Tulburat pesemne de Silvian Ionescu, Apa Nova și Yassin, Traian Băsescu i-ar vrea arestati pe șefii Volkswagen


…sau mai degrabă i-ar vrea liberi pe tovarășii lui de peripeții (Udrea, Bica, Cocoș, Horia Georgescu, etc).

Zice Băsescu pe facebook: ,,In Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 11 milioane de maşini vîndute, furînd sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor.”.

Cu alte cuvinte, Băsescu susține că ,,Volkswagen și autoritatea de stat”, ,,au înșelat consumatorii de pe toate continentele măsluind cu bun știință caracteristice tehnice…. furând sume uriașe din buzunarele cetățenilor”. Dar oare domnul Băsescu când promitea că TVA nu va fi majorat și că nimeni nu va avea salariile tăiate (în 2009) nu a măsluit cu bună știință situața economică și a sfârșit prin a decide și anunța, câteva luni mai târziu, că pensiile ar trebui tăiate, salariile ar trebui tăiate, și în cele din urmă, TVA ar fi majorat?

Dar oare când domnul Băsescu spunea că ,,această criză nu ne va atinge” înșela sau nu consumatorii și crea premisele (prin supraîndatorare și dobânzi majorate peste noapte) a diminuării substanțiale a resurselor populației și companiilor (ca să nu spun, ca Băsescu, furt).

Desigur, în cazul Volkswagen vor fi și dosare penale, dar Volkswagen a pus deja deoparte peste 15 miliarde de dolari, aferente despăgubirilor în urma devoalării atitudinii lor. Dar Traian Băsescu ce a pus deoparte pentru că a mistificat, cu bună știință, adevărul economic și  înșelat o Românie întreagă în privința nemodificării TVA și menținerii salariilor?

Cuiul lui Traian Băsescu este legat, în opinia mea, de anchtele care vin de la Munchen în privința EADS și Microsoft.

Domnul Băsescu face voit pe naivul: ,,Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde?
Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?”

Șeful Volkswagen și-a asumat responsabilitatea, într-o primă fază, prin demisie. Oare i-a trecut prin cap domnului Băsescu când a mințit România referitor la TVA și salarii, să demisioneze? Nicio secundă, doar domnia sa a mințit tocmai pentru a se perpetua în funcție.

Deocamdată, ancheta în cazul Volkswagen a scos la iveală ceea ce a făcut Volkswagen, și nu răspunderi individuale. În cazul doamnei Udrea, ancheta DNA a scos la iveală răspunderi individuale. La fel și în cazul doamnei Bica. În cazul Apa Nova, firele vor duce curand și la contractul de concesiune (gestionat o bună perioadă de primarul general al capitalei). De altfel, am scris aici (https://soviani.com/2015/04/10/crescendo-ul-domnului-traian-basescu-in-functie-de-obiectul-interesului-procurorilor-udrea-cazul-nana-yassin/) cum domnul Băsescu a devenit vocal la adresa statului de drept pe care până de curând pretindea că l-a inventat, după arestarea lui Yassin.

Traian Băsescu este speriat. Și are și de ce.

P.S. Mai zice Băsescu: ,,La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupţie.”

Arestările nu sunt fără judecată. Reținerile pentru 24 de ore sunt pe baza suspiciunilor și indiciilor rezonabile sunt fără judecată. După care, arestările pentru 30 de zile sunt în urma unei decizii a judecătorului, care evaluează probele procurorilor.

Citiți și: ,,Despre organele tăiate – Varoufakis ,,mai bine îmi tai o mână”; Băsescu ,,mai bine îmi tai capul””



Categorii:Editoriale

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Băsescu n-are niciun motiv de îngrijorare. Parcă el a în funcție numit justiția independentă. Nu știu dacă ar fi bine pentru justiția independentă cu dosare la băs să se lege tocmai de băs.

    Articolul ăsta lovește mai degrabă în zoso și în sistemul lui de valori. Iar se trezește cu bani în plic de la Udrea să-l lingă în fund pe băs.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.