Cazul Tarom. Nicolae Demetriade SI Lucian Isar vin azi la Money TV,


Managementul privat de la compania TAROM s-a dorit a fi ”programul pilot” de demonstrare a viabilitatii programului de ”management privat”. Ceea ce a urmat risca sa demonstreze contrariul din mai multe motive:

1. Printr-un proces netransparent, consultantii Ministerului Transporturilor (PriceWaterHouse Coopers si George Butunoiu), cautand manageri privati au avut ca rezultate ale cautarii lor in special nume apropiate diverselor structuri (politice). Odata astfel format Consiliul de Administratie, Consiliul a avut alegeri bizare in ceea ce priveste conducerea operationala a companiei.

a) Heinrich Vystoupil – primul director general ales de Consiliul de Administratie (in fapt, bine specializat in vanzarea de bilete dar mai putin specializat in managementul unei companii precum TAROM). A fost zburat, cu cantec, de la conducerea companiei. A fost primul eșec.

b) Christian Heinzmann – al doilea director general al companiei (in fapt, cu o experienta vasta, dar nefericita ca manager de companii aviatice). Dan Pascariu – Presedinte al CA al TAROM a oscilat in privinta domnului Heinzmann de la pozitii precum ”are experiență în domeniile comercial, operațional, tehnic și experiență în elaborarea și implementarea de strategii de restrucutare” pana la ”suntem nemulțumiți de activitatea lui Heinzmann).

2. Deși la începutul procesului netransparent de desemnarea a membrilor CA, Dan Pascariu și membrii de atunci ai Consiliului porniseară prin a spune că fostul director general al Companiei (din 2001-2002) Nicolae Demtriade nu este potrivit pentru TAROM, ba mai mult, ar fi in conflict de interese, Dan Pascariu a finalizat caracterizarea lui Nicolae Demetriade prin a il include in boardul companiei si a il numi director executiv (in fapt un fel de director general ”din umbra” atata timp cat mandatul lui Heinzmann a fost scurtat in special pe motive ca nu prea ar fi competent).

Intrebarea cheie numărul 1 este: cum poți avea o reacție inițial, secundar și terțiar adversă față de un manager iar apoi să îți schimbi atitudinea cu 180 de grade?

Întrebarea cheie numărul 2: nu este cam mult să numești în fapt 3 șefi ai aceleiași companii în mai puțin de 6 luni? 4

Întrebarea cheie numărul 3: și dacă la întrebarea numărul 2, răspunsul este DA, care este responsabilitatea acționarilor și a brațului său mai lung – Consiliul de Administrație?

Întrebarea cheie numărul 4: Ce se întâmplă cu compania?

Am dat indicii legate de înterbările cheie 1-3 în cele două emisiuni făcute în urmă cu două săptămâni cu:

– Nicolae Demetriade- gasiti emisiunea aici: https://soviani.com/2013/07/03/cazul-tarom-in-exclusivitate-un-interviu-cu-noul-director-executiv-nicolae-demetriade/

– Lucian Isar – gasiti emisiunea aici: https://soviani.com/2013/07/05/cazul-tarom-fostul-membru-al-ca-lucian-isar-vorbeste-in-exclusivitate-despre-cazul-tarom/

Astazi, intr-un exercitiu de transparenta, de la ora 18.10, Nicolae Demetriarde (director executiv TAROM) si Lucian Isar (fost membru al CA al TAROM) se intalnesc pentru a concluziona ce a mers, ce nu a mers, si care sunt perspectivele TAROM. Emisiunea se difuzeaza in direct la Money TV (disponibil pe toate retelele de cablu sub frecventa Money TV sau preluat de Giga TV. Money TV nu este The Money Channel). Va astept de la ora 18.10.



Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Dupa ce a fost matrashit de Isarescu din toate functiile pubilce pe care ar fi putut sa le ocupe, Lucian Isar e plin ochi de „dezvaluiri” pe care le poti afla foarte bine si din presa sau le poti intui.

    Fara sprijinul lui Isar noi chiar nu stiam ca Romania e condusa de Mafie, ca accesul in functii bune se face prin apartenenta la Mafie sau fiind prieten cu puterea ticaloasa, in detrimentul interesului public.

    Ii multumim lui Isar ca a descoperit gaura de la macaroana dar demersul lui ar fi fost mult mai credibil daca s-ar fi desfasurat cand avea acces la butoiul cu mere.

    E plina tara asta de tragatori de semnale de alarma.

    • niciodata nu e prea tarziu,astept mai multi lucian isar care sa faca acest ceva ,chiar daca putin,…
      pentru ca unii suntem doar cu comentatul pe net si parca niciodata constructiv.

  2. Am urmarit discutia psihedelica cu Demetriade si Isar. Pentru cine nu cunoaste contextul de la Tarom mai bine schimba postul intrucat nu va intelege nimic. Isar e patetic… chiar daca pe alocuri e posibil sa aiba dreptate.

    Daca Isar era acum intr-o functie grasa in vreun consiliu de administratie sau in vreo agentie guvernamentala nu mai aflam nimic din aceste „dezvaluiri”. A avut grija Isarescu sa-l parcheze pe o linie moarta de unde poate sa se indigneze cat vrea el.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.