Sinteze primei interventii a lui Traian Basescu in sedinta Parlamentului dedicata suspendarii


Este primul discurs al lui Traian Basescu. Urmeaza si replici. Pana atunci, iata discursul: exact cum am banuit: docil, totusi Basescu a venit in Parlament sa ii convinga pe deputati si senatori sa nu il suspende. Ipocrit – criza e cumplita, dansul nu e de vina, nici macar prin faptul ca dansul a ales oameni nepregatiti pentru a conduce economia nationala, pe care i-a și girat și ghidat. Cica e prioritate absorbtia de fonduri europene. Unde a fost din 2007 si pana acum, cand gradul de aborbtie este de numai 7%? Altfel, un discurs civilizat, neartagos, partial mincinos, dar cu miniciuni spune pe un ton rezonabil.

Voi reveni, pana atunci iata discursul:

Am luat nota de avizul curtii constitutionale si m-am bucurat constatand ca in acest aviz Curtea Constitutionala nu constata nicio abatare a Presedintelui care sa justifice suspendarea asa cum arata articolul 95

 

Se pare ca eu nu reusesc sa coabitez cu PSD si cu PNL. In 2007 atunci cand guvernul liberal era in parteneriat cu PSD-ul, ati recurs la suspendarea presedintelui. Acum va aflati din nou la guvernare impreuna si primul lucru de care ati considerat ca trebuie sa va ocupati ati considerat ca este suspendarea presedintelui.

 

Sigur, trebuia sa inlocuiti avocatul poporului pentru a putea emite ordonante neconstitutionale pentru a va atinge scopul politic.
Sunt lucruri mai importante decat atingerea scopului politic:

 

  • stabilitatea tarii si reputatia tarii. Mai importante. Ceea ce faceti de 2 saptamani nu reprezinta decat o puternica zdruncinare a statului de drept pentru a-l pune la dispozitia USL. Este o greseala. Ceea ce ati facut va avea impact pe termen lung:
  • ori nu aveti o evaluare corecta, ori o aveti si nu faceti. Pentru a va apara penalii – vine randul domnului Voiculescu.
  • Pararea mea este ca obiectivul principal este sa puneti sub control justitia
  • Refuzati sa duceti la indeplinire rezultatul referendumului din 2009, prin care trebuia revizuita constitutia si sa ajungem la 300 de parlamentari si parlament unicameral – iar crearea acestei revolutii violente din punct de vedere legislativ, credeti ca acopera acest deficit fata de poporul pe care pretindeti ca prin actiunea de astazi il reprezentati.

 

Ma acuzati ca nu am respectat deciziile CCR – minciuna trebuie sa fie in limite acceptabile. Ar fi posibil sa fie probata daca imi dati un singur exemplu, cand nu am respectat. Poate ca am facut greseala sa le comentez. Dar sa nu le respect – niciodata – probabil pentru a acoperi sfidarea legata de decizia CCR prin care i se spunea ca nu el poate reprezenta statul roman in consiliul european.

 

Ma acuzati ca am dat o informatie corecta – care venea de la statistica – numarul de salariati in raport cu numarul de pensionari. Astazi, daca priviti in buget, veti constata ca deficitul bugetului de pensif este de 3,6 miliarde de Euro – nu poate fi compensat decat daca marim numarul de salariati prin investitii. CEea ce s-a intamplat in aceste zile, va reprezenta un impediment.

Daca veti tergiversa proiecte, daca nu veti accelera viteza de absorbtie, daca nu veti da drumul la investitii straine in minerit spre exemplu, va asigur ca nu exista solutie sa alimentati corespunzator bugetul fondului de pensii

Sustineti ca am influentat justitia. Gresit.

Ceea ce am facut eu in ceea ce priveste justitia – a fost sa o critic in baza rapoartelor MCV. Sunt circa 2 ani de cand nu mai m-ati auzit…

Criza economica a lovit cumplit Romania si problemele legate de finantele tarii au fost tratate de la nivel de riscuri la adresa securitatii nationale!

Va asigur ca am fost responsabil intr-o perioada de criza cumplita.Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. 6 mai 2012
    Basescu: Sustin fara rezerve revenirea la salariile de dinainte de taiere.

  2. Degeaba sustine Basescu revenirea la nu stiu ce salarii si pensii, romanii au fost DEJA lucrati grav la buzunar prin masuri mult mai subtile: preturile la mancare au crescut rau de tot, la fel la combustibili, cursul de schimb e pe cele ma inalte culmi, iar Ministerul Finantelor pregateste, in tacere, noi lovituri la buzunar.

    Vedeti proiectul Legii Sanatatii – sa vedeti ce grozavii sunt acolo in materie de contributii. Apoi fiti pregatiti pentru toamna – se va umbla la impozitele si taxele locale. Impozitul pe cladiri se va calcula mult mai „rotund” ca pana acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: