ARD: ”Noi avem 75% oameni noi!”. Yeah, right! :)


Evident că sloganele de campanie ”Repornește inima României” sau ”Noi avem 75% oamenni noi” au oprimat orice sentimente la adresa foștilor PDL-iști, mai puțin cele de amuzament. Vă dați seama, cineva care repornește inima unei economii după ce au băgat-o din iresponsabilitate, în comă. Și întrucât acest slogan nu avea de-a face nici cu economia, nici cu politica, și, în general, cu realitatea, m-am oprit la al doilea slogan:

”Noi avem 75% oameni noi”, susțineau noul Vasile Blaga și noul Mihai Răzvan Ungureanu de pe un afiș decolorat intenționat pe care îl puteți vedea aici:

oameni-noi-ard-critix

Cât de nou este Vasile Blaga? Vreau să spun că este în parlament din 20 mai 1990, când a fost ales deputat pe listele FSN. Exceptând situația în care domnul Blaga este ca Madonna, și anume se reinvetează la fiecare 4 ani, domnul Blaga este un tip extrem de vechi și risca să ajungă chiar istorie, dacă nu ar fi fost legea asta de doi lei care transformă un parlament de 471 de deputați și senatori într-unul de 588 de deputați și senatori, în plină criză. Domnul Blaga a intrat în Parlament prin – redistribuire.

Cât de nou este Mihai Răzvan Ungureanu? Iar zâmbesc 🙂 Din 1998 până în 2001 a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, a intrat în politică prin PNL, a devenit ministru de externe in 2004, pozitie pe care a ocupat-o până în 2007, apoi a devenit director al Serviciului de Informații Externe, iar în 2012, a fost plasat ca prim-ministru. Dacă 14 ani de politică activă înseamnă nou, atunci domnul Ungureanu este unul dintre cei noi.

Dar astea au fost gândurile mele înainte de campanie. M-am gândit că după vot, cu siguranță sloganul celor de la ARD ”noi avem 75% oameni noi”, s-a îndeplinit. M-am înșelat! 🙂 Uite oamenii ”noi” de la ARD care au intrat prin redistribuire în Parlamentul de 588 de indivizi:

La Camera Deputatilor: Ioan Oltean, Gheorghe Ialomițianu, Cezar Preda, Mircea Toader, Roberta Anastase, Andreea Paul Vass, Raluca Turcan. Toti noi, nu-i asa? 🙂 Lipseste Blejnar…

La Senat: Traian Igas, Ion Ariton, Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Gheorghe Flutur. Si distinsii, tot noi, nu-i asa?

Dar oare cât de bun a fost sloganul celor de la USL? Cititi aici: https://soviani.com/2012/11/19/la-datorie/

P.S. Sa nu fiu rautacios… se pare ca ARD are si un om nou, e drept, tot prin redistribuire – inteleg ca existe sanse mari pentru Cici de la Sistem (ginerele lui Ion Ariton), sa devina senator al Romaniei de Maramures. Cici de la Sistem a obtinut 9422 de voturi sau 21% in colegiul sau…Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , ,

2 răspunsuri

  1. 75% dintre candidaturi erau noi. Nu scria nicaieri ca 75% dintre cei… ce vor castiga efectiv mandate urmau sa fie fete noi. Era macar posibila o anticipare de genul asta ? 🙂

  2. Astia imi amintesc de un joc al copilariei numit „hotii si vardistii”. Toti ne inghesuiam sa fim „hotii” si mai putin „vardistii”, deoarece acestia trebuiau sa-i gaseaca pe hoti si era greu. Unul daca raminea neprins si scapa, ii salva pe toti. Uite ca USL, s-a facut ca mai pierde pe ici pe colo ca sa-i salveze pe vechii comunisti din parlament. Doar nu erau sa ajunga bietii oameni in „somaj” dupa ce de atitia amar de ani, de la Revolutie incoace au distrus bunatate de tara…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: