„Am spus întotdeauna că dacă va veni o zi când nu voi mai putea îndeplini îndatoririle şi aşteptările pentru poziţia de CEO al Apple, vă voi anunţa primul. Din păcate, acea zi a venit”. Este mesajul transmis de către fondatorul Apple, Steve Jobs către comunitatea Apple în ziua de joi, 26 august 2011.
O zi mai târziu, site-ul tmz.com publica imagini cu Steve Jobs, imediat după demisie.
Vedeţi mai jos câteva momente memorabile din cariera şi istoria pe care a scris-o Steve Jobs. Lansarea Macintosh:
Sau, împreună cu Bill Gates:
Imediat după anunţul lui Steve Jobs, acţiunile Apple au pierdut 7% din valoare, iar prima şedinţă de după anunţ a condus la o scădere a preţului cu 2% faţă de nivelul înregistrat miercuri de 376,18 dolari pe acţiune. Nu foarte departe de maximul înregistrat în ultimul an, de 404,5 dolari pe acţiune (în 26 iulie 2011). Oricum, în ultimele 52 de săptămâni acţiunea a urcat de la 235,56 dolari pe acţiune până la peste 400 de dolari. Astăzi, acţiunea Apple valora 389,97 de dolari, peste nivelul de la închiderea ultimei şedinte cu Steve Jobs în calitate de CEO al Apple. La acest nivel de preţ, capitalizarea bursieră a Apple era de 361,5 miliarde dolari, în creştere cu peste 12 miliarde de dolari faţă de ziua dinaintea anunţului.
Moştenirea lui Steve Jobs:
Ieri, compania Apple a devenit compania cu cea mai mare capitalizare bursieră din America, compania valorand 361,5 miliarde de dolari, faţă de 360,4 miliarde dolari compania Exxon Mobil
Câteva date despre Steve Jobs:
S-a născut în 24 februarie 1955, în San Francisco. Este în vârstă de 56 de ani. Numele lui este sinonim cu Macintosh, Apple, Iphone, Ipad, Ipod. A fost adoptat la naştere, a abandonat facultatea după numai un semestru. A plecat apoi în India pentru a găsi libertatea spirituală, unde a devenit buddhist. A experimentat drogurile psihedelice, spunând despre LSD că „este unul dintre cele 2-3 lucruri cele mai importante pe care le-am făcut în viaţă”. În 1978 a devenit tatăl unei fetiţe pe care într-o primă fază nu a recunoscut-o, susţinând că este steril. În 1991 s-a căsătorit, rezultând din mariaj 3 copii.
Cine este Steve Jobs:
În 1984, a lansat computerul Macintosh. Mac-ul a fost primul computer personal care a folosit o interfaţă grafică – standardul computerelor din ziua de azi. În 1985 părăseşte compania pe care a fondat-o, Apple, fiind înlăturat chiar de către cel pe care l-a angajat ca preşedinte al Companiei, John Scully. Creează compania Next, care în 1997 va fi cumpărată de Apple, software-ul creat de Next devenind baza sistemului de operare X, cel folosit de Mac-uri, Iphone, Ipod, Ipad.
În 1986, Steve Jobs a cumpărat compania Pixar, de la Geroge Lucas. Pixar a creat filmele de animaţie computerizată – Toy Story şi mai recent Cars, Cars II. A cheltuit 60 de milioane de dolari cu această companie, dar la momentul listării, în 1995, investiţia s-a transformat într-un profit pe hârtie de 600 de milioane de dolari. A vândut participaţia sa către Walt Disney.
Boala lui Steve Jobs:
- Steve Jobs
În 2004, Steve Jobs a fost diagnosticat cu cancer pancreatic. A fost operat şi a supravieţuit. În 2008, agenţia de presă Bloombert anunţa, din greşeală, moartea lui Steve Jobs, publicând un necrolog de 2500 de cuvinte. Reacţia lui Steve în septembrie 2008: „Ştirea privind moartea mea este extrem de exagerată”.
În primăvara lui 2009, Steve Jobs a beneficiat de un trasplant de ficat. Durata medie de viaţă după o astfel de operaţie este de 2 ani.
Categorii:Stiri
Mai nenea Soviani.. Steve Gates ?!?!? Acu` isi revine doar asa, de ciuda !
V.
🙂
Mda. Daca tot sintem in picioare, luam aminte de la cel pe care-l veneram, nu doar sa culegem firimituri: Pe la minutul doi spune ceva important, de ascultat si inteles: http://www.youtube.com/watch?v=jdbvAdINPPA&feature=related
Un personaj cu totul aparte, fara indoiala unul dintre oamenii care au revolutionat tehnologia. Ramane care va fi evolutia companiei de acum incolo.
Soviani nu prea mai imi place cum prezinti la tv.Tata nu totul este negru.Tu esti ca Voinea ala:gandire negativa.M-am saturat de voi.
Sper sa nu te superi 🙂
Laur,
Un pesimist, este un optimist bine informat !
Laur,
N-o fi totul negru dar e in majoritate, asa ca, vorba celor de la Radio Guerilla:
„Binili invinge!”
Laur,
Tu asculti Radio Guerilla si consumi – ca si Steve Jobs – propanolol (LSD) ca sa te-nalti ?
Te DEPARAZITEZI prin INTOXICARE ?
Laur,
Si tu crezi ca te cureti = te lepezi – te mantui – de UN RAU, alungandu-l cu UN ALT RAU MAI MARE ?
Vai loja voastra, a tuturor acelora care ziceti ca l-ati vedea pe Dumnezeu intr-o tulburare
– „gaura neagra” –
dez_ordinea mintii !
Daca v-ati fi chinuit o vesnicie = o eternitate pe aceasta lume, asa mai fi inteles sa va drogati – sa dezertati – ca sa mai scapati de o parte din chinuri.
Dar nu pot deci sa nu ma intreb, CUM DE NU CREDETI IN EXISTENTA DIVINA cand pe langa NASTERE:
DUMNEZEU – in prea mare MILA lui – V-A HARAZIT INCLUSIV SFARSITUL ORICAROR = TUTUROR PATIMILOR = CHINURILOR – amagirilor – SPECIFICE DOAR ACESTEI LUMI …… CONSTIINTEI ADORMITE ?
Un pesimist este cineva care construieşte temniţe în aer.Pesimistul este omul care, dacă simte miros de flori, caută din priviri coşciugul.
DORU STOIAN ne cunoastem de undeva?
Sandu Crivineanu +2000 •
ZIUA UNUI PESIMIST: Se trezeste unul de dimineata din cauza unor
bubuituri: se crapa de ziua. O cauta pe nevasta-sa in pat si n-o gaseste: o furase somnul. Se duce la baie si se uita in oglinda, dar oglinda se face tandari: aruncase o privire. Pleaca la serviciu si pe drum vede doua tipuri de oameni: unii care scadeau in inaltime (pe aia ii rodeau pantofii) si altii care dispareau pur si simplu (pe aia ii fura peisajul). Ajunge la servici si isi vede toti colegii lipiti de tavan: purtau discutii la nivel inalt. La un moment dat se dezlipesc si cad toti de-odata: cazusera de comun
acord. Se enerveaza si pleaca de la servici. Pe drum, il vede pe unul lipit de asfalt si vreo doi care trageau de el sa-l dezlipeasca: era sarac lipit pamantului. Mai incolo il vede pe unul caruia ii cadeau urechile, nasul, ochii: era putred de bogat. Se hotaraste sa se sinucida si se arunca de pe un pod in apa; apele se dau la o parte si cade pe
uscat: nu era in apele lui. Dupa aceea se hotaraste sa se imbete; merge intr-un bar, dar intra cu capul taiat in doua: facuse cum il taiase capul. Mai apoi se aude o bubuitura: cazuse seara… 😉
Laur,
Esti CONFUZ prin definitie, ca orice OPTIMIST.
In locul PESIMISTULUI,prin exemplul dat, tu ai definit clar: UN OPTIMIST IN_CUR_ABIL !
Vorba aceea:
„Vrabia malai viseaza, si nebunul = optimistul …….. un cosciug”
DORU ne cunoastem de undeva?
Stima de sine contează
Psihoterapeuţii spun că şi stima de sine redusă poate fi o cauză a pesimismului. Pesimiştii din această categorie consideră că situaţiile cu care se confruntă îi depăşesc, fiind convinşi că nu le pot schimba cursul fatal, şi astfel ajung să nu se mai implice, sfârşind prin a fi pasivi. „Devenim pesimişti după un eşec, după o pierdere, dar alteori pesimismul este expresia unei imagini negative de sine”, explică psihoterapeutul cu formare în psihodramă, Claudiu Ganciu.
Stima de sine se recuperează prin educarea unor noi mecanisme de gândire care au la bază renunţarea la pasivitate şi trecerea la acţiune. „De exemplu, pesimistul îşi doreşte o mărire de salariu, dar este convins de la început că nu o va obţine şi atunci acţiunile lui îşi pierd scopul şi îşi neagă până şi dorinţa de a obţine mărirea”, explică psihoterapeutul Claudiu Ganciu. Din acest punct de vedere, din cauza stimei de sine reduse, pesimiştii ajung să-şi nege dorinţa de a obţine lucruri care le-ar aduce satisfacţie. De aceea, rămân pasivi, alimentându-şi insatisfacţiile, fiind prinşi într-un cerc vicios. „