Susținerile infiltratului de la Aiud, Gheorghe Mușat referitor la recrutarea sa de catre securitate


La 5 zile de la emisiunea istorica a Sorinei Matei, prin care a demonstrat ca fostul ofiter al Securitatii, Gheorghe Musat, l-a turnat la Securitate pe detinutul politic Iulius Filip, publicatia lumea justitiei intercepteaza (asa cum a interceptat securitatea scrisoarea lui Iulius Filip catre presedintele comisiei de liberare – Augustin Lazar), o scrisoare a informatorului Miron catre jurnalistul Lucian Davidescu.

Am verificat informatia: scrisoarea catre Lucian Davidescu a fost publicata intai de luju si apoi de ale site-uri. Scrisoarea deschisa catre Lucian Davidescu reprezinta confirmarea avocatului Gheorghe Musat ca:

  • l-a turnat din inchisoare pe Iulius Filip
  • A intrat la facultatea de drept fara examen, datorita faptului ca era ofiter al securitatii. Cariera de avocat si-o datoreaza securitatii: ,,Intre 1972 si 1983 am lucrat in Ministerul de Interne, la Inspectoratul de Securitate al Municipiului Bucuresti, sectia contraspionaj. (…) Cu un certificat medical am reusit, la a treia tentativa, sa plec, si am intrat ulterior in Baroul Bucuresti”. Potrivit propriei prezentari, Musat este ,,avocat independent” din 1983. Neavand timp sa intre si sa finalizeze facultatea de drept intre 1981 si 1983, se desprinde conculzia ca daca Musat nu era ofiter al Securitatii – nu intra fara examen la Facultatea de Drept. Cu alte cuvinte, cariera de avocat si-o datoreaza securitatii:

Ramane sa explice domnul Musat:

  • cum are 36 de ani experienta in practica avocatiala (1983-2019) in conditiile in care intre 1984 si 1988 (3 ani si 10 luni) a fost inchis, iar incepand cu 1986 a fost infiltrat de Securitate pentru a ii incadra informativ pe detinutii politici de la Aiud, pentru a le inrautati situatia juridica. De ce cuantifica domnul Musat experienta ca informator drept experienta in practica avocatiala. A practicat avocatura ,,independenta” in inchisoare cand era informator al Securitatii? I-a fost considerata vechime?
  • este halucinant ceea ce sustine domnul Musat in scrisoarea catre Lucian Davidescu interceptata de luju.ro: ,,am fost arestat sub invinuirea ca am divulgat secrete de serviciu sotiei, si condamnat la 8 ani de inchisoare”. Pana acum domnul Musat sustinea ca ar fi divulgat faptul ca ar fi fost ofiter acoperit ,,unor cunoscuti” si de aceea ar fi fost arestat. In conditiile in care 2 surse sustin ca Gheorghe Musat a fost condamnat pentru DELAPIDARE, ii solicit public domnului Musat sa publice Sentinta 771/9 octombrie 1984., sarcina probei fiind rasturnata. Sper din toata inima că domnul Mușat nu și-a suspectat soția că l-a turnat la Securitate din moment ce ,,i-a spus soției”, de aceea este imperios necesara publicarea de către domnul Mușat a Sentinței 771.
  • Cum isi explica domnul Musat ca in loc de 25 de ani (pentru deconspirare) si-a luat 8 ani, din care a executat 3 ani si 10 luni (probabil eliberat conditionat de Augustin Lazar, cel care nu l-a eliberat pe Iulius Filip)?
  • Cum explica domnul Mușat că un condamnat pentru delapidare a fost ,,încarcerat” (domnul Mușat ar fi trebuit să știe diferența dintre carceră și celulă” ,,în secțiunea unde se aflau politicii”?
  • ,,Ca deținut politic nu era nevoie să semnezi un angajament ca să dai declarații”, zice domnul Mușat. Așa este! Mușat a turnat și voluntar, iar Iulius Filip nici nu a semnat angajament, nici nu a dat declarații. De ce își atribuie domnul Mușat statutul de deținut politic din moment ce domnia sa a fost condamnat pentru delapidare și a colaborat cu securitatea, și în condițiile în care a turnat VOLUNTAR, fără să semneze angajament? Cine, în afară de dânsul, îi acordă statutul de ținut politic? După eliberare, ,,MIron” a fost contactat din nou de Securitate, ca să îl reînregistreze ca informator.
  • De ce nu răspunde domnul Mușat de ce și cum, în libertate fiind, a răspuns la chemarea colonelului Goran – Șeful Securitățiii Municipiului București, de a îl reînregistra ca informator?
  • Domnul Mușat este ,,rezistența anti-comunistă”?
  • ,,În încheiere, aș dori să menționez că cele arătate mai sus sunt cunoscute încă din timpul închisorii de către toți colegii de detenție cu care am împărțit aceeași celulă la Aiud”. ,,Toți” sunt de fapt încă trei: Iulius Filip (pe care l-a turnat și i-a înrăutătit situația juridică, în condițiile în care la analizarea liberării condiționate din 1986, IULIUS FILIP NU FUSESE PEDEPSIT? Și încă 2.
  • ,,Toți” colegii de celulă sunt de fapt 3: Iulius Filip, pe care l-a turnat, Florentin Scalețchi și Alexandru Mateescu așa cum Florentin Scalețchi a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru amosnews.  ,,Și când Scalțchi un memoriu vrea, cerea Mușat țigări Bucegi să-i dea”.
  • Și o ultimă întrebare: nu cumva ,,cele arătate mai sus”, de sursa Miron, sunt cunoscute în principal de sursele Metinaf, Savu, Mareș, și de alții, care au turnat voluntar?
  • ,,Nu sunt și nu am fost abonat la contracte cu statul”. ZAUUUUUU?????

Iată și scrisoarea integrală către jurnalistul Lucian Davidescu, interceptată de luju.ro:

musa

Citiți și:

Despre infiltratul de la Aiud – Gheorghe Mușat, despre ,,biciul securității” – Augustin Lazăr și despre amnezia SRI – serviciu NATO.

Și încă ceva: Între iulie 1986 și ianuarie 1988 (19 luni, cât a fost recrutat cu informator), avocatul Gheorghe Mușat a scris peste 100 de note informative, și încă 20 de note voluntar, înainte de recrutare, cu o medie de 6 pe lună (una la 5 zile). După 33 de ani, fostului lucrător al Securității și inflitrat de la Aiud, Gheorghe Mușat, deși are în spate o casă de avocatură, departamente de PR, etc, îi ia tot 5 zile pentru ca să scrie o scrisoare deschisă de 2 pagini, care nu îi mai este ,,interceprată” de Securitate, ci de de luju. Concluzia mea? Nici Gheorghe Mușat nu mai este ce a fost în 1986 sau intre 1971 și 1983., cand era mai tanar. Sau, mai este? 

PS: Fotografia am ales-o pentru că ieri, Mihai Gâdea, era foarte supărat pe Andrei Pleșu. În fotografie, ,,maestrul” Pleșu poate fi regăsit la petrecerea ,,maestrului” Mușat, de 25 de ani de când a reușit să înființeze casa de avocatură Mușat și Asociații pe care nu ar fi înființat-o niciodată dacă nu ar fi fost primit fără examen, la drept, ca lucrător al Securității. Pleșu este în stânga lui Iohannis.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

5 răspunsuri

  1. Ceva nu se potrivește. Ce delapidare sa facă un ofițer de securitate?

    • Securitatea nu avea fonduri operative? Ii invit pe experti sa se pronunte, sau, cel mai simplu, domnul Musat sa prezinte capetele de acuzare, asa cum l-am rugat public.

      • Corect! Era vestitul fond „Cheltuieli Informative Speciale”. Adica și-a însușit banii informatorilor?
        Dar in ce direcție a activat distinsul domn? Sper ca nu în cadrul direcția a-VI-a – anchete penale.

      • Banii informatorilor, ai rezidentilor, ai volaboratorilor/gazde case de intalniri, multi dintre ei ajunsi oameni mari si in prezent? De curiozitate, de ce sperati ca nu era la Directia Vi? Sigur ne va spune domnul Musat de ce nu ar fi lucrat la Directia vi…

  2. Peste tot in media se menționează cum distinsul domn a fost ofiter de contrainformații. Ciudat, nu se menționează direcția in care a activat. Pare ca se evita. Si a Vi-a avea contrainformații. La a Vi-a se „bătea” mult, cel puțin așa spune istoria. Distinsul domn a obtinut calitatea de deținut politic și și-a albit trecutul. Parca altfel lucrezi cu un avocat care mai e și victima a regimului de trista amintire.
    Long story short, pana la urma distinsul domn nu a făcut decât sa ofere referințe despre colegii de spațiu. 100……in urma cărora a fost eliberat condiționat.
    Si Isarescu a dat referințe și e bine mersi. Nu îl întreabă nimeni de sănătate și nu a creat atâta emoție in societate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.