De ce guvernatorul Isarescu transmite mesaje fara precedent. Comentam de la 18.10, la Money TV


Comunicatul si interventia verbala a guvernatorului de dupa sedinta de politica monetara includ mesaje fara precedent ale guvernatorului Isarescu.

Cel mai important este cel legat de iminenta reducere a ratei de dobanda de politica monetara, incepand cu luna iulie a acestui an. In acest moment, rata de dobanda cheie este inghetata la nivelul de 5,25% (nivel similar ratei anuale a inflatiei).

Dupa modelul bancii centrale europene (atunci cand aceasta era condusa de Trichet), Isarescu incearca sa transmita mesaje de incurajare pietei: ca dobanzile vor fi mai mici, ca pregateste ciclul de revenire economica printr-o politica monetara mai relaxata.

Este momentul pentru o dobanda cheie mai redusa? Vrea guvernatorul sa impulsioneze creditarea? Vrea sa transmita ca nu mai ii este teama de inflatie? Eu am propriile raspunsuri la aceste intrebari, dar inainte de a vi le impartasi intr-o postare pe blog, va invit sa vedeti ce spun invitatii mei, din aceasta, seara, la Money TV: Radu Craciun – director adjunct Eureko Pensii si Ionut Dumitru – Presedinte al Consiliului Fiscal Independent.

Azi, luni, 7 mai 2013, de la ora 18.10, la Money TV. Va astept.Categories: Macro, Stiri, The Money Show

Tags: , , ,

3 replies

  1. Tu ai fost multumit de raspunsuri? Te-au convins? Ce modificari anticipeaza Banca Centrala?

  2. Statul are cheltuieli cu dobanzile la imprumuturile Finantelor ce tind sa explodeze mult peste 1.6% prognozat, ba cred ca vor “acoperi” tot deficitul pe 2013 daca nu-l vor depasi !
    De-aia e guvernatorul crizat, nu de grija economiei….

  3. E posibil sa fie si asta o explicatie, pentru ca insitutiile publice au ajuns sa nu-si poata folosi toti banii din conturi pentru ca Trezo nu are bani. Radule, cum crezi ca se va reorganiza Trezoreria si finantele odata cu regionalizarea? Crezi ca se vor forma conturi distincte pe regiunile formate sau va fi un talmes-balmes national?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: