Mediafax anunta ca Dan Voiculescu a demisionat din Senat


Potrivit agentiei de presa Mediafax (http://m.mediafax.ro/politic/dan-voiculescu-a-demisionat-din-senat-10526203), Dan Voiculescu a demisionat din Senat.

Mutarea vine la mai putin de doua saptamani de la depunerea juramantului de senator (cu intarziere) si poate fi interpretata ca o noua modalitate de tergiversare a procesului de justitie.

Dan Voiculescu avea termen in dosarul ICA pe data de 31 ianuarie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Demsionand, dosarul lui pleaca de la ICCJ la tribunal.

Oare cei care l-au pus pe listele USL dupa ce in toamna trecuta Voiculescu si-a dat demisia din acelasi motiv – tergiversarea dosarului- stiau de la inceput treaba asta? Eu cred ca da. Inclusiv premierul domnului Basescu.

O singura mirare mai am: de ce nu a motivat demisia domnul Voiculescu prin faptul ca FMI nu a acceptat trompeta aia de propunere, cu TVA redus pentru alimente, dar la producator 🙂

P.S. Acum nu mai suntem toti – ar putea spune domnul Voiculescu. Prin urmare pentru colegiul in care a candidat, se vor face alegeri anticipate? Daca da, ma intreb daca nu cumva domnul Voiculescu va candida din nou la aceste alegeri anticipate, in preajma unui nou termen – de data aceasta la tribunalul Bucuresti… 🙂Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

8 răspunsuri

 1. A demisionat ca a prins el vreun pont spre mai bine ,..nu din prea multa cinste sau ca s-ar fi speriat ca il salta si sa nu pateze fatza preacinstitilor colegi…Eheeee inca n-a gatat nici banii ,nici rezervele de influente pe care le are….

 2. Nici o problema. Un complet de judecatori impartiali si neaserviti politic vor judeca dosarul ICA,astfel Dan Voiculescu va avea parte de o judecata dreapta neinfluientata de ordinele politruc basiste de care asculta doar COMPLETUL NEGRU/GESTAPOVIST de la ICCJ, cel care da condamnari cu inchisoarea fara sa existe si vinovatie, asa cum a fost si cazul expremierului Adrian Nastase.

  Ce s-a intamplase la ICCJ.La momentul în care a fost sesizată ICCJ, termenul stabilit aleatoriu a fost de 25 aprilie 2013 şi a căzut la completul de trei judecători format din Ioana Bogdan, Cristina Rotaru şi Ionuţ Matei, considerat „completul negru” de la instanţa supremă în urma pedepselor aspre pe care le dă.

  Potrivit practicii, ar fi trebuit ca dosarul să fie repartizat la completul ICCJ ce a fost învestit iniţial (în 2009-n.r.), pentru continuitate, respectiv la completul condus de judecătoarea Corina Jijie, împreună cu Lavinia Lefterache şi Mariana Ghena, însă conducerea instanţei supreme a decis altfel.

  Judecătorii instanţei supreme au admis în 16 ianuarie 2013 o cerere făcută de procurorii anticorupţie prin care solicitau judecătorilor preschimbarea termenului de judecare, stabilit iniţial pentru 25 aprilie 2013.Concret, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a arătat că durata stabilită pentru începerea judecăţii în acest caz este prea mare şi astfel au cerut acordarea unui termen mai recent pentru începerea dezbaterilor.La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, instanţa competentă a judeca fiind atunci Tribunalul Bucureşti.

  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

  Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de „folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată”.

  Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

  Alături de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop. Toţi aceştia sunt acuzaţi de complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în acţiunea de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

  Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti. El este acuzat şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

  În 3 martie 2009, Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa de a judeca acest caz, întrucât Voiculescu obţinuse un mandat de senator în urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.

  Inca odata Dan Voiculescu scapa din ghiarele completului negru ppolitizat al lui Basescu de la ICCJ.Vai de a justitie romana.

 3. Cand un infractor face jocuri mafiote si-n justie ,unii santajabili judecatori isi pierd demnitatea.Judecătorii care l-au condamnat pe Năstase, “răsplătiți” de Băsescu.Toți magistrații care au făcut parte din completul care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul “Trofeul Calității”, au fost promovați în Completele penale de 5 judecători ale Înaltei Curți de Casație și Justiție. scrie Lumea Justiției. Promovarea magistraților a fost posibilă grație unei legi “cu dedicație”, promulgată de președintele Traian Băsescu, în anul 2010, prin care se dă dreptul conducerii ICCJ să stabilească, la începutul fiecărui an, judecătorii care vor asigura componența Completelor penale de 5 judecători.Președinta și vicepreședinta ÎCCJ, judecătoarea Livia Stanciu, respectiv judecătoarea Rodica Aida Popa, au decis, în urmă cu câteva zile, ca judecătorii Ioana Bogdan (fosta consilieră a lui Daniel Morar pe când acesta era șeful DNA), Cristina Rotaru și Ionuț Matei să facă parte din Completele penale de 5, pentru anul 2013. Toți cei trei magistrați promovați la începutul acestui an au făcut parte din completul care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calității”. Bogdan, Rotaru și Matei sunt magistrații care au decis că Năstase trebuie să ispășească doi ani de detenție întrucât reprezintă „etalonul corupției în România”, deși aceeași judecători recunoșteau în motivare că nu există probe directe de comitere a unor fapte de corupție.În urma deciziei șefelor de la ÎCCJ și potrivit competențelor legale, magistrații promovați în Completele penale din 5, inclusiv și cei trei care au făcut parte din completul care a judecat la fond dosarul “Trofeul Calității”, vor avea ultimul cuvânt în recursurile împotriva sentințelor emise de Completele penale de 3 judecători, în cazurile cu parlamentari, miniștrii și magistrați. Situația creată a fost posibilă datorită Legii 202/2010, cunoscută și ca “legea micii reforme”, care dă dreptul șefelor ÎCCJ de a stabili cu de la sine putere, la începutul fiecărui an, componența Completelor de 5. Legea a fost pregătită de fostul ministrul al Justiției Cătălin Predoiu și promulgată de președintele Traian Băsescu în 2010.
  Ori, în baza acestor considerente, nu este de mirare că zilele trecute, într-un dosar în care Adrian Năstase a înaintat o contestație în anulare împotriva hotărârilor sale de condamnare din „Trofeul Calității”, tocmai pentru că s-au antepronunțat în cauză, judecătoarele Ioana Bogdan și Cristina Rotaru, nimerite în Completul penal de 5 condus de Rodica Aida Popa, au făcut cereri de abținere, care le-a fost respinsă în mod abuziv.Potrivit site-ului lumea justitiei ” “se poate afirma că există interese majore ca anumite persoane să fie menținute în aceste complete penale care decid în orice dosar cu politicieni, complete conduse de șefele Inaltei Curți, numite personal în funcții de Traian Băsescu după o întâlnire de taină și sfătuire, la Cotroceni, la o cafea, cu judecătorii Pandrea și Lupașcu”

  Controlul asupra marilor dosare care ar putea fi exercitat prin șefele Înaltei Curți, creată de prerogativele Legii 202/2010, nu poate fi stopat decât printr-o nouă lege, inițierea proiectului unei astfel de măsuri legislative revenind în sarcina ministrului Justiției.

 4. Domnule Soviani,

  Trompeta aia de propunere a lui Voiculescu era o beshina, o fumigena care sa abata atentia publicului de la subiectul principal „zanganitul de catuse”..

  Se poarta fumigenele in aceste zile ca poporul sa fie anesteziat si sa nu poata calcula corect crima care i se pregateste la buzunar.

  • draga llivia,da ce vehementa esti muica. cam mirosi a laptic pe botic,o fi de la motan?o fi direct boticul motanului?lasa-ne ca ne plictisesti.poate nu ai inteles pdl=usl=cacamare=jaf pe fata si noi nu ii mai vrem pe nici unii.lasa-ne si du-te pe site-ul antena 3,aici e un site liber de cei ca tine

   • Nu am nici o treaba cu nimeni,dar asemeni altor oameni vreau sa ajung la radacina lucrurilor pentru a nu fi victima celei mai abjecte manevre securist basiste ,culpabilizarea tuturor .Pana una alta Dan Voiculescu nu este judecat si beneficiaza ca oricare alt cetatean de prezumtia de nevinovatie.
    In ceea ce priveste profesionalismul si verticalitatea Antenei3 aceasta nu poate fi contestata de nimeni.De fapt ura infractorului,inca nejudecat, Basescu Traian si ai compliclor lui s e indreapta nu spre Dan Voiculescu ci spre Antena3.

 5. @ livia
  De asta data va felicit. Ati reusit sa va iuati de batrinul Felix, care acum e membru USL. Bravo! E semn ca totusi, daca stati si va ginditi la rece, veti ajunge la aceasi concluzie cu a turturor romanilor pe care @ augustin a postat-o cu multa delicatete.
  Bine este daca incepeti sa va vindecati de comunism. E semn bun! Eu nu va vreau pe site la Antena3. Stati cu noi aici pentru decomunizare. Va va prinde bine pentru tot restul vietii. Sa fie intr-un ceas bun!

  PS
  Nu va fie frica comunismul pica!

 6. Televiziunile vorbesc vag de ce mai face FMI pe la Bucuresti. Se pare ca Ponta si USL-ul lui au luat o mare teapa de la FMI. Banii pentru pensii si salariile bugetarilor pot sa ramina bine mersi pe la Washington. FMI nu mai crede in guvernarea Ponta desi i-a oferit sansa condamnatului la moarte: sa scape de furia populara daca privatizeaza intreprinderile de stat, daca lichideaza intreprinderile de stat nerentabile, daca concediaza bugetari, cam 120 000 si inca vreo 600 000 din intreprinderile de stat falimentare, etc Clauzele acordului cu FMI nu prea au fost respectate desi USL bintuie pe la putere de aproape un an. Si chiar le vor incalca din nou, chiar daca au cerut citeva luni sa mai repare ce nu s-a facut de atita timp. Spera ca se vor salva invinovatind FMI-ul cum o tot fac de o perioada buna de timp, pentru ca FMI a spus clar adevarul poporului roman, care sint problemele din Ro si cum trebuie rezolvate. Romanii inteleg mai bine acum ca politrucii din Ro il fura si trebuie sa le achite furaciunile: ca FMI vrea banii inapoi si guvernul trebuie sa privatizeze mocca orice ca sa achite imprumuturile facute de colegul de lupta impotriva binelui natiei lor, comunistul si securistul Traian Basescu si PDL-ul lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: