Sambata, 26 septembrie 2015, ora 10.00, sunt invitat la Antena 3. Ce vreau să aflu de la dumneavoastră:


Sambata dimineata, de la ora 10.00, sunt invitatul lui Adrian Mănuțiu, la emisiunea Income, la Antena 3. Tema propusă de Adrian este una interesantă – o moțiune de cenzură adresată întregii clase politice (putere și opoziție, oricum au aceiași părinți). Este un prilej bun pentru mine să spun ce nu fac și ce ar trebui să facă atât reprezentanții puterii cât și ai opoziției.

Deasemenea, este un bun prilej să aflu de la dumneavoastră, cititorii și criticii mei fideli,  de ce întreaga clasă politică românească ar trebui demisă sau în caz contrar, de ce nu.

Vă aștept comentariile aici pe blog și ne vedem în direct sambata, de la ora 10.00, la Antena 3.

 



Categorii:The Money Show

27 de răspunsuri

  1. trebuie demisa.
    Motivul: statul se foloseste de agresiune pentru a exista.
    Nu e frumos.

  2. … o moțiune de cenzură adresată întregii clase politice…

    Clasa politică – demisă pentru nereglementarea activității serviciilor secrete din România, nereformarea serviciilor secrete, neimpunerea unui raport agenți/populație inferior celor din statele dezvoltate. Democrația e o lozincă! Alegeți între români și securiști! Demiteți Securitatea!!! Opriți Securitatea! Securitatea corupe și manipulează!!! :)))))))))))

  3. Bancile ne-au vandut un produs toxit numit CHF si toti politicieni in frunte cu presedintele tarii asista cu nepasare la GENOCID.Curand vor avea nevoie de NOI dar noi cei multi nu vom mai fi ptr EI

  4. Clasa politica ar trebui demisa in totalitate pt ca nu-si sustine cetatenii….pentru ca se perpetueaza aceiasi politicieni expirati si doar putini sunt cei neanchetati de DNA….pt ca BNR nu se supune nici unui organ de control….pt ca majoritatea populatiei este saracita si impovarata de jocurile lor murdare…..si mai ales ca nu mai avem incredere in nici unii

  5. Clasa politica, inclusiv avocatul poporului ar trebui sa demisioneze de buna voie. In afara sa se ocupe de buzunarele proprii si sa se apere intre ei, mai nou, nu fac nimic. Ba mai mult, acum vor sa apere si bancile pe care Isarescu si suita lui de hoti le-au tinut in palma si s-au uitat chiar au permis ca noi sa fim furati cu acte. Ma refer la creditele in CHF de care bancile inca trag sa nu ne restituie ce ne-au furat. Cam in zona asta as pune eu problema Domnule Soviani.

  6. Trebuie demisa!Nu isi reprezinta decat interesele personale,isi fabrica legi,sunt santajabili.Cand se simt incoltiti devin umili, promit orice ,in rest,cand sunt pe cai mari,sfideza tot.Astfel de atitudine nu duce la nimic bun,nu face decat sa demonstreze lipsa educatiei.Sunt un exemplu negativ pentru societate,pentru tineri mai ales.Sunt o rusine nationala si mai ales internationala,li se bate obrazul de pretutindeni,dar…cand nu e obraz…Oricum,nu conteaza culoarea politica,sunt impreuna,sunt acolo,stiu ei ce fac sa le fie bine.Ca se mai porcaiesc pe la TV,asta-i asa de prostit lumea si acaparat electorat,dar lumea a cam inceput sa se destepte.

  7. Bancile ne-au transformat in sclavi si ne-au adus in pragul saraciei mai ales cu produsul cel mai sigur de imprumut in chf si pe lipsa noastra de informare. Suntem condamnati sa platim o garsoniera la pret de vila. Multumim pt suportul dumneavoastra.

  8. Ar trebui sa avem un raspuns de la BNR in ceea ce priveste CHF ca si moneda fizica in banci si nu doar electronica. Contractelor incheiate intr-o perioada data aveau acoperire in CHF. Precizez ca prin aceasta metoda am fost inselati, ca bani de care aveam trebuinta erau lei, insa domniile lor cu buna stiinta ne-au vandut ceva ce nu aveau, incercand acoperirea creditului prin evaluarea imobilului, de catre evaluatorul bancii, la o valoare cu mult mai mare. Contractul fiind incheiat prin mijloace dolozive
    Cum sa dovedim ca am fost inselati cu buna stiinta, pai numai in mod indirect precum: bani,din creditele in CHF, au fost numai lei, evaluarea imobilelor a fost umflata, aplicarea OUG 50/2010 a fost in favoarea bancilor, intarzirea cu buna stiinta a intrarii in vigoarea NCC, se incearca inabusirea Legii 193/2000 si etc.
    Infractiunea de inselaciune este foarte complexa, numai cei destepti pusi pe capatuiala au asemenea abilitati si sanctiunea pentru aceasta infractiune e mult prea mica, pai ne invata pe toti sa devenim niste infractori pt. a trai linistiti pt. mult timp ca ai banu castigat dintr-o singura tranzactie. Clasa politica nu a inteles ca trebuie sa faca treaba pentru acest popor, ei fac treaba pentru ei si prietenii lor. Opozitia si puterea vor bani, bineinteles ca sunt si oameni ce vor binele celor multi si suparati, noi trebuie sa asteptam multi ani pentru ca politicienii nostri sa-si schimbe atitudinea, ma tem ca degeaba ii vom schimba intre ei daca nu-si schimba naravul vom emigra. Vrem politicieni ce respecta Constitutia si Legile.

  9. Domnule Soviani, va rog rediscutati problema creditarii in CHF. Ne zbatem din ianuarie, cu memorii, cu solicitari de audiente la Presedinte, cu proiecte legislative, cu procese… si nimic… Bancile fac abuz dupa abuz, iar statul, in afara de promisiuni si proiecte care nu se implementeaza pt a puna stop acestei mizerii la care sunt supusi debitorii de buna credinta, nu misca nimic. Sunt oameni care se zbat pentru aceasta cauza – pe langa debitorii organizati in Grupul CLientilor cu Credite in CHF, mai sunt si cateva personalitati politice: presedintele ANPC, Marius Dunca, dna deputat Ana Birchall, dnul deputat Catalin Zamfir. Toti sustin proiecte prin care povara asta a creditelor toxice sa fie luata de peste noi, insa lucrurile se misca extrem de greu in tara. Va rog sa ridicati din nou aceasta minge la fileu. Daca e nevoie de detalii, sau daca vreti sa-mi puneti intrebari inaintea emisiunii, nr-ul la care ma puteti contacta este 0769 329 050. Sunt unul dintre adminii GCCC-ului, grup de cca 24.000 de oameni. Multumesc.

  10. Propun si voteaza legi care sa ii favorizeze pe ei personal . Cred ca ar trebui demisi . Dar vin altii care fac acelasi lucru. Din 1990 incoace ne-am saturat.

  11. Intrebare: cine trebuia sa verifice contractele standard ale bancilor catre clienti de au acceptat atatea clauze abuzive unora li s au luat casele pe neglijenta altora cine. BNR,ANPC,ARB…..POLITICA BNR DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ESTE EXPIRATA,in ceea ca priveste clasa politica,ar trebui remaniata in intregime toti uita cine ia votat ,si de ce,cetateanul care reprezinta statul NU MAI CONTEAZA…..RUSINE….!!!!

  12. Ce ar trebui sa faca clasa politica si nu face:
    1) Investitii si locuri de munca; este cel mai important, nu avem productie si tineretul pleaca sa lucreze pe la altii; daca nu avem productie, nu putem avea nici protectie sociala, invatamant, sanatate etc.; de aici incepe totul; nu avem un proiect (de tara) in perspectiva, nu stim incotro ne indreptam, nu avem obiective clare pe termen lung, toate fiind responsabilitatile clasei politice;
    2) Justitie sociala; dar aici ce sa mai vorbim, daca punem lupii de paza la stana…

  13. Actuala clasă politică trebuie demisa.
    Actualii aleși din Senat și Camera Deputatilor joacă un teatru ieftin pe care nu mai suntem dispuși sa îl suportăm.Mimează democrația până când sunt aleși pentru ca mai apoi să reprezinte interesele cartelurilor. Un exemplu elocvent este modificarea legii 363/2007 în martie 2015 și tentativa de modificare a legii 193/2000 sub influența ARB= Cartelul băncilor.
    Rezolvarea problemei consider ca ar fi renunțarea la modelul de democrație indirectă și trecerea treptată către modelul de democrație directă (nivelul tehnologic actual permite acest lucru)
    Primul pas către democrația directă ar fi modificarea legilor astfel încât :
    1. Senatul ar trebui să fie constituit conform constituției din 1923 din personalități care și-au probat profesionalismul zeci de ani în slujba patriei și a dreptății: generali și judecători cu minim 20 de ani în funcție.
    2. Camera Deputatilor să fie compusă din ALESI. din colegii. Aceștia sa voteze în baza mandatului date către alegători în urma dezbaterii publice inițiată de fiecare în parte în colegiul pe care îl reprezintă.
    3. Eliminarea redistribuirii locurilor în Camera Deputatilor
    4. Votul obligatoriu
    5. Interzicerea partidelor constituite pe principii etnice
    6. Eliminarea noțiunii de imunitate pentru deciziile politice care aduc prejudicii cetățenilor

  14. statul a uitat sa fie in slujba cetateanului,iar trecatorii vremelnici prin functii importante ale lui au ca scop doar interesul personal si al grupului ocult care i=a sprijinit in campanie!

  15. Principala vinovata este madam Justitia: Ea a permis si permite toate jafurile si genocidul national comis in 25 de ani, ea permite abuzurile autoritatilor si institutiilor publice si incalcarea drepturilor oamenilor, ea permite serviciilor si securistilor sa conduca Romania, l-a facut presedinte pe Johannis prin tergiversarea dosarului cu incompatibilitatea pana dupa alegeri, l-a facut presedinte pe basescu prin clasarea dosarului Flota si altele,ii permite lui Ponta sa fie un premier penal( acest dosar trebuia facut atunci imediat dupa comiterea faptei si nu dupa 8 ani!), a permis taierea salariilor la celelalte categorii de bugetari inafara de jusitie bineinteles, cu toate ca angajatii din sistemul judiciar au cele mai mari salarii din aparatul bugetar!!! SI cate si mai cate, toate deciziile politice sunt filtrate cumva de justitie, in civil ori in penal, si de aceea clasa politica nu are teama sa fure si sa promoveze incompetenti in functii publice, Justitia le permite, intr-un fel ori altul!

  16. Se poate explica cum de venitul meu, la data creditarii era eligibil doar pentru chf?. Venitul meu eligibil era de 10 lei pentru un produs, de exemplu, sa acopere rata. Oare prin inginerii financiare el se marea sau micsora artificial pentru a achizitiona acelasi bun la aceeasi valoare?. 10 lei erau de ajuns pentru un credit x valoare in chf dar 10 lei nu erau deajuns pentru acelasi credit de x valoare in lei. am senzatia ca acei 10 lei erau mai valorosi pentru un credit in chf si foarte slabi sub valoarea lor pentru un credit in lei sau euro.
    raspunsul, posibil logic, este ca era dobanda mai mica. de ce era dobanda mai mica? cica pentru ca era stabil. Undeva se rupe firul.

  17. 1. Nu demiterea, ci trezirea clasei politice!

    O clasa politica curata ne dorim cu toții.
    Dar nu cred ca este constructiv sa tot schimbi, mai ales când timpul te presează, când sunt legi urgente care trebuie aprobate, legi care au fost demarate deja, înțelese, explicate.
    Cum ar fi sa o luam mereu de la capăt?

    Oamenii sa raspunda de faptele lor si sa fie înlocuiți prompt. DNA face o treaba buna. Ma gândesc la cazul Oprescu.
    Ca cetățean, nu ma interesează detalii. Nu vreau sa pierd timp pe comentarii inutile si prea multe. Ca cetățean ma interesează sa mi se asculte si rezolve problemele de Instituțiile Statului. Prompt.
    E treaba lor sa se miște, sa crească în eficientă.

    Președintele Johannis zicea ca instituțiile trebuie sa meargă, nu trebuie sa depindă de oameni. E loc de bine dacă se dorește asta. Înseamnă stabilitate. Dar până acolo, haideti sa continuam lucrurile bune începute. Asadar, succes acolo in Legislativ.

    2. Credem ca toți cei aleși, sau ajunsi in Instituțiile Statului trebuie sa îsi facă treaba. Pentru asta, comunicarea reala cu cetățenii, sau reprezentanții grupurilor mari, cum este GCCC, trebuie sa primeze intr-un stat. Asa se poate răspunde unor nevoi concrete. Dar prompt!
    Rămânem la nevoia clienților cu Credite in CHF, printre care ma număr. Va dati seama ce impovarati suntem? Rate mai mult decât duble, la credite enorme – pentru ca prețul imobilelor erau f mari in 2007-2008? 2600 rata, de la 1200 lei! Va dati seama ca in ianuarie doar s+a acutizat problema, dar ea exista de ani dw zile – vezi procese, executari silite, sinucideri, din aceasta lipsa de reacție, atenție, neglijenta?
    Ce face clasa politica intre timp? Ce legi de interes național, urgente, primează?

    Ok, au crescut salariile lor. Acum nu mai au niciun motiv sa nu muncească motivat! Noi vrem sa vedem o schimbare repede, pentru ca sa o simțim in buzunare, ca ei!
    Legea cu darea casei la banca nu încurcă, nu ia de la nimeni. De ce încă nu este aplicata?

    Iata ce nu fac aleșii, si ar trebui sa facă : sa ne ajute sa fim cetățeni liberi, nu sclavii unor produse bazate pe SPECULA! Sa ne protejeze! Sa repare sau sa atenueze crize : criza imobiliara, asociata cu toxicitatea creditelor un CHF trebuie asumata național. Sa protejeze continuu cetățenii, să consilieze.

    Sa nu credeți ca nu ne interesează educatia si sănătatea, da vorbim si tot vorbim de franci. Dar, când muncești doar pentru rata, sa nu ramai pe drumuri si salarii propite, le oferi tu copiilor cat poți, acasă. Ca bani nu mai ai sa mergi cu ei la medic, si nu ai pretenții de la profesorii la fel de demotivati si săraci, ca…majoritatea celor ce avem creditele acestea ce ne vor ucide….

    Zic sa trecem la treabă, sau sa ne continuam treaba. In fiecare zi măcar pentru un pic mai bine! Sa continuam lucrurile bune începute!

    Succes in emisiune!

  18. Conditiile din prezent nu mai sunt ca la inceputul creditului. Am fost inselat?

  19. 1. Cum se poate ca politicienii romani, platiti din banii poporului, sa nu fie in stare sa reprezinte poporul, iar ai altor natii pot?
    2. De ce consumatorul roman de servicii bancar – financiare este pus la zid, executat, sau lasat de izbeliste, in conditiile in care el este cel care sustine legal si corect Romania, prin faptul ca munceste cu acte, altfel neputand sa ia un credit, platind astfel impozite la stat?
    3. De ce mai primesc politicienii salar intreg, daca ei au o gramada de absente de la servici? Angajatorul lor este poporul, noi, iar noi nu mai dorim sa platim niste angajati care nu lucreaza in folosul nostru, conform conditiilor acceptate la angajare. Ar trebui sa facem un referendum, sa vedem cati alesi ai poporului nu vir fi dati de angajator afara!
    4. Cine reglementeaza contractele pe care bancile le-au scos pe piata?
    5. De ce alte guverne au intervenit imediat in sprijinul cetatenilor lor, de ce in Romania nu se intampla asta nicimacar dupa ce s-a demonstrat in instante fara dubiu ca exista clauze abuzive, ca s-au incalcat in mod flagrant legile?

  20. NOI AVEM DOAR DATORII !!! DREPTURILE NOASTRE UNDE SUNT ???
    CHF=OTRAVA PENTRU OAMENII DE RAND
    TRAIM IN LUMEA A TREIA SAU ???
    IN TOATE TARILE CIVILIZATE S-AU LUAT MASURI SI TOATE PROBLEMELE SE POT REZOLVA…. LA NOI NUUUUU…….. PENTRU CA AICI TOATA LUMEA DE SUS FURA…….SI CEI DE JOS TREBUIE SA MUNCEASCA SI SA PLATEASCA CA SA ACOPERE MIZERIILE LOR….
    OARE AR TREBUI SA NE SACRIFICAM NOI ….POATE AR TREBUI SA-I ARUNCAM IN AER IN TIMP CE DORM DUMNEALOR IN PARLAMENT …CU SIGURANTA MULTI S-AR TREZI….

  21. De ce la Polonezi se poate si la noi nu? Se pierd bani? Si noi am pierdut din momentul in care ne-au dat creditul si nici macar nu l-au dat in franci doar ca platim magariile lor!

  22. Conform Constitutiei un Parlament daca nu reprezinta interesul poporului si nu produce bunastare nu isi regaseste rolul pentru care a fost creat ori acum o parte din populatie au probleme cu chf ,Parlamentul ce face? Ce atitudine ia ? Oamenii care i-au ales si pe care íi reprezinta au probleme ei parlamentarii ce fac ? Oamenii au fost inselati de banci organele abilitate ce masuri iau ? Totul e atat de simplu oare de ce au creat legi si nu le aplica nimeni? Am fost dusi de nas de bancheri si reprezentantii lor ce masuri urgente se iau ?

  23. Faceti ceva util si concret pentru cei care se zbat cu plata ratelor la bănci ,in special cele in chf.Veniti in sprijinul cetateanului cu legi corecte si echitabile…nu doar pentru bănci…priviti la tarile din jurul nostru care stiu sa-si respecte cetateni.

  24. Acesti domni si doamne care au fost alesi de noi ( oamenii din aceasta tara), in loc sa faca legi pentru a ne apara drepturile, pentru a ne face viata mai usoara, fac legi impotriva noastra. Vor mai fi alegeri si vor depinde si ei de noi. Incercati domnilor sa va uitati peste gard la tarile unde cei alesi lupta pentru bunastarea alegatorilor lor.

  25. Domnule Soviani, a contat ceea ce v-am povestit noi aici, mai ales cei cu problema aceasta a creditelor in franci in plin bum imobiliar? Veti aprofunda subiectul pe viitor? Multumesc!

    • Categoric da. Cunoasteti pozitia mea vis-a-vis de cea a creditarii in franci elvetieni. Un element in plus: ceea ce dumneavoastra scrieti aici, nu este citit numai de catre mine, ci se de alti cititori. Inclusiv pentru ei este important sa afle ce ganditi. Da, voi aprofunda in viitor acest subiect, nu am ezitat nicio clipa ca in emisiunile de la TV dedicate, sa imi exprim punctul de vedere referitor la creditarea in franci: nu este o vina a celor care s-au imprumutat, este o chestiune legata de permisivitatea excesiva a acestui instrument dovedit toxic pentru creditare. In privinta solutiei, asa cum sustin din februarie, nu vad decat una singura: o negociere onesta intre banci si persoanele care au accesat aceste credite, si RESPECTAREA deciziilor definitive ale instantelor. Aici, in opinia mea, BNR nu se poate face ca nu vede atunci cand deciziile definitive spun un lucru, iar bancile le ignora. Este o chestiune care tine in cele din urma si de stabiitatea sistemului. Iar permisivitatea excesiva a acestui produs isi are radacinile in toleranta, care merita investigata, a supraveghetorului national

      • Multumim, domnule Soviani. Suntem si noi cu ochii pe BNR, acest supraveghetor „tolerant” cu bancile.

        Ooo, asteptam si noi sa vedem emisiuni de amploare, chiar adevarate „sezoane de emisiuni pe problemele nationale stringente”. Acum constituie o problema nationala EFECTUL/E SPECULEI VALUTARE SI IMOBILIARE din anii dinainte de 2009.

        Stiti cati copii si adulti sufera din cauza maririi ratelor acum, in acest moment, cand scriu eu acest mesaj?
        Inmultiti numarul contractelor in franci, estimate de BNR, cu 2 sau 3, sau 4. Acetia suntem! Copii, barbati si femei. O multime de „intre timp someri”, angajati, intreprinzatori si chiar directori!

        Multi dintre noi nu am avut si nu avem timp sa facem si treaba noastra, la serviciu, in familie etc., si treaba legislativului, BNR-ului, bancilor, asistentilor sociali, ONG-urilor etc.! Si ne chinuim sa ne marim nivelul de trai, asa cum ne tot suprasolicitam de 8 ani.

        A, dintre noi scadeti cativa oameni care s-au sinucis deja – si de care stim din media. Si in urma carora au ramas familii pline de resemnare, sau poate ranchiuna, familii neintelese si … judecate chiar si de telespectatori: „ca ce le-o trebuit banca?”

        De 9 luni, adica din ianuarie 2015, doar se aprinde si se stinge un lemn viguros, verde, care greu mai arde! Ei bine, haideti sa il facem sa arda odata! Caldurica emanata ne va incalzi pe toti, cu siguranta!
        Haideti sa trezim nu doar BNR-ul, ci Romania! Sa afle romanii ce vise am avut noi in 2007-2008, sa vada ca sunt aceleasi vise pe care si le implinesc ei prin prima casa sau alte credite… Si sa luptam impreuna sa nu ajunga si ei in situatia noastra!

        Domnule Soviani, intrebati pana primiti raspunsul corect: Cine pierde daca revenim la plata unor rate de bun simt? In cazul meu, cam 1200 lei pe luna, de exemplu. (desi, daca as fi luat credit acum, as fi platit 800-900 lei, adica un salariu minim pe economie).
        Intrebati-i raspicat: daunele morale, stresul, imbolnavirile, divorturile din cauza lipsei banilor – formale sau non-formale, cine si le asuma?

        Mancarea imputinata la copii, lipsa fructelor si imbracamintii adecvate varstei, aceste dureri pe care le suporta pentru copiii lor parintii care „au gresit luand un credit pentru o casa stabila”, CINE LE INTELEGE?

        Cine acceseaza un credit ipotecar acum se gandeste: mai, sa fie cat o chirie pe acel imobil.
        Asa am gandit si multi dintre noi. Asadar, aveti dreptate ca nu este vina noastra, sau doar a noastra. Din pacate, sunt multi romani care ne judeca. Informati-i corect, dumneavoastra, colegii dumneavoastra, si noaptea veti dormi zambind, linistiti. 🙂

        Solutia aceasta de negociere este de bun simt pentru dumneavoastra, domnule Soviani, pentru noi, pentru unele banci care mai au logica nealterata de lacomie/ frica etc. Un bine se rasfrange tuturor! Uitati-va putin in urma, in jur… Faceti emisiuni istorice despre acest curaj de a-ti asuma un bine comun!

        Ne bazam ca mass-media va milita pentru noi, pentru stoparea sau suspendarea actiunilor de executari silite – numai zilele acestea am aflat de alte 3 cazuri.
        Ne bazam ca mass-media va sustine urgentarea legilor potrivite.

        Domnule Soviani, faceti o emisiune tematica cat mai repede. Cat nu e doliu dinnou…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.