Renunt la VODAFONE, dupa 20 de ani. Ce companie de telefonie mobila ma sfatuiti sa aleg?


Este unul dintre putinele articole pe care le scriu la nervi, legat de serviciile VODAFONE.

Recunosc. A inceput prin a fi vina mea. Din motive obiective, nu am achitat factura de 160 de lei scadenta in 28 septembrie 2017. In cei aproape 20 de ani de cand sunt client CONNEX-VODAFONE, am mai intarziat din cand in cand (probabil de 4-5 ori). In regula, neplata la timp ma ustura. Nu stiu de ce Consiliul Concurentei le permite sa aiba penalitati camataresti cu care ameninta si pe care le inscriu in contract (0,5% pe zi!!!), dar mi le-am asumat intrucat plata la timp este pentru mine REGULA si nu exceptia.

Am intarziat 2 saptamani. Astazi, mi se taie conexiunea telefonica. Ma gandesc – or fi intrerupt serviciul telefonic dupa doar 2 saptamani intarziere? Cu mana pe telefon, dau sa intru pe internet banking sa achit. Surpriza! Nici serviciul de date nu merge – de unde trag concluzia ca da, serviciul este taiat. Paradoxal  daca nu ar fi stupid, imi taie serviciul de date pentru neplata limitandu-mi si posibilitatea de a plati imediat, de indata, inclusiv in a intra pe pagina lor de net sa platesc cu cardul de acolo. Vodafone are de invatat de la UPC din acest punct de vedere, cum si UPC are de invatat de la Vodafone, din alte puncte de vedere.

Intru la primul bancomat care accepta si plati. Platesc prin  card cei 160 de lei. Si de aici incepe povestea (pierdusem deja cam o ora din viata). Mi-o asumam. Poate ca ar fi trebuit sa ii sun macar inainte sa le spun ca e posibil sa platesc mai tarziu.

Urmeaza sa confirm plata, pentru a imi porni serviciul. Evident, pun mana pe telefon. Surpriza – nu pot apela niciun numar VODAFONE, nici macar cel pentru confirmarea platii, deci nu pot confirma plata.

Am pe Telefon aplicatia MyVodafone. Incerc sa intru in ea. Nici ea nu merge, pentru ca nu am net. Taiat pentru neplata.

Ajung la un Wi-Fi. Vreau sa intru pe aplicatia My Vodafone, sa confirm plata. Ma intreaba daca sunt utilizator inregistrat. Sunt, dar nu mai stiu username-ul si parola, ar trebui sa ma uit pentru asta pe mail, dar nu am net si nici chef. Apoi, daca cumva imi amintesc gresit ca am username si parola, de ce mi-as face acum, cand ma ganfesc sa renunt? Desi cred ca am username si parola.

In regula, Vodafone imi spune ca nu trebuie sa ma inregistrez daca folosesc serviciul de date VODAFONE. Deci, pentru ca nu imi aduc aminte username-ul si parola, nu pot confirma pentru ca desi folosesc serviciul de date VODAFONE, nu pot folosi serviciul de date Vodafone.

Cu greu gasesc pe net un numar de telefon la care as putea suna. Noroc ca am un telefon fix in casa. Vodafone mi-a taiat accesul si la robotul ala de Andreea.  Sun, stau circa 15 minute, mi se face transferul la altcineva si URA!!! Confirm plata si sunt instiintat ca serviciul va porni imediat. URAAA.

Imediat 15 minute, imediat 30 de minute, imediat 45 de minute, imediat o ora (timp in care am restartat telefonul de cateva ori). O singura schimbare, si aia din cand in cand. Uneori, cand incercam sa apelez pe cineva, in loc de ton mort, imi intra Andreea. Andreea e PROASTA. Andreea imi spunea ca serviciul este suspendat pentru neplata si ca daca vreau sa fac confirmarea platii pentru un alt numar (introducand numarul VODAFONE de pe care sunam, imi spunea ca numarul este incorect). Nuuuuuuuu!!!! Vreau totusi sa mai fac o data confirmarea platii. Nu pot. Andreea vrea doar pentru un alt numar…

Sun din nou de pe telefonul fix. Imi raspunde tot un soi de Andreea. Imi spune in engleza ca operatorii sunt ocupati, dar ca apelul meu va fi preluat in 6-10 minute si ca daca vreau, sa ma sune ei. Nu… stau pe linie sa verific ce e cu alea 6-10 minute. Dupa 15 minute, imi raspunde cineva, care imi spune ca pentru confirmarea platii, trebuie sa imi faca legatura la altcineva.

Imi raspunde altcineva, recunosc sunt un pic cam obraznic, am pierdut deja vreo 4 ore din viata. Ii explic doamnei care este problema, ca am platit, ca am vorbit cu cineva de la ei, ca plata e confirmata, ca serviciile nu sunt pornite (si sun de pe un alt telefon ca sa vorbesc la relatii cu clientii – gratuit pentru apelurile de pe Vodafone). Imi spune ca in sistem apare plata confirmata. Rabufnesc. Si atunci de ce nu mergeeeeeeee???????

Pe fundal se aude o sirena: nino-nino.

Doamna ma intreaba: Ati inchis si repornit telefonul? Daaaaaa de 20 de ori, raspund, cu sirena in ureche.

Sirena suna in continuare, din ce in ce mai tare…

Intreb, sincer, ranjind: Ati luat foc?

Doamna imi tranteste telefonul in nas. Ma intreb, de data asta serios:, chiar o fi luat foc VODAFONE-ul  sau asta este politica companiei?

Serviciile mele telefonice inca nu functioneaza, cu confirmarea de plata facuta inca si inregistrata in sistem.

Atat. Si inca ceva. Dupa 20 de ani, renunt la VODAFONE. Ale carei servicii le folosesc de aproape 20 de ani. Ce companie ma sfatuiti sa aleg? Cu care sa ma bucur impreuna si de prezent, si de viitor? Ca desi fata de VODAFONE ma declaram gata sa ne bucuram impreuna de viitor, nu pot sa le transmit asta, pentru ca nu imi functioneaza serviciile lor. Serviciile Vodafone. Or fi luat foc?

UPDATE ora 14.00. Serviciile tot nu sunt pornite. Ma enervez pun iar mana pe telefonul fix. Andreea 2 imi spune in engleza ca dureaza 5-8 minute. Dupa mai putin de 5 minute imi raspunde o doamna. O rog sa ma scuze din start daca voi fi obraznic, dar e treia oara in ziua asta cand fac acelasi lucru si o intreb daca intr-adevar au luat foc. Zambeste, imi raspunde ca acolo unde este dansa este soare, se uita in calculator, apare confirmata plata, dar restrictia doar partial ridicata. Ma musc de buze si ii spun: doamna, singurul lucru care pot sa il fac acum in plus este ca pot sa vorbesc cu Andreea care este proasta.

Ma roaga sa astept 5 minute sau sa ma sune inapoi. Zic: astept, nu mai vreau sa vorbesc cu Andreea.

Doamna rezolva,amabil. Inteleg ca pentru numarul meu era o restrictie de ridicare a restrictiilor. Zambesc. Dupa mintea mea, cei care erau apti sa introduca o restrictie de ridicare a restrictiilor nu ar fi putut avea alt scop decat sa solicite o restrictie de restrictionare a serviciilor. Ma rog, Acum chiar zambesc.

Telefonul functioneaza. Vodafone mi-a stricat TOATA ziua, doar amabilitatea ultimei doamne fiind cea care totusi, m-a facut sa zambesc in timp ce ma gandesc in continuare: unde ma mut de la Vodafone?

Update, duminica, 14 octombrie 2017, ora 16.00. Decizia.

Multumesc mult cititorilor care au reactionat la postarea mea de vineri, referitoare la problemele întâmpinate la VODAFONE. În urma reacțiilor, am constatat că mai mult sau mai puțin, aceleași probleme se regăsesc la toate companiile mari de telefonie mobilă (e ca la bănci), nimeni neindicându-mi din toată inima să aleg o altă companie de telefonie mobilă cu certitudinea că nu voi întâmpina aceleași probleme.

Alternativa sugerată multiplu este să  aleg serviciul prepay al aceleiași companii, în locul abonamentului, ceea ce studiez acum, rămânând la Vodafone. În perioada următoare voi verifica – un soi de mistery shopping – și serviciile cel puțin al unei alte companii. Postarea mea de vineri în care împărtășam experiența prin care am pierdut 6 ore din viață, o găsiți aici, cu precizarea că, pentru moment, rămân la Vodafone. Vă mulțumesc!



Categorii:Stiri

Etichete:, ,

9 răspunsuri

  1. Buna ziua. Nu va faceti iluzii. Toti operatorii de telefonie mobila fac la fel. Nu numai persoanelor fizice dar si celor juridice si intrerup toate telefoanele unei firme, nu doar al administratorului. Daca ai uitat sau nu ai avut cum achita la timp, intr-o buna dimineata vrei sa dai un telefon si .. surpriza: sunt Andreea, ghidul tau Vodafone… recunoasteti? Chiar daca iti asumi plata penalitatilor, tot aia este. Si termenul de plata este foarte mic, 15 zile, in conditiile in care tu platesti abonamentul pentru luna urmatoare, deci practic in avans. Este sigur o intelegere comuna, dar in Romania le merge, pentru ca nimeni nu apara cetateanul de lacomia unor companii… Iti vine sa zici: „Cum nu vii tu Tepes Doamne …?”

  2. In Romania Eu folosesc serviciile RCS. In olanda Vodafone. Succes Radu la gasirea unei companii bune de servicii mobile.

  3. Am avut probleme de semnal cu ei constant din octombrie 2016. Dna. de Olt a insistat sa-mi retrag plangerea de la OJPC cam 1 + 1/2 luna. Dar le-am dat emailul sa înainteze autorităților competente respectând bruierea semnalului vdf.
    Ca sa ma bage Vdf. în seamă am înregistrat convorbirile cu „ei” si li le-am trimis pe email explicandu-le ca ar putea fi publice.
    Acum nu mai sunt probleme.
    Dar era o problema de bruiaj pe care nu voiau sau aveau voie să o vadă.

  4. Prepay. Eu’s pe Orange si n-am probleme. Niciodata nu o sa imi fac abonament fiindca in Romania toata lumea e draguta pana cand le dai banii. Daca au o creanta, ii doare fix in cur. Cat despre intarzieri in activari, aceasti treaba e peste tot la prepay: Ai o optiune care expira la ora 13, reincarci ca tampitul inainte cu 2 zile si pana cand se gandesc ei sa iti activeze optiunea la ora 19, ti s-a dus tot creditul incarcat pe date mobile ( ca de… smartphone ) fiindca fie uiti, fie te astepti sa ti se activeze optiunea fiindca ai banii acolo. Am pierdut vreo 30 de euro in stilul asta timp de cativa ani din neatentie. Ar trebui dracului sa ii oblige sa iti ofere perioada de gratie cat timp le proceseaza lor sistemul. Asta e. Avem nevoie de ei dar niciodata abonament. Niciodata. Din principiu.

  5. Părere de rau , dl Soviani ! Perfect de acord cu dna Dorina si soluția e a ultimului domn ” un client „. Cred ca exista un director la ANPC, mare luptător , apare mult si in media, tânăr si puternic ca si Dvs, sugerez sa il contactati … Cred ca va ajuta … Scrieti urmarea ! Cu stima

  6. Nivelul de servire al clientului a scazut dramatic in ultimii ani. La multe dintre companiile de la noi. Eu am lucrat la Connex 6 ani. Daca atitudinea nu era cea potrivita riscam sa pierd din salariu sau sa fiu dat afara! De inchis telefonul in nas nici nu se punea problema! Erai concediat pe loc!!! Iar training-ul pentru a ajunge sa dai test sa lucrezi la *222 dura 4 saptamani. Astazi, depinde de cine ai bafta sa dai! Experienta „de neuitat” nu mai este un standard ci o intamplare. Aceeasi situatie o intalnesti la banci, in magazine, la retaileri online sau in zona administratiei publice. Macar cei din zona administratiei publice parca au o scuza, conditiile de lucru sunt mai deficitare decat cele din corporatii. Desi nici asta nu ar trebui sa scuze dorinta/initiativa de dezvoltare pe zona de comunicare cu clientul.

    Eu folosesc Orange. Dar nu pentru ca ma astept la un super customer service. Ci pentru ca au semnal bun si oferte corecte. Si parca sunt ceva mai pro-activi in a iti optimiza costurile. Am avut si eu serviciile suspendate pt ca am uitat sa platesc la timp. Dar dupa ce am platit la un Paypoint s-a reactivat totul imediat, fara sa repornesc telefonul.

    Am inteles ca RCS e o optiune ieftina dar inca nu au reteaua bine dezvoltata, de unde problemele de semnal, mai ales in afara oraselor „principale”.

    De Telekom nu stiu nimic.

  7. O banca sa plateasca automat din cont facturile sa nu mai uitati de ele . In rest , nici prepay nu e perfect.

  8. recomand rcs-rds > preturi infime si servicii ok

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.