,,BIOGRAFIA”. ,,Cine este Nicu Marcu, de unde vine șeful ASF și cum a ajuns acolo”?


A devenit evident pentru toata lumea: ASF a retras licentele City Insurance si Euroins abia atunci cand toate manevrele LOR, ale conducerii ASF,de cârdășie și de MUSAMALIZARE a fraudei de la City Insurance și a găurii de la Euroins, S-AU EPUIZAT. După ce din cele 2 companii au rămas doar pereții, conducerea ASF a încercat și încearcă să își șteargă urmele.

După ce conducerea ASF nu a mai putut mușamaliza (ceea ce făcea, deși știa de fraudă și de gaură), s-a gândit: GATA! Profiturile și banii asiguraților au plecat deja afară deci e momentul să înmormântăm companiile și să contabilizăm atât frauda cât și gaura. Nu la acționarii societăților ci la asigurați și la buget.

În contextul în care am arătat, documentat și investigat încă din ianuarie 2021 că asta se va întâmpla, îi mulțumesc lui Cătălin Tolontan și Recorder (On the Record – Anca Simina) pentru menționarea acestor eforturi, printr-un cuvânt atât de complex: ,,BIOGRAFIA”.

Sunt conștient că într-o emisiune de radio, TV, podcast, pe net, este o adevărată artă să găsești un cuvânt care sintetizează totul, iar acest cuvânt găsit de Cătălin a fost: BIOGRAFIA (lui Nicu Marcu), pentru care mi-a dat credit că am făcut-o, încă de timpuriu. Așa cum a făcut-o de multe ori.

,,Cine este Nicu Marcu, de unde vine șeful ASF de azi și cum a ajuns acolo?”

,,Aici trebuie să îi dăm credit lui Radu Soviani în sensul că el a văzut mult mai repede cine este Nicu Marcu (nota mea – ianuarie 2021), adică a simțit nevoia de a face BIOGRAFIA acestui personaj”, a răspuns Cătălin Tolontan la întrebarea Ancăi Simina, la podcastul ON THE RECORD (Recorder).

Am simțit nevoia în ianuarie 2021, când a devenit evident pentru mine că Nicu Marcu protejează fraudarea banilor asiguraților în interesul privat al acționarilor unor societăți infractoare (precum City Insurance) sau acționarilor bulgari ai Euroins, care, sub ,,supravegherea” lui Nicu Marcu, au majorat gaura de la Euroins de la 400 de milioane de lei în 2021, la 2 miliarde de lei la momentul retrageriii autorizației. Aică exact ceea ce spuneam în ianuarie 2021:

 

Aș adăuga la întrebarea Ancăi Simina și răspunsul lui Cătălin Tolontan, următorul dialog de pe una dintre rețelele de socializare în care sunt activ:

BH: Cine supraveghează ASF oare?

CH: Nicu Marcu 🙂 Problema este că pe Nicu Marcu nu îl supraveghează decât Radu…

Poți să îi contrazici?

Practic, începeam să avertizez în urmă cu 2 ani și 2 luni, exact ceea ce toată presa constată ACUM, în urma contribuției DECISIVE, în interes public, a anchetei Libertatea – a echipei coordonate de Cătălin Tolontan, Ziarul Libertatea alăturându-se decisiv, prin documente ale avertizorilor de integritate, la ceea ce publica Ziarul Bursa (explicația faptelor, a acțiunilor și inacțiunilor conducerii ASF, practic decriptarea întregului mecanism dolosiv al conducerii ASF și contribuția LOR la dimensiunea fraudei din asigurări).

Cele 20 de articole privind complicitatea ASF la frauda de la City Insurance  (de până la faliment) și gaura de la Euroins (și multe alte intervenții sau continuări ale investigației după începerea, în 17 ianuarie 2023 a investigației Libertatea) au fost numite simplu și sintetic, de Cătălin (căruia îi mulțumesc pentru creditul acordat), astfel:

,,BIOGRAFIA LUI NICU MARCU”

Iată, pe scurt o parte din investigația mea referitoare la cine conduce ASF și cum a mușamalizat fraudele de la City și găurile de la Euroins, până nu a mai putut.

E suficient să citiți titlurile (dacă nu aveți câteva ore pentru a citi întreaga investigație, pe care am făcut-o în sute de ore de analiză, de muncă de documentare și investigație, din 2021 până în 2023, pe baza înțelegerii exacte a cum funcționează atât piața asigurărilor cât și, mai bine decât oricine din presă, mecanismul de luare a deciziilor în ASF sau de neluare a deciziilor din ASF (am fost purtător de cuvânt al ASF, pentru o scurtă perioadă, până în Decembrie 2014):

Episodul 1 al investigației (31 ianuarie 2021): Despre cum vrea ASF să scumpească (nelegal) asigurările RCA și să ia astfel până la un miliard de lei pe an de la populație.

Episodul 2 al investigației (22 februarie 2021): Cine este Nicu Marcu de la ASF. Azi ,,viata” și mâine ,,opera” celui care vrea să ia până la un miliard de lei pe an de la populație și companii și să scumpească RCA cu până la 20%.

Episodul 3 al investigației (26 februarie 2021): Hoțul de cuvinte de la ASF și opera științifică a autorului Nicu Marcu. Primul articol, furat. Al doilea nu există. Al treilea…

Episodul 4 al investigației (23 martie 2021): Împopoțonarea și îndestularea lui Nicu Marcu de la ASF prin bursă de 92.000 de lei de la Academia Română și articole ,,științifice” dubioase. Tranziția dintre frauda academică spre ALTCEVA.

Episodul 5 al investigației (4 aprilie 2021): Professore Nicu Marcu. Ce au în comun starul porno Ron Jeremy, Nicu Marcu de la ASF, Borat, Goofy și Plăcintă Americană? Nimic. Doar că apar (ca autori) în aceeași revistă ,,ciumă științifică” folosită de Nicu Marcu pentru a lua titlul de profesor universitar. La o ,,universitate” JUNK.

Episodul 6 al investigației (19 aprilie 2021): De ce să ai o carieră științifică ,,pe bune” și să câștigi muncind pe brânci când prin fraudă științifică ajungi să câștigi mai bine decât 99% din populație? Președintele ASF – dottore Nicu Marcu.

Episodul 7 al investigației (12 mai 2021): Președintele ASF – Nicu Marcu. De la hoț de cuvinte la hoț de TVA. Și la escrocarea unei societăți a statului (Poșta Română), prin achiziție trucată, în timp ce era Președinte la Integritate. DNA să se sesizeze.

Episodul 8 al investigației (4 iunie 2021): Conducerea ASF (speriată de Parchet și de neobținrea imunității) pregătește o altfel de sifonare de sute de milioane de lei a banilor asiguraților. Se face că se ceartă cu City Insurance.

Episodul 9 al investigației (24 August 2021 – Ziarul Bursa): Nicu Marcu și fostul lucrător al Securității, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriașe din ASF (Episodul I)

Episodul 10 al investigației (25 August 2021 – Ziarul Bursa): Nicu Marcu a a secretizat salariile pilelor și sinecuriștilor din ASF. Printre ei, ,,ginerică” Marius Robert Modan – pe filiera Paul Stănescu.

Episodul 11 al investigației (26 August 2021 – Ziarul Bursa): Secretele din declarația Doinei Dascălu: Cum și-au majorat, în plină criză economică, în 2020, sinecuriștii din ASF salariile cu 7%.

Episodul 12 al investigației (26 august 2021): Despre complicitatea ASF în cazul City Insurance: cum vă iau 150 de milioane de Euro, de 2 ori.

Episodul 13 al investigației (9 septembrie 2021): Băi Președinte ASF, la fel cum îi protejați pe falsificatorii de contracte, la fel ați făcut și cu extrasul de cont de la City Insurance?

Episodul 14 al investigației (20 septembrie 2021) – Ziarul Bursa: Realitatea complicității ASF cu frauda de la City Insurance. De la Mișu Negrițoiu la Nicu Marcu. Parchetul să se sesizeze. Parlamentul să revoce (I).

Episodul 15 al investigației (27 septembrie 2021) – Ziarul Bursa: Președintele ASF de la unitatea ,,cu caimac”, Mișu Negrițoiu, arată cu degetul spre Președintele ASF de la unitatea ,,ocolul silvic”, Nicu Marcu. Parchetul să îi salte. Parlamentul să îl revoce și pe Nicu Marcu (II)

Episodul 16 al investigației (22 decembrie 2021) – În plin scandal al triplării prețului asigurării RCA, ASF își dă prime de vacanță și mângâie pe creștet Euroins.

Episodul 17 al investigației: (3 februarie 2022 – Ziarul Bursa): Despre cum s-au topit 200.000 de Euro din declarația de avere a lui Nicu Marcu în anul în care și-a negociat postul de Președinte ASF.

Episodul 18 al investigației (19 iulie 2022 – Ziarul Bursa): Cazul Chesnoiu și similitudinile angajărilor pe pile de la ASF, unde salariile depășesc 4.000 de Euro.

Episodul 19 al investigației. (8 februarie 2022 – Ziarul Bursa):  Pilonul III al fraudei lui Nicu Marcu, strecurat Președinte ASF: case de la RAPPS nedeclarate, Parchetul să cerceteze atribuirea la ASF, SGG, RAPPS și falsul în declarații al lui Marcu.

Episodul 20 al investigației (23 noiembrie 2022 – Ziarul Bursa): Președintele ASF va trebui să își declare casa obținută (nelegal, fără drept) de la RAPPS și să confirme falsul său în declarația de avere.

Episodul 21 al investigației (27 ianuarie 2023 – Ziarul Bursa): Sesizările Președintelui ASF Nicu Marcu despre complicitatea funcționarilor ASF la frauda de la City Insurance au fost la mișto.

Episodul 22 al investigației (2 februarie 2023 – Ziarul Bursa): ASF știa! Complicitate cu repetiție a conducerii ASF la mușamalizarea indicatorilor de solvabilitate la Euroins.

Episodul 23 al investigației (10 februarie 2023 – Ziarul Bursa): Deși știa de problemele de la Euroins, ASF a indus în eroare BERD pentru a cumpăra acțiuni la compania bulgară. Statul român este acționar la BERD.

Episodul 24 al investigației (14 martie 2023 – Ziarul Bursa): Nevasta Președintelui Agenției Naționale de Integritate este GARANȚIA de integritate a Președintelui ASF, Nicu Marcu.

dar și:

15 septembrie 2021: Scumpirea asigurărilor RCA cu 40-70% de pe o săptămână pe alta NU este efectul City Insurance. Parchetul și Consiliul Concurenței să se sesizeze

22 septembrie 2021: Despre falimentul City Insurance și despre complicitatea ASF.

22 septembrie 2021: În plin scandal al falimentului City Insurance și al scumpirilor fără noimă al RCA, conducerea ASF, complice la fraudă, refuză să vină în fața Parlamentului,.

23 septembrie 2021: Despre ,,descinderile” Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la City Insurance.

20 martie 2023 – Ziarul Bursa: Pentru că ASF nu a impus administrarea specială a Euroins încă din 2021, după 2 ani, gaura de la societate plătită de asigurați și buget, este de cel puțin 2 miliarde de lei.

și altele, VOR URMA.

Pentru că, presa, care a scris cu întârziere (ce bine că mai există încă totuși presă – Ziarul BURSA (timpuriu) și Libertatea în ceea ce privește acest subiect, decisiv,  începând cu 17 ianuarie 2023) despre modul în care ASF a fost complice la dimensiunea fraudei de la City Insurance și la mărirea găurii de la Euroins, nu a avut timp să documenteze în cei doi ani în care eu scriam despre fraude și complicități, terminațiile din justiție ale conducerii ASF (și legăturile lor). Și nu numai din justiție. Eu am avut timp. Despre unele am scris. Despre altele voi mai scrie.

Pentru că, unii au impresia că o dată cu devoalarea rolului conducerii ASF la majorarea fraudei de la City Insurance și la cvadruplarea găurii de la Euroins, subiectul se încheie… 🙂 Eu spun că nu se încheie. Așa cred eu. Nu numai în asigurări, unde evident continuă.

Pentru că ASF a supravegheat cum a supravegheat și într-un alt segment mult mai fin, dar tot în folosul celor puțini: piața de capital.



Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Tov Marcu are constructia unui Presedinte de Republica…

  2. Nicu Marcu a deținut mai multe funcții importante în domeniul financiar-bancar, precum și în sectorul public.

  3. unde a funcționat pramatia asta care a terminat facultatea la 40 ani,a ajuns Prof universitar ,excroc versat. Acum și la ASE sa îi învețe hoții. Țărani care s-au lipit de București,că marca de scrisoare. Bravo Tolontan și Soviani.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.