Ultimul joc operativ al FOSTULUI Augustin Lazăr. VIDEO.


Reiau aici pe blog, postarea de pe facbook din 8 aprilie 2019, ora 13.18, după ce FOSTUL Augustin Lazar a anuntat finalizarea rechizitoriului in dosarul Revolutiei si trimiterea in judecata. Iata postarea din urma cu 3 zile:

,,Dubioasa iesirea de astazi a fostului procuror comunist, Augustin Lazar, fost sef al grupului operativ central in baza protocolului ticalos din 1998 SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justitiei, insarcinat in principal cu ,,jocuri operative”, fost sef al comisiei de ,,liberare conditionata” din penitenciarul Aiud.! Sa fie iesirea de astazi prin care anunta trimiterea in judecata a Dosarului Revolutiei, un ultim joc operativ al celui aflat in curs de lustratie, acest Augustin Lazar? De ce ma gandesc la asta: Lazar ar fi trebuit sa aiba decenta sa se ASCUNDA atunci cand vorbeste de dosarul Revolutiei, si sa il fi lasat pe seful Parchetelor Militare sa anunte finalizarea rechizitoriului. De ce nu s-a ascuns Lazar si a tinut personal sa anunte finalizarea rechizitoriului? Aceasta intrebare naste mai multe intrebari. Nu cumva Lazar s-a asigurat astfel, in acest ultim mandat de procuror general, ca vina pentru crimele de la revolutie va fi aruncata doar pe 3-4 persoane, ascunzand si albind, prin jocuri operative, intreaga RETEA securista care a facut jocuri operative si a dezinformat populatia in 1989 (,,apa e otravita la Sibiu”) pentru a instaura panica si pentru a asigura ,,propasirea” Securitatii de ,,tip nou”, care a preluat si a falimentat economia Romaniei, tinand-o in subdezvoltare cronica? In curand. In foarte curand.

Revenind la zi, incă ceva:

24 de ore mai târziu, în 9 aprilie 2019, Augustin Lazăr facea declarații de presa abracadabrante

,,Nu sunt ofițer, subofițer, agent, sau colaborator al fostei securități sau al vreunui serviciu de informații”. Augustin Lazăr nu știe că securitatea la care se referă el a fost în primul rând organ de represiune? De ce vrea FOSTUL Augustin Lazăr să acrediteze securitatea ca fiind ,,serviciu de informații”?

La întrebarea dacă își dă demisia, Lazăr a raspuns abracadabrant:

,,Credeți că ar fi în interesul societății? Care e rolul procurorului general, nu să reprezinte interesele societății?”.

Răspund și eu la întrebarea adresată de Lazăr: Da, este în interesul societății. Și da, rolul procurorului general este să reprezinte interesele SOCIETĂȚII, nu ale securității.

Cel mai ticălos moment public al declaratiilor lui Augustin Lazar din 9 aprilie 2019, a fost cel în care a pus la îndoială scrisoarea din urmă cu 33 de ani a deținutului politic Iulius Filip, către el, Augustin Lazăr (despre care am scris aici):

,,Te intreb, frate române, chiar dacă faci parte din aparatul de represiune: nu auzi durerea?”

Într-un mod ticălos, Augustin Lazar a pus la îndoială verdicitatea scrisorii lui Iulius Filip, nu o dată, ci de trei ori: ,,M-a impresionat să citesc o scrisoare după 33 de ani, dacă ea e adevărată (i)”. (…) Nu am văzut originalul (ii) dar e impresionantă, descrie modul în care erau supravegheați deținuții și cum ,,s-ar fi făcut imixtiuni în maniera în care erau sancționați’‘. Dacă e adevărată acea scrisoare (iii) ea trebuia să fie verificată de procurorul militar pentru a verifica conduita procurorilor militari care ar fi comis infracțiuni”.

Punerea de trei ori la îndoială a veridicității scrisorii nu putea avea la bază decât probabilitatea extrem de mare ca tocmai domnul Augustin Lazăr să fi distrus originalul. Ceea ce probabil s-a întâmplat, după ce a luat la cunoștință de conținutul ei. Securitatea făcea copii după corespondență (cum e probabil să facă SRI-ul și acum, fără mandate), dar rareori oprea originalul (scrisoarea lui Iulius Filip a ajuns in Polonia, lasată de securitate, dupa ce in prelaabil a facut copii). Iar în cazul scrisorii lui Iulius Filip către Augustin Lazăr, securitatea nu avea motive să oprească originalul întrucât Lazăr ca ,,președinte al Comisiei de Liberare din penitenciarul Aiud”, și nu numai, ȘTIA ce face securitatea.

Deci foarte probabil, după ce scrisoarea lui Iulius Filip a ajuns la Augustin Lazăr trecând prin xerocopiere și fiind îndosariată de securitate, Augustin Lazăr a rupt-o și a făcut-o ghemotoc, nexecluzând să adauge, având în vedere caracterul său, fraze similare cu ale  torțianarului de la Râmnicu Sărat, Vișinescu: ,,F***ți Cristosul Mă-tii”. VIDEO:

P.S. Mirosind cum se bâlbâie Augustin Lazăr mințind că nu știa ce făcea securitatea, nasul meu îmi spune că atunci când SRI și Ministerul Justiției vor preda CNSAS arhiva SIPA și dosarele procurorilor comuniști, se va dovedi nu numai că Augustin Lazăr ȘTIA de scrisoare, dar chiar și că, a semnat, pe borderou, de luarea la cunoștință a conținutului ei.

Citiți și articolul meu din 26 octombrie 2018:

Episodul I – Multe DE CE-uri. Judecatori si procurori de ,,protocol” din civil și penal fac scut să-l apere de lustrație pe Augustin Lazăr.

 

 

 

 



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.