Ce ,,fir rosu” imi confirma numirea lui Darius Valcov in aparatul de lucru al Vioricai Dancila. Despre care v-am avertizat deja.


Atunci cand a fost publicat programul de guvernare si lista propunerilor de ministrii, am comentat pe scurt, atat:

Alaturi de prezenta lui Viorel Stefan in guvern (vicepremier fara portofoliu – deci care nu face nimic si fost ministru de finante al lui Grindeanu) impreuna cu intentia introducerii la un moment data a impozitului pe venit global, aceasta fraza mie imi arata ca ,,strategii de lunga durata” ai PSD nu renunta.

Mai multe indicii v-am dat in urma cu ceva timp, aici:

Adevarata miza a impozitului pe venit global: albirea sumelor nejustificate. Articolul 117 – firul roșu dintre Ponta-Cioloș-Grindeanu.

Incepeam asa articolul de mai sus (click link mai sus pentru a il citi), publicat in aprilie 2017:

,,Despre asta citiți pentru prima dată aici, pe http://www.soviani.com. Printr-o altă strategie, guvernul Grindeanu face exact ceea ce au făcut cuplul Victor Ponta- Darius Valcov, sau  cuplul Iohannis-Ciolos (care i-a antrenat la randul lui pe Anca Dragu-Gabriel Biris): in numele revoluției fiscale pregătește albirea sumelor nejustificate. In opinia mea, pentru al 4-lea an consecutiv, prin alti actori, sistemul isi urmareste neabătut obiectivul: repatrierea banilor proveniti din infractiunisi albirea lor prin aparenta de ,,legalitate” oferită de impozitarea ,,veniturilor nejustificate” printr-un sistem financiar membru al unui stat membru UE și NATO: Romania.”.

Astazi, prin probabil prima decizie ca premier a Vioricai Dancila, Darius Valcov este numit consilier de stat in aparatul primului ministru.

Nu sunt decat doua explicatii ale acestei decizii:

  1. O confirmare suplementaria a mizei modificará codului fiscal si intregii tevaturi cu contributii mutate, impozit pe venit global, etc. Ar fi a treia consecutiva dovedita de noul cabinet dupa numirea lui Viorel Stefan ca vicepremier fara portofoliu si  dupa includerea in programul de guvernare a frazei pe care eu semnalat-o (pe blog si in direct la TVR1 la emisiunea lui Ionut Cristache) pentru prima data, inserata in programul de guvernare (aici) si anume: ,, Prin introducerea planurilor de conformare de la un anumit moment dat, astfel încât toate companiile să aibă asigurat un cadru predictibil pentru viitor, fără a exista teama că anumite greșeli din trecut vor mai putea apăsa asupra activității ulterioare.
  2. Liviu Dragnea este capcanat prin Darius Valcov. Liviu Dragnea trebuie sa stie ca Darius Valcov nu este o victima a statului paralel, din moment ce el si-a recunoscut vinovatia si a propus chiar un acord de recunoastre a vinovatiei procurorilor DNA. El este o persoana ,,prinsa” de stat, care a initiat un acord de recunoastere a vinovatiei (respins de DNA pentru a cauta si alti infractori, pe care, drace, nu i-a mai gasit). Paralel sau nu.

Opinez ca Darius Valcov a ajuns consilier de stat (in opinia mea, de neeacceptat), asa cum a ajuns si Liviu Voinea viceguvernator BNR. Voinea ,,l-a rugat” pe Ponta (atunci presedinte de partid) sa il plaseze la BNR. Opinez ca si Darius Valcov a ajuns consilier de stat, pentru ca ,,a rugat” pe cineva. Pentru ca, nu-i asa, dupa ce Ponta a acceptat ruga lui Voinea de a fi plasat viceguvernator, Ponta a mai acceptat o ruga: succesorul lui Liviu Voinea la ,,ministerul bugetului” a fost cine? Ati ghicit, Darius Valcov. Pozitie din care a fost si saltat de DNA, dar a mai ramas cateva zile ministru.

Si inca ceva.

Fostul ministru de finante, Ionut Misa, a fost ministrul care, in baza acordurilor de schimb de informatii intre Romania si alte peste 106 de state, pe deplin functionale in mandatul sau, nu a facut efectiv nimic. In baza acestor acorduri, fiscul roman ar fi trebuit sa fi ajuns deja si sa fi recuperat deja, in opinia mea, peste un miliard de Euro doar anul trecut (din cele 30 de miliarde de Euro estimate de mine), bani proveniti din infractiuni de beneficiarii reali ai Romaniei, nedeclarati in Romania, care asteapta ,,amnistia” in fapt sume furate si parcate in diverse jurisdicitii fiscale pana de curand de neatins. Dar Misa nu a recuperat niciun ban prin folosirea acestor acorduri de liber schimb, intarind ,,firul rosu”. S-a ocupat in schimb de declaratia 600, TVA splitt, confiscarea de sume ce ar fi trebuit sa alimenteze fondurile private de pensii, supra-acciza si alte masuri primitive. Banii proveniti din infractiuni? Neatinsi.

Iar acum prin revenirea in guvern  a lui Viorel Stefan – vicepremier (ministru de finante la momentul in care scriam articolul respectiv) si Darius Valcov care  ,,se regaseste” in calitate de consilier de stat (al lui Dancila), imi este foarte clar ce vor strategii de lunga durata (azi ai PSD, in trecut ai USR, ai PNL, PD, etc): albirea sumelor provenite din infractiuni.

Nu cred ca mai e nevoie sa amintesc articolul publicat in urma cu circa 2 ani, pentru ca deja toata lumea ar trebui sa stie cu cine a mai facut afaceri primaria condusa de Valcov (iar imi aduc aminte ca DNA ,,a uitat” sau mai bine spus, da senzatia ca ,,a fost tinut” sa mai gaseasca si alti infractori pe aceasta linie). Pentru cei care pretind insa ca nu au citit acel articol, il mai pun o data:

,,Nu mai vreau ca Romania să participe la banchetul Europei din poziția de chelner” (Valcov, februarie 2015). Cu cine a mai semnat contracte Valcov.

Succesiunea ulterioara a evenimentelor a aratat ca Valcov a fost serios: si-a pus faptele acolo unde si-a pus vorbele. Cel putin pentru el, care, nemaivrand sa fie perceput drept ,,chelner” (de bacsisuri mici) s-a voposit in colectionar de arta a carui sursa de bunastare sunt nuntile (multiple dar cu aceiasi mireasa). Din care rezulta tablouri si lingouri. Pentru el si/sau pentru altii.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

1 răspuns

  1. Strategia fiscala a Ro. este facuta de unul care e penal,ascundea tablouri prin peretii,cavouri din cimitir si platea prostituate cu mii de euro!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.