Ce isi doreste presedintele Consiliului Investitorilor Straini de la Mos Nicolae –


Bancherul Steven van Groningen – Presedintele Raiffeisen Bank Romania si Presedinte al Consiliului Investitorilor Starini a publicat pe blogul sau (da, un bancher are blog!), o scrisoare adresata guvernului. Scrisoarea o gasiti integral aici: http://stevenvangroningen.eu/government-wish-list.

Scrisoareai include ceea ce isi doreste orice investitor de buna credinta:

* o adminstrație bună

* transparență

* un bun management al proiectelor de catre guvern (eficienta). Bancherul exemplifica lipsa de eficienta prin faptul ca desi in anul 2010 Romania a alocat cel mai insemnat procent din PIB din toata Uniunea Europeana (5,8%), infrastructura ramane cea mai proasta din intreaga Uniune. Comentariul meu este: da, a alocat, dar a alocat la diversi Nelu Iordache, care vroiau sa exemplifice ca pentru constructia de autostrazi, trebuie neaparat, dar neaparat, ca primul pas sa fie cumpararea de avioane private. Of Boagiu! Of Orban! Of Silaghi!

* stabilitate

* atitudine respectuoasă și respect – ”guvernul trebuie sa isi respecte platitorii de taxe si cetatenii” (iarasi, ma intreb, ce fel de respect exista atunci cand le majorezi TVA-ul peste noapte, sau cand scumpesti mai devreme gazele pentru populatie?) Statul ar trebui să aibă ”toleranță ZERO” pentru corupție – aha – înțeleg că un șef de grup parlamentar al deputaților PSD tocmai a spus că prioritatea este câștigarea alegerilor – apoi eventual se va ridica imunitatea unui deputat cercetat de DNA pentru corupție (Ion Stan).

* predicitbilitate – fără ordonanțe de urgență!

Acum, eu mă gândesc că dacă domnul van Groningen cere o adminstrație bună, transparență, management al proiectelor, respect, predictibilitate – mă gândesc că nu le vede în România. Și știu din emisiunile mele că nu le-a văzut nici înainte de venirea actualului guvern!

Și mai zice ceva domnul Van Groningen: având în vedere că în Olanda Moș Nicolae vine călare pe cal – cei care fac liste de dorințe pregătesc și un morcov pentru calul Moșului, pe lângă lista de dorințe. Așa, pentru stimularea calului.

Și domnul van Groningen încheie scrisoarea : ”sper că morcovul este pe placul calului dumneavoastră”. Ceea ce nu spune domnul van Groningen este faptul că alternativa la morcov este bățul. Iar stabilitatea, managementul bun, respectul, predictibilitatea – vor veni oricum. Dacă nu cu morcovul, cu bățul.

Cititi intreaga scrisoare aici: http://stevenvangroningen.eu/government-wish-listCategorii:Stiri

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Si acum patru ani, daca ii intrebai pe aceeasi oameni ce isi doresc, cam tot asa arata lista…. Ce a urmat s-a vazut…

    E bine totusi ca avem „liste de dorinte”… Primul lucru pe care trebuie sa-l faci sa vina Mos Craciun este sa ai lista de dorinte pregatita.

  2. Morcovul e bun pentru cai, dar pe comunistii nostrii, plin de pacate, nu putem sa-i vindecam decit prin eutanasiere colectiva. Aici ar trebui sa luam exemplu de la chinezi care, de ochii lumii, mai trimite pe lumea cealalta cite un infractor. Vedeti, chinezii se pun bine totusi cu divinitatile lor aducindu-le din cind in cind o jertfa umana. Ai nostrii conducatori atei, pentru ca nu cred in Dumnezeu si lumea cealalta, prefera sa-i tina pe infractori vii si nevatamati, ba le mai apara si interesele.

  3. Din pacate scrisoarea nu este in limba romana.
    De dobanzile si comisioanele exagerate practicate de banca dumnealui, nu scrie nimic Van Groningen?
    Dar de intelegerea de tip cartel dintre banci si de mismasurile facute cu politicienii pentru a impiedica aparitia legii falimentului personal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: