Cine indrazneste sa vorbeasca despre complicitatea functionarilor ASF la frauda de la City Insurance devine ,,dusman al poporului”. Cazul care merita incurajat al emisiunii de azi de la B1TV.


Nu ma pot supara pe colegii de la B1TV – Radu Buzăianu, si Razvan Zamfir, realizatorii emisiunii Buna România, care mai aveau putin si ma descriau drept dusman al poporului in emisiunea de azi, unde initial al fost invitat, apoi a fost amanata invitația, pentru o data neprecizata, pe motivul comunicat mie telefonic de producatorul lor, ca mai au nevoie de ,,documentare”.

S-au inflamat, si e normal sa se inflameze. Ei pregateau ceva ,,tare” pentru emisiunea de azi, iar postarea mea de pe facebook, dupa ce anuntam publicul meu despre faptul ca nu voi mai fi invitat in aceasta seara la B1Tv (invitatia a fost anulata dupa ce anuntasem prezenta pe Facebook), i-a cam suparat.

Aceasta este postarea care i-a inflamat:

Modul in care s-au inflamat totusi, arata ca, in cazul in care au existat presiuni ca sa nu mai fiu invitat azi la B1TV, le-au tratat în singurul mod inteligent in care puteau sa o faca. Au mentinut viu subiectul, sub pretextul fata de cei care or fi facut presiuni asupra lor, ca Radu Soviani va fi prezentat drept dusman al poporului. Felicitari Radu Buzaianu, felicitări Razvan Zamfir.

Reactia lor, intrucat este vorba despre mine, am publicat-o pe canalul meu de youtube, la care, daca doriți, va puteti abona AICI.

Astfel, contrar celor care or fi facut presiuni asupra lor, Radu si Răzvan, nu știu daca au facut-o cu intentie, dar au mentinut VIU subiectul

Este o regula de aur a emisiunilor de televiziune si anume ca un subiect fierbinte – si cea mai mare frauda din asigurari din istoria Romaniei cu complicitatea unor functionari din Autoritatea de Supraveghere Financiar ESTE un subiect fierbinte, relansat de investigatia publicată de Catalin Tolontan in Libertatea si preluat, dintre televiziuni, DOAR de B1TV, se tine pe sticla si cat timp asteapta documente. Altfel, lasa impresia ca nu sunt dedicati subiectului.

Initial, asta am crezut si eu. Apoi am crezut si mai mult, întrucât ,,raspunsurile” așteptate de la Agenția Nationala de Integritate (pentru care a fost motivata amanarea emisiunii cu mine) sunt de fapt publice, intrucat eu le-am publicat in Ziarul Bursa inca din August 2021, si anume ca veniturile lui Daniel Apostol, directorul de comunicare de la ASF, inainte de secretizare, erau de circa 6000 de Euro pe luna. Ziarul Bursa a fost singurul care a avut curajul si independenta sa publice ASTA, in 25 august 2021 (articolul meu), AICI. Ulterior, ASF a secretizat declaratiile de avere, asa ca singurul raspuns pe care il vor primi Radu si Razvan de la ANI este cu declaratiile secretizate.

Mi-a placut de ei cand au facut referire si la ce au descoperit citind articolul meu din ziarul Bursa, referitor la Transelectrica! Baieti, sunteti tari! 🙂

Al doilea motiv invocat in emisiunea de astazi pentru amanare in jurul orei 19.45, a fost ca Radu si Razvan asteapta confirmare de la ASF privind informatia de interes public daca Florin Golovatic, responsabil de asigurari in timpul fraudei de la City Insurance, Astra, Carpatica, asa cum scrie Catalin Tolontan in episodul de azi (AICI) a fost ca asteapta confirmarea de la ASF daca este adevarata informația de promovare. Iarasi, inteligent vis-a-vis de cei care or fi facut presiuni asupra lor ca sa nu se vorbeasca despre City Insurance.

Inteligent pentru ca informatia era deja publica pe site-ul ASF (de promovare a lui Golovatic initial in functia de sef serviciu inca din iunie 2022), ba mai mult, Catalina Tolontan, care tine viu subiectul, publicase in Liberatea inca de la ora 17.33 ca ASF recunoaste ca fostul director Golovatic al directiei de supraveghere si control din timpul caderii City a fost avansat din nou director pe 21 decembrie 2022 (detalii AICI).

Asadar, contrar celor care or fi facut presiuni asupra realizatorilor Buna România, Radu Buzaianu și Răzvan Zamfir, au reusit sa tina viu subiectul fraudei de la City Insurance, in complicitate cu functionari ASF, chiar prezentandu-ma pe mine drept dusman al poporului. Inteligent.  

Am exprimat in numeroase randuri opinia ca refuzul unor publicatii foarte ,,anti-coruptie” de a vorbi despre cea mai mare frauda din asigurari din istoria Romaniei, frauda de la City Insurance si de rolul de complici ai unor functionari din ASF la aceasta frauda, nu poate sa fie o simpla ignorare a subiectului, ci mai degraba pare la comanda. ,,Mana invizibila” care decide care subiecte sunt acoperite in presa si care nu, prin presiuni la adresa conducerii editoriale, astfel încât despre anumite subiecte trebuie ,,să nu se vorbească’‘ sau, eventual, să se vorbească în derizoriu, vag, eventual prin bălării. Relansarea subiectului fraudei de la City Insurance cu complicitatea unor functionari ASF care nu si-au facut treaba de supraveghere si astfel au favorizat frauda si dimensiunea ei, a reaparut in spatiul public ieri, cand Catalin Tolontan si este intretinut in mod inteligent de realizatorii Bună România, in ciuda presiunilor care s-or fi facut asupra lor.

De altfel, presiunile asupra jurnalistilor din Romania au fost reliefate fara perdea si in cel mai recent raport al Departamentului de Stat American, publicat de Ambasada SUA in România, in 2022, pentru anul 2021.

Prin urmare, le stau la dispozitie ORICAND realizatorilor B1TV de la emisiune Buna România pentru a participa in studio la devoalarea modului in care functionarii ASF au favorizat perpetuarea ASF si mărirea dimenisiunii fraudei de la City Insurance, cu complicitatea functionarilor ASF.

 Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: