Astazi, de la ora 21.00, sunt invitat in studioul B1TV. Vorbim despre:


  • Care este proporția magistraților din România care nu dă doi bani pe lege.
  • Dacă recenta inițiativă de secretizare a informațiilor publice legate de judecători, prezentată în exclusivitate de Europa Libera AICI, se încadrează în tentativele de supraviețuire/menținere nelustrată a magistraților care nu dau doi bani pe lege.

Studiul care a suscitat interesul este cel pe care îl anunțam în aprilie 2019 este detaliat aici:

Cel mai recent studiu al meu arată că, în căile definitive, 67% dintre judecătorii din Romania nu dau doi bani pe lege

În articol, arătam, printre altele:

  • Vestea bună este că începe să se diminueze ponderea populației care nu dă doi bani pe lege. Am  început să lucrez la model, inspirat și de o intenție a CSM anunțată la finalul anului trecut, de îmbunătățire a imaginii justiției. Concluziv, primele rezultate îmi arată că, în căile definitive, 67% dintre judecători nu dau doi bani pe lege, 13% respectă selectiv legea și doar 20% o respectă integral. Am convingerea că la acest rezultat contribuie lipsa reală a răspunderii magistraților. Vestea bună este că totuși, 20% dintre judecători o respectă, integral.
  • Din model pot fie extrase rezultate și în ceea ce privește proporția procurorilor care nu dau doi bani pe lege, dar deocamdată nu le fac publice, întrucât rezultatele sunt, realmente, groaznice, și încerc să văd dacă nu s-a strecurat o eroare esențială;
  • Perioada de după denunțarea protocoalelor cu SRI este prea scurtă pentru a avea relevanță statistică și nu poate fi relevantă atâtat timp cât rețelele din justiție subordonate în trecut prin protocol tind să se subordoneze unui soi de mafie, în interesul altor rețele decât cele ,,supravegheate” de SRI.


Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Unii magistrați judecători din România au senzația că sunt vreo formă de ”Dumnezeu” pe pământ, deoarece se bucură de inamovibilitate și nu răspund în fața nimănui. Din acest motiv își permit să ”distrugă” oameni nevinovați, fără să existe probe la dosar care să dovedească vinovăția prevăzute de lege. În speța mea, magistrații judecători Foitoș Marius Dan, Popa Aida Rodica și Ghena Mariana de la ÎCCJ, au pronunțat o hotărâre de condamnare la 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Pe parcursul cercetării judecătorești, în apel la ÎCCJ, nu au fost administrate probe noi în acuzare, cu excepția depoziției martorului mincinos Traian Berbeceanu. Declarația mincinoasă a lui Berbeceanu a fost coroborată cu probele fabricate de către acesta în cursul urmăririi penale, ceea ce a condus la o hotărâre diametral opusă instanței de fond, respectiv de condamnare.
    Acesta este statul de drept din România, cu accent pe independența justiției!

  2. Corupția nu se manifestă doar sub forma luării și dării de mită. De fapt, corupția înseamnă orice folosire abuzivă a puterii încredințate, pentru obținerea de beneficii pentru sine sau pentru altul. Ca urmare tot corupție se numește atunci când cineva îi sugerează unui magistrat judecător să dea o soluție nefavorabilă unui inculpat, pentru a mulțumii anumite persoane. În cazul meu sunt convins că așa s-a întâmplat.
    În luna decembrie, anul 2018, am formulat plângere penală adresată Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva magistraților judecători, Marius Dan Foitoș, Aida Popa Rodica ambii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, și Mariana Ghena, în prezent membru la C.S.M., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și represiune nedreaptă.
    În dosarul penal denumit generic ”Dosarul utilajele”, raportat exclusiv la speța mea, cei trei magistrați judecători, nu au procedat la administrarea de probe noi în acuzare, cu excepția declarației de martor mincinos a lui Traian Berbeceanu. Judecătorii au ignorat toate probele invocate în apărare existente la dosar, în schimb au făcut vorbire despre probe imaginare, care nu există la dosar. De asemenea, nu au făcut trimitere la volumul și fila unde se regăsesc probele invocate, deoarece acele probe nu există. Este evident că magistrații judecători nu au urmărit aflarea adevărului, din contră, au urmărit condamnarea unui om nevinovat, fără scrupule.
    Independența judecătorilor este reflectată în art. 124, alin.3, din Constituția României, care dispune că judecătorii sunt independenți și se supun numai legii.
    Vom vedea dacă acești magistrați judecători vor răspunde în fața legii penale. Probabil au senzația că sunt vreo formă de ”Dumnezeu” pe pământ și nu vor răspunde în fața nimănui, altfel nu și-ar fi permis să procedeze de așa manieră.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.