Victor Ponta împlinește 43 de ani. Compromiterea unei generații.


Victor Ponta s-a născut în urmă cu 43 de ani, pe 20 septembrie 1972. Pe scurt, a fost luat de pe străzile din Paris și pus pe un traseu  care l-a făcut prim-ministru. Pe lung, caracterizarea lui Victor Ponta, o fac mai jos:

La nici 18 ani, în 1990, Victor Ponta vota pentru prima dată, potrivit propriilor declarații, cu Ion Rațiu mânat de îndemnurile anti-comuniste ale lui Rațiu, îndreptate împotriva celor care au devenit protectori ai lui Ponta, peste ani. A ales să voteze împotriva partidului pe care ulterior avea să îl conducă, alături de cei pe care Rațiu îi dorea să nu mai conducă destinele României. Primul semn al vocației de oportunist?

La nici 30 de ani, în 2001, Victor Ponta devenea șeful Corpului de Control al Primului Ministru. A fost perioada privatizării Petrom, ALRO, Sidex, etc. Primul semn la vocației de incompetent? Pun această întrebare întrucât nu știu să răspund la o alta: în ce domeniu este competent domnul Ponta. Dacă mi se va face o dovadă clară a competenței sale în vreun domeniu, îmi retrag aluzia de incompetență la adresa domnului Ponta.

La nici 31 de ani, în 2002, Victor Ponta devenea Președintele Tineretului Social Democrat, o pepinieră care a fost de natură să propulseze pe scena politică persoane ca Dan Șova, Nicolae Bănicioiu și cam atât. Primul semn al vocației de personaj fabricat?

La nici 33 de ani, în 2004, Victor Ponta devenea Ministru Delegat pentru Control, fiind responsabil cu controlul programelor cu finanțare nerambursabilă. Mulți ani mai târziu, când conduce guvernul României, pierdem peste 7 miliarde de Euro în urma unei absorbții inadecvate  (și frauduloase) a fondurilor europene iar  finanțările europene din mandatul său au fost în mai multe rânduri blocate, în principal din motive de fraudă.

La nici 34 de ani, în 2004, Victor Ponta devenea deputat în Parlamentul României. O poziție pe care  o păstrează până în prezent și care îi este în principal utilă pentru a a se feri de DNA.

La nici 36 de ani, în 2008, Victor Ponta se hotărăște să facă ceva bani fără să presteze vreun serviciu (potrivit acuzațiilor procurorilor DNA care arată că Ponta a emis facturi fără să contrapresteze). La nivelul anului 2015, un astfel de comportament poate fi caracterizat în plaja ,,șmenar de Obor” – ,,firme fantomă” (șmenarii de Obor vând facturi pentru a diminua profiturile impozabile ale altor companii iar firmele fantomă contribuie, contra comision, la evaziune fiscală). Prins cu servicii neprestate, domnul Ponta este suspectat că falsifică documente pentru a crea aparența legalității plăților. Primul semn de persoana necinstita?

La nici 37 de ani, în 2009, Victor Ponta devine ministru în cel mai toxic cabinet guvernamental de după 2009 – Guvernul Boc (1). Pentru a îi asigura realegerea ca președinte lui Traian Băsescu, Guvernul Boc 1 ignoră total criza și contribuie la toxicitatea guvernului Boc 2 (cel care a majorat TVA-ul și a tăiat salariile personalului bugetar cu 25%, amplificând recesiunea și contribuind direct la creșterea decalajelor față de media Uniunii Europene);

La nici 38 de ani, în 2009, Victor Ponta, șef de campanie al candidatului Mircea Geoană, votează cu contracandidatul lui Geoană în primul tur. Este probabil momentul de inflexiune dinspre vocația de oportunist mărunt spre trădător;

La nici 38 de ani, în 2010, Victor Ponta devine Președintele PSD. Un partid pe care 5 ani mai târziu, îl lasă vraiște, în care diverși Șova fără vreo competență iau locul foștilor lideri, categoric mai competenți (și probabil cu o altă concepție, tot păguboasă,  despre cum se pot fac bani prin corupție). Liderii sătui din PSD (și cu ceva mai multă competență) sunt substituiți de flămânzi și corupți.

La nici 40 de ani, în 2012, Victor Ponta devine premierul domnului Băsescu. Ca lider PSD și premier, asigură cadrul perfect pentru corupție (marea majoritate a președinților consiliilor județene sunt cercetați pentru corupție) iar sub sintagma ,,cel mai cinstit guvern de după 1989”, acțiunile miniștrilor guvernelor Ponta îi propulsează la brutărie.

La nici 41 de ani, în 2012, Victor Ponta devine sinonim cu ,,hoț de cuvinte”. Prins cu furtul, Ponta se arată dispus să renunțe imediat la doctorat – atitudine care îmi aduce aminte de cea a șmenarului  Bolgiu – care atunci când a fost prins de poliție că fura un auto-casetofon, oferea următoarea explicație: am văzut un geam spart și un casetofon care atârna în fire, și am vrut să îl pun la loc, ca să nu se rupă firele. Influența și protecția sistemului din care face parte, îi asigură continuitatea noului Bolgiu și protecția în fața legii.

La nici 42 de ani, în 2014, Victor Ponta este demascat ca fost ofițer SIE de către cel care l-a desemnat în 2 rânduri premier – Traian Băsescu. În opinia mea, titulatura de ,,oportunist SIE” este mai potrivită pentru Ponta, un individ dispus să facă lucruri, fără să aibă vreo gândire proprie. Un executant perfect (trăsăturile acestora sunt  incompetență, iresponsabilitate și indiferență, tupeu).

La nici 43 de ani, în 2014, Victor Ponta devine candidat la Președinția României, cu programul electoral ,,mănânc pop-corn” pentru a îl învinge pe viitorul Iohannis. Este dispus să blocheze votul în diaspora și contribuie activ la devălmășia secțiilor de votare, dar nu îi folosește la nimic.

La nici 43 de ani, în 2015, Victor Ponta se dovedește că are un cumnat predispus la fraudă. Cumnatul Hertanu are legături deja istorice de afaceri cu acoliții de business ai lui Băsescu – grupul Golden Blitz și cu prietenii noi ai lui Victor Ponta – gruparea Sebastian Ghiță.

La nici 43 de ani, în 2015, DNA îl investighează pe Victor Ponta pentru fapte asimilabile cu șmenul, ceea ce îl determină pe Ponta să fugă în Turcia, pretextând iminența rămânerii șchiop și arătând cât preț pune pe sistemul de sănătate intern pe care l-a gestionat ca premier, în ultimii 3 ani. ,,Micul Titulescu” plagiază din nou comportamente trecute și vrea să devină ,,Micul Stănculescu”.

La nici 43 de ani, în 2015, DNA îl trimite pe Victor Ponta în judecată, pentru aceleași fapte asimilabile cu șmenul.

Astăzi, Victor Ponta face 43 de ani. Mâine, la nici 44 de ani, Victor Ponta, încă premier, apare în calitate de inculpat, într-un proces penal.

Din punctul meu de vedere, Victor Ponta poate fi personajul principal al unui film în care cineva este luat de pe stradă (eventual de pe o stradă/parc din Paris), este prins cu ceva urât tocmai pentru a i se asigura fidelizarea iar oportunismul și parvenitismul îl fac un pion extrem de ușor de manevrat mai ales dacă i se netezește ilegal traseul spre cele mai înalte funcții din stat (calități din care  asigură un prezent păgubos pentru națiune dar profitabil pentru cei care îl manevrează). Așa cum o spun din 2012 încoace, Victor Ponta este un personaj fabricat și un eșec al celor care l-au fabricat. Personajul a reușit să contribuie, prin numirile făcute în diverse posturi cheie (de la Șova la propunerile de new-entry din BNR și Ioana Petrescu) la compromiterea unei generații, prin prezentarea unor mediocrii drept excelenți.

Nu îndrăznesc să îi urez astăzi ,,La mulți ani” domnului Ponta, pentru a nu fi interpretată urarea în contextul procesului său care începe mâine. Eu îi doresc doar multă sănătate și să aibă pe viitor capacitatea să recunoască faptul că aproape a reușit să compromită o generație, proces al cărui bun exponent este  chiar dânsul.



Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , ,

6 răspunsuri

  1. Din eleganță, probabil, nu ai trecut pe listă oportunitatea (că să nu zic oportunismul) mariajului cu Daciana!

  2. Din eleganță, probabil, nu ai trecut pe listă oportunitatea (ca să nu zic oportunismul) mariajului cu Daciana!

  3. Victor Ponta este un personaj fabricat de catre taticul si mamica lui, origine sanatoasa nu gluma. A fost de la inceput o reusita totala, ca tanar pionier la masa prezidiului langa Ceausescu, in fruntea tineretului UTC. Nu s-a nascut in 1990, ci mult mai devreme, harazit sa ne conduca de la inceput, mostenire de familie. Si ne conduce. La fel ca TOTI politicienii de acum, care sunt urmasii taticilor si mamicilor lor activisti PCR, plus ceva securisti de rang mai mare. TOTI. Fiecare cu rolul lui, mimeaza tabere diferite care se fac ca se razboiesc, mai dau cate o perdea de fum, mai intra cate unul, de ochii lumii, la puscarie, dar de fapt in spate sunt toti urmasii cominternistilor care la unison dreneaza tot ce produce tara asta, numai pentru ei si urmasii lor. NICI UNUL nu e intrus in politica, fac parte din aceeasi familie. Banii nu sunt recuperati niciodata si nu vor fi recuperati. Nu exista „lideri mai competenti”, TOTI fac parte din aceeasi gasca bolsevica, TOTI sunt extrem de competenti in a ne spolia, prefacandu-se ca se cearta si se razboiesc intre ei. Iar la perdeaua de fum contribuie ziaristii si intelectualii, o clica rusinoasa creata tot de bolsevici cu 70 de ani in urma, cand au exterminat adevaratii intelectuali si au pus in locul lor o gasca de bolsevici.

  4. cred ca „mediocri” la sfarsit merita un sigur I,altfel complet de acord

  5. LA MULȚI ANI FERICIȚI, VICTOR PONTA ! Noi, milioane de români adevărați, îți dorim multă sănătate, viață lungă și să fii fericit alături de Familia ta, să fii mereu cu zâmbetul pe buze, ori ce s-ar întâmpla. Îți dorim să fii la fel de puternic ca și până acum, să reziști și să ieși victorios în lupta cu șacalii din așazisa clasă politică românească. Ești tânăr deștept, foarte bun patriot, ai carisma de lider și cu un pic de noroc ai fi putut să-ți serbezi ziua de naștere la Palatul Cotroceni în calitate de Președinte al României. N-a fost să fie acum, v-a fi să fie la viitoarele alegeri prezidențiale. FII TARE, SUNTEM CU OCHII PE TINE toți românii (marea majoritate) cu inimi curate suntem mereu alături de tine. Sperăm că vei triumfa și după această perioadă cumplită în care o parte din justiția românească este implicate politic și este cu tunurile pe tine în mod rușinos și dăunător atât pentru tine cât și pentru țară. LA MULȚI ANI FERICIȚI, VICTOR PONTA !

  6. VICTOR PONTA este nepotul Generalului KGB Naum venit pe tancurile sovietice timise de Stalin. Trebuie să știe lumea acest lucru. 7

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.