Mediafax anunta ca Dan Voiculescu a demisionat din Senat


Potrivit agentiei de presa Mediafax (http://m.mediafax.ro/politic/dan-voiculescu-a-demisionat-din-senat-10526203), Dan Voiculescu a demisionat din Senat.

Mutarea vine la mai putin de doua saptamani de la depunerea juramantului de senator (cu intarziere) si poate fi interpretata ca o noua modalitate de tergiversare a procesului de justitie.

Dan Voiculescu avea termen in dosarul ICA pe data de 31 ianuarie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Demsionand, dosarul lui pleaca de la ICCJ la tribunal.

Oare cei care l-au pus pe listele USL dupa ce in toamna trecuta Voiculescu si-a dat demisia din acelasi motiv – tergiversarea dosarului- stiau de la inceput treaba asta? Eu cred ca da. Inclusiv premierul domnului Basescu.

O singura mirare mai am: de ce nu a motivat demisia domnul Voiculescu prin faptul ca FMI nu a acceptat trompeta aia de propunere, cu TVA redus pentru alimente, dar la producator ­čÖé

P.S. Acum nu mai suntem toti – ar putea spune domnul Voiculescu. Prin urmare pentru colegiul in care a candidat, se vor face alegeri anticipate? Daca da, ma intreb daca nu cumva domnul Voiculescu va candida din nou la aceste alegeri anticipate, in preajma unui nou termen – de data aceasta la tribunalul Bucuresti… ­čÖéCategories: Stiri

Tags: , , ,

8 replies

 1. A demisionat ca a prins el vreun pont spre mai bine ,..nu din prea multa cinste sau ca s-ar fi speriat ca il salta si sa nu pateze fatza preacinstitilor colegi…Eheeee inca n-a gatat nici banii ,nici rezervele de influente pe care le are….

 2. Nici o problema. Un complet de judecatori impartiali si neaserviti politic vor judeca dosarul ICA,astfel Dan Voiculescu va avea parte de o judecata dreapta neinfluientata de ordinele politruc basiste de care asculta doar COMPLETUL NEGRU/GESTAPOVIST de la ICCJ, cel care da condamnari cu inchisoarea fara sa existe si vinovatie, asa cum a fost si cazul expremierului Adrian Nastase.

  Ce s-a intamplase la ICCJ.La momentul ├«n care a fost sesizat─â ICCJ, termenul stabilit aleatoriu a fost de 25 aprilie 2013 ┼či a c─âzut la completul de trei judec─âtori format din Ioana Bogdan, Cristina Rotaru ┼či Ionu┼ú Matei, considerat “completul negru” de la instan┼úa suprem─â ├«n urma pedepselor aspre pe care le d─â.

  Potrivit practicii, ar fi trebuit ca dosarul s─â fie repartizat la completul ICCJ ce a fost ├«nvestit ini┼úial (├«n 2009-n.r.), pentru continuitate, respectiv la completul condus de judec─âtoarea Corina Jijie, ├«mpreun─â cu Lavinia Lefterache ┼či Mariana Ghena, ├«ns─â conducerea instan┼úei supreme a decis altfel.

  Judec─âtorii instan┼úei supreme au admis ├«n 16 ianuarie 2013 o cerere f─âcut─â de procurorii anticorup┼úie prin care solicitau judec─âtorilor preschimbarea termenului de judecare, stabilit ini┼úial pentru 25 aprilie 2013.Concret, Direc┼úia Na┼úional─â Anticorup┼úie (DNA) a ar─âtat c─â durata stabilit─â pentru ├«nceperea judec─â┼úii ├«n acest caz este prea mare ┼či astfel au cerut acordarea unui termen mai recent pentru ├«nceperea dezbaterilor.La ├«nceputul lunii decembrie 2008, pre┼čedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis ├«n judecat─â, al─âturi de alte 12 persoane, ├«n dosarul privind privatizarea Institutului de Cercet─âri Alimentare, instan┼úa competent─â a judeca fiind atunci Tribunalul Bucure┼čti.

  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

  Dan Voiculescu, ac┼úionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu ┼či Compania (Grivco) SA Bucure┼čti, membru al Adun─ârii Generale a Ac┼úionarilor (AGA) ┼či al Consiliului de Administra┼úie (CA) al Institutului de Chimie Alimentar─â, membru al AGA ┼či director general al SC Bioprod SA Bucure┼čti, este acuzat de “folosire, de c─âtre o persoan─â care ├«ndepline┼čte o func┼úie de conducere ├«ntr-un partid, a influen┼úei ┼či autorit─â┼úii date de aceast─â calitate ├«n scopul de a ob┼úine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite ┼či sp─âlare de bani, ambele ├«n form─â continuat─â”.

  Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

  Al─âturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis ├«n judecat─â ┼či pe Corneliu Popa, C─ât─âlin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Panti┼č, Vlad Nicolae S─âvulescu, Marian Gheorghe Domni┼čoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene ┼či Flavius Adrian Pop. To┼úi ace┼čtia sunt acuza┼úi de complicitate la stabilirea, cu inten┼úie, a unei valori diminuate fa┼ú─â de cea real─â a bunurilor apar┼úin├ónd agen┼úilor economici la care statul este ac┼úionar, comis─â ├«n ac┼úiunea de privatizare ├«n scopul ob┼úinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, ├«n form─â continuat─â.

  Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general ┼či membru al AGA ┼či, ulterior, al CA al ICA SA Bucure┼čti. El este acuzat ┼či de abuz ├«n serviciu contra intereselor publice, precum ┼či de fals ├«n ├«nscrisuri sub semn─âtur─â privat─â.

  ├Än 3 martie 2009, Tribunalul Bucure┼čti ┼či-a declinat competen┼úa de a judeca acest caz, ├«ntruc├ót Voiculescu ob┼úinuse un mandat de senator ├«n urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.

  Inca odata Dan Voiculescu scapa din ghiarele completului negru ppolitizat al lui Basescu de la ICCJ.Vai de a justitie romana.

 3. Cand un infractor face jocuri mafiote si-n justie ,unii santajabili judecatori isi pierd demnitatea.Judec─âtorii care l-au condamnat pe N─âstase, ÔÇťr─âspl─âti╚ŤiÔÇŁ de B─âsescu.To╚Ťi magistra╚Ťii care au f─âcut parte din completul care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian N─âstase ├«n dosarul ÔÇťTrofeul Calit─â╚ŤiiÔÇŁ, au fost promova╚Ťi ├«n Completele penale de 5 judec─âtori ale ├Änaltei Cur╚Ťi de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie. scrie Lumea Justi╚Ťiei. Promovarea magistra╚Ťilor a fost posibil─â gra╚Ťie unei legi ÔÇťcu dedica╚ŤieÔÇŁ, promulgat─â de pre╚Öedintele Traian B─âsescu, ├«n anul 2010, prin care se d─â dreptul conducerii ICCJ s─â stabileasc─â, la ├«nceputul fiec─ârui an, judec─âtorii care vor asigura componen╚Ťa Completelor penale de 5 judec─âtori.Pre╚Öedinta ╚Öi vicepre╚Öedinta ├ÄCCJ, judec─âtoarea Livia Stanciu, respectiv judec─âtoarea Rodica Aida Popa, au decis, ├«n urm─â cu c├óteva zile, ca judec─âtorii Ioana Bogdan (fosta consilier─â a lui Daniel Morar pe c├ónd acesta era ╚Öeful DNA), Cristina Rotaru ╚Öi Ionu╚Ť Matei s─â fac─â parte din Completele penale de 5, pentru anul 2013. To╚Ťi cei trei magistra╚Ťi promova╚Ťi la ├«nceputul acestui an au f─âcut parte din completul care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian N─âstase ├«n dosarul ÔÇ×Trofeul Calit─â╚ŤiiÔÇŁ. Bogdan, Rotaru ╚Öi Matei sunt magistra╚Ťii care au decis c─â N─âstase trebuie s─â isp─â╚Öeasc─â doi ani de deten╚Ťie ├«ntruc├ót reprezint─â ÔÇ×etalonul corup╚Ťiei ├«n Rom├óniaÔÇŁ, de╚Öi aceea╚Öi judec─âtori recuno╚Öteau ├«n motivare c─â nu exist─â probe directe de comitere a unor fapte de corup╚Ťie.├Än urma deciziei ╚Öefelor de la ├ÄCCJ ╚Öi potrivit competen╚Ťelor legale, magistra╚Ťii promova╚Ťi ├«n Completele penale din 5, inclusiv ╚Öi cei trei care au f─âcut parte din completul care a judecat la fond dosarul ÔÇťTrofeul Calit─â╚ŤiiÔÇŁ, vor avea ultimul cuv├ónt ├«n recursurile ├«mpotriva sentin╚Ťelor emise de Completele penale de 3 judec─âtori, ├«n cazurile cu parlamentari, mini╚Ötrii ╚Öi magistra╚Ťi. Situa╚Ťia creat─â a fost posibil─â datorit─â Legii 202/2010, cunoscut─â ╚Öi ca ÔÇťlegea micii reformeÔÇŁ, care d─â dreptul ╚Öefelor ├ÄCCJ de a stabili cu de la sine putere, la ├«nceputul fiec─ârui an, componen╚Ťa Completelor de 5. Legea a fost preg─âtit─â de fostul ministrul al Justi╚Ťiei C─ât─âlin Predoiu ╚Öi promulgat─â de pre╚Öedintele Traian B─âsescu ├«n 2010.
  Ori, ├«n baza acestor considerente, nu este de mirare c─â zilele trecute, ├«ntr-un dosar ├«n care Adrian N─âstase a ├«naintat o contesta╚Ťie ├«n anulare ├«mpotriva hot─âr├órilor sale de condamnare din ÔÇ×Trofeul Calit─â╚ŤiiÔÇŁ, tocmai pentru c─â s-au antepronun╚Ťat ├«n cauz─â, judec─âtoarele Ioana Bogdan ╚Öi Cristina Rotaru, nimerite ├«n Completul penal de 5 condus de Rodica Aida Popa, au f─âcut cereri de ab╚Ťinere, care le-a fost respins─â ├«n mod abuziv.Potrivit site-ului lumea justitiei ” ÔÇťse poate afirma c─â exist─â interese majore ca anumite persoane s─â fie men╚Ťinute ├«n aceste complete penale care decid ├«n orice dosar cu politicieni, complete conduse de ╚Öefele Inaltei Cur╚Ťi, numite personal ├«n func╚Ťii de Traian B─âsescu dup─â o ├«nt├ólnire de tain─â ╚Öi sf─âtuire, la Cotroceni, la o cafea, cu judec─âtorii Pandrea ╚Öi Lupa╚ÖcuÔÇŁ

  Controlul asupra marilor dosare care ar putea fi exercitat prin ╚Öefele ├Änaltei Cur╚Ťi, creat─â de prerogativele Legii 202/2010, nu poate fi stopat dec├ót printr-o nou─â lege, ini╚Ťierea proiectului unei astfel de m─âsuri legislative revenind ├«n sarcina ministrului Justi╚Ťiei.

 4. Domnule Soviani,

  Trompeta aia de propunere a lui Voiculescu era o beshina, o fumigena care sa abata atentia publicului de la subiectul principal “zanganitul de catuse”..

  Se poarta fumigenele in aceste zile ca poporul sa fie anesteziat si sa nu poata calcula corect crima care i se pregateste la buzunar.

  • draga llivia,da ce vehementa esti muica. cam mirosi a laptic pe botic,o fi de la motan?o fi direct boticul motanului?lasa-ne ca ne plictisesti.poate nu ai inteles pdl=usl=cacamare=jaf pe fata si noi nu ii mai vrem pe nici unii.lasa-ne si du-te pe site-ul antena 3,aici e un site liber de cei ca tine

   • Nu am nici o treaba cu nimeni,dar asemeni altor oameni vreau sa ajung la radacina lucrurilor pentru a nu fi victima celei mai abjecte manevre securist basiste ,culpabilizarea tuturor .Pana una alta Dan Voiculescu nu este judecat si beneficiaza ca oricare alt cetatean de prezumtia de nevinovatie.
    In ceea ce priveste profesionalismul si verticalitatea Antenei3 aceasta nu poate fi contestata de nimeni.De fapt ura infractorului,inca nejudecat, Basescu Traian si ai compliclor lui s e indreapta nu spre Dan Voiculescu ci spre Antena3.

 5. @ livia
  De asta data va felicit. Ati reusit sa va iuati de batrinul Felix, care acum e membru USL. Bravo! E semn ca totusi, daca stati si va ginditi la rece, veti ajunge la aceasi concluzie cu a turturor romanilor pe care @ augustin a postat-o cu multa delicatete.
  Bine este daca incepeti sa va vindecati de comunism. E semn bun! Eu nu va vreau pe site la Antena3. Stati cu noi aici pentru decomunizare. Va va prinde bine pentru tot restul vietii. Sa fie intr-un ceas bun!

  PS
  Nu va fie frica comunismul pica!

 6. Televiziunile vorbesc vag de ce mai face FMI pe la Bucuresti. Se pare ca Ponta si USL-ul lui au luat o mare teapa de la FMI. Banii pentru pensii si salariile bugetarilor pot sa ramina bine mersi pe la Washington. FMI nu mai crede in guvernarea Ponta desi i-a oferit sansa condamnatului la moarte: sa scape de furia populara daca privatizeaza intreprinderile de stat, daca lichideaza intreprinderile de stat nerentabile, daca concediaza bugetari, cam 120 000 si inca vreo 600 000 din intreprinderile de stat falimentare, etc Clauzele acordului cu FMI nu prea au fost respectate desi USL bintuie pe la putere de aproape un an. Si chiar le vor incalca din nou, chiar daca au cerut citeva luni sa mai repare ce nu s-a facut de atita timp. Spera ca se vor salva invinovatind FMI-ul cum o tot fac de o perioada buna de timp, pentru ca FMI a spus clar adevarul poporului roman, care sint problemele din Ro si cum trebuie rezolvate. Romanii inteleg mai bine acum ca politrucii din Ro il fura si trebuie sa le achite furaciunile: ca FMI vrea banii inapoi si guvernul trebuie sa privatizeze mocca orice ca sa achite imprumuturile facute de colegul de lupta impotriva binelui natiei lor, comunistul si securistul Traian Basescu si PDL-ul lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: