Despre falsificarea votului in Camera Deputatilor in ceea ce priveste majorarea salariilor.


Asa cum arata lucrurile acum, cvorumul in Camera Deputatilor pare sa fie falsificat, deci votul pentru majorarea salariilor pare sa fie falsificat. Dupa părarea mea, Parchetul General ar trebui sa fie deja la Camera Deputatilor si sa vizioneze elementele de natura sa confirme/infirme falsificarea cvorumului/votului.

În cazul în care Parchetul General nu este deja acolo, opinez ca Liviu Dragnea ar trebui sa se prezinte in seara aceasta la Parchetul General pentru a sesiza suspiciunile de falsificare a votului. Daca o va face, va dovedi ca este altfel decat Roberta Anastase. Iar daca suspiciunile sunt mai mult decat rezonabile, nu ar trebui sa pregeteze vreun moment sa ii excluda din PSD pe cei vinovati.

Daca ar actiona asa, ar putea sa indice ca nu tolereaza atitudini gen Roberta Anastase. Si ar avea legitimitatea necesara sa spuna in mod public ca PNL sa o excluda pe Roberta Anastase – care candideaza din partea PNL pentru un loc in Parlamentul Romaniei.

Nu stiu daca va fi atat de intransigent. In lipsa unei respingeri mai mult decat ferme (prin sesizarea Parchetului) a ceea ce pare sa fie falsificarea cvorumului si implicit a votului, nu pot decat sa va invederez urmatorul rationament:

  1. Nici PNL nici PSD nu au vrut ca legea sa treaga. PNL a actionat exact cum au facut Crin Antonescu si Victor Ponta in 2010 la votul falsificat de Roberta Anastase, respectiv au fugit din sala. Ca reprezentanti ai Parlamentului, ar fi trebuit sa fie acolo. Si sa voteze impotriva.
  2. Doar ca PNL realemente nu vrea sa voteze impotriva ci doar mimeaza opozitia. Asa cum au mimat Ponta si Antonescu in 2010. Insusi PNL a scris in programul de guvernare ca vrea de la 1 iulie 2017 sa dubleze salariile medicilor. Se naste intrebarea legitima: pai daca sunt bani de dublare de la 1 iulie, nu sunt bani de majorare cu 15% de la 1 ianuarie, asa cu pretind tehnocratii din guvernul tehnocratului liberal?
  3. Este evident ca si PNL si PSD constientizeaza ca se manifesta (deocamdata incipient) criza bugetara: veniturile sunt sub asteptari, fonduri europene canci iar cheltuielile au crescut.
  4. In fapt, falsificarea votului de astazi de astazi reprezinta, in opinia mea un ,,accident” premeditat. PSD nu s-a mobilizat sa-si adune deputatii, mizand pe chiulul liberalilor, pe care i-ar fi invinovatit ca din cauza lor nu se majoreaza salariile. PNL a fost astazi mai securist decat PSD (la fel cum in 2010 PNL si PSD au fost mai securisti decat PDL), a tras chiulul, si i-a prins in off-side pe PSD. Inclin sa cred ca dintr-un anumit exces de zel, regasit si la Anastase, asistam la situatia de fapt: falsificarea votului. Iar excesul de zel nu exclude raspunderea penala. In opinia mea.

Una peste alta, PNL+PDL si PSD+ALDE dovedesc in 7 noiembrie 2016 acelasi lucru dovedit de PDL si PSD+PNL in septembrie 2010: sunt frati de cruce.

Scriam in septembrie 2010:

Legea pensiilor. Este o lege fundamentală, care îi afectează atât pe actualii pensionari cât şi pe viitorii, populaţia activă a României. Din punctul meu de vedere nici Ponta nici Antonescu nu au voie să fugă de la votul final. Ei sunt trimişi în Parlament tocmai pentru a aşeza cadrul legislativ pentru mine şi pentru dumneavoastră. Nu să fugă. Atitudinea lor arată că nu sunt departe nici ei de trăsăturile Robertei. Dar….

… asta nu îi dă dreptul Robertei să mistifice adevărul. Să numere mai mulţi parlamentari decât sunt prezenţi şi, mimând sau falsificând cvorumul, să „treacă” o lege fundamentală. De ce fundamentală?
În primul rând din perspectiva momentului. Dacă nu ştiaţi, vă spun eu : guvernul României s-a anagajat ca prin mecanismele de care dispune (susţinerea parlamentară) să „treacă” până la data de 30 septembrie, prin parlament, legislaţia pensiilor. A trece prin Parlament nu înseamnă cu orice mijloc, ingnorând chiar legile de funcţionare a mecanismului legislativ.

Întreg articolul, publicat în 20 septembrie 2010, îl găsiți aici:

Miss Săpun, FMI şi galeria mediocră

Au relevanță și:

Articolul din 20 septembrie 2010:

Ce ar trebui să facă Președintele României (dacă ar fi rațional)

Articolul din 8 octombrie 2010:

Președintele este încă rațional. Cam instabil totuși, dar rațional.

Au trecut 6 ani de la falsificarea votului de catre Roberta Anastase, si vedem povestea copiata la indigo, prin suspiciunile de falsificare a votului, de astazi, 7 noiembrie 2016. PNL (tehnocrat) si PSD (reformat) dovedesc doar si-au intarit fratia de cruce. #fratia sistemelor. Ei nu inteleg ca mesajul strazii ,,the day we give in is the day we die” – nu era pentru ca ei sa si-l insuseasca. Ci o anumita stare de spirit, care, din fericire, se manifesta tot mai mult la nivelul opiniei publice. A nu se intelege ca pledez in vreun fel pentru USR. In opinia mea, USR reprezinta roata de rezerva (acoperita) a PNL+PDL, solutia de ultima instanta a #fratieisistemelor. Asta este opinia mea. Accept si opinii contrare.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.