Astazi, emisiune de doua ore: cu Lucian Isar si cu Dan Ostahie


Florin Citu spune ca acum este cel mai bun moment pentru cumpararea de EURO, dupa intarirea semnificativa a leului, de aproape 3 procente, in numai 2 saptamani. Declaratia o gasiti aici: http://webtv.money.ro/news/18-01-2013-cumparati-euro-acum

Si din punctul meu de vedere, leul s-a intarit semnificativ nu pentru ca asa induce economia, ci din motive conjuncturale, pe care le-am descris aici: https://soviani.com/2013/01/17/de-ce-se-intareste-leul-5-motive-extrem-de-bune-si-mai-ales-ceea-ce-va-urma/. Adica, in lipsa unor motive bune de depreciere in acest moment, leul se intareste pentru ca au aparut motive bune de apreciere.

Despre intarirea leului vom vorbi si astazi in emisiune, la Money TV. O editie de doua ore. In prima parte a emisiunii, de la 18.10, invitatul meu este Lucian Isar – fost ministru delegat pentru mediul de afaceri, actual component al mai multor echipe din programul management privat la stat. Cine beneficiaza si  cum de aceasta intarire? Vedem in prima parte a emisiunii.

Dupa care, in a doua parte, invitatul meu Dan Ostahie – presedintele grupului de firme Altex, ne va creiona scenariile pentru ieftiniri – daca exista, pentru vanzari majorate – daca exista, sau pentru stagnare, in cazul in care cererea ramane mult in urma ofertei, iar retailerii vor refuza sa coboare preturile pentru niste consumatori care nu mai cumpara. Sau au aparut din nou consumatorii din piata? De la 19.10, la ora 20.00, urmariti-ne la Money TVCategorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

15 răspunsuri

 1. Daca economia se tot contracta la ce bun sa credem ca produsele se vind? Au reusit companiile sa-si reduca atit de mult cheltuielile ca sa poata ieftini produsele care le fac si totusi asta nu se prea vede in PIB? Eu nu imi amintesc ca intreprinzatorii privati din jurul meu sa se bucure. Toti sint deprimati si stresati de ziua de azi si de viitorul sumbru.
  Din criza nu putem iesi doar cu un gen de produse si servicii, in detrimentul altora. Criza este sau nu este pentru toate companiile. Numai acolo unde oferta din totdeauna este mai mica decit cererea indiferent daca este sau nu perioada de criza afacerile par ca merg ca pe roate, dar este un lucru fals.

 2. in Altex si Media Galaxy produsele electronice si electrocasnice sunt nerusinat de scumpe. SE pare ca nimeni de la Altex nu tine cont de faptul ca pentru consumatori exista si varianta sa comande on-line, altfel s-ar uita la preturi si ar reactiona in consecinta. In tot acest timp, cei de la Altex se multumesc sa faca „false reduceri” adica sa scumpeasca produsele in prealabil si sa le afiseze mai apoi drept „reduse” ceea ce este escrocherie si infractiune la buzunar. Consumatorii nu sunt totusi tampiti si cand merg la Altex au lectia pregatita si stiu cam cat ar trebui sa coste un produs.

  Sfatul pentru dl. Ostahie ar fi, daca vor sa mai aiba ceva clienti in magazinele care ori sunt goale, ori sunt pline de lume care numai se uita, sa faca, frate, reduceri reale si sa puna preturi accesibile pentru muritorii de rand, care abia isi acopera subzistenta.

  Iar pentru Lucian Isar – daca cumva crede ca oamenii au uitat ca s-a plimbat pe banii statului in Japonia se inseala amarnic. Revolta poporului ii va fi fatala.

 3. Cum spuneam, pentru 2013 si pentru anii care vor urma atentie mare la buzunar, la taxele indirecte, ascunse, respectiv la noile taxe impuse de Guvernul Ponta operatorilor enrgetici pe care le vom platiti tot noi, prin preturi babane la produse si servicii.

  Daca Ponta crede ca prosteste pe cineva, punand niste taxe care apoi se reflecta in preturi si jumulesc buzunarul consumatorului se inseala amarnic. Lumea va iesi in strada. Nivelul de trai este josnic de redus in Romania.

 4. Gata, au inceput sa apara „masurile ticaloase dar necesare”

  O nouă lovitură pentru microîntreprinderi: impozit pe venit obligatoriu pentru afaceri sub 65.000 de euro – adica nu se mai putea opta pentru microintreprindere ci, automat, toate firmele cu cifra de afaceri la 31.12.2012 devin microintreprinderi si platesc 3% la venituri.

 5. Groaznic; am așteptat emisiunea sa vad ce mai zice si D-ul Isar si, din păcate, a trebuit sa vad investirea lu’ Obama. Astept o reprogramare emisiunii

 6. Felicitari pentru modul in care ati condus interviul cu Ostahie, dle. Soviani.

  Ostahie e un tampit, se vede cu ochiul liber.

 7. Exemplu de „ticalosie fiscala” (sau alba neagra cu impozitele si taxele locale pe seama prostilor care au votat USL)

  „Art. IV – (1) Prevederile alin. (1) al articolului unic din Ordonanţa Guvernului
  1/2013 pentru reglementarea unor măsuri financiar fiscale în domeniul impozitelor şi
  taxelor locale, sunt aplicabile numai de către autoritaţile administraţiei publice locale, care
  îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: 36
  a) nu au înregistrate la data de 31 decembrie 2012, arierate, aşa cum sunt definite în
  Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările
  ulterioare;
  b) prin prin reducerea până la nivelurile prevăzute prin hotărârile adoptate pentru
  anul 2012, nu afectează veniturile proprii ale bugetelor locale cu consecinţe asupra
  îndeplinirii atribuţiilor specifice autorităţilor administraţiei publice locale, cu respectarea
  strictă a prevederilor art. 13 lit. b) din Legea nr. 69/2010 a responsabilităţii fiscal-bugetare.
  (2) Autorităţile administraţiei publice locale care au adoptat hotărâri privind
  impozitele şi taxele locale pentru anul 2013 în temeiul Ordonanţei Guvernului nr.1/2013 şi
  care nu îndeplinesc condiţiile de la alin (1) adoptă noi hotărâri prin care se stabilesc
  nivelurile impozitelor şi taxelor locale conform Hotarârii Guvernului nr.1309/2012 privind
  nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate
  acestora, precum şi amenzile, aplicabile începând cu 1 ianuarie 2013. Hotărârile se adoptă
  în procedură de urgentă, intrând sub incidenţa prevederilor art. 6 alin. (9) din Legea
  nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu modificările şi
  completările ulterioare.
  (3) Persoanele fizice care au achitat impozitele şi taxele locale pentru anul 2013 şi
  achită integral până la data de 30 septembrie 2013 diferenţele rezultate în urma aplicării
  alin.(2), beneficiază de prevederile art.255 alin. (2), art.260 alin. (2) şi art 265 alin (2) din
  Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare

 8. Masurile guvernului Ponta pregatesc Romania pentru … societatea sclavagista. Iar o sa zica romanii ca era mai bine in comunism! Si iar o sa ma acuze unii si altii ca sint securist sau capitalist nenorocit care vreau raul poporului… Doamne, ce tara de zdruncinati mintali avem si mai trebuie sa suportam si pe socialisti la conducere adusi acolo de oameni cu pregatire nu ca mine, patron securist ce sint, ci de comunisti, asa numitii oameni de bine din vremea lu’ tata Iliescu.
  @ Cristian ai avut dreptate. Astia vor sa ne jupoaie de vii si nu au de gind sa ne lase la indemina citiva stropi salvatori de cianura… Numai roman sa nu fii, ca prosti sa faca misto de tara lor, desi sint la putere se gasesc destui, fara numar, fara numar!

 9. Noua Ordonanta de Urgenta care va modifica Codul Fiscal contine, cum spuneam mai sus mai multe ticalosii fiscale;

  Mai mult, am dat doar un exemplu de escrocherie fiscala la buzunar. Dupa ce au adoptat cu surle si trambite Ordonanta 1/2013 prin care permiteau autoritatilor locale sa pastreze impozitele si taxele locale, la nivelul 2012, acum, dupa ce au trecut doua saptamani de la adoptare, vin si o modifica prin noua ordonanta de modificare a codului fiscal, si pun doua conditii cumulative pe care nu le indeplineste aproape nicio primarie. Nu=i intereseaza ca, poate lumea a platit deja, considerand, ca prostii pot fi chemati oricand sa plateasca diferente.

  In privinta impozitului de 3% la venituri e clar ca el va baga urgent in faliment tot ce a mai ramas din micile afaceri, intrucat nu le mai recunoaste acestora nicio cheltuiala. Daca firmele care au supravietuit impozitului lui Pogea, mai aveau o speranta, aceasta este anulata de noul impozit pe veniturile microintreprinderilor.

  Impozitul pe terenul agricol (ca nu e pe venit, practic e o majorare de impozit pe teren) este practic o taxa aplicata iobagilor, care va accentua pauperizarea acestora si ramanerea in Evul Mediu a satului romanesc.

 10. Singura sansa de salvare la un impozit de 3% ramine tot evaziunea fiscala. Impozitul acesta este cam periculos pentru buget pentru ca firma X nu mai inregistreaza cheltuieli, deoarece taxa este obligat 3% din venituri si nu mai are rost sa le inregistreze. Aceste cheltuieli pentru alta companie Y fiind venituri nici ea nu le inregistreaza pentru ca X nu este interesata sa ceara factura. Automat cele doua firme vor face „evaziune fiscala” in beneficiu propriu. Amplificat la nivel national rezulta ca cei 3% vor ajunge poate0.01% in realitate, ca sa nu zicem 0 impozit la bugetul statului. Se vede clar ca guvernul isi pierde timp sa modifice o lege cam degeaba, pentru ca firmele vor face ce stiu ele mai bine ca sa supravietuiasca; „EVAZIUNE FISCALA”. Si statul o sa ia tot praful de pe toba. Este o modificare a codului fiscal inutila. Mai simplu este sa faca concedieri masive in sectorul bugetar si sa-l transforme in mediu privat.

  PS
  De trei saptamini ANAF imi trimite tot felul de decizii de impunere pentru perioade in care societatea nu avea angajati. Calculatoarele ANAF arata contrariul a ce a ce a facut compania si se bat cap in cap cu raportarile din declaratiile trimestriale sau bilanturile depuse la ei. Culmea este ca cei de la Vilcea, care ne tot incarca pe baza unui soft istet inventat de socialistii lui Traian Basescu nu stiu ca la ANAF, daca mergi si faci contestatie esti verificat la singe, apoi se fac corecturile de rigoare. Practic desi societatea a fost verificata si paraverificata apar tot felul de impozite si taxe neplatite la timp plus accesoriile de rigoare din aceasi perioada supusa controlului. Si ANAF vrea totusi sa-mi execute contul curent pe cifre inventate, demonstrind clar ca nu au nici o evidenta reala a colectarilor sau a firmelor verificate chiar de el!
  Pentru ca hotiile guvernelor comuniste nu se mai termina si nu se pune capat furaciunilor din buzunarele firmelor nu pot decit sa chem ANAF-ul la instanta si sa ma judec cu el. Pina imi da instanta dreptate, STATUL se foloseste bine mersi de banii care mi i-a luat cu japca din cont, apoi imi spune senin ca nu-mi da banii datorati, ci se compenseaza cu impozitele si taxele pe care le inregistreaza firma ulterior. Si ca mine sint mii de firme in Ro. Si atunci cum sa nu faci „evaziune fiscala” si sa-i lasi pe socialisti fara bani de buzunare?

  Pun mereu evaziune fiscala intre ghilimele, deoarece STATUL imi fura cu japca banii produsi de mine in mod legal. Cu banii mei fac ce vreau si daca eu decid ca nu trebuie sa ofer nici un leu trintorilor socialisti din Ro, nu trebuie sa dau bani la impozite si taxe ca asa vor ei. Nu consider ca fac evaziune fiscala, ci spun clar ca sint furat de o gasaca de hoti, carora nu le place sa munceasca, dar conduc Romania traind din banii mei si aruncind posmagi sa manince celor care i-au votat.

  Recomand cu incredere „EVAZIUNE FISCALA” pina cind statul roman conceput in forma actuala va disparea si se va naste un stat nou capitalist, lipsit de cersetorii socialisti!

  @ livia
  Doamna,
  Sinteti de acord sa va bateti cu guvernul si sa aparati firmele de abuzurile facute de acesta prin intermediul ANAF-ului? Sau din principiu dumneavoastra nu doriti sa discutati cu un securist ca mine si imi merit soarta, alaturi de alte mii de firme din Ro?

 11. M-a surprins profund neplacut gradul de pupincurism pe care il afiseaza Dan Ostahie cu orice putere, de orice culoare ar fi ea. E de acord cu absolut orice politica guvernamentala, cu orice crestere de taxa, cu orice subjugare de sclavi, orice, si scoate pe gura niste teorii hilare in care nici el nu crede.

 12. O mega- ESCROCHERIE la buzunar este taxa impusa companiilor energetice, care va fi imputata de acestea consumatorilor prin preturi umflate. Ponta nu numai ca va incasa taxa ci si TVA pe aceste preturi umflate. Influenta la buzunar va fi maxima.

 13. Impozitul pe venitul microinteprinderilor va insemna faliment total pentru tot ce mai misca din micile afaceri, pentru ca nu mai poti deduce nimic, iar marjele de profit, reduse nu-ti permit in niciiun caz sa lucrezi in castig.

  Ca sa iesi in castig cu acest impozit trebuie sa ai o marja de profit de 40-50%, altfel pierzi bani la greu !!!

  Cine mai lucreaza asa profitabil in RO in conditii de criza ???

 14. Noua taxa aplicata companiilor energetice e impozitare mascata a populatiei pentru ca oamenii vor trebui sa achiite de acum incolo facturi umflate – odata calendarul de liberalizare a preturilor la energie si gaze, apoi aceasta taxa, apoi TVA baban, de 24% aplicate la aceste preturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: