Razgandirea razgandirii: Dezvaluirea CNP la recensamant este totusi obligatorie!


Vineri, dezvaluirea CNP-ului catre recenzori era obligatorie. Sambata, INS a anuntat printr-un purtator de cuvant schimbarea: cei recenzati nu mai sunt obligati sa dezvaluie codul numeric personal. Surpriza: ieri, in direct, la The Money Show, Vergil Voineagu, Presedinte Institutului National de Statistica a afirmat ca declaratiile din week-end au fost eronate! Dezvaluirea CNP este obligatorie, altfel romanii sunt pasibili de amenda. Declaratia completa o aveti aici:Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , ,

8 răspunsuri

 1. Asta cu CNP-ul este o isterie falsa, de tara bananiera. Au mai dat nishte bani la nishte clientela ca sa tipareasca formularele de recensamant; acesta e motivul pentru care sunt pline de tot felul de intrebari (multe si idioate, sa iasa multe pagini si mult parandarat). In loc sa bage bani in informatizarea administrativa (ca in tarile normale, n-ar mai fi nevoie de actiuni d-astea heirupiste) , ii cheltuie pe prostii. Intr-o tara normala CNP-ul are doar rol de identificare (pe multi oameni ii cheama la fel); siguranta datelor (inclusiv pentru votul prin corespondenta) este data de sistemul informatic performant al tarii respective.

  • Statul roman a dat o lege 677 / 2001, completata si modificata prin 2005 prin care iti sunt protejate datele personale. O alta institutie a statului (INS) face un abuz, incalcand flagrant prevederi din aceasta lege, in numele recensamantului 2011 (ce scop nobil). Informatiile cu caracter personal nu se refera doar la CNP, se cer informatii explicite despre viata privata (cititi cu atentie intrebarile din formulare ).
   Va rog sa-i explice cineva functionarului public Vergil Voineagu ca exista in Codul Penal infractiunea de abuz in serviciu. Eu risc o amenda, el parnaia. Daca in Romania nu exista sanse, la CEDO
   obtine sigur condamnarea.
   Cati dintre Dvs. cunoasteti ca sunteti obligati prin lege sa va legitimati cu buletinul / cartea de identitate / pasaportul DOAR in fata organelor de politie? Cati dintre Dvs stiti ca este ilegal sa se treaca CNP-ul pe facturile fiscale?
   Da, ca cetateni avem drepturi si obligatii date de legi, legi date de Parlament. Ar fi bine sa le cunoastem si sa nu mai stam „capra” (scuze pentru exprimarea plastica) in fata abuzurilor unor institutii de stat, de frica amenzilor. Scrie pe undeva in Constitutie ca institutiile statului roman nu trebuie sa respecte legile, INS are vreo derogare prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului ?
   Am ramas surprins, in mod neplacut, de reactia anemica a societatii civile privind acest subiect. Poate se sesizeaza din oficiu si Avocatul Poporului – pana in prezent a facut „nani” pe el – deoarece salariul ii este platit de cetatenii acestei tari.

 2. Stirea de ultima ora este ca daca zici ca deja ai fost recenzat in alta localitate, recenzorul te lasa in pace si nici amenda nu iei, nici nu trebuie sa divulgi nimic.

 3. Si daca a doua zi merg la avocat si ii dau in judecata pentru ca m-au obligat sa le dau CNP, nefiind institutie abilitata?

 4. Ba…..un lucru e sigur…avem cei mai prosti oameni in pozitiile cheie din tara asta….vai de capul lor de prosti…..da si noi suntem tot niste prosti ca ii tinem acolo….deci daca facem o socoteala simpla… cei care conduc si gestioneaza tara sunt prosti, cei care sunt condusi de prosti se numesc tot prosti…deci suntem un popr de prosti domne’….hai cu recenzatu’ frate ca am CNP de oferit….mortzii vostrii de jeguri puturoase……..

 5. Buna ziua, bine v-am gasit.

  Daca imi permiteti, un link:
  http://www.dataprotection.ro/index.jsp?page=ghid_notificare&lang=ro

  Iar acum citam:

  MODEL DE NOTĂ DE INFORMARE (în scris sau prin afişare, recomandată autorităţilor şi instituţiilor publice)

  ……………………………………………………… (se indică identitatea operatorului sau, dacă este cazul, şi pe cea a împuternicitului), prin intermediul serviciului (iilor) …………………………. (dacă este cazul, se precizează denumirea serviciilor respective), prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal ………….(se precizează categoriile de date, dacă acestea nu sunt colectate direct de la persoanele vizate), prin mijloace automatizate/manuale, destinate ………………………… (se indică scopul prelucrării).

  Sunteţi/nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare……………………. (se precizează scopul).

  Refuzul dvs. determină……………… (se precizează consecinţele refuzului).

  Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: …………….. (se precizează destinatarii).

  Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor şi de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la ………………………………………….(se precizează serviciul, organismul sau persoana responsabilă). De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei. Datele dumneavoastră pot fi transferate în …………… (precizaţi statele), în vederea………………..(se precizează scopul transferului datelor în străinătate).”

  Sa-i explice cineva lu` dom` director de la statistica faptul ca recenzorii NU au asupra lor asemenea model de notificare, prin care am fi putut afla si noi macar CINE ne intra pe usa, daca nu si multe alte chestii.

 6. Articol unic. – Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34 din 30 martie 2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 36/2007 privind efectuarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 240 din 6 aprilie 2011, cu urmatoarea completare:
  – La articolul unic, inaintea punctului 1 se introduce un nou punct, cu urmatorul cuprins: „Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  «Art. 2. – (1) Persoanele prevazute la art. 3 sunt obligate sa furnizeze, pe propria raspundere, persoanelor care efectueaza inregistrarea in formularele de recensamant datele si informatiile prevazute in programul de recensamant
  (2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage raspunderea contraventionala a celor vinovati.»”

  Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

  PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
  ROBERTA ALMA ANASTASE

  PRESEDINTELE SENATULUI
  MIRCEA-DAN GEOANA
  Bucuresti, 14 octombrie 2011.
  Nr. 170.

  GEOANA , MANCAMI-AR GEANA DINTRE …. !! HOTII !! NEMERNICII !! PANA CAND CREDETI CA O SA VA MEARGA !! JUR CA-MI DORESC A 2-A REVOLUTIE !! SA IESIM CU TOTII IN STRADA , SA LE DAM FOC !! LA EI SI LA MAMA LOR !

 7. traim in romania si ne fraieriti cum vreti.Ceausescu a fost mic copil pe linga basescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: