Radu Soviani, directorul general al RST MEDIA SRL, a luat act de hotărârea Curții de Apel București din data de 28.03.2016, în dosarul 18444/3/2015 (litigiul RST MEDIA – Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF).
Pe scurt, Curtea de Apel București, în rejudecare, a întors decizia din fond prin care Tribunalul București obliga ASF să achite contravaloarea tuturor serviciilor prestate de RST MEDIA la solicitarea ASF și a respins toate capetele de cerere ale RST MEDIA, admițând totodată cererea reconvențională a ASF, prin care dispune restituirea către ASF a sumei de 27.555,64 lei, pe care ASF pretinde că a plătit-o din greșeală (deși serviciile au fost prestate și recepționate fără nici cea mai mica obiecție).
,,Curtea de Apel nu menționează în hotărâre dacă ASF va presta servicii pentru RST MEDIA în contravaloarea sumei de 27.555,64 lei, atâta timp cât noi trebuie să restituim suma pentru servicii deja prestate, deja acceptate de către ASF și plătite de către aceasta. Probabil că ASF va formula o cerere de lămurire de dispozitiv în acest sens’’, a declarat domnul Radu Soviani, director general RST MEDIA.
Până în momentul în care vom lua la cunoștință motivarea hotărârii din data de 28.03.2016, RST MEDIA nu poate preciza motivul pentru care Curtea de Apel București a decis ca prețul serviciilor efectiv prestate în beneficiul ASF de către RST MEDIA, anterior așa zisei denunțări unilaterale de către ASF, să fie restituit Autorității.
RST MEDIA va urma toate procedurile legale de recuperare a prejudiciilor cauzate de către conduita ASF, inclusiv pe cele pe care decizia din data de 28.03.2016 a Curții de Apel București nu le recunoaște. Dispozitivul, în cazul în care nu va conține motivări fantasmagorice, dar chiar și așa, reprezintă o decizie care ne îndreptățește să considerăm că nu este oportună ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.
Ne-am fi bucurat dacă judecătorii Curții de Apel București ar fi judecat recursul într-un alt cadru mediatic decât ostilitatea beligerantă afișată in corpore de anumite autorități ale statului împotriva domnului Radu Soviani.
Așa cum RST MEDIA a transmis în comunicările anterioare, și prezentul litigiu se înscrie într-o serie de litigii în care, atât în faza de derulare, cât și în faza de judecată, libertatea de manifestare a anumitor indivizi din instituțiile publice este protejată, în ciuda unor principii fundamentale care ar trebui să guverneze un stat de drept, unde nimeni nu ar trebui să primească bani fără muncă, dar nici munca prestată să nu fie plătită ci confiscată.
Orice alte solicitări din partea mass-media vor fi onorate cu rezerva că motivarea hotărârii din data de 28 martie 2016 încă nu a fost redactată și prin urmare nu ne-a parvenit.
,,Suma capetelor de cerere ale RST MEDIA în această cauză nu reprezintă nici a mia parte din valoarea muncii mele pe care am depus-o în demersul doctoral, hotărârea provocându-mi o mare bucurie prin aceea că nu m-a obligat să restitui și titlul de doctor în economie. Apreciez faptul că instanța mai îmi oferă ceva timp să mă bucur de titlul obținut’’, a mai declarat dl. Radu Soviani.
Director General RST MEDIA SRL 28.03.2016
Radu Soviani
Categorii:Editoriale, Stiri
Lasă un răspuns