deținut politic în penitenciarul Aiud până la 13 aprilie 1987, dată la care s-a împlinit toată condamnarea de 5 ani și 4 luni pentru ,,propagandă împotriva orânduirii socialiste”.

Augustin Lazăr, actualul procuror general al României, a fost Președintele Comisiei de Propuneri pentru punerea în libertate condiționată, cel care a respins, în două rânduri eliberarea condiționată pentru împlinirea fracției de pedeapsă a lui Iulius Filip și a determinat efecturea întregii pedepse la care fusese condamnat, prin operațiuni de poliție politică, Iulius Filip.

Prima respingere a fost prin procesul verbal 28 din 9 iulie 1985:

A doua respingere a fost prin procesul verbal numărul 20 din 8 iulie 1986.

La numai 6 zile după această respingere și cu dovedirea faptului că Iulius Filip nu poate să mai fie eliberat înainte de executarea întregii pedepse, Iulius Filip îl acuză direct pe August Lazăr, prin scrisoarea publicată acum de Centrul de Consultanță Istoricăcă face parte din aparatul de represiune:

,,Te întreb, frate române, chiar dacă faci parte din aparatul de represiune, nu auzi durerea și oftatul neamului românesc?”

,,Înainte de a muri, tata a venit la poarta închisorii vrând să mă vadă, dar administrația nu i-a dat voie deoarce eram ,,pe restrictivă”. Ce părere ai frate române de acest ,,umanism”?” îi mai scrie Iulius Filip procurorului comunist Augustin Lazăr?

,,Da, frate române, ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umerii tăi, să nu uiți că cei pe care îi servești iau mulți bani pe funcțiile lor, dar să fii sigur că nu o să aibă parte de ei. Niciodată banii câștigați pe oasele și pe cadavrele fraților tăi nu pot avea decât mirosul durerii și nenorocirilor. Bunul Dumnezeu v-a face mare dreptate. De ce sunt în închisoare, știi, dar te-ai străduit prea puțin ca oamenii să nu fie torturați și schingiuți, deși era o atribuțiune care îți revenea”.

Scrisoarea în intregime o găsiți AICI.

Procurorul comunist Augustin Lazăr, care făcea parte, potrivit scrisorii, din apratul de repersiune (al securității comuniste) și care s-a străduit prea puțin ca oamenii să nu fie torturați și schingiuiți, deși era o atribuțiune care îi revenea, a fost preluat de societatea ,,democratica” de după 1989.

El a fost preluat încă o dată, în calitate de colaborator al SRI-SIE în baza protocolului ticălos din 1998 inițiat de Valeriu Stoica – ministru al Justiției în epoca, în calitate de șef al grupului operativ central SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justiției, așa cum am scris în exclusivitate, aici, în 2 iulie 2018 și aici (în 7 iulie 2018):

,,În septembrie 1998, când se concepea protocolul din decembrie 1998, August Lazăr este numit de către Valeriu Stoica (cel care îl demisese pe Nicolae Cochinescu pentru că așa a vrut el), în funcția de ,,Procuror Șef Secția Anticorupție, urmărire penală și criminalistică” – Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, tocmai pentru că era omul potrivit pentru protocolul ticălos inițiat de Valeriu Stoica. Poziția în care fusese numit în septembrie 1998 (și pe care a ocupat-o până în 28 februarie 2001), se regăsește expres în protocol, chiar la articolul 1: ,,Se va constitui și funcționa în mod permanent, la nivel național, grupul operativ central de combatare a criminalității organizate și corupției, condus de către procurorul șef al Secției Anticorupție urmărire penală și criminalistică din Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție”. Adică acest Lazăr – cel care țipă acum pentru independența procurorilor și care fusese adus de Valeriu Stoica la București tocmai pentru a conduce echipele mixte SRI-SIE-Ministerul de Interne-SIPA-Ministerul Finanțelor”. Acest Lazăr care țipă acum despre independența Procurorilor și care avea acces la informațiile compromițătoare din arhiva SIPA despre judecători, informații pe care nu le-a folosit vreodată la condamnarea unor judecători corupți, ci altfel”.

Acum, Augustin Lazăr, este procuror general al României, în curs de revocare, dar cu refuzul de a fi revocat de către Klaus Iohannis. Motivele reale ale refuzului, FOARTE CURÂND.

Serviciul Român de Informații i-a dat încă de mult timp aviz ORNISS lui Augustin Lazăr, cu știința că acesta a fost șef al grupului operativ central SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justiției, și cu știința acuzațiilor de represiune din partea lui Iulius Filip.

În acest moment, nu pot trage altă concluzie decât că SRI, în 2016 (la data numirii lui Augustin Lazăr ca Procuror General al României) a considerat că este bine să îl reactiveze pe Augustin Lazăr și să îi de acces la documente secrete ale unui stat membru NATO.

La fel cum SRI, ca parte a protocolului din 1998 a dat aviz de acces la documente secrete lui Augustin Lazăr, ca șef al grupului operativ central, considerând că, în perspectiva aderării României la NATO este bine să îi reactiveze, prin Valeriu Stoica – ministru al Justiției, pe acest Augustin Lazăr.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. “Când vine Aiudul peste toţi în 2019, după 33 de ani, pârjoleşte tot…” | Ziare Prahova
  2. Despre infiltratul de la Aiud – Gheorghe Mușat, despre ,,biciul securității” – Augustin Lazăr și despre amnezia SRI – serviciu NATO. – Criteriul Financiar

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.