Dupa mic.ro un alt succes pe la minimax-uri. Sau povestea bisnismenului Patriciu in lipsa ordonantelor


Intotdeuana l-am suspectat pe domnul Dinu Patriciu ca stie sa faca business. Cu ordonanta. Adica, daca ii dai ceva pe mana, simultan cu bani in cont, cu bani de primit, si la un pret subevaluat, dansul se poate dovedi foarte priceput in a ingropa societatea in datorii, dupa care, folosindu-se de vulnerabilitatile unei clase politice flamanda, sa primeasca vreo ordonanta de esalonare. Apoi, daca expira esalonarea, inca una, iar daca expira si asta si domnul Patriciu rateaza din nou sa plateasca datoriile asumate, si eventual le creste din nou, apare ordonanta.

Cam asta a fost pe scurt povestea rafinariei Petromidia. Nu o reiau pe lung. Doar ca dupa ce domnului Patriciu i s-a luat rafinaria, in urma unei tranzactii marketata de dansul la ordinul milardelor de dolari, domnul Patriciu a ramas cu ceva bani in cont: o mare avere. Statul a ramas cu buza umflata, cu un Presedinte Basescu care se facea foc si para pana sa se inteleaga cu kazahii in detrimentul interesului national, cu un Emil Boc care nu stie pe ce lume traieste, si cu un fisc care spunea ca pus sechestru pe Rafinaria Petromidia, pentru a recupera cele 600 de milioane de dolari. Si? Ce s-a intamplat cu sechestul? Efectiv, nimic. Pe principiul: am privatizat profiturile si am nationalizat piederile.

Dar se ne intoarcem  la banii din averea obtinuta de Dinu Patriciu. Pe unii, i-a pus in mic.ro. Pe altii in mac.ro (magazinele minimax discount preluate). Pe altii in adevarul.ro. Toate business-urile domului Patriciu ne arata ca dansul stie sa faca o mica avere. Cum? Pornind de la o mare avere si investind cum il duce capul, si nicidecum asa cum se lauda dansul la niste copii de liceu, ca daca ar fi lasat gol in piata publica, intr-un an si-ar reface averea. Cum? Uite asa.

Titu, judetul Dambovita. Magazinul Minimax Discount – unul dintre cele 44 cumparate de grupul Mercadia Holland (controlat de Dinu Patriciu) in august 2010. In urma cu aproape o saptamana (9 decembrie), intru in magazin. Era cu marfa pe rafturi (pe mai mult de jumatate dintre ele). Si cu o groaza de etichete galbene care anuntau discounturi imense (30-50%). Rafturile goale nu erau prea multe, dar mi-am amintit instantaneu de rafturile goale dintr-un mic.ro in care am intrat intr-o zi (cred ca era unul pe Calea Mosilor). Goliciune a rafturilor care incearca sa fie ascunsa prin plasarea unor baxuri de servetele in loc de multe alte produse de stricta necesitate. Si acum, ca si atunci m-am gandit simplu: baietii astia, refuza sa isi achite furnizorii. Prin urmare, furnizorii nu le mai trimit marfa, iar ei, pentru a nu sta cu rafturile goale, inghesuiesc servetele acolo.

Bun. Sa ne intoarcem la Titu: o intreb de vanzatoare: ce e cu toate promotiile astea? Va inchide Patriciu? Nu, imi raspunde vanzatoarea. Avem toate promotiile astea pana pe 16 decembrie. Dupa care, intreb eu, va inchide? Categoric nu, imi raspunde vanzatoarea. Ma gandesc sa revin pe 16 decembrie.

Nu am ajuns pe 16, dar am ajuns pe 17 decembrie, la o zi dupa terminarea promotiilor si cand rafturile ar fi trebuit sa fie pline cu marfa noua, fara reduceri. Cand colo, ce vad? Rafturile erau la fel de pline ca pe vremea lui Ceausescu! Ce am vazut, pun aici mai jos:

Acum nu ma mira deznodamantului magazinului: in primul rand, pentru ca vorbim de domeniul privat, acolo unde nu imi aduc aminte de vreun succes al domnului Patriciu. In al doilea rand pentru ca, presupunand ca experienta domnului Patriciu in afaceri private ar fi fost remarcabil de buna (repet, nu ma refer la schemele cu statul – gen cumparare de societati de la stat cu creante din Libia), magazinul domului Patriciu a pierdut lupta cu un alt magazin din localitate, Lidl.

Intrucat in acest moment este evident pentru mine ca magazinul va fi inchis, ma intreb doar atat: ce va face proprietarului magazinului cu banii incasati din fire-sale? A vandut produsele cu discount maxim din dorinta de a isi achita furnizorii? Sau le-a vandut doar ca sa puna repede mana pe cash si sa il directioneze in cu totul alta parte decat spre furnizori, pe care ii poate astepta doar o larga invitatie la masa credala? Dupa cum il cunosc pe domnul Patriciu, dansul va apela la vreo esalonare. Apoi la inca una. Si inca una…. si in final, ce credeti ca vor primi furnizorii domnului Patriciu? Sfaturi, de genul ”Căutaţi să eliminaţi din portofoliu orice contract cu statul, oricât ar părea de atractiv. Birocraţii sunt mai hămesiţi ca niciodată.”

Si daca totutsi vreti sa va reamintiti cum si-a facut domnul Dinu Patriciu banii, cititi aici: https://soviani.com/2010/09/30/cazul-rompetrol/



Categorii:Stiri

66 de răspunsuri

  1. Radu, asta cu privatizarea profiturilor si nationalizarea pierderilor este sport mondial. De ce România nu ar fi si ea în rândul lumii? Ce iti pare rau ca suntem în rând cu toata lumea? (glumesc). Misto pozele si comentariile!

  2. Am vazut la Constanta un mic.ro plasat vizavi de o piata si inconjurat de magazine cu marfuri similare. Bineinteles ca in mic.ro nu intra nimeni. Si atunci mi-am dat seama de incompetenta totala a unui om care si-a facut averea prin …….. cu complicitatea statului. Dar la TV se da cel mai mare expert . Se lasa in voce si anunta tot felul de stupiditati la care chipurile are expertiza. Cand am vazut situatia financiara a societatii care administreaza mic.ro si protestele unor amarati care nu si-au primit banii de cateva luni, voiam sa-l vad la TV sa ne mai explice ce mare manager si previzionar este.

  3. Patriciu e un mega-tepar la fel de calic precum Copos. El nu a inteles un principiu simplu. Ca sa te bati cu hipermarketurile pe clienti si sa vina romanul sa cumpere de la tine, in loc sa se duca la 3 km distanta de casa, in hipermarket, pentru 1 leu diferenta, trebuie ai preturi cu adevarat mici, pe termen lung, lucru mai usor de realizat intr-un „hangar” de hiper-market decat in 1000 de magazine imprastiate prin toata tara…. E un prinicpiu simplu de aprovizionare. Patriciu s-a gandit ca poate da o tzeapa.. adica sa mentina 3 zile preturi mici la un produs, ca romanu uita si va cumpara din inertie din magazinele lui, produse indiferent de pret, conceptie care e o idiotenie. Cel mai bun concept a fost cu rulotele MIC.RO, plasate prin punctele cheie cu circulatie… alea fac treaba ca romanul isi mai cumpara cate ceva in drum spre serviciu… tigari, suc, ziare, etc. dar si in cazul lor se pune problema rentabilitatii.

  4. Chiar in acest moment ma aflu langa magazinul Minimax din Campulung, aflat in inventar de… o saptamana. Dat fiind ca rafturile sunt mai goale decat intr-o Alimentara din Phenian, ma intreb ce or tot numara baietii 🙂

  5. „Toate business-urile domului Patriciu ne dovedeste ca dansul stie sa faca o mica avere” – poate doriti sa corectati.

  6. omule, la Cpulung magazinul s-a inchis.
    era de asteptat, la fel ca si mic(mac).ro
    cronica unei morti asteptate era….asteptata de la bun inceput:managerii lu’ peste buni la toate (la furat, tu ai spus diplomatic): scoti profitul in offshore dar te dai parinte si dai sfaturi cum tre’ sa platesti impozitu-n tara.
    dai seama….bani platiti de prostime pe franchiza-n toata tara, clienti nemultumiti de preturile nesimtit de mari, sistemul de logistica prost pus in practica si cate mai cate!

  7. marea drama este, ca ce se intampla in romania de 20 de ani , este un lucru obisnuit in toata lumea , de sute de ani … raportul dintre stat si privat este practic un raport intre ”spionii” privatului, in rol de stat ,si privat

  8. In ´90, cand si-au impartit „baietii” halcile, i-au dat si lui Patriciu un oscior. Intre timp, halcile mari au fost trimise la fier vechi pe un profit destul de frumushel. Osciorul lui Paturiciu s-a dovedit a fi de diamant (pozitionare geostrategica a Petromidia, interesul alora de la Caspica de a avea un cap de pod in Europa etc…); nisthe sarlatani nu aveau cum sa „vada” asta. Si asa profitul lui Patriciu a fost astronomic. Cred ca si acum isi penduleaza „baietii” teslele. Sper sa aiba ce sa-si sparga.

  9. Toata lumea cunoaste faptul ca Patriciu are directori executivi ofiteri resapati din vechile structuri informative, Cat a fost parlamentar a platit „sinecuri” unor hamesiti de parlamentari care ,in momentul intrarii in parlament nu aveau decat o pereche de..chiloti si sosete.A inceput filozofia cu „sa rupem pisica”, „sa taiem coada” , „terapie de soc”, 1/10 dintr-un pepene sau dintr-o pruna,date pe la curul calului(PNL-AT), unde miroseau Ghise …Ionica (stiti diminutivul), Theodora Bertzi , doamna de la Timisoara care prinsa si ea cu …dosarul ,a plecat in ovatiile lui Antonescu si Melescanu.Cum „martoaga” a lasat pe domeniul public numai balega de proasta calitate ,i-au adus pielea la tabacit in PNL. Aici au facut opinci din ea, cu care au incaltat pe „seniorii” liberali, iar pantofii (second), au fost distribuiti celor care urmau sa fie vazuti de public pe la TV „ca oameni de succes in politica”.Desigur, „pantofarii” sunt cei care mai figureaza pe state de consultanti ,la falitele firme.Asa ca Radule, poti merge la origini cu documentarea sa stie tot „boborul” cum si de ce.

  10. Si mai vroia sa-i determine si pe altii sa-i cumpere franciza !

    • Salut frate Achmed! Intamplarea…
      🙂
      Poveste reala 100%…
      Si macr.ro-ul de la mine din cartier, Brazda lui Novac, e goool golut! Am intrat in viteza, fara sa casc ochiii, aseara19 Dec la 19:00, cand ma uit, juma din lumi erau stinse, 3 vanzatoare stateau la una din case si discutau in timp ce un batranel citea ziarul!
      Eu de colo, blocat si fara sa gandesc inainte sa deschid gura: ce naiba, ati dat faliment? Batranelul, strangand din umeri: asta e! Eu, fara sa ma abtin: lua-te-ar dracu’ Patriciule, esti cel mai prost om de afaceri! Batranu’ si vanzatoarele au inceput sa zambeasca da’ cam semana a ranjet…

  11. Patriciu nu are cum sa castige pariul cu magazinele MIC.RO, pentru ca are de rezolvat o problema de aprovizionare complexa, pe care, la 4 clase pe care le are, nu stie sa o rezolve. Degeaba cumpara el centralizat intr-o baza de aprovizionare, la preturi bune, daca ulterior are costuri ridicate sa aprovizioneze o mie de magazine cu produse, la comenezi „cu tzaraita” si mai trebuie sa mentina si marjele reduse sa nu se duca romanul in hipermarket. Mie aceasta afacere imi miroase a blat pe fatza, cu banii de franciza… in sensul ca Patriciu a incasat deja niste bani de la asa-zisii „parteneri” care s-au asociat in afacerea cu magazinele, si acum nu mai da doi bani daca magazinele alea au ceva pe rafturi sau nu. Nu cred ca sefii de magazine le lasa goale (trebuie sa fie idioti sa faca asta) cred ca tzeapa vine pe linia Patriciu – aprovizionare.

  12. Aduceti-va aminte ca tot genialul Patriciu a scos si „pariati pe dolar”,o alta mostra de gindire a omului rupt de lume (ala Bobu chiar),dar dependent de ajutor de la stat sau parlamentari.A fost,este si va ramine numai un roman tipic,dependent de relatiile cu statul care doar ele ii pot aduce succes (prin neplata obligatiilor financiare),care nu poate gindi prea mult in privat,cu capul gol,lipsit de viziune,dar cu un egoooooo nemasurat.Sper,ca rasplata pentru sfaturile de la care inca nu se poate abtine sa ni le dea,sa piarda tot ce a sustras de la stat in viitorul apropiat.Nu de alta dar sa experimenteze pe propria persoana sfaturile deplasate pe care ni le da.
    Parca mai era unul,GCP,care ne invata ce ar fi „ingineriile financiare”.

  13. Prost articol!
    Inutil si gaunos. Daca cel care l-a scris ar face parte din sistemul mic.ro poate ar intelege unde s-a gresit. Mai exact s-a gresit lasand niste amarati, fara experienta sa faca aprovizionarea acestor magazine si, implicit plati aiurea. Angajati incompetenti in unul din cele mai importante compartimente: aprovizionarea. Nu a venit Patriciu sa impuna ce si cine sa aprovizioneze mic.ro, nu a decis el platile. Ideea de afaceri era si este buna, eleganta si eficienta. Ca sunt multi dobitoci care nu cumpara pentru ca „acest Patriciu” are multi bani si a deschis prea multe magazine, nu ma mira. Dar faptul ca nu gasesti marfa expirata, ca personalul este instruit, curat si civilizat, au fost si sunt lucruri cu adevarat remarcabile. Ca preturile erau mai mari, nu ma mira. Sunt printre putinele magazine la care orice produs se vinde pe baza de bon fiscal deci se platesc taxe, TVA si impozite. Mergeti la magazinele invecinate si verificati cata marfa fara factura intra si cati dau bon? Pe scurt, n-as muri de grija lui Patriciu , nici a averii lui sai ideilor sale de afaceri.Cat despre tepele cu statu’ cred ca subiectul a expirat de mult. Mare plictiseala cu asemenea ziaristi! Mare!

    • Daca ati fi citit articolul, ati fi vazut ca nu se refera la mic.ro ci la minimax discount. In privinta tepelor cu statul si expirarii subiectului, care este criteriul dumneavoastra de expirare? Cand este platita suma datorata? Cand nu se mai vorbeste de el? Cand se marcheaza profiturile. De acord cu afirmatia dumneavoastra ca se platesc taxe (TVA, etc). Dar furnizorii? Sunt cumva trimisi la masa credala?

    • inca o problema a avut d-l patriciu cu unii clienti care preferau sa mearga un km prin viscol pana la alt magazin decat sa cumpere de la „.ro”, ma numar printre ei si ma mandresc ca am pus umarul la faliment, asteptam puscaria pentru „subiectele expirate”…

      PS
      dobitoci sunt cei care il lauda… chiar daca dau bon pentru o marfa pe care patriciu nu a dat banii niciodata … cum este obisnuit.

    • de ce vb daca nu lucrezi la minimax,micro sau macro?habar nu ai tu….a avut angajati prea buni si sefi de mag la fel…dar pacat de cei de sus ca nu au stiut sa faca comenzi asa ca te rog taci daca nu stii…eu lucrez acolo si stiu!

  14. Prost articol!
    Inutil si gaunos. Daca cel care l-a scris ar face parte din sistemul mic.ro poate ar intelege unde s-a gresit. Mai exact s-a gresit lasand niste amarati, fara experienta sa faca aprovizionarea acestor magazine si, implicit plati aiurea. Angajati incompetenti in unul din cele mai importante compartimente: aprovizionarea. Nu a venit Patriciu sa impuna ce si cine sa aprovizioneze mic.ro, nu a decis el platile. Ideea de afaceri era si este buna, eleganta si eficienta. Ca sunt multi dobitoci care nu cumpara pentru ca “acest Patriciu” are multi bani si a deschis prea multe magazine, nu ma mira. Dar faptul ca nu gasesti marfa expirata, ca personalul este instruit, curat si civilizat, au fost si sunt lucruri cu adevarat remarcabile. Ca preturile erau mai mari, nu ma mira. Sunt printre putinele magazine la care orice produs se vinde pe baza de bon fiscal deci se platesc taxe, TVA si impozite. Mergeti la magazinele invecinate si verificati cata marfa fara factura intra si cati dau bon? Pe scurt, n-as muri de grija lui Patriciu , nici a averii lui sai ideilor sale de afaceri.Cat despre tepele cu statu’ cred ca subiectul a expirat de mult. Mare plictiseala cu asemenea ziaristi! Mare!

    • Simtiti nevoia sa postati acelasi comentariu la diferenta de 20 de minute, in conditiile in care v-am raspuns? Sunteti postac?

    • Adica, mai pe sleau suntem dobitoci ca nu cumparam mai scump de la smecherul asta. Nu da vina pe oameni aiurea. Ce sa faci daca STATUL e prost si nu cumpara nimic de la mic.ro ?Cum draku’ sa faca patriciu profit daca nu-l ajuta STATUL? Ca romanii sunt un pic mai „prosti” si cumpara mai ieftin din alta parte. Si apoi nu uita ca toate firmele lui Patriciu sunt offshor-uri facute in Amsterdam. Pana si impozitul pe vanzarea Petrom tot in Olanda l-a platit. Dar ce stim noi, suntem dobitoci si nu vrem sa cumparm de la el mai scump.

  15. Nu cred ca se va ajunge la masa credala! Si DA!, eu apreciez ca sunt solvabile si mic.ro si minimax discount. Repet, fac parte din „fraierii” care au cumparat franciza mic.ro. Nu a gresit Patriciu ci cei de la aprovizionare. Ca o consecinta a acestor alegeri proaste (ma refer la produse!), vanzarile slabe nu au permis plata la timp a furnizorilor. Repet insa, eu apreciez ideeea, corectitudinea si respectul fata de client, pe care il impun cei de la mic.ro. Cat despre sfaturi privind afacerile cred ca stiu ei cel mai bine ce mai pot face. Si cred, sincer ca vor reusi sa treaca peste aceste greutati.Ma deranjeaza insa ideea de a-l gasi pe Patriciu vinovat ca…tepe…. are prea multe magazine…etc. Este un om de afaceri, bun , rau…. timpul va decide, nu romanul care nu intra in magazinele lui pentru ca „a deschis prea multe”.
    Multumesc pentru raspunsul prompt.

    • Si eu cunosc destui inteprinzatori carora li s-a cerut sa cumpere franciza mic.ro si toti au remarcat ca tintele de vanzari erau nerealiste, dar si suma mare ceruta .

    • Frate, uite parerea mea de consumator prost. Stau in Bucuresti, am chiar langa mine un mic.ro si un alt magazin, ceva mai mare ca suprafata, dar nu cu mult. Nu fac in aceasta zona decat cumparaturile de urgenta (bere, paine, lapte, mezeluri, un iaurt, chestii), restul la supremarket. Dar se strange, iar in jurul meu vad altii care cumpara mai mult, in special seara.

      Pur si simplu magazinul al doilea (in care patron e un minoritar, btw), ii da lectii de departe: e plin in continuu. La mic.ro e jale.

      Parerea mea sincera este ca cei de la mic.ro nu au inteles o chestie de baza: e nevoie de o diversitate cu o anumita valoare critica. Intelegi? Vreau sa iau o bere, dar vreau berea pe care o iau de obicei. Sunt constient ca in ambele cazuri pretul e cu 15% mai mare decat la supermarket, dar accept asta. Doar ies din bloc, iau berea si urc inapoi. Dar ma inebuneste sa nu am 5-6-7 beri de unde sa aleg. La fel la iaurt, la lapte, la mezeluri, la ciocolata, etc etc etc

      Pur si simplu mic.ro e o saracie trista pe o suprafata prea mica. Varietatea produselor e jalnica. Celalalt magazin nu e Carrefour sau Cora, dar face pe dracu in patru sa expuna cat mai multa marfa si de o varietate cat mai mare pe o suprafata cat mai mica. Si, sa nu uit, si la magazinul asta se da bon. Si poti plati si cu cardul. Chioscurile alea mici de 4 m patrati fara bon fiscal au murit de mult, nu mai sunt decat o legenda in capul unora care se cred ghinionisti ai sortii.

      De asta unii precum Mega Image deschid si iar deschid magazine, iar mic.ro o sa inchida. Ca aia de la MegaImage inteleg conceptul de magazin de proximitate: un supermarchet in miniatura, chiar daca au preturile clar peste cei mari, oamenii vor veni din comoditate. Si vor sa se simta la la supermarchet. Ori mic.ro arata ca o benzinarie din anii 90.

      • ioanee, pai in C–A de ex: au sana TN–A LA 2,99 IAR MEGA ARE LA 2,49…………….CRED CA MERGA SI-A SCHIMBAT STRATEGIA………….

  16. domnule soviani,va urmaresc de foarte mult timp si va admir curajul si dirzenia cu care va aparati ideile si valorile in viata!asa cum face patriciu ca ,,mic buticar,,asa au facu foarte multi altii!va jur,sunt ferm convins ca a fgace avere in tara asta ca om de afaceri trebuie sa stii sa,,vrajesti,aburesti,sa te scuzi, sa te vaiti,,ca in cele din urma sa dai dracului TEAPA!VAI DE MAMA LOR DE FURNIZORI!!ISI VOR LUA BANII DE LA PATRICIU CIND VOR ZBURA CAII!!SI STITI DE CE ?PENTRU CA PERMITE LEGEA!AM LUAT SI EU NENUMARATE TEPE AVIND SEMNATE CU CLIENTII MEI CONTRACT ,FILE CEC,BILETE LA ORDIN !SI CE!M-AU INTEPAT!CE LE-A FACUT LEGEA LOR?NIMIC-NUP!!NU MAI AM INCREDERE IN LEGE ,IN TARA IN OAMENI!DACA PUTETI FACE-TI D-VOASTRA CEVA SA NE AJUTATI:UN MEMORIU LA MINISTRU NU STIU! UN OM DEZGUSTAT DE TARA!!

  17. Am mai scris, afacerea mic.ro a fost moarta din fasa, dl Patriciu a incercat sa spele bani nu sa faca afaceri. Dansul a fost unul din beneficiarii sistemului clientelar al PSD PNL care a stiut sa manevreze cu relatiile , nu cu banii. Sa fim seriosi, daca vroia sa faca ceva cu banii investiti in mic.ro construia o statiune montana de la zero si avea castiguri importante pe termen lung sau dezvolta in majoritatea statiunilor si oraselor montane din Romania parcuri tematice si il costa si mai ieftin. Dar se pare ca are pe langa dansul tot felul de sfatuitori „binevoitori”.

    • @Dan, daca vroia sa spele bani infiinta o „intreprindere” cu cheltuieli de functionare mici, foarte mici, 10% din venituri… nu invers…aici vorbim de o intreprindere cu costuri de functionare de 150% din venituri… nu frate, omul e chiar prost, natural born stupid.

      sunt ATATEA de facut in tara asta si omu’ a bagat banii in mic.ro nici nu stii daca sa razi sau sa plangi, pe bune.

      dar asa sunt majoritatea securistilor, au avut o viata militara „de elita” si au ramas defecti … la cap…inca se cred de elita si numai ei au dreptate 24/7 :))) ce sa facem , vorba aia: „si ei sunt ai nostri” ei vor esua iar banii ciorditi de ei se vor redistribui in societate…easy come easy go…

  18. Si imi aduc aminte cat de atoate cunoscator in a face bani se dadea domnul Patriciu dupa ce tras tunul cu kazahii: „Pe mine daca ma lasati in fundul gol in mijlocul Berlinului intr-un an de zile fac un milion de euro” (nu stiu cu exactitate daca de Berlin a spus, dar ideea este aceeasi). Acum am inteles ca de fapt la ce se referea…

  19. loool insusi conceptul mic.ro e nesustenabil, pierde bani, cati bani bagi atatia pierde… dar domnu patriciu ce sa stie el ? ce experienta de afaceri are el? el e un bis-ni-tar bashinos, o fi fost el bun la arhitectura dar la economie este zero barat…

    si uite-asa incet invata si securistii nostri ca banii construiti rezista-rezista-rezista iar banii ciorditi se imprastie ca praful de stele, peste zece ani or sa inteleaga si DE CE :)))) dar mai avem pana acolo, noi sa ne vedem de treburile noastre, pana la urma de ce trebuie sa-mi para rau de unul ca patriciu ca o duce rau, ce cand a dus-o bine m-a anuntat pe mine?

  20. In Craiova magazinele mic-ro stau goale de cumparatori… zicea ca le vrea o alternativa la hipermarket-uri, dar au niste preturi mai mari ca la buticurile de cartier…. uita de factorul psihologic, omul cumpara de la magazinul mic care e acolo de multa vreme, ii stie pe vanzatori sau pe patron, mai schimba o vorba, mai ia pe datorie…. pentru ca ce nu poate sa priceapa Patriciu e ca cei mai multi oameni nu traiesc in Bamboo…. dar din sfera aia inalta unde s-a cocotat domnia sa lucrurile astea marunte precum grija zilei de maine nu se mai vad….

  21. Nu stiu si nu ma interseaza situatia economico-financiaraa afacerilor in discutie.Vreau sa exprim,in beneficiul potentialilor „antreprenori” doua lucruri fundamentale in afaceri.
    1.Nu poti initia o afacere de succes intr-un domeniu,inainte de a fi „experimentat” personal, in comert de exemplu,administrarea uni magazin,incit sa dobindesti cunoasterea si experienta necesara.Si sa verifici,prin rezultat propria capacitate manageriala intr-un domeniu dat.
    Abia dupa aceea,cind ai o buna cunostere si succesul unei prime initiative,poti intra in faza „extinderii”,dar controlate,pe masura ce formezi infrastructura de lucru:marketing-aprovizionare,personal calificat,etc.
    2.In momentul implantarii unui magazin sau atelier,etc.,te confrunti cu concurenta unui alt antreprenor,care are deja experienta si „vadul” comercial format.A dezvolta o retea,cu concurenta masiva (azi) cu supermarketurile este riscant. Cel mai mare risc insa,este constituit de acel magazin sau atelier deja existent,care si-a format inaintea ta vadul si personalul.
    O dezvoltare rapida,de ordinul a sute de magazine,presupune personal de strinsura,sau in franciza,achizitionarea unor asociati,care n-au reusit nimic singuri.Ori suma a sutede „nereusiti” ce poate fi oare?

  22. Schema de bussines a domnului Patriciu – pt. 3 directii de investitii (Mic.Ro, Bet Cafe Arena, Minimax Discount) sume destul de mari de investit, deci de unde bani?
    Aduce holdingul o suma mica (eu cred ca maxim 25% din suma necesara, pe principiul „investitiile nu se fac cu bani de acasa” si bancile ne-au cam refuzat sau nici macar nu am apelat la aceastea din urma din motive de dobanda), iar restul de bani se regaseste in urmatoarul scenariu de mai jos (este adevarat, este un scenariu de pe planeta Marte):

    – identificam antreprenori romani (avem nevoie de o masa mare de furnizori, pt. a putea negocia si atunci cand nu putem plati, sa putem jongla intre furnizori). Nu toti vor sa lucreze la preturile oferite prin contract si refuza. Este rechemat antreprenorul care a refuzat initial preturile (masa de furnizori seriosi destul de mica) si printr-o negociere usoara le acceptam preturile. Le dam de lucru si nu ii platim. Cand nu mai pot si au nevoie de bani, deoarece cash flow-ul ii ingroapa pe antreprenori mici, medii si ii clatina pe cei mari, ii santajam ca daca nu semneaza discount-uri pe contractele in vigoare (deci preturi mai mici decat cele din contract!!!!!) nu isi mai vad banii niciodata. Lucrarile sau produsele sunt livrate catre beneficiar, procese verbale semnate.
    Si acestia raspund sau nu santajului – marea majoritate se lasa santajati pt. ca altfel mor si isi promit ca nu mai lucreaza pt. Dinu Patriciu niciodata.

    – se „uzeaza” un antreprenor si vom trece la altii promitandu-le ce? Deja acestia stiu ca exista o problema, dar cand vin la discutiile preliminare le povestim ce calitate proasta a executiei sau a produselor livrate am gasit in cazul antreprenorilor „uzati”. Si atunci cu ce venim la masa negocierii (avem nevoie sa creada lumea ca investim si poate un prost ne cumpara si am scapat!)? Promitem o cifra de afaceri anuala: 500.000 Euro, 1.000.000 Euro, 2.000.000 Euro, etc, pt. fiecare dupa posibilitati. Nu ne doare gura si pixul sa negociem si sa semnam contracte, oricum nu le vom onora.

    Deci holdingul vestit nu face investitii. Holdingul isi bazeaza investitia pe banii furnizorilor si un minim de incasare ale unitatilor deschise (aici putem vorbi si de vestita franciza de aprox. 7000 Euro si depedenta angajatilor din unitati, de vanzari). Este o schema financiara la limita escrocheriei – cum facem un bussines de succes pe banii altora.

    Oare a existat un studiu de piata ce a aratat succesul acestor 3 afaceri? Daca da, exista probabilitatea sa fi costat o groaza de bani, bani ce nu au ca rezultat afaceri de succes? Nu stiu, poate afacerile sunt de succes, iar eu nu imi dau seama.

  23. Doamne, mare-i gradina ta! Am ajuns sa aflu „marele secret” si „marea teapa” a lui Patriciu! Mai mult, cu desteapta asta de Ofelia ” analist” am aflat si eu cum l-am imbogatit pe Patriciu cu cei 7000 euroi ai mei. Saracul!…. cum statea el cu mana intinsa la noi, fraierii, care-i dadeam, arar!, cate 7000 de euro, sa-si ia samburi probabil!
    E plina tara asta de astfel de analisti, cu burta si mintea goale!
    Dar, pentru umanitate, am sa fac niscai corectii: Patriciu a anuntat de la inceput ca cei care vor prelua mic.ro , maxi.ro….etc. nu se vor imbogati. Tot acest „mare tepar” a incheiat contracte in care se stipuleaza, clar si concret ,ca cei 7000 de euro, cu care l-am „imbogatit” vor fi primiti inapoi imediat daca renuntam la contract.Aceste contracte contin si multe alte clauze favorabile noua „fraierilor” nu celor de la mic.ro
    Asa ca, madam analista’ vezi ca vin sarbatorile.Poate incerci analize pe masura,cu racituri si sarmale. PLICTIS!

    • Ofelia ,probabil este din interior,din sediu si reda cam ce s-a intamplat de fapt draga mea,da v-a fraierit cu aia 7000,cum i-a fraierit pe furnizori de altfel,deci investitia lu’conu’ patriciu a fost minima!Cand ne-a cumparat pe noi din Minimax a intentionat sa bage in faliment firma,din orgolii de doi bani!Minimax mergea foarte bine ,insa avuse grija jigodia asta sa nu mai mearga,sa nu mai plateasca furnizori si iaca amu cum declara boul falimentul si raman o multime de oameni pe drumuri!
      Si voi fara aia 7000 de euro ………..

  24. mic-Mac.rourile nu sunt primele businessuri din retail care si-au dat obstescul sfarsit. E firesc. Numai ca decesul acestor retele imi spune despre esecul marelui afacerist. Dansul are cea mai mare avere, dar nu este un businessman bun, ci unul slab. Este un speculator pe piete, poate bun. In Romania a avut sansa vietii lui si cam atat. Oricum, este suficient ! Acest business de retail avea sanse foarte mari de reusita daca strategia era buna. Avea si de unde sa invete, din greselile celorlalti. Nu a facut-o. In plus, nu poti ajunge pe piata de retail sa te dezvolti extrem de rapid, sa ai lichiditati si sa faci aproape totul cu banii altora. Nu in retail.

  25. Daca mai vreti dovezi si ca sa nu uitati cine este acest miliardar si de ce mediul privat il dispretuieste, mai avem de povestit dupa cum zicea cineva pe un alt blog:

    Sa ne amintim de afacerile precedente si de afaceristul/securist Patriciu Dan Costache:

    Alfa Constructii faliment cu datorii la stat si care multe firme,

    Rompetrol vandut cu datorii la stat si inclusiv la multi furnizori,

    Adevarul in insolventa cu datorii la stat si furnizori,

    Minimax spre insolventa cu datorii la stat si furnizori,

    Mic.Ro fara marfa cu datorii si de luna acesta in insolventa,

    Insa cel mai elogvent articol scris este acesta:
    http://civicnet.info/Articol.asp?ID=4010

    Ce om normal la cap/banca ar face afaceri cu acesta fara sa citeasca mai intai pe internet despre partenerul sau? Singurii care au facut afaceri bune cu el sunt cei care au primit bani integral in avans. Restul au fost mintiti, furati si inselati. Patriciu a falimetat zeci de firme mici si mijlocii care nu au avut forta sa-si revina dupa neplata serviciilor/marfurilor. Identic se va intampa si cu cei care au de luat bani de la Micro si Minimax.
    Ma repet, dar trebuie: Acum e momentul!!!
    Patricu a pierdut procesul cu Baselu’ (cealata javra), omul lui Vantu (alta pramatie) a fost adus in Romania, incarcerat si pote incepe sa vorbeasca si despre Rompetrol/Dinu Patriciu, care acum se afla intr-o pasa prosta, in care justitia il dezaproba si-i construieste cazul, ACUM trebuie TOTI sa-si ceara drepturile, sa-i deschida 1000 de procese si sa ingenucheze aceasta insceta. Daca din miliardul furat de la Romani prin vanzarea Rompetrol se reintorc la firmele private 100miloane euro pe care grupurile Mercadia+Adevarul le au, tot am realizat ceva pentru mediul economic. Oricum cu mult mai mult decat o guvernare “bocaista” poate sa faca.
    ..

  26. @ofelia cu completari:
    Este fix modul de operare Dinu Patriciu. Exact cum a facut orice alta afacere din care a luat banii si a inchis prin faliment. Este un negrofag de afaceri o scursura a mediului roaman de bizz. TOATE AFACERILE CARE LE-A FACUT IN PRIVAT S-AU INCHEIAT CU FALIMENT!! FURNIZORI NEPLATITI SI DARI LA STAT NEPLATITE!!
    Bancile nu l-au finantat pentru ca stiau din istoria trecuta cum face el afaceri, in schimb au finantat pe furnizorii lui pentru ca acestia chiar erau firme ok cu oameni care munceau si cu renume bun in piata. Prin uramre toti cei care s-au finantat vor ramane se plateasca datoriile la stat si creditele la banci.
    Este o situatie in care statul roman este partas la aceasta asanare e economiei private romanesti si va explic si cum face front comun cu acest infractor.

    1. Mic.ro este investitie si astfel cere facturi de la furnizori pentru lucrari/servicii/marfa efectuate/livrate cu plata la peste 90zile. Astfel el nu investeste decat la inceput o mica suma de bani, creeaza o imagine si dupa dezvoltarea se face pe banii furnizorilor de la care ia facturi si nu plateste. Mic.ro vinde marfa isi deduce tva-ul 24% (adica nu-l plateste la stat el avand facturile de la investitii, si-l baga fix in buzunar) nu plateste tva la stat si nici marfa la furnizor, asta o face odar pana ajunge la zero cu tva-ul de recuperat de la stat dupa care inchdide simplu firma. Cu statul nu se joaca pentru ca deja a pierdut procesul cu base si curentul este impotriva lui. EL da o teapa clara golaneasca cu iau marfa nu platesc dari, nu platesc furnizor. Este un intreprinzator privat cu firme off shore care se supune justitiei actuale (cu procese nesfarsite) sau justitiei de stada cu un gont din partea unui furnizor neplatit.

    Dupa ce ca Patriciu le da teapa la toti (furnizori si pe statul roman il tine aproape), urmeaza statul roman care face treaba muradara a lui Patriciu.

    Firmele care au emis facturi nu au fost platite, deci nu au banii sa palteasca TVA-ul, impozitele la stat, dari la salarii, impozite fiscale, etc. Astfel staul roman incepe sa puna penalitati nesfarsite pe aceste firme si vine sa-si recupereze prejudiciul prin blocarea conturilor si executarea silita a acestora, acest procedeu se face muuuult mai repede decat procesele firmelor care se judeca cu MIC.RO. Astfel dupa termiarea proceselor cu MIC.RO Patriciu nu mai are cui sa plateasca banii si daunele aceste firme fiind de mult inchise
    .
    Prin urmare cand o persoana/o firma risca sa inchida sute de firme care sa disponibilizeze mii de angajati deja devine o PROBLEMA DE IMPORTANTA NATIONALA si statul roman ar trebui sa judece acest om ca un tradator si sabototor economic in regim de urgenta si sub pedeapsa cu inchisoarea pe viata. In schimb satul roman ce face: NIMIC, pentru ca-i convine sa tina datori pe toti acesti mici furnizori de la care poate sa ia oricand ceva, ei fiind cu sedii si activitati in romania si muncind cinstit.

    Solutii clare:

    1. MIMENI SA NU-I MAI DEA MARFA/SERVICII FARA BANI LUI PATRICIU. PE TOATA PLANETA SA APARA IMAGINEA REALA A LUI PATRICU DE TEPAR!

    FIRMELE CARE AU DE INCASAT PE BAZA CA PATRICIU NU MAI ARE SPRIJIN POLITIC SA SE UNDEASCA SI SA FACA UN BOICOT FISCAL PANA LA RECUPERAREA PREJUDICIILOR DE LA PATRICIU. ASTFEL SA FACA INTELES CA NUMAI STATUL ROMAN ESTE DE VINA CA TINE IN CARCA ASTFEL DE VIERMI.

  27. @rody
    Draga buticar, sa nu uiti ca furnizorii de echipamente si doatri ale magazinului francizat de matale’ nu au fost plati de ma bine de 90zile. In curand firmele vor recupera bunurile neplatite pentru diminuarea pierderilor din afacerea cu „Tepatriciu”. Astfel veti ramane toti fara vitrine la magazin, rafutri, case de marcat, camere de frg, etc. Sa te vedem atunci cum ceri tu de la „Teptariciu” cei 7000euro si ramai cu dauna in magazin de 15 000 euro, dupa ce furnizorii vor demonta rapid si cu japca tot (inclusiv fatada de la magazin). Personal daca avem o firma neplatita si aveam o teava ingropata in pardoseala magazinului o recuperam integral.

    Daca te gandesti cumva sa ne spui ca la tine e proprietate privata si nu intra nimeni fara proces, executor, etc. iti zic eu de pe acum ca refuzul de restituire a unui bun fie el si ingropat sub padoseala proprietatii tale este prima parte a infractiunii de furt! Asa ca te vei opune tu la recuperarea bunurilor si te vei alege cu dosar penal de furt si poate cu vizita la arest. Te rog sa-l intrebi pe „tepariciu”= francizorul salvarii tale din foamete si ineficienta personala cum te protejaza franciza ta in speta clara pe care eu ti-am expus-oda mai sus.

  28. @lol! lool!N-ai si niste liane sa te agati in copaci…”Tarzan!!”…”Jane””’.Nimic nu ma mira in tara asta. Asa ca, te-as ruga sa iei „teava”.Fiecare magazin are niste tevi ingropate, cauta si le ia. De regula sunt in zona „privata”. Apoi cheama si minerii si da vina pe Iliescu, pe Tepariciu. Salbateci, monser!
    Sa-mi revin putin: da, ai dreptate majoritate furnizorilor asa procedeaza. Mai exact se milogesc sa le fie primite produsele, de calitate indoielnica,apoi iti dau in cap sub pretext ca nu-s platiti la timp. Nu ma intereseaza ce are de platit Patriciu, nu l-am luat de nevasta! Iti explicam doar ca ideea de afaceri pornita de el (mic-maxi.ro…..si altele) pun la baza respectul fata de client, te introduc intr-o lume civilizata. Cat despre euroii mei, lasa-i in grija mea.Ai grija ca „francizorul salvarii mele de foame” sa-ti dea cei cativa banuti pe care sustii ca-i ai de primit de la el. Pazeste-l sa nu fuga din tara cu averea ta…. sau smulge-i tevile de pe la magazine…. fa ce vrei caci, dupa cum te exprimi, se pare ca atata stii. Spune-mi i-ai vandut mai mult de doua oua?
    In alta ordine de idei, dupa ce-ti faci dreptate cu bata, fara executori sau legi, ca-n Burchina Passo (!!) plange-te la CEDO ca-i corupta Justitia. Sau oarba.

  29. @rody

    toate institutiile financiare care activeaza pe planeta asta recupereaza bunuri si servicii de la rau platnici ca sa poata avea bani sa-i sustina pe cei care sunt platnici si pentru propiul lor profit. Deci dupa logica ta sunt toti niste „Salbateci”. Nu vrei matale sa iei o masina in leasing si dupa doua rate sa nu mai platesti, dupa care sa le zici ca daca-ti iau masina fara sa-ti prelungeasca leasingu-ul cu 100luni sunt niste „salbateci”. Sa vezi ce raspuns primesti, tu civilizatule de butiq, care unde vezi o zugraveala alba si grasie de 12lei/mp zici ca e mare civilizatie si dupa tot tu te contrazici ca-s lucruri de calitate indoielinica la tine in butiq.
    Imi pare rau, dar nu ai tras lozul castigator. Sperand ca un spatiu ajunge ca sa-ti puna cineva o afacere in brate e un idel doar.
    Revenind la faptul ca ideea este buna cu aceste magazine: adevarat, doar butice de cartier au existat, si vor exista si dupa ce tepariciu moare. Trebuie sa fie facuta de alcineva, totul era diferit daca erau facte de grupul Metro, sau Lidl. TOTI angajati lor considera ca cel mai bine ar fi daca vor fi cumparati de cineva cu experienta in domeniu.

  30. @ lol!

    Nu sunt salbateci, sunt escroci! Cu toate contractele lor „beton”, pline de clauze abuzive, complet nelegale, cu toti judecatorii nostri care sunt convinsi ca intotdeauna banca are drept si dreptate, repet sunt simpli escroci. Astia da tepari, dar tepele lor sunt date in buzunarul amaratilor care au imprumutat bani pt.a-si plati intretinerea!
    Din nou, draga Tarzan- analist , ma repet: apreciez ideea lui Tepariciu, civilizatia si modul in care sunt tratati clientii in magazinele deschise de grupul Mercadia. Nici nu am remarcat peretii albi. Ce am remarcat este cat s-au chinuit institutiile statului sa ne amendeze, cate controale am avut in conditiile in care vecinii mei buticari vand marfa de la Europa si produse alimentare de pe unde apuca, fara bon si fara certificate sanitare.
    Repet: nu ma intereseaza Patriciu ci cohorta de analisti care-i dau sfaturi fara ca in viata lor sa fi facut vreo afacere. Am mai multe francize cumparate si unele chiar merg bine!Stiu ca exista si vor exista, mereu si mereu butice si buticari.Ce nu suport sunt analistii fara minte si fara experienta si nici salbatecii, ce-si fac dreptate cu bata,sau cu teava!
    Asa ca Sarbatori Fericite si stai linistit. Am inteles ca a revenit si Cozma pe scena politica.Asa ca ai suficient sprijin. Nu-l scapa pe Patriciu din ochi sa nu fuga cu banii tai. Sau cu ouale!!

  31. Speram sa il vedem pe acest individ sabotor al Romaniei intr-o buna zi la canalul Bucuresti-Brasov , sapand 5 mc de stanca/zi si mancand mamaliga cu castraveti murati la pranz
    asa sa il ajute dumnezeu

  32. „sint un mare om de afaceri , asociat cu dl. patriciu ” !!!!!!!!!!
    chiar m-ati crezut ? totusi i-am inchiriat un spatiu pentru mic.ro in pitesti.mi-a platit chirie pentru lunile iunie , iulie si august;chirii pe care le-am dat comision pentru incheierea contractului de inchiriere. din septembrie , nu am mai primit chirie;am tot fost aminat (contractul este ca si cel cu banca :ei au numai derpturi , eu numai obligatii si posibile penalizari !!!). le-am notificat rezilierea contractului pe 7-8 decembrie.cind ii sun , nu prea mai raspund la telefoane ,.cind in final am „prins” pe cineva , m-a aminat pina pe 15 ianuarie.
    la fisc , am de platit impozit , pentru spaga (comisionul ) data !!!
    caut informatii despre evolutia „evenimentelor ‘ mic.ro nu cu speranta sa-mi recuperez pierderile , si sa-mi recuperez spatiul …
    la pitesti le-a fost taiat „curentu ‘ ” de vreo luna iar marfa nu pera mai primeau de vreo 2 luni !
    cu stima , bita.

  33. La Constanta s-au inchis 7 magazine, 5 nu au curent si brusc se vor inchide si celelalte.

  34. buna ziua. felicitari pentru articol, desi ar fi cateva corecturi de facut: reducerile la produse erau afisate cu rosu, deci toate magazinele mmx erau inrosite in decembrie la maxim. Declinul mmx a inceput de mai mult timp, acum s-au inchis pt clienti toate! Angajatii au primit notificari de incetare a activatitatii inca din decembrie, in prag de sarbatori si li s-a promis un salariu compensatoriu dupa perioada de preaviz, desi n-au primit bonurile de masa pe luna noiembrie nici la ora actuala si nici salariul +bonuri pentru decembrie! Avand in vedere ca datoriile catre furnizori sunt enorme, angajatii au fost mintiti pana la inmanarea notificarilor ca „este doar o schimbare de brand”, oare nu este de inteles cum a fost condusa aceasta afacere? Si intrebare pentru Rody, daca majoritatea angajatilor din sediu nu aveau nici un fel de pregatire sau experienta in domeniu, cum s-ar fi asteptat la calcule eficiente de logistica, aprovizionare si respectiv de redistribuire a produselor de la mmx catre mic.ro?! Investigati putin cum era mmx inainte sa fie luat de Patriciu, cata exigenta era in interior si ce evolutie au avut magazinele!

  35. Intre timp s-au inchis toate magazinele miniMAX, iar mic.ro se apropie incet dar sigur de aceeasi soarta. D-le Soviani, daca doriti mai multe detalii despre ultima „Teapa Marca Dinu Patriciu” va asteptam pe facebook in grupul MiniMAX Discussion Group. http://www.facebook.com/groups/mmxdiscount/

  36. Situatia este aiurea..si eu sunt asociat iar acum nu stiu cum sa procedez ca sa fiu sigur ca mi se va restitui garantia.Promisiuni sunt dar cred ca degeaba..Daca are careva un sfat va astept.Sunt multi in situatia mea iar un proces nu stiu cat ne-ar ajuta.La inceput parea totul bine, precizez ca mai intai am fost angajat Mic.ro si cand m-am hotarat sa iau asociat nu m-am gandit ca ma asociez cu Patriciu deci nici nu ma asteptam la asa deznodamant.Multumesc

  37. draga dle.Soviani si stimati atotstiutori,cum le stiti voi pe toate,insa diferenta intre voi si patriciu cariciu e ca el are o groaza de bani si voi o groaza de vorbe,deci no comment,scuze santeti papagali si inca d’aia colorati,,daca pe Soviani il inteleg ca e platit sa aiba o opinie,restul santeti de plans,santeti ofuscati ca riciu cariciu a facut bani din conversia datoriilor petromidia in actiuni ? si cine nu ar fi facut la fel daca putea, tristilor ? santeti suparati ca are bani,ar trebui sa fiti suparati ca nu prea avem oameni cu bani in Romania fata de altii,unde ati vazut voi miliardari care au facut bani punanad deoparte banut cu banut,santeti induiosator de romantici,va dau o veste trista(pt voi),micro.macro,mmx nu se vor desfiinta,numai in capul vostru poate se poate concepe o varianta prin care ar pierde peste 50000000 E,probabil ca voi asa ati face ,looserilor !

  38. @alt george
    Si eu i-as evacua pe cei ca tine! Slugi la italieni sau spanioli!
    Fii convins ca Patriciu s-ar fi imbogatit indiferent daca il lasai sau nu tu si cei ca tine. Macar el a facut-o, cinstit sau nu (justitia va sti!), dar la vedere. Adica, mare fraier cum il vezi, in bogatia lui are totusi si niste angajati (destul de multi) carora le plateste salarii si impoizite la stat.Mai bine te duci la prasit! E relaxant.

  39. ineditule,am scris destul de clar,e platit sa aiba o opinieee !!!sau trebuie sa-ti traduc,unde ai trait pana acum,ref. la angajati,are peste 5000,da da,ai auzit bine,peste 5000,ia zi-mi un angajator roman cu nr asta de angajati ?

  40. e destul de nasol la mic.ro. probabil ca isi da ultima suflare. asta o arata si faptul ca insusi Vlad Seitan, marele om de retail, vazut ca unul din salvatorii business-ului, si-a dat demisia, probabil satul de minciunile, promisiunile si taraganarile Patricianului. pacat, nu de afacere in sine, desi putea fi ceva destept, ci de oamenii care au fost convinsi sa creada in visul mic.ro si acum trebuie sa se trezeasca. dar, orice afacere are riscul ei, mai ales in vremuri tulburi ca cele pe care le traversam.

  41. @din slujba porcului

    Tot otreapa! De esti bou, de esti porc (din moment ce slugaresti un porc) tot otreapa esti! Nu sunt din interior sau din exterior. Sunt unul din putinii romani care mai si gandesc. Iintrarea in insolventa nu inseamna faliment. Deseori se reorganizeaza firma si se reia activitatea. Iar minimaxul tau era, cu adevarat, falit. Si inca ceva: fa singur una, doua, zece firme… si nu mai slugari pe altii, ca sa nu fie nevoie sa te consumi de grija lor. Daca erai in stare poate ca te criticau altii pe tine acum….

  42. in cazul proprietarilor de spatii in chiriate catre mic ro dupa declararea insolventei se pare ca tot ei au numai drepturi si ignora orice forma de dialog in ceea ce se cheama reorganizare uita si de dreptul la proprietate refuzaa accepte denuntarea contractelor ei chiar nu au nici o vina si traba a fost gandita ca teapa de la inceput au aruncat in faliment pe multi dintre furnizori si e pacat de cei ce au fost angajati in ceea ce priveste justitia sunt perfect acoperiti pacat ca se considera liberali(patriciu)sper ca in cartile despre escrocherii sa fie introdusa si schema lui de tepuire

  43. Rodyrodica,

    Daca Riciu obisnuieste CA SA NU-SI ONOREZE OBLIGATIILE – contractuale – CATRE PARTENERII DE AFACERI, atunci eu cred ca are „ARIERATE”:

    1) atat catre salariatii;
    2) cat si catre stat !

    Doar „a face” nu este esential. Ci „a face bine” este esential !

    Pentru ca „afaceri de cacat” stie sa faca oricine ……… n-a trecut pe la Academia Dinu Patriciu !

    Un cacat e un cacat, indiferent CINE l-a fatat!

    E plina lumea de cacati ……PESTILENTIALI ca Dinu Patriciu, vorba lui Margineanu !

  44. Rodyrodica,

    A fi profitabil, nu inseamna a-i pagubi pe altii, ci inseamna a castiga impreuna cu ei !

    Tot ce a reusit sa stranga Dinu Patriciu, a strans pentru ca a luat de la altii (de la stat, de la partenerii de afaceri, de la salariati, etc.) si nu pentru ca a castigat !

    In opinia mea, Dinu Patriciu este doar UN SMENAR, si NICIDECUM UN OM DE AFACERI !

  45. Rodyrodica,

    Tu crezi ca il dusmaneste cineva pe Dinu Patriciu pentru ca este bogat? Pentru ca este singurul roman ramas in topul Forbes ?

    Nu! De ce ?

    Pai pentru ca atunci ar trebui dusmaniti toti oamenii de afaceri din topul Forbes, fara exceptie, ceea ce nu este insa adevarat.

    De ce ?

    Pai pentru ca majoritatea oamenilor de afaceri din topul Forbes – cu exceptia lui Dinu Patriciu – si-au castigat banii FARA SA LE FIE CONTESTATA DE CATRE CINEVA (nici public=transparent, si nici privat=in secret) MANIERA IN CARE AU CASTIGAT BANII RESPECTIVI I

  46. Rodyrodica,

    Dinu Patriciu a procedat cum procedeaza orice HEDGER = orice MASLUITOR DE JOCURI DE „NOROC”, adica:

    propune parteneriate cu riscuri in_echitabile (un fel de „clauza leonina” – „partea leului” – adica in care el incaseaza toate beneficiile=veniturile, si le distribuie celorlalti toate pierderile=cheltuielile !

    Justitia ar trebui ca sa declare nule orice astfel de contracte=parteneriate, si sa-i condamne pe initiatorii lor pentru: ESCROCHERIE !

  47. Clauza Leonina este prezenta chiar si atunci cand dintr-un parteneriat nu se obtine niciun castig, dar in care pierderile sunt suportate INTEGRAL doar de catre o singura parte !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.