Copilot vs Pasager. Cat costa o ora cu F-16.


Deja ma enerveaza titlurile astea. Un pasager de lux devine copilot, doar pentru ca asa vor unii jurnalisti, precum si alti jurnalisti, sau alte publicatii.

Pentru acuratete:

* definitie co-pilot: ”un pilot calificat care îl ajută pe pilot sau preia o parte din atribuțiile lui, fără să fie la comandă” (cu alte cuvinte o persoana care are cel putin habar sa piloteze)

* definitie pasager: ”persoană care călătorește dintr-un loc în altul cu masina, trecnul, autobuzul, vaporul sau avionul si care nu conduce vehiculul”

Acum, dupa ce am aratat diferenta dintre copilot si pasager, vreau doar sa mai spun ca o ora de operare a unui avion F16 costa circa 22.000 de dolari: http://www.aviationweek.com/Article.aspx?id=/article-xml/awx_04_18_2013_p0-570862.xml (față de 24.000 de dolari o ora de zbor cu un F-35).

In aceste conditii, evident, a zbura  o ora cu un F16 este ”o experienta unica”.

Anul trecut si premierul polonez Donald Tusk a vizitat o baza de F16, dupa care a declarat: ”Eforturile noastre sunt de a oferi cetatenilor polonezi un spatiu sigur , adică un trai într-o tara care este protejata cu ajutorul soldatilor curajosi, bine antrenati, care dispun de echipamente de cea mai inalta generatie”. Si nu s-a ”copilotat ” cu  F16, asa cum reiese din fotografiile de mai  jos, la care am adaugat cateva fotografii de la evenimentul de ieri. Tusk a preferat in locul unor ”selfie-uri” fotografii cu soldatii despre care vorbea.

 

 Categorii:Editoriale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: