Achizitiile publice si gestionarea pandemiei au ajuns in Le Monde. Ale lor. In Romania…


Deci, astăzi, autoritățile franceze (știți, alea conduse de unul care ,,a pierdut” șefia Parchetului European in fața LCK), au făcut percheziții.

De aceea spun că achizitiile publice si gestionarea pandemiei au ajuns in Le Monde. Ale lor. Pentru că în România continua ,,lupta” impotriva unor ,,idioti utili’.

În Franța, procurorii au percheziționat azi, în legătura cu gestionarea pandemiei, domiciliile următorilor:

1) ministrului francez al sănătății – Olivier Veran;

2) Edouard Phillipe – fost premier;

3) Agnes Buzyin – fost ministru al sănătății;

4) Șeful Direcției Generale a Sănătății – Jerome Salomon;

5) Sibeth Ndiaye – fost purtător de cuvânt al Guvernului;

6) sediul Direcției de sănătate publică din Franța. Motivul? Gestionarea Panemiei Covid.

În România, DNA l-a trimis în judecată doar pe cel în postura de ,,idiot util” cu școală la SRi de la Unifarm – Adrian Ionel.

Hai sa vorbim despre mimarea luptei anticoruptie in cazul Unifarm, unde directorul general e cercetat pentru ca a pretins mita 760.000 de Euro

În România, autoritățile NU i-au percheziționat în legătura cu gestionarea pandemiei pe: 1) Ludovic Orban – premier; 2) Florin Cîțu – ministru de Finanțe; 3) Nelu Tătaru – ministrul Sănătății; 4) Raed Arafat – Comandantul Acțiunii; 5) Victor Costache – fost ministru al sănătății; 6) Andi Manciu, absolvent de liceu, șef al grupului de comunicare strategică.

Prin masurile anuntate, Guvernul incearca sa speculeze economic pandemia in favoarea grupurilor de interese și nu sa protejeze populația. Nimic despre bănci. Consiliul Concurenței ar trebui să se autosesizeze.

În timpul ăsta, baiețelul de securist (foto CNSAS) Ludovic Orban încearcă să prostească pe față populația numind specularea pandemiei prin contracte cu dedicație și la supra-preț drept ,,investiții publice”.

Eu vă întreb de ceva vreme: cum rămâne cu brațul lung al legii în privința speculării pandemiei de grupurile de interese în România? Se oprește la un singur ,,idiot util”?

In timp ce DNA mângâie pe creștet cu metafore tartorii achizițiilor la preț de speculă, Bolivia își arestează ministrul sănătății, Italia îl arestează pe șeful grupului de acțiune împotriva COVID, iar Slovacia a acționat încă din martie

Este drept în Franța, Bolivia sau Slovacia, guvernele nu sunt conduse de dubioși care cererea șuturi în fund și care mituiesc patronii de presă, cu bani publici:

De la ,,Te gândești dacă poți sau îmi dai un șut în fund…” (50.000 de Euro) la alocarea din fonduri publice a 200 de milioane de lei pentru patronii de presă din România.

 



Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.