Singurele 6 lucruri care ma intereseaza la și după alegerile din 9 decembrie


Sumarizez:

a) daca presedintii de partide parlamentare, dupa ce au transhumat care incotro, vor intra in Parlament. Adica ma interseaza daca Victor Ponta va strange mai multi adepti decat Dan Diaconescu la Targu Jiu si daca mutarile la Teleorman (Crin Antonescu), Timis (Vasile Blaga), Arad (!) – MRU, vor functiona.

b) care va fi prezenta la urne: va fi mai mare decat in 2008 – alegeri parlamentare (39,26%) sau in 2009 (prezidentiale) – 57%  sau la referendum (46,24%). Imi aduc aminte de alegerile parlamentare din:

* 2004: cei care au votat PSD+PC au reprezentat cea mai mare parte a mandatelor. PC a tradat si Alianta DA a facut guvernul. A urmat o serie de guverne care si-a batut joc de sansa istorica a aderarii la UE, nestiind sa gestioneze bunastarea.

* 2008: cei care au votat PSD, s-au trezit cu Boc prim-ministru si cu Pogea la finante. Cei care au votat atunci PDL, s-au trezit cu PSD la guvernare. Singurul care a visat frumos a fost Traian Basescu. A fost inceputul seriei

* 2009: algerile din strainatate – nu puteti voi numara cat putem noi vota – acesta pare sa fi fost sloganul lui Baconchi la alegerile prezindențiale

c) dacă Băsescu îl va desemna pe Ponta prim-ministru sau pe Videanu

d) câți de la USL vor trăda – printre cei cu vocație sunt toți candidații partidului fantomă UNPR ( vorba lui Gabita Oprea – ”aduce resurse”). Cati din cei de la PDL luati la san de USL si pusi pe listele lor, se vor intoarce la baza.

e) dacă Băsescu îl va desemna pe Ponta, în ce măsură punctul d) va permite instalarea unui nou guvern.

f) cine vor fi noii miniștrii – mai cinstiți decât ”cel mai cinstit guvern” – așa îl caracteriza domnul Ponta pe guvernul Ponta.

Dacă încă nu știți cine candidează la dumneavoastră în colegiu, încercați să aflați după metoda descrisă la linkul următor: https://soviani.com/2012/12/05/eu-cu-cine-votez-eu-in-ce-colegiu-sunt-cine-candideaza-la-mine-in-colegiu-care-sunt-candidatii/

Statistici:

* Prezenta la vot la ora 10.00: 4,52% din total alegatori

* Prezenta la vot la ora 14.00: 20.56% din total alegatori

* Prezenta la vot la ora 18:00 : 36,54% din total alegatori

* Prezenta la vot 21.00: 41,72% din total alegatori

Luni, ora 10.00 – primele rezultate partiale



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

2 răspunsuri

  1. Joaca de-a procentele si estimarile in Romania:

    USL estimarile la exit-poll; vreo 57%, in realitate vreo 50-52%, daca mai scazi 4% din acest procent – tradatori care ar trebui calcati cu tancul – precum Gabriel Oprea – mai raman vreo 46%-48%, procent ceva mai apropiat de realitate,. care explica, intr-un fel de ce a rasarit asa din neant, o eventuala alianta cu ticalosii de la UDMR.

  2. Tradatorii vor primii papica de la buget pina se vor vota modificarile la constitutie dorite de Ponta. Si cum bugetul e subtire trebuie musai facute acestea acum, ca mai este si un referendum de validare a lor. Sase luni or mai exista bani in pusculita bugetara, dar dupa aceea tradatorii isi vor face meseria, ca doar de asta sint tradatori si banii prea putini…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.