Petre Roman – interviu despre culisele procesului de privatizare din România.


,,Destrămarea modului de funcționare a economiei românești s-a transformat în destrămarea economiei însăși”, afirmă primul premier al României de după Decembrie 1989, Petre Roman.

Public pe canalul meu de youtube (la care, dacă doriți, vă puteți abona AICI) acest al doilea interviu din seria de interviuri ,,Povestea nespusă a privatizării în masă din România”, proiect realizat împreună cu Asociația Societăților de Investiții Financiare (AISIF) și în parteneriat cu Ziarul Bursa. Săptămânal, voi publică câte un nou interviu cu decidenți care, după 30 de ani, au ales să spună ce a mers bine, ce nu a mers bine, și mai ales DE CE.

În acest interviu, fostul premier dezvăluie lucruri nespuse despre culisele procesului de privatizare din România, despre privatizarea în masă și despre marile eșecuri în ceea ce privește privatizările din România. Petre Roman dezvăluie și momentul care i s-a părut cel mai important în ceea ce ar fi trebuit să fie privatizarea în România: întâlnirea sa cu Helmut Kohl, cancelarul Germaniei. Urmare a acestei întâlniri, giganți din Germania, precum Mercedes sau Siemens au venit să privatizeze întreprinderi viabile din România, Autocamioane Brașov, Autobuzul București sau întreprinderea de locomotive electrice Craiova. Investitorii au fost refuzați în cele din urmă, iar întreprinderile nu mai există. Similar, Petre Roman dezvăluie discuțiile de privatizare cu Fiat a Tractorul Brașov, o altă întreprindere care nu mai există. #privatizare

 



Categorii:The Money Show

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.