,,Si poti sa incasezi bonusuri in Jersey Island?” ,,Da, poti!”. Despre tehnocrati si despre off-shore-uri, in aceasta seara, la Antena 3.


In aceasta seara, de la ora 21.30, sunt invitatul Oanei Stancu la Antena 3. Am fost invitat pentru a comenta pe marginea #Panamadocuments, despre tehnocratii nostri si despre off-shore-urile lor. Spaniolul Jose Manuel Soria, nu este tehnocrat. Ci (fost) ministru al industriei si turismului din Spania, din partea Partidului Poporului. Dar, la un moment dat, a avut un off-shore, in Jersey Islands (aceleasi insule in care o banca care activeaza in Romania platea bonusuri, iar BNR-ului i se parea absolut normal acest lucru, opinez totusi, nu fara o oarecare invidie). Imi si imaginez dialogul la angajare intre un viitor angajat si presedintele bancii respective: ,,Si poti sa incasezi bonusuri in Jersey Island?”. ,,Da, poti!”. ,,Si BNR poate inchide ochii la toata scamatoria asta?”. ,,Da, poate!”. E, uite ca in Spania nu se poate. Jose Manuel Soria a demisionat astazi,  dupa ce numele a aparut in #Panamadocuments, privind administrarea unui off-shore, impreuna cu fratele sau. Initial a negat asta.

Textul demisiei lui Soria ar trebui invatat rapid, in opinia mea, de o suma de tehnocrati, fie ca se afla in guvern, fie ca sunt plasati in alte agentii guernamentale. Iata-l:

In lumina greselilor succesive pe care le-am facut in ultimele zile in ceea ce priveste explicatiile oferite in legatura cu afacerile mele, si avand in vedere raul pe care il fac guvernului Spaniei… demisionez.”

,,Si poti sa iti perzi job-ul unde esti plasat din cauza Panamapapers”? Da, poti.Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. ,,Si poti sa iti perzi job-ul unde esti plasat din cauza Panamapapers”? Da, poti.

    … în Spania…

  2. REPREZENTANTII POPORULUI se vor alaturi de Europa la privilegii nu si la datorii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: