Despre inflatie si pensii, cu un general, in urma cu 20 de ani (Reportaj B1TV, 2002): ,,Am muncit mult și munca grea. Sunt general!”


Astazim institutul national de statistica a publicat rata inflatiei: 15,9% (declarat).

În realitate, inflația este mai degrabă dublă, spre 30%, și nu 15,9% (cat ,,capturează/raportează”) Institutul Național de Statistică. Oricum, cea mai ridicată rată a inflației din ultimii 20 de ani. Pentru cei care râd de Lukasenko, și decretele lui că prețurile nu mai au voie să crească, în fapt, cam asta se întâmplă și în România. Prețurile nu mai au voie să crească mai mult de 16%, anual. Vezi plafonările la lemn de foc, etc. Subcatpurarea ratei inflației la 15,9% (în realitate spre 30%), duce la o altă mistificare de proporții: creșterea economică inventată pentru anul 2022. Adică, ceea ce nu raportează ca fiind inflație mai mare, ei consideră că e creștere economică și că economia duduie.

Am vrut să văd cum era în urmă cu 20 de ani (în 2002). Și vreau să vedeți și voi.

In urma cu 20 de ani, inflatia era mai mica decat acum, generalii erau batrani (vedeți la minutul 2 și 10 secunde din reportajul de mai jos), isi faceau piata la OBOR, aveau pensie mare si se enervau când îi întrebai cum se descurcă. La fel se enervează și acum…

Dar acum, generalii sunt tineri, e plin de generali tineri pensionari speciali, sunt actionari/parti interesate pe la societati privatizate dubios, stau in spatele cocoțaților din fruntea vreunei autorități publice, cum e ASF și/sau în companii de stat, cum spunea recent, șeful SRI, Eduard Hellwig.

Spre exemplu, fostul lucrator al Securității anti NATO, generalul Voinescu, s-a catarat dupa pensionarea ca nebatran din functia de Director Adjunct SRI, ca director de cabinet al Președintelui ASF – fostul contabil de ocol silvic, Nicu Marcu – impostor academic dar si hoț de TVA. De acolo ei veghează la devalizarea pieței asigurărilor (cazul City Insurance), devalizarea fondurilor de pensii administrate privat (cazul BRD Pensii și randamentele mizerabile – fără răspundere reală a fondurilor de pensii administrate privat) sau la capturarea pieței de capital din România.

Unii dintre generali, reușesc în 2 acționari și 2 salariați, să facă în primul an de activitate complet profit de aproape 900.000 de Euro (mai exact, la cursul mediu al anului 2021 de 4,9204 lei/Euro, circa 888.254 de Euro), cum este cazul Strategic Sys a generalului nebatran Florian Coldea. Daca nu ei, atunci cine? Alți generali, tot nebătrâni, cum este cazul generalului Voinescu, își rotunjesc pensia cu încă 4-5000 de Euro lunar, prin veniturile pe care le încasează de la ASF (și le secretizează).

Așa că, pentru a vedea cine și cum se descurca în urmă cu 20 de ani, cu o inflație mai mică decât asta din 2022, am publicat pe canalul meu de youtube (la care, dacă doriți, vă puteți abona AICI, gratis, pentru a vedea și alte materiale în viitor), o discuție avută în interiorul unui reportaj privind majorarea prețurilor vs. pensii, cu un general.



Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , ,

1 răspuns

  1. pregatiti-va de petrol la 220-235 $/baril… adica motorina la 17-20 ron/litru… vedeti voi atunci mama inflatiei!
    BNR zicea deunazi ca inflatia se va aplatiza in q4/22 si va cobora lent in q1/23 ….mda, bine!

    specialistii spicului de grau de la BNR tocmai si-au luat teapa declarand asa ceva public…. fix inainte de explozia mondiala a pretului petrolului (alias explozia inflatiei globale)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: