℗ SIVECO Romania demareaza un nou proiect national cu Ministerul Educatiei din Malta


SIVECO Romania va furniza continut educational interactiv pentru invatamantul primar din Malta, unul dintre cele mai competitive sisteme educationale din Europa.

Recent, SIVECO Romania a semnat un contract cu Ministerul Educatiei din Malta, conform caruia, pana in iulie 2014, toate scolile primare de stat, particulare si catolice din Malta vor beneficia de continut digital interactiv adaptat cerintelor curriculumului national, pentru patru din cei sase ani de studiu, corespunzatori ciclului primar. Solutia va include continut personalizat 100%, adaptat curriculei nationale malteze, de catre SIVECO Romania, precum si continut deja realizat (ready made content), livrat de compania britanica Planet Sherston.

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est, iar Planet Sherston se regaseste in topul furnizorilor de continut educational pentru invatamantul primar din Anglia, cu un portofoliu de peste 18.000 de scoli.

In urma unei licitatii publice, Ministerul Educatiei a atribuit contractul consortiului format din cele doua companii furnizoare de eContent, consortiu in cadrul caruia SIVECO este lider. Cele doua echipe partenere au participat de curand la targul educational “EMBED 2013: Celebrating best use of ICT in education in the Maltese Islands”, care pune accent pe modul in care tehnologia poate sprijini procesul modern de invatamant.

Evenimentul, desfasurat intre 20 si 27 noiembrie, a atras vizitatori de toate varstele. Profesorii si elevii au putut aprecia si testa in standul SIVECO Romania produsele care le sunt destinate. Reactia entuziasta a celor mici a demonstrat ca, atunci cand sunt atent adaptate scopului educational, tehnologii precum Augmented Reality sau multi-touch, precum si manualele digitale interactive pot imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, ii motiveaza sa invete si sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare, la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

Vizitatorii au putut studia si lectiile interactive destinate invatamantului secundar, deja livrate de SIVECO in cadrul proiectului in curs.

„Suntem bucurosi ca am castigat un nou proiect national complex, de anvergura, in Malta, unde implementam deja un proiect major, care se adreseaza invatamantului secundar. Am devenit astfel un partener strategic, pe termen mediu si lung, pentru Ministerul Educatiei din Malta. Particularitatea acestui nou proiect o reprezinta tocmai grupul-tinta caruia ii este destinat, respectiv elevii si cadrele didactice din invatamantul primar, unde SIVECO si-a unit fortele cu una dintre cele mai prestigioase firme din domeniu din Marea Britanie, oferind astfel solutia castigatoare. Abordarea stiintifica si pedagogica a proiectului imbina viziunea moderna, specifica secolului XXI, a Uniunii Europene, cu elementele traditionale ale educatiei de sorginte anglo-saxona, model educational cu rezultate remarcabile de secole. Malta reprezinta un vector avansat in educatie nu numai in Europa, care a adoptat un model unic de reforma a curriculei nationale, imbinand viziunea Uniunii Europene cu cea a spatiului Commonwealth” declara Iulian Manea, Director Regional, Departamentul Vanzari Internationale din cadrul SIVECO Romania.

Lectiile digitale interactive pe care SIVECO le va dezvolta pentru scolile malteze din ciclul primar inglobeaza rezultatele celor mai avansate studii stiintifice si cercetari efectuate in acest domeniu si transpun in realitate concepte inovatoare in educatie.

Proiectul este finantat din fonduri europene si va avea o durata de implementare de un an. Noul contract vine in continuarea proiectului deja in curs de derulare, care se adreseaza invatamantului secundar, in cadrul caruia SIVECO dezvolta si furnizeaza Ministerului Educatiei din Malta continut educational digital personalizat pentru primii doi ani de studiu din invatamantul secundar (Form 1 si 2). Pe langa lectiile interactive pentru elevi, se adauga un program de instruire pentru 800 de profesori si un instrument de tip „content authoring tool”, care permite profesorilor sa isi creeze propriile lectii, adaptate la planul de predare si la cerintele elevilor.

…………………………………………………………………………………

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitattii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor peste 21 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro,www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: