Copilot vs Pasager. Cat costa o ora cu F-16.


Deja ma enerveaza titlurile astea. Un pasager de lux devine copilot, doar pentru ca asa vor unii jurnalisti, precum si alti jurnalisti, sau alte publicatii.

Pentru acuratete:

* definitie co-pilot: ”un pilot calificat care îl ajută pe pilot sau preia o parte din atribuțiile lui, fără să fie la comandă” (cu alte cuvinte o persoana care are cel putin habar sa piloteze)

* definitie pasager: ”persoană care călătorește dintr-un loc în altul cu masina, trecnul, autobuzul, vaporul sau avionul si care nu conduce vehiculul”

Acum, dupa ce am aratat diferenta dintre copilot si pasager, vreau doar sa mai spun ca o ora de operare a unui avion F16 costa circa 22.000 de dolari: http://www.aviationweek.com/Article.aspx?id=/article-xml/awx_04_18_2013_p0-570862.xml (față de 24.000 de dolari o ora de zbor cu un F-35).

In aceste conditii, evident, a zbura  o ora cu un F16 este ”o experienta unica”.

Anul trecut si premierul polonez Donald Tusk a vizitat o baza de F16, dupa care a declarat: ”Eforturile noastre sunt de a oferi cetatenilor polonezi un spatiu sigur , adică un trai într-o tara care este protejata cu ajutorul soldatilor curajosi, bine antrenati, care dispun de echipamente de cea mai inalta generatie”. Si nu s-a ”copilotat ” cu  F16, asa cum reiese din fotografiile de mai  jos, la care am adaugat cateva fotografii de la evenimentul de ieri. Tusk a preferat in locul unor ”selfie-uri” fotografii cu soldatii despre care vorbea.

 

 Categories: Editoriale

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: