Primarul general al Capitalei vrea sa-l unga cetatean ,,de onoare” pe un fost turnator la Securitate.


Primul punct pe ordinea de zi a sedintei de saptamana viitoare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti este conferirea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, la propunerea primarului general, fostului turnator al Securitatii de dinainte de 1989, Mugur Isarescu, cel care isi turna colegii de la Institutul de Economie Mondiala sub numele de sursa – ,,Manole”.

  • Ințiativa conferirii acestui titlu apartine Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, fost subaltern al lui Mugur Isarescu in perioada 1999-2000, cand a fost secretar de stat in guvernul Isarescu (guvern format prin intreruperea detasarii, incepand cu 1990, in pozitia de guvenrator al Bancii Nationale a Romaniei a lui Mugur Isarescu si dizolvat dupa ce Mugur Isarescu a pierdut alegerile prezidentiale din anul 2000). Doamna Firea a făcut echipa atunci cu binecunoscutul consilier al guvernatorul BNR, domnul Adrian Vasilescu. Faptul că domnul Isărescu a înregistat la alegerile prezidențiale din anul 2000 un scor de sub 10% la nivel național și mult mai mic la nivelul municipiului București a fost pus de ganditorii vremii si pe seama faptului ca domnul Isarescu s-a pierdut cu firea si nu a intrat nici mcar in turul 2, fiind depășit semnificativ de Corneliu Vadim Tudor, autorul celebrului pamflet dedicat denominării leului: ,,în procesul de însănătoșire a monedei naționale, singurul zero care trebuie tăiat este Mugur Isărescu”.
  • Probabil că propunerea de ungere ca cetățean de onoare a fostului informator, aflata pe primul punct la ordinea de zi, este destinată înșelării vigilenței opiniei publice astfel încât să nu ajungă la punctul 17 de pe ordinea de zi, acolo unde doamna Firea vrea să mențină și să majoreze îndatorarea Primariei București, nefiind în stare să o reducă prin festivaluri și concerte, dorind contractarea unui nou împrumut de circa 575 de milioane de lei (120 de milioane de Euro).
  • Propunerea de Hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Bucuresti fostului informator al Securitatii, Mugur Isarescu, este semnata in orb, ca primarul, de catre doamna Gabriela Firea, in propunere nefiind completate numarul si data Raportului Comisiei de Cultura si Culte si numarul si data Raportului Comisiei Juridice si de Disciplina, desi primarul general, care semneaza olograf popunerea, pretinde ca ,,le-a vazut”.
  • Legea prevede că pentru acordarea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti este necesar CV-ul in original al celui propus. Pe site-ul Primariei Capitalei nu este anexat CV-ul lui Isarescu, astfel incat, in acest moment este imposibil de demonstrat daca domnul Isarescu a trecut in CV activitatea sa de turnator al Securitatii sub numele Manole, nici daca aceata a fost incetata sau nu, in lipsa anului terminal al incheierii colaborarii si a precizarii exprese in CV, sub semnatura, neputand nicium exclude ca sursa Manole a fost preluata la SRI dupa 1989. Nefiind atasat CV-ul la proiectul de hotarare, nu putem stii nici daca academicianul a semnat CV-ul sub numele de ,,Manole”, Călin, Mugurel sau orice alt nume. Ceea ce știm însă cu siguranță este că Mugur Isărescu a fost re-eșapat în al șaselea mandat de guvernator BNR, potrivit propriilor declarații, de ,,oameni serioși”, pe care a refuzat să în nominalizeze.
  • În cuprinsul proiectului de Hotărâre se regăsește un laudatio tip ,,ciot” de pe wikipedia, in fapt o descriere coafata a fostului informator al Securității. Spre exemplu, doamna Firea zice:
  • Din punctul meu de vedere nu este nimic moral în faptul că șeful BNR și-a ascuns calitatea de turnător al Securității, iar doamna Firea greșește profund când spune că ,,renovarea palatului BNR reprezintă efort propriu al instituției conduse de Mugur Isărescu”, știut fiind a rolul BNR nu este de a face profit, iar în puțini ani în care nu a înregistrat pierdere operațională, profitul BNR a rezultat din DEPRECIEREA LEULUI față de Euro din rezerva valutară. Adică din inflație. Adică din confiscarea puterii de cumpărare a românilor, inclusiv a Bucureștenilor. Nu este nimic onorant sau moral nici în faptul că din aceleași surse (respectiv amputarea puterii de cumpărare a Românilor printr-o inflație mai mare decât cea țintită, deci prin ratarea obiectului BNR), domnul Isărescu și-a dat bonus de pensionare 100.000 de Euro, fără să se pensioneze, mințind populația inclusiv asupra nivelului venitului său salarial. Mecansimul ticălos, primitiv și păgubos prin care BNR sifonează putere de cumpărare de la populație prin depreciere și inflație a fost prezentat de Mugur Isărescu drept ,,brilianță” în cel mai impostoresc mod cu putință. Adevărul l-ați putut citi aici:

    Despre Mugur Isărescu, ,,briliantul” de hârtie al ,,oamenilor serioși”

  • Referatul de specialitate se oprește în descrierea făcută cetățeanului Isărescu la nivelul anului 2007, ultimii 12 ani de activitate a acestuia nefiind nicidecum menționați, de parcă funcționarilor de la Primărie care au întocmit/semnat ,,ciotul” le e jenă să îl numească briliant pe unul dintre principalii vinovați ai faptului că recesiunea din 2009-2012 a fost mai lungă li mai dură decât ar fi trebuit. În perioada crizei, politica monetară a BNR a fost subsumată fie neștiinței fie dorinței de realegere a lui Mugur Isărescu, lipsită de  independență, folosind ca pârghii inclusiv mințirea populației (bucureșteni sau nu):  ,,nu este criză, este criză de nervi” ,,nu avem nevoie de acord cu FMI”,  ,,România crește economic de 10 ani cu 5% pe an (2008) și va mai crește economic încă 10 ani, cu 5% pe an”, ,,mai ușor cu criza pe scări”
  • Mugur Isărescu nu a reacționat public la vestea acordării titlului de cetățean de onoare al Municipiului București, voci din vecinătatea BNR susținând fie că nu confirmă ideea ca  la schimbul margelei oferite de doamna Firea să bată și el o monedă cu doamna Firea, fie că, la fel ca în anii ’70, când scria note informative despre ambasadorii statelor NATO la București (în principal era interesat despre ceea ce beau și ceea ce mănâncă ambasadorii), el pune în scris despre doamna Firea. Dar despre doamna Firea nu ar mai folosi tonul pe care îl folosea la Securitate despre fosta colegă de la Institutul de Economie mondială, despre care spunea că ,,enervează colegii și mai ales colegele”, este afectată de divorț, face comentarii despre transportul în comun sau ,,singurătatea în casă și lipsa preocupărilor casnice o împing spre dorința de a se etala exagerat la servici”. Aveți câteva exemple mai jos, olografeCategorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: