De ziua justitiei Romane, Vivat Justitia! Și un sincer la multi ani, in sensul justitiei, executorului judecatoresc preferat de Misu Negritoiu, Dorina Gonț.


Aflu ca astazi este ziua Justitiei Romane, a 23-a aniversare din 1994 de cand, prin lege, s-a stabilit ca prima duminica din luna iulie, este ziua Justitiei.

Mesajul oficial al Ministrului Justitiei, Tudorel Toader, este următorul:

,,Vivat Justitia !
Ziua Justitiei este in prima duminica din luna iulie, astfel cum a fost declarata prin H.G. nr. 364/1994.
Justitia este si trebuie sa ramana un serviciu de interes public, un serviciu in slujba cetateanului, un pilon al statului de drept. Modul de infaptuire a justitiei influenteaza dezvoltarea personalitatii umane, realizarea drepturilor si libertatilor fundamentale. Felicit marea familie juridica, pe fiecare participant la activitatea de infaptuire a justitiei, care isi desfasoara activitatea cu pasiune, competenta, in limite legale si cu respectarea exigentelor constitutionale.

Într-un fel mă consider și eu participant la activitatea de înfăptuire a justiției, prin ceea ce scriu relevând astfel publicului, matrapazlâcuri economico-financiare care nu sunt compatibile cu statul de drept, cu realizarea drepturilor și libertăților fundamentale. De aceea mă bucură nespus mesajul ferm de astăzi al lui Tudorel Toader, care îi felicită doar pe aceia din interiorul familiei juridice, care își desfășoara activitatea în ,,limite legale și cu respectarea exigențelor constituționale”.

Observ că Tudorel Toader transmite un mesaj general și nu de ,,La mulți ani”. Urarea lui este cu atenție aleasă ,,Vivat Justitia”. În mod cert eu nefiind Tudorel Toader, aș vrea să transmit urări de la mulți ani, personalizate.

  • În primul rând, la mulți ani Dorina Gonț, fost Președinte al Camerei Executorilor de pe lângă Curtea de Apel București. Vineri, Dorina Gonț a fost condamnată în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de evaziune fiscală. Conform secundatv, ,,în 2011-2014, Dorina Gonţ, în calitate de responsabil fiscal al S.C.P.- Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Dorina Gonț., Lucian Gonț. şi Marian Panait, a înregistrat în evidenţele contabile 44 facturi fiscale privind operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de servicii de la SC V. T. L. SRL. Țineți cont, Dorina Gonț, condamnată pentru operațiuni de criminalitate financiară, a fost Președintele Camerei Executorilor Judecătorști de pe lângă Curtea de Apel București. La anul și la mulți ani în apel Dorina Gonț!

Am un motiv personal să nu mă lase rece condamnarea Dorinei Gonț, cea care, pentru că ,,nu și-a desfășurat activitatea în limite legale și cu respectarea exigențelor constituționale” a fost condamnată și exclusă practic din orice rol pe care îl va mai fi putut juca în vreun act de justiție care se îndreaptă spre normalitate. Prin condamnarea de vineri la 5 ani cu executare pentru operațiuni de criminalitate financiară, Dorina Gonț a fost lustrată.

Cunoscând că Dorina Gonț este cercetată pentru evaziune fiscală și că nu s-ar da în lături de la nimic, Mișu Negrițoiu, la acea dată Președinte ASF, acum lustrat la rândul din rândul administrației publice pentru rolul pe care l-a avut în declanșarea și gestionarea crizei RCA, a apelat cu maximă încredere la BEJA Dorina Gonț, Lucian Gonț și Marian Panait, pentru a comite la rândul lui o operațiune de criminalitate financiară care în mod cert ,,nu se află în limitele legale și care nu respectă exigențele constituționale”, motiv pentru care instanța de fond a și dispus întoarcerea executării silite ABUZIVE.

Cunoscând că Dorina Gonț este dipusă la orice din moment ce, din funcția publică pe care o deținea, a făcut evaziune fiscală, la Dorina Gonț a apelat Mișu Negrițoiu pentru a pedepsi RST MEDIA (societatea pe care o dețin și conduc), în scopul falimentării RST MEDIA.

Concret, cunoscând că în 12 iulie 2016, RST MEDIA respectase deja o decizie nedreaptă, pronunțată printr-o eroare judiciară a Curții de Apel București (care a întors decizia din fond a Tribunalului București, favorabilă RST MEDIA, prin care ni se recunoaștea dreptul de a fi plătiți pentru serviciile prestate în valoare de 191.000 de lei și era respinsă cererea abuzivă și în frauda legii (am proprietatea cuvintelor) a ASF de confiscare a sumei de 27.555 lei de la RST MEDIA, contravaloarea unor servicii prestate cert de RST MEDIA, recepționate de ASF și chiar plătite de ASF – cerere făcută de grupul constituit în jurul lui Mișu Negrițoiu pentru ca acesta să fie exonerat de răspundere penală), ulterior plății voluntare a RST MEDIA, Mișu Negrițoiu cu complicitatea BEJA Dorina Gonț, Lucian Gonț și Marian Panait, obține în frauda legii și Constituției, ulterior plății voluntare, executarea silită a RST MEDIA, pentru a mai încasa încă o dată suma de 27.555 de lei. Prețul pentru care executorul judecătoresc a fost dispus să încalce legea și Constituția și să obțină și declanșeze, în frauda legii, executarea silită pentru o sumă care fusese plătită voluntar, a fost de 4.959,01 lei.

Cazul acestei executări silite profund nelegale, de la primul act de executare și până la actul de executare cu numărul 20, sunt convins că va deveni referință în justiția din România. Pentru că instrumentarea, ca jurnalist a acestui caz, mi-a oferit ocazia neprețuită de a vedea întregul angrenaj constituit în jurul lui Mișu Negrițoiu, care include foști ofițeri ai Securității, copii de generai ai Securității deveniți judecători, parteneri de ofițeri ofițeri activi SRI, probabil la rândul lor furnizori sau colaboratori ai SRI din moment ce ascund acest lucru în documentele publice, chiar dacă momentan exercită încă funcția publică de judecător.

O să îmi spuneți că mi s-a făcut dreptate, din moment ce în 20 decembrie 2016 a fost admisă întoarcerea executării silite de către Judecătoria sector 3, și restituirea aproape în întregime a ,,prețului” pentru care BEJA Gonț a încălcat legea și Constituția.

Iar eu o să vă răspund folosind cuvintele lui Tudorel Toader ,,Modul de infaptuire a justitiei influenteaza dezvoltarea personalitatii umane, realizarea drepturilor si libertatilor fundamentale”. Vă jur, așa este. Pentru această executare silită profund nelegală, am pierdut pentru a dovedi abuzul deja un an (sechestru pe conturi timp de 6 luni, autoturism sechestrat mai mult de 6 luni, pierderi de clienți și prejudicii financiare greu comensurabile), în condițiile în care eu și RST MEDIA am acționat DOAR LEGAL, și am respectat o decizie definitivă a instanței, CHIAR NEDREAPTĂ și provenită dintr-o eroare judiciară. Va mai trece probabil un an până când voi putea să spun: Vivat Justitia. Dar am convingerea fermă și determinarea pe care mi-o cunoașteți, să fiu în postura să spun curând, Vivat Justitia și nu doar pentru făptașii din Biroul Executorilor Judecătorești care poartă numele Dorinei Gonț, cea condamnată vineri, în primă instanță, la 5 ani de executare, pentru operațiuni de criminalitate financiară.

Despre povestea executării silite nelegale ați putut citi jurnalistic, aici, în 27 august 2016, în articolul sugestiv intitulat de Profit.ro: ,,Războiul ASF cu fostul purtător de cuvânt Radu Soviani continuă. 5 dosare pe rolul instanțelor”. Da, este un război ASF care a angrenat foști lucrători ai securității, judecători apropiați acestora, poate și procurori, mergând pe ceea ce mi-a spus mie Mișu Negrițoiu atunci când mi-a rupt abuziv contractul ..la câte procese o să avem, ce mai contează unul în plus”. Retrospectiv, nu pot să nu fiu ferm convins că Miși Negrițoiu miza la data de 15 decembrie 2014, între orele 13.00 și 14.00 când mi-a făcut acea declarație, pe rețeaua pe care avea capacitatea să o antreneze. Ceea ce nu a cunoscut însă Mișu Negrițoiu (deși putea intui) este că pentru mine, drepturile fundamentale nu sunt negociabile. Pentru că dacă eu le-aș negocia, cum ar arăta România în care aș vrea totuși să trăiască copiii mei? Ar fi România lui Mișu Negrițoiu și a Dorinei Gonț.

Desigur, condamnarea Dorinei Gonț este dată pentru o singură operațiune de criminalitate financiară (cu acte multiple). Mai există cel puțin una, cea legată de RST MEDIA, aptă să releve extinderea legăturilor și mijloacelor de criminalitate financiară.

Așa că la final, în perspectiva recursului Dorinei Gonț, care a fost condamnată în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare pentru operațiuni de criminalitate financiară, îi urez La anul și la Mulți Ani, pentru că, această condamnare, arată că am avut dreptate când am scris, în ianuarie 2017, următoarele:

,,Cred că în curând, societatea va ,,descoperi” cine a coordonat mâna lui Ghiță, Elan, Mișu Negrițoiu și a altora, mână care intră până peste cot în bugetul statului și al cetățeanului, mână care savârșește mare parte din Codul Penal. Iar atunci, vor fi bani și de pensii majorate și de salarii mărite și de stradă, școală și spital. Da, ,,corupția este lipiciul care tine impreuna multe regimuri autoritare, care denatureaza caracterul celor care conduc in sensul de a favoriza sau a crea oportunitati de e expune ,,mizeria” amicilor de lunga durata, daca se dovedesc neloaiali.”. Cine ar putea coordona mâinile astea? Oare cine?”

Cine a coordonat mâna lui Ghiță, s-a cam ,,descoperit”. Investigarea rețelei angrenate de către Mișu Negrițoiu pentru a mă pedepsi că nu am achesat la practicile lui dolosive, este în curs de ,,descoperire”. Merită să recitiți întreg articolul de mai jos, din 17 ianuarie 2017:

Despre servicii, judecatori si generali in contextul dezvaluirilor lui Sebastian Ghita

Și încă ceva:

În mai 2014, la prima întâlnire dintre mine ca purtător de cuvânt și noul Președinte ASF ,,Mișu Negrițoiu”, m-a întrebat direct ,,De ce i-ai luat apărarea lui Rușanu?”.

I-am răspuns că, în calitate de purtător de cuvânt, era obligația mea să îi iau apărarea Președintelui ASF care fusese trimis pe nedrept la pușcărie și că toate comunicările mele au fost în acord cu mandatul dat de Consiliul ASF. Am adăugat că, în condițiile în care și domnia sa, Mișu Negrițoiu va ajunge pe nedrept la pușcărie, voi acționa la fel. Între timp, Dan Radu Rușanu a fost achitat de Inalta Curte de Casație și Justiție. Tot între timp, am convingerea fermă că Mișu Negrițoiu nu va ajunge pe nedrept la pușcărie, ci meritat, citindu-i propria profeție:

Mișu Negrițoiu: ,,Prefer să fiu scos din ASF de politicieni decât scos de DNA”. Cazul Digi.

Ar fi o greșeală din partea lui Mișu Negrițoiu să se bazeze că toți judecătorii din România sub copii de generali de securitate, soții de ofițeri SRI, sau soții de foști procurori ai Parchetelor, colegi cu avocați preferați de Mișu Negrițoiu. Părarea mea și îmi doresc din toată inima, să nu mă înșel. Și sunt convins că nu mă înșel. Pentru că realitatea procesuală dintre ASF și RST MEDIA, arată că atunci când cauzele ajuns să fie judecate de alți judecători decât cei din vecinătatea fostei Securități, RST MEDIA este cea care câștigă, iar ASF este cea care pierde. Oricum, îi mulțumesc lui Mișu Negrițoiu pentru oportunitate nesperată de a pătrunde în universul justiției din România, oportunitate care mi-a dezvăluit lucruri pe care cu oricâtă tărie mi le-ar fi povestit cineva, nu le-aș fi crezut la întreaga lor dimensiune. Acum le cred.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.