De ce nu spune Ministrul Sănătății adevărul și se ascunde sub fustele Grupului de Comunicare Strategică, ascunzând dimensiunea reală a pandemiei? Documente.


Cum să te trimită chiar ministrul sănătății să te informezi la entitatea nelegală ,,Grupul de Comunicare Strategică?” Cum altfel decât ca o urmare o scopului de la bun încept urmărit – înființarea unei para-entități astfel încât cei care ascund dimensiunea reală a pandemiei să fie exonerați de răspundere penală?

Iată de ce: luni,  5 octombrie 2020, arătăm cel mai urât record înregistrat de la debutul pandemiei, un indicator de avertizare timpurie pentru ceea ce va urma: rata de pozitivare în România, la cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei: 24,33% din numărul de teste raportate în ultimele 24 de ore, la un număr neobișnuit de mic de teste: doar 6.537 de teste. Întreg articolul îl găsiți aici.

În acel articol, trăgeam trei concluzii de bun simț:

  • Rata de pozitivare este de 24,3%. Este recordul absolut al pandemiei, despre precedentul, din 28 septembrie 2020 (20,6%) ați putut citi în exclusivitate, aici.
  • A treia cea mai mare rată de pozitivare, potrivit datelor colectate de mine în perioada de lockdown, s-a înregistrat în 3 aprilie 2020: 18,9% dar la numai 1551 de teste noi.
  • ,,Grupul” care comunică datele privind infecțiile noi, nu justifică întârzierile dubioase de comunicare. Și nici nu raportează defalcat câte din testele pozitive sunt în urma definiției de caz, și câte sunt în urma testării ,,la cerere”. În absența datelor, afirm că este de bun simț că ,,testele la cerere” au o rată de pozitivare mult mai mică. Prin urmare, fac o estimare neștiințitifică, presupunând că doar 10% din testele la cerere ies pozitive (pentru ieri, 208). Estimarea conduce la următoarea rată de pozitivare estimată și reală: 1.383 de cazuri la 4.454 de teste în baza definiție de caz: rată de pozitivare de peste 30%.

În aceeași zi, luni, 5 octombrie, am transmis o solicitare oficială Ministerului Sănătății, și Ministrului Sănătății – reprezentantul legal al ministerului, pentru a îmi răspunde cu celeritate, pe baza unor date pe care le are, și anume în 24 de ore: câte din testele ,,la cerere” sunt pozitive și câte din testele ,,în baza definiției de caz” sunt pozitive. Cu speranța că îmi va infirma concluzia de bun simț că în realitate, rata de pozitivare este spre 30% (unul din trei români testați este infectat), mult mai mare decât în orice țară civilzată.

Solicitarea mea, de luni, 5 octombrie 2020, ora 17.14, subliniez, către Ministerul Sănătății, organismul care răspunde de sănătatea publică a fost următoarea:

 

Mă așteptam ca Ministerul Sănătății să răspundă de îndată la informația de interes public, în strictă legătură cu situația epidemilogică, care s-a degradat în fiecare zi (previzibil în urma gestionării mizerabile a pandemiei, de către autorități).

Răspunsul Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, transmis prin biroul de presă este halucianant! Iată-l, venit în seara zilei de 6 octombrie 2020:

Adică, Nelu Tătaru se ascunde după fustele unei creații dubioase și fără nicio acoperire legală, intitulată pompos ,,Grupul de Comunicare Strategică” și ascunde opiniei publice datele reale privind rata de pozitivare, o dimensiune a contagiunii în societate care aproximează cu grad mai ridicat de certitudine situația reală, fiind numărul de teste pozitive raportat la definiția de caz.

În aceste condiții, afirm următoarele, așteptând să fiu contrazis de ministrul sănătății, oficial, și nu de entitatea nelegală – Grupul de Comunicare Strategică:

  1. Epidemia este scăpătă mult de sub control, iar autoritățile știu acest lucru și încearcă să îl ascundă. Datele de pozitivare ,,definiție de caz” / ,,la cerere” sunt disponibile dintotdeauna și au arătat întotdeauna rate de pozitivare mult mai mari în cazul ,,definiției de caz”.
  2. Entitatea ilegală ,,Grupul de Comunicare Strategică” a fost creată cu intenția exonerării de răspundere penală a autorităților care gestionează mizerabil pandemia și cu intenția exonerării de răspundere pentru comunicarea de date care prezintă o falsă realitate chiar și prin faptul că sunt incomplete.
  3. Ministrul Sănătății se alătura pe față unei găști de dezmățați care nu dau doi bani pe lege: mă refer la premier, ministrul afacerilor interne, ministrul transporturilor, ministrul de externe, ministrul economiei, vicepremierul Turcan, dezmățații care încălcau măsurile de distanțare socială (obligatorii) și de purtat mască în spații închise, obligatorii, la singura petrecere coronavirus la nivel înalt, desfășurată în sediul Guvernului României.

Somez public Ministerul Sănătății să procedeze de îndată la desființarea grupului de comunicare strategică și să preia responsabilitatea comunicării datelor, reale și nu falsificate.

Astăzi, România a înregistrat cel mai negru bilanț de la debutul pandemiei:

  • 2.958 de cazuri noi, la 27.814 teste (17.351 în baza definiției de caz și  10.463 la cerere). Pe raționamentul pe care îl făceam în urmă cu două zile, dacă din categoria ,,la cerere” sunt doar 10% teste pozitive (105 cazuri) – multe dintre aceste teste fiind făcute atât pentru cei care vor să ajungă în alte state – pentru că se cer, sau chiar preventiv, rezultă ca rata de pozitivare este mai apropiată de 16%, decât de 10,6% cât rezultă din prezentarea dubioasă a Grupului.
  • 82 de decese
  • 612 persone la terapie itensivă
  • spitalele, cvasi-pline.


Categorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Atenție la Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, instituția prin care SRI a dorit să preia și partea financiară a guvernării.

    Privatul ăsta acoperit la propriu și poleit în mare expert consumă rahat din 2011 în privința apocalipsei economice pe fondul guvernării PSD.

    Acum, pentru că guvernează prietenul lui de serviciu discret, Florin Cîțu, Ionuț Dumitru vede o revenire în V a creșterii economice, tocmai pentru că mesajul lui a fost întotdeauna unul pur și simplu manipulator și prostesc securist.

    Nu credeam niciodată că un om poate minți ca prostul doar pentru că i s-a ordonat să fie prost. Deh, asta e drama structurilor militarizate conduse de Barangi.

  2. Florinel Cîțu ne-a dat peste nas tuturor, FMI și-a revizuit prognoza de la -5% la -4,8%, chiar dacă în realitatea va fi -10%.

    Până în aprilie 2021, Florinel Cîțu o va arde inteligent în presa de casă a SRI.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.