In timp ce DNA mângâie pe creștet cu metafore tartorii achizițiilor la preț de speculă, Bolivia își arestează ministrul sănătății, Italia îl arestează pe șeful grupului de acțiune împotriva COVID, iar Slovacia a acționat încă din martie


Deci, cum rămâne cu brațul lung al legii? Ministrul Sănătății din Bolivia a fost deja arestat pentru că a cumpărat ventilatoare la suprapreț. Omul era de 6 săptămâni în funcție.

A plătit pentru 170 de ventilatoare preț unitar de 27.683 USD, în timp ce oferta a fost de 11.941 de dolari/ventilator. Prejudiciul este de 2,5 milioane de dolari, potrivit The Telegraph. Detalii și în Financial Times.

Alti doi functionari ai bancii Banco Interamericano de Desarollo (banca ce a finantat achizitiile la pret de specula) au fost si ei arestati.

In timpul asta, procurorii DNA stau in somaj tehnic referitor la achizitiile la pret de specula de la firma paravan Romwine&Coffee pusa pe numele unei analfabete, si permite ministerului sanatatii si Ordonatorului sau de credite, Nelu Tataru, sa musamalizeze achizitiile la pret de specula.

Ziarul Libertatea a aratat cum a fost trucata o achizitie a Ministerului Sanatatii de la Unifarm, in felul asta, procurorii DNA permitand celor de la Unifarm, care, vand ,,in profit” catre Ministerul Sanatatii, sa pretinda ca nu exista prejudiciu.

Unifarm a cumparat la preturi de specula in baza unui imprumut acordat de guvernul Romaniei, prin Eximbank. Pentru incatusarea ministrului sanatatii din Bolivia, Marcelo Navajas, nu a fost nevoie de 3 echipaje de politie si de 8 politisti – unul fumand, unul cu limba pe afara celalalalt cu dintii stransi, asa cum s-a intamplat la Kaufland Ferentari.

Sunt 7 capete de acuzare impotriva lui Navajas, incluzand: deturnare de fonduri publice, trafic de influenta si infractiuni in privinta sanatatii publice (public health crimes).

Și șeful grupului de acțiune împotriva COVID din Sicilia, Antonino Candela, a fost arestat azi. Candela este acuzat că a făcut parte dintr-un ,,grup de oameni de afaceri si de oficiali corupți”, care, anterior deținerii pozitiției de șef al grupului de acțiune împotriva COVID din Sicilia a trucat licitatii publice in valoare de 600 de milioane de Euro incepand cu 2016, pentru o spaga de 1,8 milioane de Euro.

Guvernul slovac l-a dat încă din ultima săptămână din martie afară pe șeful rezervelor strategice, Kajetan Kikura in urma suspiciunilor ca umfla preturile de achizitie pentru materiale de santate in criza COVID. Kikura a fost ulterior arestat si acuzat de fapte de coruptie. DEJA.

Domnu’ Arafat, Domnu Streinu-Cercel, procurorii din Slovacia, Italia și Bolivia nu înțeleg că nu trebuie să se grăbească cu investigarea achizițiilor publice care speculează pandemia? Ce e în capul lor? P.S. Guvernul tocmai a legalizat achizițiile la supra-preț. Cică vrea să ofere ,,gratuit” măști de 200 de milioane de lei, la prețul de 2 lei bucata. Înainte de pandemie o mască costa 20 de bani. Erau 5 măști la leu și 10 la doi lei.Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

  1. DNA este o diviziune a rețelei KGB care ocupa România. Cum sa cerceteze celelalte diviziuni.
    Are rol de recrutor ori de lichidare a celor cazuti în dizgrație.
    România este o tara ocupată.
    România a fost transformată într-un imens lagăr de exterminare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: