Radu Vasile. La The Money Show. Azi, de la 20.00


Cum a inceput activitatea noul guvern si ce indicii ne ofera acest debut pentru ceea ce va urma?

Cat de inteles este domnul Ponta cu domnul Basescu?

Cine castiga mai mult in urma pactului dintre Ponta si Basescu?

Multe raspunsuri si mai ales interesante, diseara, de la 2000, la The Money Show, pe Money TV (se difuzeaza pe frecventa Giga tv)Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, ,

34 de răspunsuri

 1. Nu cred ca Ponta este inteles cu Basescu. Poate ca liderii UE le-au batut obrazul si i-au pus fata in fata pe razboinicii USL si PDL ca sa se vada orbii ca-s vopsiti in aceleasi dungi rosii comuniste pe fata si in concluzie prezentind aceleasi culori ale razboiului sint doar frati si nu dusmani de clasa.
  Probabil ca au aceleasi viziuni comuniste despre viitorul tarii, doar Base a facut parte din FSN si Ponta e „urmas” ideologic al „revolutionarului” iON iLIESCU. Tovarasul mentionat numai revolutionar nu este, ca din punct de vedere economic Ro sta la fel de prost de 23 de ani. Si atunci in ce constau schimbarile din Ro? In citeva IMM-uri anemice gata sa-si dea obstescul sfirsit? Primele masuri ale guvernului Ponta ne arata fie ca e Ponta, fie ca e Boc la guvernare, vremea-i rea in tara mea… Sa nu se schimbe nimic, poate doar pe aici pe colo, dar sa ramiie ca inainte este deviza veche a comunistilor romani.
  Tot CRIZA ne va ajuta sa-i punem cu botul pe labe. Astia fac bugetul si se pregatesc sa-l voteze. Adica viseaza ca vor lua bani cu forta de la intreprinzatorii privati. ce a ce acestia nu mai vor si nu mai pot sa dea mocca actualilor comunisti ajunsi intimplator la putere. Si cum refuzul de a mai plati impozite si taxe degeaba unui STAT pe cale de disparitie devine pe zi ce trece un adevar palpabil si in alte tari UE, probabil ca unica lor intelegere posibila este o plecare benevola de la putere si din tara acum, cit romanii stau doboriti de vinul Craciunului. E posibil mai tirziu sa fie doar prea tirziu pentru un asa gest de salvare personala.

 2. @Mircea Alpino

  Ponta a fost „convins” de SUA si UE sa se inteleaga cu Basescu si a acceptat, ca nu are loc de intors…(tara e datoare vanduta la camatari si daca fluxurile de finantare se opresc, nu mai raman nici bani de mancare in Romania, daramite bani de furat cat timp te afli la putere)

  E clar ca secretul succesului in politica, in Romania, e apartenenta la filiera comunisto-securistica… o stie si Baba Rada…

  Faptul ca e criza in RO nu e un impediment pentru actualul Guvern in a angaja noi imprumuturi pentru rambursarea imprumuturilor precedente…. Pe asta se bazeaza politica Guvernului Ponta in acest moment..nu pe cine stie ce inventii care sa relanseze economia.

 3. @ Cristian
  Eu m-am convins de la un timp ca nici chiar cei de virsta mea nu inteleg ca toate relele din tara se trag de la comunisti si teologia lor bolnava. De aceea tot aduc mereu vorba despre ei. Cei tineri nu stiu de ce sint acestia in stare, pentru ca oficial comunistii si-au rupt carnetele de partid dupa 21 decembrie 1989 si s-au declarat capitalisti peste noapte (ultimul exemplu l-a dat chiar PDL care de la socialism a trecut la… „dreapta” sub indrumarea Marelui Cirmaci de la Cotroceni). Cei care au mai prins epoca de aur a lui Ceasca nu inteleg nici acum ce li se intimpla de la Revolutie incoace. Par plictisitor cind repet ca o flasneta despre ei, dar numai asa romanii vor intelege ca nu li se intimpla nimic rau din senin si nici datorita unui amestec din afara in „treburilii interne ale tarii noastre”. Eu nu scriu pentru cei care stim lucrurile acestea, ci pentru cei care nu inteleg, dar vor sa desluseasca cauzele falimentului romanesc…
  Nu marile puteri l-au convins pe Ponta sa stea cuminte in barca lui Basescu, pentru ca bani isi puteau lua de la Rusia sau China… ci groapa care au sapat-o capitalismului romanesc de 23 de ani tovarasii si in care vor cadea tocmai acum… Cine sa mai bage bani intr-o tara cu economie zero? Banii dati mai trebuie sa fie si recuperati. Sintem aidoma Greciei. Daca investitorii s-au fript cu ea, nu vor sa mai o pateasca si cu Romanica.
  Banii strainilor nu mai vin, dimpotriva chiar pleaca de la noi. Degeaba ii asteapta unii asa cum ii asteptau romanii pe americani dupa 1947 sa-i salveze. De la 1 ianuarie 2013 alte companii vestice isi inceteaza activitatea in Ro pentru ca in alte tari e mai ieftin sa faca afaceri si profitul este mai mare. Exportul romanesc devine tot mai mic tocmai cind Romania are nevoie de bani sa-si achite datoriile facute de nepriceputu’ de la Cotroceni. Asta vad acum Ponta si Basescu ca li se intimpla si par ca s-au unit in fata furtunii sub obladuirea FMI si UE…
  Daca lucrurile ramin asa cum sint acum, tara noastra o sa ajunga pustie din toate punctele de vedere, dupa care strainii o vor lua mocca colonizind-o cu oameni de ai lor…
  Poate acum inteleg romanii ce i-a lovit si se vor apuca de treaba spre binele lor…

 4. Domnu` Alpino,

  De care – mai bine zis: de a cui – „treaba”, sa se mai apuce acum romanii ?

 5. Maestrul Ilie Serbanescu are dreptate:

  In Romania n-are ce sa mai fie bine – cu adevarat – vreodata, ci va fi din ce in ce mai rau !

  Numai ca romanii – de la Cioran incoace – au devenit deja experti in NEGARE = in CONTRA_ZICERE !

 6. http://surse.citatepedia.ro/din.php?a=Emil+Cioran&d=Ispita+de+a+exista

  Cum poţi să fii român? – Era o întrebare la care nu puteam să răspund decât printr-o durere de fiece clipă. Urându-i pe ai mei, urându-mi ţara şi ţăranii ei atemporali, îndrăgostiţi de toropeală şi crăpând de stupizenie, mă ruşinam că mă trag din ei, îi renegam, refuzam să accept subeternitatea lor, certitudinile lor de larve osificate, visarea lor geologică. În zadar le căutam pe chip freamăul sau semnele revoltei: în ei, vai! murea încet maimuţa. La drept vorbind, nu aparţineau oare regnului mineral? Neştiind cum să-i scutur, cum să-i însufleţesc, îmi trecu prin minte să-i extermin. Dar nu poţi masacra pietrele…

  Emil Cioran în Ispita de a exista (1956)

 7. Domnu` Alpino,

  In urmatorii 20-50 de ani, va fi randul tinerilor romani din ziua de astazi, ca sa crape la fel de dezamagiti – de inselati – ca si noi ………………. daca vor renunta si ei la CREZUL NATIONAL ……….. pentru a se aseza la RAND la GLOBALIZARE = la COSMO_POLITISM = la INTER_NATIONALISM !

 8. Pentru Cioran e prea greu sa priceapa – eminescian si/sau „puriccian” – ca:

  ” ce e val, ca valul trece ! ”

  si/sau

  ” apa trece (adica maimuta darwiniana ajunge academcian, insa nu scapa de la disparitie) dar pietrele raman ! „

 9. Eminescu are dreptate:

  1) romanul este – la fel ca grecul, insa nu ca latinul – in primul rand UN TITAN, adica un rezultat al impreunarii dintre UN ZEU si UN MURITOR (vezi Luceafarul lui Eminescu);

  2) deci este si ETERN = VESNIC ………. astfel incat nici nu mai conteaza daca i s-a parut cuiva precum Cioran, ca co_nationalu` lui:

  „putea a prost = a ignorant” !

 10. panteonul grec este etern, vesnic ………. pentru ca este pro_lific !

  panteonul roman = latin a avut insa o viata foarte scurta

  – a ajuns rapid la extinctie, a disparut in anonimat –

  tocmai pentru ca ZEII ROMANI nu s-au „coborat” la a se impreuna vreodata cu niste „ANIMALE” !

 11. Legiunile naziste sunt ultimele ramasite ale cohortelor romane, adica ale „elitei pure”, ariene!

 12. O piatra este eterna = vesnica, tocmai pentru ca – la origini – este tot un asteroid !

 13. @ doru stoian
  Din punctul tau de vedere e bine ca romanii sa se omoare nu sa incerce sa-si schimbe modul de trai? Ciudata versiune de viata.
  Uiti ca mai este o speranta: CREDINTA OMULUI IN DUMNEZEU, CARE ESTE ECHIVALENTA CU LIBERTATEA INDIVIDUALA. Aceasta LIBERTATE INDIVIDUALA duce la CAPITALISM si el nu o sa dispara atita timp cit oamenii vor crede in Dumnezeu.
  Chiar daca unele firme mari, puternice si bogate vor produce cite ceva nu vor avea cui sa mai vinda ca in trecut si incasarile lor vor scadea. Asta este CRIZA ECONOMICA in traducere. Ca ele sa vinda trebuie ca astia micii sa inceapa sa traiasca pe picioarele lor, sa realizeze venituri (mici este adevarat), dar care vor pune iar marile companii in miscare si incet, incet vom iesi din criza. Simplist cam asa stau lucrurile si nu depinde decit de factorul timp. Ca lucrurile stau asa o dovedeste chiar Germania care a intrat si ea in criza si este o criza in care se va scufunda mai mult.
  Singura modalitate de iesire din criza este sa se spuna si sa se accepte adevarul: SOCIALISMUL ESTE OTRAVA OMENIRII. Sa ne lase tovarasii oameni politici din Ro si de aiurea in pace cu socialismul lor desantat si daca totusi vor sa-l practice sa-l faca pe buzunarele lor, nu pe cel al intreprinzatorilor privati.
  Nu sint de acord cu Ilie Serbanescu. In istoria sa pamintul a trecut prin incercari mai grele si omul a iesit mereu invingator. Chiar daca actuala CRIZA va duce la groapa multe fiinte umane, vor ramine cei capabili sa genereze si sa traiasca in capitalism. Ceilalti se vor vaicari, vor filosofa sau scrie poezii pina cind vor pierii de foame.
  De ce sa plingem pentru cei care nu se pot adapta? Nici Dumnezeu nu o face si vedem asta in pilda talantilor. A lasat stapinul citiva talanti slugilor lui cu porunca apriga sa nu-i piarda si sa-i inmulteasca. Doi din ei s-au supus si i-au dat stapinului la intoarcerea acasa un numar dublu de bani, muncind pentru aceasta. Al treilea, mai tantalau i-a ingropat, ca sa nu-i fie furati si ca sa nu munceasca. Pentru aceasta, ca nu a stiut cum sa-i inmulteasca, stapinul l-a condamnat la moarte.
  Asa ca domnule @ doru stoian, nu ne mai ameti cu ideile comunistilor din Ro, care, pentru ca nu-i duce capul si sint si atei descurajeaza natia aceasta. Incearca sa privesti lucrurile simplist: sa zicem ca omul inainte de a fii om este animal, iar animalele in jungla vedem ca mor daca sint incapabile sa mai traiasca pe picioarele lor sfisiate de alte animale. Si Pamintului, cit si lui Dumnezeu, putin le pasa.

 14. @ doru stoian
  Ca sa-l creasca pe pruncul Iisus, tatal sau, timplar de meserie, a tot umblat in lume. Cu meseria aceasta simpla si-a intretinut familia si a lucrat si in Palestina si in Egipt. Daca Dumnezeu a inventat globalizarea, de ce te opui tocmai dumneata?
  Munca este sfinta. Oamenii au diferite daruri de la Dumnezeu lasate si ei trebuie doar sa le descopere si sa le puna in aplicare. Adica sa inmulteasca talantii oferiti de Dumnezeu la nastere. Cei care cred in teologia comunista (socialista) nu au decit sa moara… E simplu,nu-i asa? De ce mor unii de grija altor oameni pe banii intreprinzatorilor privati, daca nici Dumnezeu nu o face si ii lasa sa piara?

  • Domnu` Alpino,

   Daca chiar DUMNEZEU ar fi inventat GLOBALIZAREA, atunci n-ar fi facut OAMENII in culori – RASE = NEAMURI – diferite, ci:

   ne-ar fi CLONAT pe toti la fel !

   • Daca chiar DUMNEZEU ar fi inventat inclusiv TALANTII, atunci FIUL LUI DUMNEZEU ISUS CRISTOS nu i-ar mai fi alungat pe comercianti, pe camatari, si pe zarafi din TEMPLU …… ca pe niste SPURCATI !

 15. Domnu` Alpino,

  Una este sa fii LASAT LIBER, asa ca-n SOCIALISM (asa cum erau si stramosii nostri DACII).

  Si alta este sa FII OMORAT – si/sau sa TE SINUCIZI – PRIN MUNCA:

  1) ca-n COMUNIzM;
  si/sau
  2) ca-n CAPITALIzM !

  MUNCA este EXCLUSIV pentru VITE = ANIMALE …. sub conducerea OAMENILOR ……. inspirati de ZEI !

 16. Domnu` Alpino,

  Daca ar fi sa alegi intre Barack Obama si Adolf Hitler, pe cine ai alege ca sa conduca lumea?

 17. Auzi domnu` Alpino ?

  Omul vine pe lume cu banii – cu talantii – in buzunar ……….. sau in cont la banca ?

  De-aia stau romanii la coada la bancomate ?

 18. @ doru stoian
  Avind in vedere ca Hitler a ingropat lumea cu socialismul lui, iar Barack Obama ii calca usurel pe urme, nu vad de ce trebuie alesi sa conduca lumea. Lumea este condusa deja de Dumnezeu si cine nu i se supune inventind false teologii economice o da in bara asa cum putem vedea in istorie.
  Daca munca a fost lasata de la Dumnezeu si te sfinteste (datorita ei traim bine aici pe pamint si tot ea este conditia de a ajunge in Rai) nu inteleg de ce urasti munca si consideri ca este pentru animale? Ai alta solutie de a trai in afara de munca? Doar daca propovaduiesti socialismul! Si ce vor astia am vazut pe pielea noastra.
  Ia citeste mataluta Biblia si inscrie-te benevol la un duhovnic (preot). Iar incerci din plictiseala sa pui auditoriul blogului ca sa-si ia cimpii? Ai auzit ce a spus Iisus Hristos? Da-i Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu! Asa ca ce cautau banii in templu, in casa lui Dumnezeu? Banii sint facuti si utilizati in afara templului ca oamenii sa poata trai prin munca lor.
  De citeva mii de ani avem Biblia, care ne invata destule despre viata. Trebuie doar sa o citim si sa o intelegem. Normal ca nu este cazul tau si acum calci in strachini si ne propui alte variante „sofisticate” de a face bani nemunciti.
  Puteau dacii liberi sa traiasca in socialism, cind ideile acestea timpite au aparut 1800 de ani mai tirziu? Bogatia omului sau saracia lui sint rezultatul inmultirii talantilor oferiti in dar oamenilor la nasterea lor de Dumnezeu. Toti trebuie sa muncim in felul nostru ca sa ajungem in Imparatia lui Dumnezeu.
  Sint multi chemati, dar putini alesi! Asa ca nu este vorba de comunism (care da la toti, indiferent de cit si cum muncesc) si nici de o inbogatire fara bun simt intr-un capitalism care pune pe primul loc banii si nu omul cu necesitatile lui (marile corporatii in lacomia lor alearga numai dupa bani si fac produse care mai apoi sint inlocuite de altele mai sofisticate, desi oamenii se pot folosi si de cele vechi, bine mersi – adica nu au in atentie omul cu necesitatile lui, ci doar banii, ce a ce este o grava eroare, care ne-a dus la criza actuala economica). Secolele viitoare vor fii religioase (crestin ortodoxe) sau nu vor mai fii deloc!

 19. Sute de pensionari s-au calcat picioare la un CAR din Pitesti sa ia 30 de lei (7 euro) cu imprumut – bani pentru masa de Revelion. Sa mai spuneti ca nu e foamete in Romania.

 20. @ doru stoian
  Nici daca locuiai la Londra nu aveai atita ceata in jurul dumitale. Biblia este plina de simboluri… „Talantii” de la nastere sint inclinatiile omului spre o munca sau alta. Unii pot sa fie timplari, altii strungari, altii judecatori sau economisti, etc… Acestea sint daruri pe care oamenii trebuie sa le inteleaga si in baza utilizarii lor viitoare ca mijloc de trai sa se pregateasca in tot felul de scoli ca sa traiasca din ele facind bine celor din jurul lor si nu doar in scopul obtinerii simpliste a banilor …
  Dumneata ca de obicei te gindesti la cai verzi pe pereti, ca tot ateul… Imi pare rau ca nu intelegi nimic, dar mai grav este ca incerci sa demonstrezi ce a ce nu exista; un socialism si un comunism inventate de imaginea bolnava a oamenilor inclinati catre lene si nu spre munca.

 21. @ Cristian
  Astia daca isi educau copii prin munca tinindu-se de ei sa invete carte, nu ajungeau acum la batrinete sa se imprumute pe la CAR-uri, adica sa traiasca pe datorie. Batrinii astia au mincat comunism pe piine, adica si-au distrus prin proasta educatie proprii copii, care erau ajutorul lor de la batrinete. Lor li s-a tot vorbit de binefacerile sistemului piramidal de pensii, care ca orice joc de genul acesta intr-o zi trebuia sa explodeze. Acum iubitorii de comunism din Ro sa moara linistiti cu visele lor utopice…
  Copii lor, daca aveau bani ii puteau ajuta scapindu-i de injositoarele cozi. Dar vedem bine ca refuza sa lucreze, pentru ca au trecut prin scoli ca rata prin balta si nu stiu ce sa faca. Fara o meserie oarecare cum sa faci bani? Si decit sa bage putinii bani care ii au intr-o scoala de meserii, prefera sa stea cersetori cu mina intinsa, gindind ca o sa le dea Ponta. Cred ca pina si primul ministru in marinimia lui le va da doar o scatoalca peste ceafa. Si asta pentru ca socialismul sau comunismul este util numai celor aflati la putere, nu si poporului roman.

 22. Ce ne aduce in dar de Anul Nou , guvernul USL?
  1 Energie electrica cu 10% mai mare. Nu de alta dar trebuie sa platim si ce au luat mocca de la „patronul” STAT roman, patronii de carton, smecherii din energie. Adica se maresc costurile la multe produse, inclusiv preturile lor de vinzare si vom vinde mai putin…
  2 Valoarea accizelor este mai mare cu 5,2% fata de anul trecut. Adica se scumpestsc alcoolul, produsele pe baza de alcool si tutun si toate produsele energetice. Romanii destepti vor renunta la aceste produse in folosul sanatatii lor, lasind bugetul mai anemic decit viseaza politrucii ca vor cistiga. Pot sa se apuce si de sport cu ocazia asta, spre exemplu mersul pe jos la servici, dus si intors ca benzina este scumpa.
  3 Gazele se scumpesc cu 10% de la 1 ianuarie, cu 8% din iulie si inca 2% din octombrie. Probabil ca vom minca mincarea cam … nefacuta, adica mai cruda decit este normal.
  4 Taxa auto de prima vinzare, data de guvernul Boc si aminata pina a venit USL la putere. STATUL vrea sa incurajeze productia auto in Ro, dar sa vedem cine isi va mai cumpara masina noua, daca salariile nu vor mai avea aceeasi putere de cumparare, macar ca in 2012?
  5 Din 2013 musai sa avem carduri de sanatate, ca sa invete doctorii si asistentele ce este aia informatica. Prin spitale va bintui aceasi lipsa de medicamente si cadre medicale, ca salariile ramin mici, dupa buget… Dar cel putin o sa vada si STATUL negru pe alb, in format electronic ca romanii nu-si platesc taxele la fondul de sanatate pentru ca nu au de lucru si oricum actualul sistem de sanatate, tot piramidal conceput, este degeaba…
  6 TVA la incasare… Cei din privat nu vrem sa fim aminati la plata TVA nici cu 1 zi nici cu 90 de zile. Vrem ca ea sa scada cit mai mult posibil, adica sa fie desfintate posturile la STAT degeaba din Ro. Altfel ramine cum este acum; nici peste 90 de zile nu vom plati TVA ca este mai simplu sa facem evaziune fiscala.
  7 Taxele locale cresc cu inflatia din Ro pe ultimii trei ani, adica 16.05%. Zic unii primari de pe la marile orase ca ei nu le maresc, dar asta era asa, inainte de alegeri, de propaganda adica.
  8 Programul prima casa continua cu frenezie. Guvernul are grija asfel ca nimeni sa nu vinda apartamente rablagite de timp sub 60 000 de euro, desi sint facute in vremea lui Pazvante Chiorul. Piata imobilarelor sta blocata in continuare, altfel romanii vor risca sa ajunga pe drumuri vinzind cu mai putin decit au cumparat si „nu e drept”. Adica da-o incolo de economie de piata.
  9 La asa cadouri de An Nou se va vinde mai putin, se va munci mai putin si multi romani vor pleca in libertate (poate chiar in somaj cu un dram de noroc) parasindu-si fara sa vrea, din inteleapta guvernare comunista, actualele locuri de munca. Da’ las’ ca si bugetul va fii lipsit de incasari, sa vedem de unde mai fura onorabilii politruci? Sa moara si capra guvernului…
  10 Pentru unii o sa fie buna criza aceasta, pentru ca se vor imbogatii, pentru altii nu. Dar toti se vor imbata de bucurie si vor striga ametiti: LA MULTI ANI „FERICITI”. Da, dar fericire nu mai este nici prin alte state capitaliste, asa ca urarea cu pricina o sa fie spusa doar asa din ameteala vinului, ca o baza economica pentru ea tot nu vom avea…

 23. E bine sa scriem despre adevaratele cauze care genereaza actuala saracie a poporului roman. Asta dintr-un motiv simplu: cei tineri nu trebuie sa mai traiasca in minciuna nici macar o zi. Sa puna mina pe carte si in baza ei sa munceasca mai tirziu, creind plus valoare la locurile lor de munca. Banii nu au nimic divin in ei, dar ne sint necesari ca sa traim cit de cit omeneste. Inteleg ca in Coreea de Nord se munceste pe brinci ca este stat comunist, iar in tarile capitaliste se iau banii mocca. Asta ne spune intelectualul @ doru stoian pe un blog in care incercam sa vorbim cit de cit despre economie. Dupa aceea se mira tovarasul @ doru stoian ca in tara noastra totul merge anapoda. La asa tara, asa intelectuali… In curind o sa ne scrie si despre conspiratia evreilor, masonilor impotriva tarii noastre si de interesele oculte ale Rusiei, SUA sau UE, cind vedem clar ca este o conspiratie a unor romani impotriva altor frati de ai lor. Tovarase @ doru stoian, sa rezolvi rebus ai incercat? Acolo probabil ca o sa ai mai multa sansa decit la temele economice. Sau poate convingi pe defunctul Adrian Paunescu sa reia din nou Cenaclul Flacara si sa te puna prezentator? Dupa mintea dumitale, din cele ce scrii se pare ca e posibil orice. Cum ramine ca de Craciun romanii au parte de sarbatoarea luminii? Sau dumneata stai din motive personale numai in intuneric, refuzind o asa mareata iluminare?

 24. @ doru stoian
  Stai linistit ca in clipa asta nu fac angajari si am redus toate cheltuielile atit cit a fost necesar ca sa ramin pe piata. Dar chiar crezi ca o companie ar putea lucra cu oameni atit de pregatiti ca domnia ta fara sa dea faliment?

 25. @ doru stoian
  Mai usor cu capitalistii care ii exploateaza pe bietii romani! Noi putem sa ne luam jucariile si sa plecam in oricare parte a lumii si sa lucram cu cei care vor sa fie exploatati. ca sa aibe ce sa puna pe masa. Dumneata poti sa ramii in tara si sa pirjolesti ce vrei in toate directiile sa vedem ce mai pui in gura de foame. Daca crezi ca vei putea sa maninci socialism pe piine si cu pirjol, ca sa te aperi de capitalisti, nu ai decit sa te hranesti cu astfel de idei. Poti chiar sa devii peste noapte, haiducul de serviciu al natiei. Dar sa vedem de la cine mai iei banii ca noi, intreprinzatorii privati, o sa disparem din Ro lasindu-va sa cersiti la infinit de pomana si sa va haiduciti intre voi pentru o coaja de piine. Drama e ca si pe aceea trebuie sa o produca cineva de meserie…. Munca si carnea de porc, tocmai acum de Craciun se dovedesc a fii grele.
  Poporul roman are o dilema: cine sa-l exploateze? Comunistii sau capitalistii? Se pare ca au ales varianta a doua si fug pe capete din tara ca sa-si dea viata si munca capitalistilor din alte tari. Iar dumneata te isterizezi ca nu este bine sa munceasca pentru capitalistii autohtoni! Te faci de ris prin ce a ce scrii, tovarase @ doru stoian.

 26. @ doru stoian
  Am un prieten la fel ca dumneata. ARE BANI, MASINI, APARTAMENTE, VIATA DE BOIER, pentru ca a si-a facut o firma si a muncit toata ziua de la rasaritul soarelui pina la apus cot la cot cu angajatii lui. Are atitea pentru ca s-a chinuit ca disperatul de la Revolutie incoace. Cu toate acestea ma injura si ne condamna pe mine si pe toti cei care am iesit pe strazi intre 16-21 decembrie 1989, strigind de zor „Jos comunismul”! Si stii ce-l nemultumeste? In vremea lui Ceasca, fiind preocupat cu propaganda de partid primea totul mocca, ca i se cuveneau. Asta este oful unui comunist adevarat din Ro. A ajuns propriul lui sclav desi doctrina PCR l-a invatat ca altii sint sclavii. Ei, activistii de partid, trebuiau sa aibe fara nici un pic de efort laptele si mierea. Si el are aceleasi simptome ca si dumneata, dar merge la un medic psiholog ca sa reziste prapastiei intre ce a fost idoctrinat si ce a ajuns sa faca! Mie mi-e mila de voi, desi stiu ca nu veti avea niciodata un dram din acest sentiment pentru adevaratii intreprinzatori din Ro…

  PS
  El a ajuns sa se joace cu banii pentru ca sotia sa avea neamuri fix la conducerea unei uzine importante din Ro, care ii livra produsele la cel mai mic apel telefonic, iar banii putea sa-i dea dupa vinzare… Ma rog, a fost ajutat.

 27. @ doru stoian
  Ce este acela socialism? Cine pe cine exploateaza in forma prezentata de domnia ta? Sau socialismul este o bautura fina pentru cei initiati? Iar vrei exploatare la comun? De ce? Ti-e greu sa mergi singur pe picioare? Trebuie sa te ascunzi dupa cuvintul numit colectivitate? Da-le dumneata de mincare la socialisti din banii dumitale. Eu nu vreau sa mai fac lucrul acesta atita timp cit fiecare are posibilitatea sa se descurce si singur. Plateste dumneata din buzunarul propriu sa faca altii scoala, sa mearga la doctor, sa intre in somaj, sa aibe pensii grase si alte binefaceri socialiste. Si ei sa te priveasca de sus. ca pe un gunoi, ca le-ai oferit din propriul buzunar atitea facilitati. Nu intelegi ca socialismul si comunismul nu mai sint de actualitate pe acest pamint in nici o tara? Pina si „comunistii” chinezi au ajuns sa dea lectii de capitalism tarilor cu vechi traditii in domeniu.
  Pot spune ca esti aidoma unui monstru trezit la viata in Ro dupa 23 de ani de capitalism dimbovitean… Dar asa va trebuie tuturor celor care va place sa beti sifonul comunist, doar ati inceput cu un pahar de licoare socialista si ati ajuns unde sinteti acum.
  Nu faci altceva decit sa poluezi blogul cu tot felul de aiureli care i-au scos deja pe romani din case in 1989 si de care au crezut atunci ca au scapat. La urmatoarea iesire in strada poti fii sigur ca nu va vor mai ierta pe voi comunistii si securistil din Ro, asa cum au facut-o prosteste atunci, incepind cu 22 decembrie la initiativa lui Ion Iliescu…

 28. LA multi ani fericiti, domnule Soviani! Cit mai multe articole despre economia din Ro! Trebuie sa le treziti romanuilor speranta de mai bine! Multa sanatate si bucurii in anul ce vine!

  LA MULTI ANI FERICITI TUTUROR!

 29. da Domnule Soviani ,cand va apucati de mintit ?cand va apucati sa prezentati situatia altfel decat este ?asta ca sa treziti romanilor speranta de mai bine.
  D-nule MIrcea cred ca am inteles mai multe decat lasati sa se inteleaga.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: