In pozitie de drepti (ca sa nu i se vada rucsacul) Augustin Lazar a venit azi la poza cu Anca Jurma. Primul discurs.


Primul discurs al procurorului sef (interimar) al DNA – Anca Jurma:

M-a mirat informatia vehiculata astazi de presa si anume ca la ora 11.00 la DNA va fi ceremonia de preluare a mandatului de catre sefa interimara DNA, informatie pornita de la Augustin Lazar.

Un pretext imbecil pentru ca Augustin Lazar ,,sa apara in poza”. Sa preia mandat de la cine? De la cineva care nu mai este in DNA (doamna Kovesi)?

Desigur ca era important sa o vedem pe sefa interimara DNA. Si era suficient ca domnia sa (si nu Lazar) sa anunte un scurt briefing de presa. Un briefing in care doamna Anca Jurma sa anunte, pe scurt, prioritatile pentru interimat. Pentru asta nu era nevoie de Augustin Lazar, care a tinut mortis, in pozitie de  drepti, sa apara in poza. Priviti fotografia:

Din fotografie pare ca Augustin Lazar are, precum Robert Turcescu, un rucsac in spate. Unul in care tine toate actele nelegale pe care le-a facut in calitate de sef al grupului operativ central (si ticalos) in care a activat in poza protocolului initiat de Valeriu Stoica incepand cu anul 1998, asa cum am scris in exclusivitate aici:

Prin numirea Ancai Jurma ca interimar la DNA, procurorul general Augustin Lazar isi da singur o binemeritata palma.

De aia sta in pozitie de drepti. Il trage rucsacul pe spate.

Motivul real pentru care domnul Augustin Lazar a tinut AZI sa se traga in poza cu doamna Anca Jurma (dansul neavand niciun alt motiv) a fost de a transmite initiatorilor protocolului ticalos din 1998 (și celor care l-au si promovat) in baza caruia a devenit sef al grupului operativ central care includea ofiteri SIPA, SRI, SIE si altii (din 1998 pana in 2001), ca dansul o controleaza pe Anca Jurma si ca nu au a se teme. Daca as fi fost lângă Lazar aș fi luat microfonul și aș fi spus doar atât: ,,Trombon!”

Un alt motiv, subsidiar, a fost de a se vopsi față de partenerii din NATO și UE, ca si dansul este ,,anti-corupt”, ceea ce nu e, din moment ce a fost sef al grupului operativ central intre 1998 si 2001, in opinia mea, pozitie care il face profund incompatibil cu ocuparea in anul 2018 a pozitiei de procuror general. Chiar în acest zile documentez situațiile în care România a fost condamnată la CEDO pentru decizii luate cu sprijinul lui Augustin Lazăr în baza protocolului din 1998.

Și încă ceva. Augustin Lazar nu pacaleste pe nimeni. Nici macar pe Anca Jurma, care, asa cum observati si in fotografie, sta un pic cu dosul spre el, in opinia mea in mod intentionat. Nu stiu de ce a ales Anca Jurma aceasta pozitie, dar daca, intr-o alta situatie, eu as fi pus sa stau in acelasi rand cu un securist batran si corupt, aceiasi pozitie a corpului as alege-o.

,,În ceea ce mă privește, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putință, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituție a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene și internaționale și drepturilor fundamentale ale cetățeanului”, a spus Anca Jurma. Nici urmă de eu/noi suntem DNA, ci accentul pe instituție și pe misiunea ei. Pentru doamna Jurma, DNA nu e o instituție care se identifică cu Kovesi, ci reprezintă ,,munca pe care această instituție a început-o acum 15 ani”. Ceea ce a vrut să sublinieze încă din primul discurs.

Doamna Jurma a ținut să sublinieze tot de la primul discurs misiunea DNA, de atacare a corupției la nivel înalt. De prea multe ori în ultima perioadă resurse financiare și de timp importante ale DNA au fost alocate, metaforic vorbind, pentru corupția la nivel de adjunct de șef de post dintr-un sat uitat de lume. Inclusiv Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru o faptă de mare corupție, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare, ci pentru o găinărie, clasările din trecut ale DNA pe numele lui Liviu Dragnea fiind în opinia mea cele care au evitat a merge pe firul banilor și a ajunge la beneficiarii reali ai sumelor furate de la buget. Vezi cazul Teldrum, care inițial a fost clasat de doamna Kovesi fiind redeschis doar atunci când OLAF a sesizat, oficial, furtul din banii publici europeni.

Reafirmarea acestei misiuni a DNA – corupția la nivel înalt poate fi, în opinia mea si o disociere de auto-bilantul ,,totu-i perfect” facut de doamna Kovesi cand a fost data afara: ,,Câştigarea încrederii publice s-a realizat prin faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a aplicat legea în mod egal, nu a avut şi nu are reţineri în a atinge vârful piramidei reţelelor de corupţie, indiferent de apartenenţa politică sau calitatea oficială a persoanelor cercetate şi indiferent de averea deţinută de aceştia.” O afirmație de semidoct. Poate doamna Kovesi sa nominalizeze, cu nume si prenume, care este ,,vârful piramidei rețelelor de corupție”? Și dacă nu e o persoană fizică, poate să nominalizeze o instituție? Si ce treaba are ,,vârful piramidei” cu ,,indiferent de averea deținută”. Un corupt la nivel înalt e mai corupt în funcție de câtă avere are? Am caracterizat aceasta afirmatie de semidoct și nu de sferto-doct întrucât doaman Kovesi are și un element de sinceritate în această declarație: ,,nu are rețineri în atinge vârful piramidei rețelelor de corupție”. Dacă doaman Kovesi a atins acest vârf, a fost în felul următor: ,,Leapșa – ești!”.

După care și-a luat leapșa înapoi, așa cum s-a întâmplat și în dosarul Microsoft, când, potrivit informațiilor publice, Dinu Pescariu ar fi venit la doamna Kovesi în biroul la indicațiile și intervențiile lui Florian Coldea, probabil în scopul de a rămâne cu banii puși pe numele lui (Pescariu) din furtul de sume publice de la buget.

Zic că doamna Kovesi și-a luat leapșa înapoi, întrucât, DNA, sub atenta supraveghere a doamnei Kovesi nu numai că a prescris infracțiunile în sarcina rețelei Microsoft, dar, în cazul Pescariu a și făcut acte de procedură care au fost anulate de instanță, ceea ce a venit în beneficiul lui Pescariu, respectiv au luat declarații din alte dosare și l-au folosit în noul dosar.

,,Acordăm o prioritate absolută normelor procedurale” a spus Anca Jurma azi, spre deosbire de ceea ce a făcut DNA sub Codruța Kovesi, în cazul Microsoft. ,,Acordăm o prioritate absolută drepturilor fundamentale ale cetățeanului”, spre deosebire de ce a făcut fostul șef al grupului operativ central din perioada 1998-2001, Augustin Lazăr.

Eu îmi doresc un răspuns afirmativ la dezideratul meu față de doamna Jurma din ziua numirii ca interimar: ,,va acționa Anca Jurma în acest sens și îi va lustra pe procurorii lustrabili care clasează la comandă persoane protejate instituțional dar semnează rechizitorii ale SRI împiedicând astfel noi cazuri Microsoft și mergând după ceea ce Codruța Kovesi nu a mers niciodată – nucleul dur mafiot?

Mai jos, primul discurs VIDEO așa cum a fost prezentat de Agerpres, agentie care nu a achesat la demersul lui Augustin Lazar, de a se trage in poza cu interimarul procurar sef al DNA:



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.