Dupa ce va fi uns cetățean de onoare, ce nume de strada din București va fi înlocuit cu ,,Mugur Isărescu”?


Inteleg că Ziarul Financiar (care nu este la primul tease mincinos prin intermediul Mediafax), anunță prin intermediul Mediafax : ,,Surpriză! Mugur Isărescu va prelua conducerea FMI, cea mai înaltă funcție din lumea finanțelor publice mondiale obținută de un român”.

Evident este un tease mincinos ticălos, iar dacă urmezi link-ul cu titlu mincinos, ZF, prin directorul său editorial mai bagă în titlu: ,,Ce ar fi trebuit să scriem:’. Intersantă politica editorială a Ziarului Financiar din mai multe motive: (i) la Ziarul Financiar ,,trebuie” să scriem. Știam. Măcar să scrie corect.

(ii) Articolul se vrea o limbă la adresa lui Mugur Isărescu, în esență Ziarul Financiar plângând pe umărul bătrânului turnător al Securității și concluzionând că: ,,Statul român, instituțiile care fac parte din statul român, nu descoperă nimic, nu promovează nimic în poziții externe relevante”. Nu merită să citiți articolul, în esență Hoștiuc se întreabă de ce în contextul în care Kristalina Georgieva (Bulgaria) preia conducerea FMI și de ce ,,în locul Kristalinei Georgieva nu este Mugur Isărescu, cel mai longeviv bancher central din lume”.

Ca să îl luminez pe amicul pe Cristi și să îl potolesc de tease-uri false, o să îi spun doar atât: la conducere FMI nu va ajunge vreodată vreun sicofant al fostei securități comuniste. Un astfel de turnător va ajunge cel mult să fie propus ,,cetățean de onoare” al Municipiului București. De altfel, răspunzând argumentelor că domnia sa a făcut politică monetară prea târziu și prea puțin, Isărescu a declarat anticipat poziția sa: ,,nu am fost în spatele CURVEI”.

Isărescu  nu a precizat la conferința de presă din iulie (clar anterioară propunerii care se va dezbate mâine în Consiliul General al Capitalei de acordare a titlului de ,,cetățean de onoare”) dacă totuși s-a aplecat asupra problemei și dacă nu cumva a rămas cu un gust amar…

Oricum, având în vedere că politica monetară a lui Isărescu este guvernată de ,,prea puțin, prea târziu, prea ca la țară” este evident, o dată în plus, de ce alde Isărescu nu va ajunge vreodată în vreo poziție care să necesite acordare unei vize cu drept de muncă în SUA, domnia sa nemaiputând spera încă din 1990 la un astfel de privilegiu.

Isărescu, Ziarul Financiar, Criti Hoștiuc și Gabriela Firea trebuie să se resemneze că fostul informator al Securității comuniste (sursa Manole) nu va fi numit vreodată în vreo funcție importantă, surse din interiorul primăriei generale confirmându-i că se pregătește, după ungerea de mâine, chiar schimbarea denumirii unei străzi din București. În cărți pentru a purtea denumirea sursei Manole ar fi rămas străzile ,,Turnătorului” și ,,Unde am alergat după Ana”, zisă și um 0195.

Citiți și:

Prea tarziu, prea putin, prea ca la țară. Asa arata politica monetara a lui Isarescu din perspectiva Băncii Centrale Europene.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.