Emisiunea cu Dorin Ghidiu (3 aprilie 2013)


Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa fiu atat de prompt pe cat mi-am dorit, postez AICI si ACUM emisiunea de miercuri, 3 aprilie 2013, realizata impreuna cu Dorin Ghidiu – investitor pe pietele internationale.

Inaintea de a va invita sa urmariti cele 3 parti ale emisiunii, va marturisesc ca este unul dintre cele mai bune 3 interviuri cu Dorin Ghidiu. Dorin a dezvoltat o noua teorie, potrivit careia bancile centrale se substituie din ce in ce mai mult capitalului privat – in interiorul bancilor comerciale. Si ca bancile centrale vor dicta intr-o buna masura ceea ce se va intampla cu politicienii/electoratul din diversele state ale lumii.

Vizionare placuta!

Partea I:

Partea II:

Partea a III-a:

 Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

32 de răspunsuri

 1. Nu se poate vedea videoclipul 2.

 2. Domnul Ghidiu greseste prezentind astfel situatia.
  Pe vremea Impuscatului, comunistii cereau oamenilor sa-si modifice filozofia de viata, apelind la constiinta. In realitate aici e vorba de acceptarea existentei lui Dumnezeu. Acesta ii face pe oameni liberi si diferiti unul de celalat. Nefiind toti oamenii la fel, nu se poate vorbi de socialism, pentru ca e o simpla GOGOASA.
  Depinde cum isi folosesc oamenii libertatea. Daca poporului politicienii le spun: Alegeti-ne pe noi pentru ca nu trebuie sa munciti toti, ci numai fraierii, de la care vom lua prin impozite si taxe si va vom da voua care ardeti gazul banii lor, atunci, oamenii, avind o fire lenesa se vor gindi ca e o inventie „sanatoasa” sa traiasca pe spinarea altora.
  Ce nu inteleg comunistii, nici bancile centrale sau domnul Ghidiu este ca socialismul (comunismul la noi) a cazut pentru simplul motiv ca nimeni din cei impozitati nu sint oameni fraieri si nu vor accepta sa fie sclavii puturosilor. Pe vremea lui Ceasca si cei destepti, care puteau face ceva, nu-si mai doreau sa stea pe panoul cu fruntasi in munca socialista si se prefaceau ca nu pot munci sau nu pot gindi, beneficiind si ei de „binefacerile” comunismului, luind de la cei care munceau cu sirg si credeau cu inima curata in utopiile si minciunile comuniste.
  Acum bancile gresesc pentru ca nu iau bani de la lenesi (astia nu au bani, ca nu au, pur si simplu), ci fura banii tot a celor care muncesc, a intreprinzatorilor privati. Bancile acum gresesc ca s-au unit cu politicul in speranta ca vor deposeda cu forta de averile lor pe cei harnici. Acestia isi vor retrage banii din banci si vor face afaceri bine mersi, fara sa mai tranziteze banii prin conturi bancare. Va venii STATUL cu legi dure care sa pedepseasca „evaziunea fiscala”? Care „evaziune fiscala” ca ea nu e facuta intreprinzatori? E doar suportatata si impusa cu forta lor! E tot o gogoasa inventata de bugetari (lenesi , puturosi si incapabili sa traiasca pe cont propriu). In sensul acesta da, lumea se va „schimba” Nimeni nu va mai vrea sa faca afaceri „albe” si vor prefera sa faca puscarie sau sa plece in tarile unde comunismul e decretat drept crima impotriva umanitatii. China la ora actuala da lectii dure de capitalism SUA si UE, asa ca nu vad despre ce socialism se mai vorbeste in China?
  Nu prin constiinta se va schimba lumea. Lenesii, cei cu idei de stinga, nu au un creier suficient de dezvoltat ca sa isi ia viata in propriile miini. Ei vor sa traiasca pe spatele celor care au si isi fac mila cu ei dindu-le de pomana. Drama este ca acest gen de oameni au tot felul de placeri animalice, asa ca sexul e principala lor preocupare si realizare, facind un numar mare de copii. Populatia acum e intr-un dezechilibru demografic. Numarul lenesilor (prostilor) e mai mare decit al celor destepti si vor vota mereu cu politicieni care fac promisiuni de stinga. Singura sansa de scapare e acesta criza mondiala. Ea va genera o foamete cumplita prin care numarul prostilor se va reduce substantial. Cind echilibrul demografic se va schimba, atunci cei care muncesc si vor sa fie liberi vor fi numeric mai multi decit sarantocii si vor trai dupa principii de dreapta, dar nu vor mai accepta existenta acestei clase exploatatoare a politicienilor si a bugetarilor.
  Orice om de afaceri stie ca afacerea lui merge indiferent de prezenta sau nu a „STATULUI” in afacerea lui. Gogoasa oferita de politicieni ca STATUL face si drege in folosul oamenilor de afaceri sau a poporului nu mai tine, nu o mai crede nimeni, nici chiar cei cu idei de stinga beneficiari de drept al acestei gogosi! Si atunci de ce trebuie sa mai intretina STATUL cu impozite si taxe?. Economia a devenit mondiala si PIATA LIBERA a triumfat ca de obicei.
  Fara PIATA LIBERA care este ceva pur naturala, nascuta odata cu munca oamenilor, economia nu va merge niciodata si se va scufunda. Nu cred ca ne indreptam spre un socialism pe urmatorii 100 de ani, dimpotriva, vom ajunge la cel mai salbatic si mai pur capitalism si asta pentru ca omul, inainte de a fi om este un animal.

  • Nu te mai spala in cap cu giurgea. Pastreaza-l pe dumnezeu ca pare sa-ti faca bine in plan psihologic, mai ales ca inca nu te-ai sinucis pana acum, dar lasa-l pe giurgea cu china lui „capitalista”.

   Baiatul ala e la cativa pasi de marele rahat. 🙂

 3. Foarte interesanta emisiunea,

  Se vede ca lui Ghidiu i-a placut foarte mult Alvin Toffler…. E clar ca trebuie o noua structura economica dar aceasta nu va aparea peste noapte, iar „lenevirea populatiei” de care vorbeste Ghidiu are legatura cu stagnarea economica, in sensul ca, daca oamenii ar deveni harnici peste noapte, ei nu ar avea un sistem in care sa-si valorifice harnicia.

  Dl. Ghidiu a refuzat sa identifice interventia BCE la nivelul guvernelor statelor UE drept un inceput de dictatura financiara si fiscala… asa cum pare sa fie.

  In acelasi timp, epuizarea actualei structuri economice e completata din plin de putreziciune financiara si bancara maxime – respectiv „epoca tehnologica” de care vorbeste Ghidiu nu a adus neaparat progres economic, direct proportional ci inglodare in datorii si imbogatirea pe masura a unor escroci financiari-bancari, care poate e si cauza „lenevirii populatiei”

  Mie greu sa cred ca poate pica din cer o noua structura economica care sa se suprapuna peste putregaiul financiar si coruptia de la nivelul guvernelor si corporatiilor.

  In privinta Ciprului, e clar ca bancile nu mai dau faliment dupa vechiul model ci dupa unul nou, in care jmecherii retrag primii si clientii la urma, daca mai raman bani, fapt care consolideaza ideea de piramida financiara. In mod normal, nimeni nu ar fi dispus sa-si riste capitalul in astfel de „reguli ale jocului”.

  O importanta componenta a schemei Ponzi este austeritatea populatiei, dublata de risipa statului, respectiv daca cetatenii au strans cureaua la credite, se imprumuta statul pentru ei si ei platesc rata la credite prin impozite si taxe din ce in ce mai mari…. Cine mai pune botul la astfel de ajustari, in favoarea bancilor? De asta a devenit, brusc, poporul „de stanga”… pentru ca ceva in sistem nu se leaga.

 4. Se poate sa avem si ultima emisiune cu Florin Citu? Si el parca spunea acolo ceva de socialism… imi pare rau ca n-am reusit sa o vad in intregime.
  Multzu!

  Referitor la emisiunea cu Dorin, intr-adevar a fost una de referinta sau cum ziceti Dvs. una din cele mai bune!

 5. Isarescu a facut n demonstratii din 2008 incoace cum poate manipula deciziile politrucilor prosti… din curs.

  Controlul „agenturilor” financiare asupra politrucilor prosti iarasi nu reprezinta vreo… revelatie.

  Intr-adevar, bancile centrale au salvat sistemul in forma actuala, parazitaro-profitoare… dar numai pentru moment. 🙂

  Politicienii „ordinari” gen Beppe Grillo le-ar rade in nas bancarzilor prosti si amenintarilor lor de 2 bani.

 6. Nu se poate spune ca bancile centrale au salvat sistemul decat (poate) de la o prabusire rasunatoare. Sistemul financiar-bancar-fiscal se scalda in aceeasi mocirla de la inceputul crizei, doar s-au mai deschis niste supape pe ici pe colo.

  Toata lumea vorbeste de diverse crize, mai putin de cea a putregaiului principal – rostogolirea datoriilor si aruncarea lor dintr-un buzunar intr-altul, cei din urma care raman „Popa Prostul” fiind investitorii mici-medii, de buna credinta.

  Daca in Cipru, sa spunem, poate nu e o paguba foarte mare in buzunarul celor cu milioane de euro, e desigur o paguba catastrofala in buzunarul celor care au putin peste 100.000 de euro, care nu e o suma de spart gura targului (e pretul a doua apartamente bolsevice din Romania).

  Eu cred ca ne furam puternic caciula cu sindicalizarea pierderilor din banci sau de la nivelul guvernelor. Grosul influentei dezastruoase la buzunar se concentreaza la masele de jos, atat prin impozite si taxe cat si prin nationalizari de depozite.

  Nu prea mai arata a capitalism ceea ce se petrece…

 7. @ aristotelcostel
  Nu stiu cu ce te ocupi in Romanica, dar cred ca orice intreprinzator privat a ajuns la o parte din concluziile lui Giurgea, nu pentru ca i-a citit blogul, ci pentru ca la astfel de concluzii poti sa ajungi mincind capitalism pe piine in Ro. Asa ca nu are rost sa ma tot consideri un adept al lui Giurgea. Am ajuns la aceleasi concluzii cu el si intimplator ii citesc blogul. In rest asemanarea cu el in unele idei… nu este pur intimplatoare!

  Giurgea e un pic prea optimist. Are si el sechele comuniste. In sensul ca el crede ca toti comunistii ca, doctina schimba omul; in cazul sau doctrina capitalista, care trebuie impusa cu forta si chiar executati aiurea oameni, numai si numai ca sa se apuce de lucru si sa nu mai gindeasca dupa un model de stinga. Ori e simpla treaba: Nu muncesti o sa mori de foame cu famile cu tot. Gloantele nu aduc nimic nou, doar ca domnia sa si alti oameni cu idei de dreapta din Ro se tot grabesc. Vor cu gloantele sa faca ce a ce deja criza mondiala a inceput sa faca: o disparitie a puturosilor prin infometare.
  Nici Dumnezeu nu a schimbat lumea peste noapte, dar unul ca Giurgea, care e un simplu om? Probabil ca acum in Ro se naste un viitor „fiurar” nazist (nu am cum sa tastez). Vom vedea in timp unde tinteste sa ajunga Giurgea si ce o sa pateasca pentru ideile lui extremiste.

  Se vede clar ca toata lumea vrea sa-si impuna ideile de „dreapta” cu forta. Bancile dau faliment, dar iau cu forta banii celor care i-au produs, ca sa-i dea oamenilor politici care forteaza economia sa intre in faliment aplicind dea valma idei de stinga amestecate cu cele de dreapta. Bancile fiind oglinda fidela a economiei unei tari si stind totusi la mina politicului ce pot face decit sa falimenteze rusinos? Conducatorii UE, in speta a Germaniei au falimentat fortat Ciprul ca advertisment dat Italiei!
  Asocierea asta politico bancara nu o sa dureze mult si va sfirsi intr-un esec memorabil.

  E hazlie ideea lui Dorin Ghidiu ca bancile influenteaza politicul si ca vor obliga popoarele sa gindeasca strict economic! Aiurea! Vrajeala ieftina! Bancile pun acum umarul la distrugerea economiei mondiale pentru ca sint conduse de inflacarati oameni cu idei de stinga, precum Mugur Isarescu, care in loc sa-si vada de menirea lor fac… politica pe banii clientilor lor si inca una de stinga!
  Bancile trebuie sa alerge dupa profit intr-o economie sanatoasa, dar acum isi sapa singure groapa crezind ca politicienii genereaza profit pentru ele! E chiar pe dos. Vor avea parte de un faliment lamentabil.
  Imi amintesc de ministeriatul lui Mugur Isarescu si de specialistii din BNR, „finii politicieni ai lumii” cum ii prezinta Ghidiu care, in Ro nu i-au dus capul de inteligenti ce sint ca, nu e bine sa sprijine pe comunisti si ideile lor timpite incit au bagat Romania in cel mai pur rahat.
  Domnule Ghidiu! Sa faca fiecare ce trebuie la locul sau de munca si sa nu mai bata cimpii prin alte domenii de activitate, decit daca sint intreprinzatori privati si o fac pe buzunarul lor.
  Sint convins ca @ haitchi o sa ma faca cum vrea ea la gura! Cite secunde o sa dureze pina se va intimpla asta?

  • Problema sistemului e data de mafiotii financiari bancari. Giurgea se concentreaza pe exploatarea… saracilor, mafiotii fiindu-i pe plac pentru ca sunt niste tepari mai mari decat el.

   Oricine ajunge la concluzii comune cu giurgea e un tepar cretin.

   PUNCT! 😀

 8. Sunt de acord sa se puna un impozit de 100% pe depozitele bancare, cu o conditie. Sa fie informati deponentii dinainte sa-si poata retrage banii. Cand i-au bagat acolo, au semnat un contract unde nu era vorba de niciun impozit de acest gen si de nicio nationalizare.

  Taxele nu pot actiona retroactiv pentru ca se transforma din instrumente fiscale in taxe de protectie.

 9. Eu merg mai departe si fortez nota. Daca pina in 2008 bancile au pus umarul si au ajutat economia mondiala sa creasca, acum, devenind afaceri neprofitabile sa fie inchise toate. La ce mai este buna o afacere care nu mai merge si trebuie STATUL uneori sa intervina ca sa o repuna pe picioare?

 10. @Alpino… nu poti sa inchizi sistemul bancar cu totul fara sa provoci niste dezechlibre… Stiu ca pe vremea lui Stefan cel Mare se descurcau oamenii si fara banci dar nu asta e discutia….

  Escrocheria cu bancile este ca, pe langa faptul ca au ajuns entitati de spalare de bani si de camata in adevaratul sens al cuvantului, au mai devenit si abonate la bani publici – respectiv crediteaza statul la niste dobanzi babane iar staul este reprezentat de niste „baieti” care fac praf banii pe tot felul de lucruri care nu sunt musai necesare… – borduri, panselute, bucati de autostrazi care costa cat nu face, etc.

  Aceste circuite bancare care se finalizeza cu varsarea sumelor din banci in buzunarul unor baieti si restituirea ulterioara lor din impozite si taxe e principala sursa de stagnare…. Una e sa creditezi niste proiecte de infrastructura care sa aduca valoare adaugata si alta e sa sifonezi banii. In Romania, peste 90% din cheltuielile bugetare sunt bani aruncati pe apa Sambetei din punct de vedere al utilitatii publice si sursa de imbogatire pentru cei care s-au abonat la bani publici.

  • Beppe Grillo sustine acelasi lucru cu Bill Still si Karl Denninger care sunt libertarieni, dar in mintile sterse ale unor „giurgisti”, beppe grillo e socialist, iar pentru comentatorii politici e… populist.

   Adevarul crud e ca lumea se trezeste si asta e calea. 🙂

 11. @ cristian
  Eu am luat-o asa, ca „adventistul”… ce scrie in biblie… Daca e firma in faliment, domnii actionari sa se aleaga cu falimentul. Sa se inchida bancile cu pricina. Se pot naste altele unde actionarii nu vor mai accepta toate prostiile in firrma lor si vor avea profit, asa cum trebuie sa fie in orice afacere. Ce rost are sa ne invirtim in jurul cozii? Ce rost are sa inventam tot felul de „colaci de salvare” pentru bancile care se scufunda? Tocmai existenta portitelor prin care STATUL promite salvarea bancilor de la faliment, permite actionarilor si conducerilor bancilor cu pricina sa imprastie banii in vint ca stiu ei ce stiu: vine STATUL si ii salveaza.

 12. @ aristotelcostel
  Acum imi este clar ca esti un bugetar convins care nu ai treaba cu ce a ce defineste un intreprinzator privat. Ba mai mult ne faci si cretini pentru ca platim ca fraierii taxe statului roman, ca sa va intretinem visele bolnave. Culmea este ca am inceput sa ne vindecam de cretinism, noi intreprinzatorii privati si o sa va lasam sa traiti din impozitele si taxele care o sa vi le percepeti voi bugetarii intre voi. O sa va lasam sa traiti falimentul impreuna cu bancile pe care tot voi le-ati imbolnavit.
  Ce te tot deranjeaza Giurgea? Ca s-a vindecat de comunism? Ca vrea sa faca un bine natiei, dar se cam pripeste in aprecieri si mai face si greseli? Giurgea se mai poate vindeca acolo unde are idei gresite, dar un bugetar nu se poate vindeca de raul din el chiar daca ar incerca. Altfel ar lucra in mediul privat si nu ar da doi bani pe comunisti si ideile lor.
  Nu intelegi ca teparii aceia mafioti bancari vor exista atita timp cit va exista o economie functionala ori cit de firava. Cind acesta se va spulbera, bancile si mafiotii lor vor disparea. Acum, pentru ca e criza economica se pot vedea matrapazlicurile din lumea mafiot bancara de care spui mult mai usor pentru ca nu mai sint acoperite de clienti care si-au platit constiicios datoriile. Acum e criza mondiala. Daca e arsita si un copac ia foc, o sa arda tot pomul pina la radacini. Mafia bancara e un produs strict socialist. Punct. (cum va place voua sa va dati mari pe bloguri)

  • Acum „platiti” din banii dati imprumut de banci pe cloace si alte „investitii” care mai de care speculative. Cand jocurile piramidale… schemele Ponzi… se termina, voi nu mai platiti nimic tocmai pentru ca ati aparut ca niste excrescente ale unor structuri artificiale dezvoltate de bancarzi.

   Cand se dezvolta bula, prosperati, cand se sparge… aflati in plina suferinta… urlati ca nu mai puteti tine statul in spate… eroilor. 😀

   Filosofia asta giurgista e cretina pe masura autorului ei. 🙂

   Mai intai sunt oamenii si nevoile lor.
   Comunitatile n-au nevoie sa-l astepte pe giurgea sa produca lapte, oua :), cum n-are nevoie nici de giurgea pentru a-i plati traininguri despre nimic, ascunse in spatele unor anunturi si promisiuni de angajare.

   Statele nu sunt tinute in spate de tonetari prosti si nici n-ar trebui sa se confunde cu adunaturi de securisti prosti sau politruci ciobani emancipati.

 13. @Alpino,

  Pai tocmai asta e buba… ca toate bancile sunt considerate de bancile centrale (gen BCE) „too big to fail”, motiv pentru care mai bine le ajutam din banii prostilor care si-au facut depozite semnand niste hartii fara valoare.

  Din pacate cik, asta e varianta cea mai putin dureroasa la un faliment rasunator – decat sa iasa cu scandal in carciuma, mai bine le platim noi nota de plata si paharele sparte la nemernici.

  Mai, misto-i doctrina asta „economica”, problema e ca lumea nu mai pune botul, de aici si asa zisa „lene” de tip „socialist” a popoarelor, constatata de Ghidiu. Ea are la baza tocmai faptul ca lumea refuza sa mai intre in Casino stiind din start deznodamantul.

  Atunci statul, care e mai presus de toate, intra el in Casino in contul cetatenilor si ii pune mai apoi sa plateasca nota prin taxe si impozite. Despre asta este vorba.

 14. @ cristian
  STATUL poate sa ma puna sa platesc, ce vrea muschii lui. Eu tot nu o fac. Ce este asa greu de inteles? Si mai ales acum cind este criza, de ce as face-o? Sa rida bugetarii de noi pentru ca au bani si nu vor sa-si deschida macar o singura taraba? Zic ei ca e o prostie, ca nu e rentabil, etc. motive sa nu munceasca cinstit pe bani, ci sa ii ia de pe la altii! E o rusine sa faci o afacere a ta particulara si sa traiesti cinstit din munca ta, fara sa furi altora nimic, din punctul lor de vedere.
  Mai bine bugetar, decit capitalist, mai bine comunist decit muritor de foame! Pai nu e o prostie sa traiasca pe riscul lor propriu cind STATUL le acorda salarii mari?
  In Ro nu au plecat investitorii pentru ca sint impozitele si taxele prea mari? Ce o sa faca acum politrucii si restul bugetarilor romani? Mai ales acum cind FMI le-a cam intors spatele? Judecind dupa reactia lui @ aristotelcostel, pentru ca tot nu sintem buni de nimic, mai ales pe timp de criza, nu e mai bine ca bugetarii sa imparta salariile lor marete, din motive de solidaritate sociala cu noi, prostii de patroni tonetari? Ca asa vrea STATUL!

 15. @ aristotelcostel
  „Statul sintem noi si nu tagma jefuitorilor”. Noi, cei din privat care ne chinuim sa traim pe riscul nostru, indiferent de marimea afacerii care am pus-o pe picioare. De ce sa va dam bani micutilor prin taxe si impozite? Mai ales din afacerile noastre de tot rahatul?
  Nu sinteti voi bugetarii oameni cu pregatire deosebita? STATUL va cam pune pe liber in ultimul timp ca nu va mai suporta economia cu necesitatile voastre? Adica bugetul nu mai face fata la cite necesitati au oamenii, mai ales cei care nu lucreaza in privat, asa cum sustine si Dorin Ghidiu. Atunci de ce nu va place sa activati in mediul privat? In privat veti cistiga, cu pregatirea voastra mai mult decit la STAT. Si nu va mai trebui sa impartiti spagile cu sefii dumneavoastra!
  De ce ii tot criticati pe tonetari si nu va alaturati celor care prin initiativa particulara vor sa traiasca pe cont propriu? Hai bugetarilor iscusiti! Aratati-ne noua tonetarilor ce destepti sinteti voi!
  Lasati vrajeala cu STATUL maret si intreprinderile sale performante. Asa v-a invatat la Academia Stefan Gheorghiu, ca daca nu ai o firma mare, cit una falita de STAT, nu sinteti intreprinzatori privati, sinteti nimic.
  Ati ajuns sa va autodefiniti singuri: bugetarii sint oameni cu o pregatire exceptionala si de mare utilitate publica, care nu pot lucra decit in mari intreprinderi… (de partid si de stat) Si de ce dati mai faliment, mai ales cind nu va concureaza nimeni si detineti monopolul? Nu sinteti voi mai destepti si mai pregatiti decit ciurucurile tonetare din Ro? Pai nu e rusinos sa alergi de unul singur si sa ajungi pe locul doi sau mai rau, sa falimentezi bine?

 16. @ aristotelcostel
  Sa inteleg ca in SUA tot americanul de rind e un „FORD” si are ditamai afacerea, nu ca noi, idiotii de tonetari? Atunci la ei de ce mai e criza?
  Au produs bancile criza economica sau oamenii cu pretentiile lor nesabuite au distrus bancile?

 17. Uite ca s-a nascut si unul cu capul pe umeri! Se numeste Jens Weidmann si lucreaza la Bundesbank, in Germania adica.
  Omul cere ceva simplu si firesc: Bancile sa nu mai fie salvate pe banii deponentilor, ci lasate sa dea linistite faliment, daca o merita.

 18. @Alpino,

  Nu vor fi lasate sa dea faliment… Sunt banii escrocilor politici si ai pensionarilor in ele.

 19. @ cristian
  Cele din Cipru de ce au fost lasate sa pice? Nu este tot UE? Tocmai cred ca e cam invers. Mie imi suna a basm ca s-a vrut atentionarea Italiei ca e pe lista neagra cum zice Ghidiu. Tocmai le-au dat un advertisment smecherilor sa-si scoata banii din banci si sa-i duca in zari senine pentru ca urmeaza o serie de falimente dirijate.
  Toate prostiile din UE se fac pe banii Germaniei. Si se pare ca Germania e tot mai hotarita sa puna capat scurgerilor de bani din directia ei pentru a alimenta buzunarele tuturor aiuritilor. Si Ghidiu a spus raspicat ca nu bancile centrale vor pierde banii daca ele provoaca cite un faliment dirijat, fiind indirect actionare la bancile comerciale din subordine, ci tocmai cei nevinovati care au si-au pus economiile de o viata in conturile bancare. De aici si iesirea necontrolata (oare?) a lui Jens Weildmann.
  „Escrocii” de care zici probabil ca isi tin banutii in paradisuri fiscale, unde nu le gaseste nimeni.
  Abia a inceput seria falimentelor programate in paralel cu tiparirea de euroi fara acoperire. Adica o sa le avem pe amindoua odata.

 20. In Portugalia li se dau pensionarilor in loc de bani la pensii, obligatiuni! In UE e jale mare! Cum o fi in Romanica? A trecut si potopul si noi habar nu am avut?

 21. @ aristotelcostel
  Ai dreptate – speculatorii nu vor sa accepte ca găinile fac oua fără business-plan sau training bancar , li se pare normal sa comisioneze orice respira sau nu , cum fac astazi cu guvernele fortate sa se indatoreze pca sa salveze banci .

 22. Domnule Soviani,

  Se apropie Pastele… trebuie chemat Vasilescu de la BNR sa ne explice cum componenta cozonacului (faina, lapte, oua, etc) da peste cap inflatia si indicatorii macro in Romania.

 23. Cine obliga guvernele din Ro sa se indatoreze ca sa salveze banci? Cine pune guverrnele sa duca politici de stinga? Nu a avut Romania modele economice in jur? Nu a fost in Anglia Margaret Thatcher? Nu a fost in Polonia Balcerowicz? Nu a fost in Romania intre 16-21 decembrie 1989 o Revolutie Anticomunista?
  Ce este politica de stinga? Transferul prin impozite si taxe, adica „furatul legal” a averilor (proprietatii) oamenilor de afaceri si duse in buzunarele unor putori comuniste venite prin vot popular la putere.
  Se indatoreaza guvernele, dar se pun datoriile sa fie platite de romani prin taxe si impozite. Pe cine salveaza guvernele din Ro? Pe fostii si actualii activisti de partid cu toate neamurile lor, pe fostii si actualii securisti care stau in slujba comunistilor.
  Pe cine indatoreaza? Firmele private, care trebuie sa plateasca statului roman tot felul de impozite si taxe fara numar, fara numar…
  Guvernele nu au bani. Fac rost de ei doar prin impozitarea si taxarea firmelor private. In cazul Romaniei se imprumuta de pe pietele internationale pentru ca mediul privat din Ro nu mai acopera necesitatile comunitatilor unde nu se produce nimic. Nu mai acopera furturile politicienilor romani, salariile inutile sau nesimtite ale bugetarilor si ajutoarele sociale date fara noima, oricui vrea sau nu vrea.
  Din 2009, in al 13 lea ceas, bugetarii in Ro trebuiau sa fie lichidati si firmele de STAT nerentabile inchise. Cine le-a falimentat? Cine perpetueaza existenta bugetarilor care plimba tot felul de hirtii dintr-un birou in altul? Aduc bugetarii profit? Fac ei bani?
  Este vreun guvern in Ro care a incercat sa salveze economia? Toate guvernarile si toate partidele din Ro put a comunism. Comunistii nu se lasa! Ne spun acum ca de vina de starea proasta a economiei din Ro sint intreprinzatorii privati pentru ca nu-si platesc la timp taxele si impozitele, ca au firmulite prea mici incit STATULUI nu-i folosesc la nimic sau, ca de vina e unul ca Mihai Giurgea pentru ca spune lucrurilor pe nume pe un amarit de blog.
  Ei, comunistii, nu au nici o vina. Sint cei mai buni si de nepretuit cetateni din Ro! Singurii care au dreptul legal sa faca afaceri cu bugetul STATULUI pe care il topesc atit de repede incit nu le ajunge nici pe o masea.
  In cazul acesta trebuie sa facem ce au facut Margaret Thatcher si Balcerowicz, chiar daca de ceasul al 13 lea s-a trecut demult. Profetia lui Dorin Ghidiu ca in Ro o sa trebuiasca sa treaca trei generatii de oameni pina o sa vada primele licariri a iesirii din criza este infirmata de cele petrecute in Anglia sau Polonia. Dar vor comunistii romani sa faca o Romanie ca o floare? Raspunsul este la tot pasul: NU!

 24. Ghidiu e numit investitor pe pietele internationale. Cati bani a facut si pe ce piete? Ce produse are in portofoliu? Eu daca am cumparat 100 de OMV din Viena sunt investitor international, nu? Deci? Credibilitatea mai vine si din backgroundul omului. Arata-ne cum ai facut bani si apoi vino si te credem.

  • @grasutu

   Pe cand se ducea BVB-u’ in cap (2008), manchi cenăl difuza 4-5 bă’eți cu „că crește” și unu’ singur cu „ei, aș!” (ghidiu)
   Credibilitate vine din predicții anterioare.
   Nu mă încălzește cu nimic dacă e plin de bani și prostește în față, dar dacă ceea ce afirmă este în acord cu realitatea, declarația de venit cade în plan secundar.
   P.S. Întrucât predicțiile lui sunt pe termene f. largi, o să-mi fac timp să urmăresc și eu emisiunea. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: