Despre acoperirea media a atentatelor de la Bruxelles, de către TVR.


Am avut puțin timp să mă uit la TV pentru a afla evoluția evenimentelor de la Bruxelles. M-am informat în principal din on-line. Cand am ajuns în urmă cu aproximativ 15 minute în fața televizorului, am vrut să văd cum acoperă presa VIDEO din România evenimentele de la Bruxelles. Și mă așteptam ca TVR, cu infrastructura de care dispune, să transmită permanent.

Am remarcat încerăcările mai mult sau mai puțin profesioniste ale televiziunilor de știri de a acoperi realmente breaking-news-ul de la Bruxelles (limitate de propriile mijloace financiare). În opinia mea, inclusiv pentru astfel de evenimente există o televiziunie publică – în astfel de situații, să stea tot timpul ,,pe roșu”/ ,,pe galben”, și pentru a ține informată opinia publică din România nevorbitoare de limba engleză. Permanent. Poate că au făcut-o până la ora 15.00 (deși nu cred că au făcut-o permanent și prin utilizarea tuturor resurselor plătite din bani publici – corespondenți externi, etc). Pentru mine, acoperirea acestui tip de breaking-news este rațiunea principală a plății abonamentului la televiziunea publică, plus așteptările de transmisiune a transmisiunilor sportive importante (exemplu-meciurile naționalei, meciurile Simonei Halep, etc).

Remarc cu tristețe că în timp ce CNN-ul ne ține la curent pentru ceea ce se întâmplă în capitala administrativă a Uniunii Europene (deci și a noastră), TVR ne-o arată pe Anca Țurcașiu care face reclamă la nu știu ce fel de pantofi. Absurdul situației face ca acest lucru să se îmtâmple tocmai într-o zi în care Parlamentul numește noua conducere a TVR. La fel cum viața ne-a mai dat o palmă atunci când noi sărbătoream Ziua Națională a Unirii pe 1 decembrie 2015, iar căderile de pietre de pe DN7, în aceeași zi, pe Valea Oltului, separau Muntenia de Ardeal.

Dezamăgirea mea este cu atât mai mare cu cât, ca martor ocular din Washington DC al evenimentelor de la 11 septembrie, am putut să văd inclusiv modul în care presa a acoperit acel breaking-news: inclusiv Cartoon Network și-a întrerupt emisia și a preluat fluxul audio-video de la CNN. 

UPDATE: La ora 17.20, vad o editie speciala, in sfarsit, la TVR. Inainte, dupa Anca Turcasiu, am vazut o emisiune in limba maghiara

Noi primim, în schimbul abonamentului, Anca Țurcașiu și teleshopping.

IMG_5794

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Și CNN, la aceeași oră:

IMG_5795Categorii:Editoriale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: