Despre cum Merkel si Sarkozy au ras de Traian Basescu. Cazul A.S.I.A.


Este evident ca genialitatea Presedintelului Romaniei este limitata doar de granitele geografice ale statului care l-a produs. Doar ca Presedintele isi da seama ca, in actualul context, genialitatea domniei sale poate fi folosita la nivelul intregii Uniuni de 27 de state, si asa cum dicteaza lui Boc, poate dicta si celor 500 de milioane de locuitori ai Uniunii. Si, de ce nu, celor 3,88 miliarde de asiatici.

Intr-o pauza de reforme care sa reaseze statul roman pe drumul spre a 7-a putere europeana si prima mondiala, Presedintele Basescu s-a gandit sa se aplece un pic si asupra problemelor batranului continent. Iata ce i-a nascut genialitatea:

Exista doua posibilitati pentru indeplinirea dorintelor maretului conducator:

Varianta 1. Lumea sa ignore ceea ce inseamna conceptul de piata. Asa cum face si Traian Basescu. Companiile, cetatenii, marketingul, cercetarea, globalizarea si comertul mondial sa asculte de Traian Basescu. Pentru ca, potrivit liderului de la Constanta, companiile europene nu ar mai avea voie sa se ”delocalizeze”, sa inchida fabrici in Europa si sa deschida in Asia. Asta chiar daca potentialul de profit este acolo. Chiar daca populatia continentului Asiatic este de 8 ori mai mare decat cea a Uniunii Europene, economiile sunt in crestere, puterea de cumparare la fel, si afacerile sunt acolo. Nu! Potrivit lui Traian Basescu, companii precum Renault, Nokia sau altele trebuie sa il intrebe pe dansul unde trebuie sa isi deschida fabrici, ce utilitati trebuie sa inchida. Dupa modelul Hidroelectrica, care nu poate vinde curent electric ieftin decat acolo unde vrea domnu’ Presedinte. De preferinta la ALRO. Pentru ca, nu-i asa, dansul cunoaste cel mai bine interesul national. Doar ca varianta 1 este cea optima doar pentru domnul Basescu, domna Udrea, EBA, Igas, Ialomitianu, Ariton si inca vreo 2. De aceea trebuie sa gasim a doua varianta de interpretare a spuselor Presedintelui:

Varianta 2: Presedintele s-a referit la A.S.I.A. La formatia Asia. Asta da. Pentru ca, spunea Presedintele, Europa are probleme in primul rand datorita proceselor de delocalizare… Doar ca si aici, Presedintele a cam incurcat borcanele. Delocalizarea s-a produs DINSPRE A.S.I.A. Cand Alexandra de la A.S.I.A. a decis sa plece in America, aia a fost prima delocalizare. Oricum, banuiesc ca asta a fost varianta l-a care s-a referit sclipitorul nostru Presedinte.

Intors la Bucuresti dupa summit-ul informal de la Bruxelles, Presedintele s-a multumit sa mentioneze niste aberatii, si faptul ca propunerea dansului a fost inclusa in textul final al summit-ului. Ar fi fost o stire care era breaking news pe toate televiziunile. Ar fi fost, pentru ca, in fapt, nu a fost.

Pentru a nu mentiona cum Merkel, Sarkozy si Barroso au ras de dansul, domnul Basescu s-a rezumat sa treaca pasager peste situatia propunerilor domniei sale, care s-a soldat cu un singur rezultat: IGNORARE.

Dovada, aici, sau aici: http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/127632.pdf

Sau aici: http://news.monstersandcritics.com/business/news/article_1688183.php/EU-jobs-and-growth-plan-approved-no-fresh-funds-foreseen

Sau aici: http://www.european-council.europa.eu/home-page/highlights/efforts-in-favour-of-youth-employment-and-job-friendly-growth?lang=en

Sau aici: http://consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/127632.pdf

Asteptam la final o parere pertinenta a domnului Traian Basescu asupra intentiei lui Newt Gingrich, candidat cu din ce in ce mai putine sanse la finala procesului de selectie a candidatului republican pentru Presedintia Statelor Unite, in privinta procesului de colonizare a lunii. Pentru ca, nu-i asa, este exact genul de decizie care trebuie luata prin consultarea liderilor mondiali.

P.S. Daca era dupa Basescu, SUA nu ar fi existat. Europenii ar fi trebuit sa stea dracului pe vechiul continent, nu sa caute resurse, piata si dezvoltare pe noul continent.Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

6 răspunsuri

  1. E amuzanta caterinca, dar ea pleca de la premisa (gresita) ca noi, care mai intelegem cate ceva despre economie, il ascultam pe Basescu, la modul serios, ca si cand am avea ceva important de aflat…

    Nu vad rostul unui demers jurnalistic care sa intoarca pe fatza si pe dos, tampeniile pe care le debiteaza Basescu.

  2. @Cris: de data asta chiar l-am ascultat… a fost primul discurs dupa ”interventia” cu romanii. Nu e nimic economic de inteles in spusele presedintelui. NIMIC.

  3. Daca ne uitam la privirile incruntate si suparate ale romanilor si daca ne gindim ca pe majoritatea nu-i framinta problemele economice legate de mediul privat, adica de a face ceva, ci chiar cele de stinga cu, sa ne mai dea STATUL ceva (adica tovarasul matelot Basescu, pe criteriul ca „Statul sint eu”), unele articole provocatoare de ris sau buna dispozitie sint bine venite mereu. Poate asa se va trezi si poporul roman care acum cinta un folc tipic muzicii de pe stadioane pe la Piata Universitatii, cu textul „ne dati, ori nu ne dati”?

  4. Eu daca as stii ca sunt prost sau nu ma pricep as zice doar vreo cateva fraze din care sa reiasa ca ma preocupa situatia economiei europene, criza datoriilor, nivelul ridicat al somajului si imbatranirea populatiei .
    Cu un astfel de discurs simplist, Traian Basescu ar fi cat de cat tolerat la masa liderilor europeni si nu ignorat si dispretuit, asa cum se intampla acuma .

  5. FMI SI SUA PREFERA O COLONIE GUVERNATA DE BASESCU CARE E DARNIC CU RESURSELE NOASTRE , DISPUS SA FACA LOBBY PE FATA PENTRU „INVESTITORII” CA FRANKS SAU CARE NE VANEAZA PE ” SISTEM ENERGETIC SI SISTEM DE ASIGURARI MEDICALE PE MODEL AMERICAN „

  6. Basescu n-are nici o treaba cu economie, nici macar la nivelul de intentie. Subtextul era Marele Bas reformeaza acum si Europa, dupa ce a terminat cu Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: